Tavuklu Patlıcan Karnıyarık
Tavuklu Patlıcan Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
3 adet uzun patlıcan
Kızartmak için;
İç harcı için;
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 adet biber
- Yarım paket kemiksiz tavuk fileto
- Biraz domates salçası
- Kuru kekik
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- Sıvıyağ
Sosu için;
Yarım yemek kasıgı domates salça
Biraz su (1 çay bardağı kadar su olacak)
Zeytinyağı
Üzerine koymak için;
1 tane biber, 1 tane domates, kuru kekik
Kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Sevgili TAKİPÇİLERİM, Bugün sizlere standart yaptığımız kıymalı karnıyarıktan farklı bir tarif vereceğim. Tadı nasıl olur diye hiç tereddüt etmeden deneyebılecegınız bır tarif. İnanın bana tavuk ve patlıcan bırbırıne cok yakıştı. Hatta bu tarif, kıymalıdan bıle daha hafif oldu. Ben daha cok begendım. Denedıgınızde tesekkur etmeyi unutmayın . Sizlerı sevıyorummm. .**
Tarıfın yapılısı;
Patlıcanlar, uzun şeritler olacak sekilde alacalı soyulur. Her biri ortadan kesilir. Yıkanır, tuzlanır. Kızgın sıvıyağda kızartılır.
İç harcı için; Tavaya sıvıyağı, minik ebatlarda kesilmiş tavuk fileto eklenir. Mühürlenir. Üzerine doğranmış soğan ve biberler eklenir. Sotelenir. En son olarak ta salça, doğranmış domates, tuz ve baharatlar eklenir. Pişirilir.
Yağlanmış fırın tepsisine patlıcanlar dizilir. Karınları yarılır. Hazırlanan İç harç doldurulur . Üzerilerıne domates ve biber dilimleri dizilir.
Sosu için; Derin bir kaseye salça, biraz su ve biraz zeytinyağı eklenir. Çırpılır. Bu sos tepsiye dökülür. Tavuklu karnıyarık, 180 derece fırında pişirilir. Pişmesine 5 dakika kala isteğe bağlı üzerine kaşar peyniri koyabilirsiniz. AFİYET OLSUN. ..