Yemek tarifleri / Hanım Ağa Çorbası

Hanım Ağa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı erişte
  • 1 çay bardağı yıldız şehriye (85 cclik)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek (85 cclik)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • Yarım çay kaşığı kimyon, karabiber, kırmızı biber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı kemik suyu
Üstü için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı nane

Hanım Ağa Çorbası Tarifi Yapılışı

Sıcacık lezzetli mi lezzetli bir o kadar da doyurucu çorba ✔
Bazı çorbalar tek başına doyurmaya yetiyor bu da onlardan biri 😊
  1. Tencereye ince ince kıydığımız soğanları alıp bir miktar sıvı yağ ile kavuralım.
  2. Salçayı ilave edelim.
  3. Baharatları ekleyelim.
  4. Bir süre sonra erişte ve yıldız şehriyeyi katıp biraz daha kavuralım.
  5. Sıcak suyu ve kemik suyunu da ekleyip kaynayınca haşlanmış nohutu katalım.
  6. Haşlanmış yeşil mercimeği de ilave edelim.
  7. Çorbayı bir süre kaynamaya bırakalım.
  8. Bir tavada tereyağını eritip naneyi ekleyelim. Çorbanın üstüne yağı dökelim. Mis gibi tadına doyum olmayan çorbamız hazır 😍
Afiyet Olsun 🌼

Yemek tarifleri / İki Peynirli Kremalı Makarna

İki Peynirli Kremalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 paket krem peynir
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 paket krema
  • 2 orta boy biber
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak

İki Peynirli Kremalı Makarna Tarifi Yapılışı

Çok lezzetli, bol peynir sevenler için harika bir makarna
  1. İlk önce su tencereye alınır, kaynayınca tuz ilavesiyle haşlamaya bırakılır, haşlanan makarna süzülür.
  2. Ayrı bir tencereye sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan, biber ve dövülmüş sarımsak eklenir, sebzeler yumuşayınca krema, krem peynir ve kaşar peyniri eklenerek güzelce karıştırılır
  3. En son makarna katılıp karıştırılır ve sıcak servis edilir.

Yemek tarifleri / Lokum Kıvamında Tavuk Kalamar

Lokum Kıvamında Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kemiksiz tavuk göğüs eti
Sosu için;
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Lokum Kıvamında Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı

Hayırlı günler dilerim.
Dışı çıtır içi yumuşacık büyük küçük herkesin beğendiği bir lezzet.
  1. Tavuk etini jülyen doğrayınız.
  2. Yıkayıp süzgece alınız.
  3. Sosu için maden suyu ve yumurtayı çırpınız.
  4. Diğer malzemeleri ve baharatları ekleyerek güzelce karıştırınız.
  5. Tavuk etini ilave ederek karıştırınız.
  6. Üzerini streç film ile sarıp buzdolabında 1 saat bekletiniz.
  7. Tavaya bolca sıvı yağ ekleyiniz.
  8. Yağ tamamen kızdığında tavuk etini aralıklarla ilave edip kızartınız.
  9. Yanında ketçap ve mayonez ile servis edebilirsiniz.
  10. Sıcak servis edilir.
  11. Not; geceden hazırlayıp ertesi gün kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yemek tarifleri / Havuç Çorbası

Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet orta boy havuç
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet pırasanın yarısı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuzot
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • Tuz
  • Su
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Merhabalar havuçları yıkayıp kabuklarını soyup rendeleyin.
  2. Bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını bırakıp ocağa koyun.
  3. 1 diş sarımsağı ve soğanı doğrayıp kızan yağa bırakın biraz kavurun.
  4. Rendelenmiş havucuda içine atıp biraz daha kavurun.
  5. Patatesleri küçük küçük doğrayıp onuda içine bırakın ve suyunu ilave edin.
  6. Tuz otunu, karabiberini koyup, tencerenin kapağını kapatıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  7. Sonra el blenderenden geçirin.
  8. Zencefili ilave edip tuzunu kontrol edin.
  9. Eğer çorbanız koyu ise kaynar su ilave edin.
  10. 5-10 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
  11. Küçük bir tavaya yağı kızdırıp, içine bir tatlı kaşığı toz kırmızıbiber ilave edip, ocaktan alın.
  12. Servis yaparken çorba tabaklarının üzerine birer tatlı kaşığı koyun. Afiyet olsun

Yemek tarifleri / Yedikçe Yedirten Yoğurtlu Mor Lahana Salatası (Turplu)

Yedikçe Yedirten Yoğurtlu Mor Lahana Salatası (Turplu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kase dolusu mor lahana rendesi
  • 1 orta boy beyaz turp rendesi
  • 8 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz

Yedikçe Yedirten Yoğurtlu Mor Lahana Salatası (Turplu) Tarifi Yapılışı

Yemeklerin yanında enfes bir salata daha ✓
  1. Mor lahanayı rendeleyip bir tavaya koyup az miktar yağda kavuralım.
  2. Soğumaya bırakalım.
  3. Beyaz turpu rendeleyip soğuyan mor lahanaya katalım.
  4. Bir kaba yoğurdu, mayonezi ve tuzu alıp karıştıralım.
  5. Mor lahana ve turpa yoğurtlu karışımı ilave edelim.
  6. Yedikçe yedirten nefis salatamız hazır 😍
Afiyet Olsun 🌼

Yemek tarifleri / Portakallı Kek

Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
Üzeri için;
  • Beyaz çikolata sosu

Portakallı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpıp, diğer malzemeleri yavaş yavaş ekliyoruz.
  2. Daha sonra unu ve kabartma tozunu vanilyayı ekliyoruz.
  3. Yağlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırına atıyoruz.
  4. Pişip soğuduktan sonra beyaz çikolata sosu ve şekerlemelerle süslüyoruz. Afiyet olsun.

Yemek tarifleri / Misket Köfteli Nohut

Misket Köfteli Nohut Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:
  • 300 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2, 5 su bardağı haşlanmış nohut ( 1 kutu hazır konserve kullandım ben )
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Tuz
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 10-12 tane arpacık soğan yada 1 tane kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Misket Köfteli Nohut Tarifi Yapılışı

Kıymayı bir kaba alıyoruz içine tuz, karabiber ve galeta ununu da ekleyip güzelce karıştırıp minik misket köfteler yapıyoruz ve içine çok az un eklediğimiz bir tabağa alıp köftelerin una bulanmasını sağlıyoruz :)) diğer taraftan bir tencerenin içine ( ben güveç tencere kullandım siz istediğiniz tencerede yapabilirsiniz ) çok az sıvı yağ ekleyip soğanları atıyoruz biraz kavurduktan sonra salçaları da ekliyoruz onuda biraz kavurup sıcak suyu ekliyoruz :)) su kaynadığında içine köfteleri ilave ediyoruz arkasından haşlanmış nohutu da ekliyoruz ( ben vaktim olmadığı için konserve kullandım siz bir gece önceden nohutu ıslatıp ertesi gün düdüklüde 15-20 dk kadar kendinizde haşlayıp kullanabilirsiniz ) daha sonra köfteler pişene kadar pişmeye bırakıyoruz yaklaşık 20 dk kadar pişiriyoruz :)) pişmesine yakın tuzunu damak tadımıza göre ayarlayıp piştiğinde biraz dinlendirip sıcak sıcak servis ediyoruz :)) deneyenlere şimdiden afiyet olsun. :))

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...