23 Haziran 2019 Pazar

Patates Çorbası Tarifi

Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 3 adet patates
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Pulbiber

Patates Çorbası Tarifi Yapılışı

İçimiyle yumuşacık değişik bir çorbayla karşınızdayım.
Emin’im iftar sofralarınıza çok yakışacak ❣️
  1. Doğradığımız soğanı un ile kavuruyoruz.
  2. Üzerine küçük küçük doğradığımız patatesleri ilave edip biraz daha kavurup üzerine sıcak su ve sütü ilave edip piştikten sonra blanderdan geçirip kıvamına göre sıcak su ekleyip bir taşım kaynatıp tereyağ ve pul biber ile servise sunuyoruz. Afiyet şeker olsun ❣️

Semizotu Salatası (Az Malzeme Bol Lezzet) Tarifi

Semizotu Salatası (Az Malzeme Bol Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase Temizlenmiş semizotu
  • 1 küçük kapya biber
  • 5 adet yeşil zeytin
  • 1 küçük salatalık
  • 2 domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı narekşisi, Yarım limon suyu, tuz, pul biber

Semizotu Salatası (Az Malzeme Bol Lezzet) Tarifi Yapılışı

Çok kolay, lezzetli, kahvaltı için süper
Bir lezzet, çokda renkli !.


  1. Genişçe bir kabın içerisine Temizlenmiş elle parçalanmış semizotunu koyuyoruz.
  2. Kırmızı biberi, üzerine, salatalık ve domatesin kabuklarını soyup, küçük küçük doğruyoruz.
  3. Zeytinin çekirdeklerini ayıklayıp koyuyoruz.
  4. Tuz, pul biber limon suyu, narekşisi ve zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Tabağımıza alıp İsteğe bağlı olarak soğan la servis yapıyoruz.
    Afiyet olsun 🌺

Patatesli Tost Tarifi

Patatesli Tost Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım ekmek
  • 1 orta boy domates
  • 1 küçük boy patates
  • 5 dilim peynir (Yarım ekmeği kaplayacak kadar)
Sos için
  • 1’er çorba kaşığı zeytinyağı, tereyağ ve salça

Patatesli Tost Tarifi Yapılışı

  1. Patatesi halkalar şeklinde kızartalım. Ekmeği hafif tost makinesinde basalım.
  2. Domatesleri rendeleyelim.
  3. Bir cezvede rendelenmiş domatesi, salça ve yağları ısıtalım.
  4. Sıcak ekmeklerin üzerine önce ince dilimlenmiş peynirleri, üstüne sıcak domates sosunu yayalım ve son olarak da patatesleri dizdikten sonra bir kaç dakika daha tost makinesine basabilirsiniz ve ayranla servis edebilirsiniz.

Yumuşacık Simit Poğaça Tarifi

Yumuşacık Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağ veya margarin
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta
  • 6-6. 5 su bardağı un
Üzeri için;
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 6-7 yemek kaşığı su
  • Bolca kavrulmuş susam
İçi için
  • Kaşar peynir v. s

Yumuşacık Simit Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  2. Ardından yavaşca unumuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Kontrollü bi şekilde eklemekde fayda var.
  3. Fırınımızı 100 derecede ısıtıp kapatıyoruz yoğurulurken. Ele yapışmayacak bir hamur elde ettikden sonra kabımızın ağzını streçle kapatıyoruz.
  4. Sonra hamurumuzu kapattığımız fırına koyuyoruz  ki hızlı mayalandırma yapmak için vaktiniz varsa normal oda sıcaklığında 2 saat yeterli olucaktır bu şekilde yarım saat bekliyoruz.
  5. Mayalanan hamurumuzu alıp yoğurup bezelere ayırıyoruz ve içine kaşar peyniri koyup düz şekilde yuvarlıyoruz. yuvarlak değil😊
  6. Ardından olan simitlerımizin üstünü önce pekmeze sonra susama batırıyoruz ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
    7:Önceden ısıttğımız 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Domatesli Taze Fasülye Tarifi

Domatesli Taze Fasülye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 1 kg taze fasülye
  • 2 domates
  • 1 kaşık salça
  • Tuz
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • Su

Domatesli Taze Fasülye Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce taze fasulyeler istenilen şekilde doğranıp yıkanır ve süzülür (ben dikey olarak da kesiyorum ince hali daha hoşumuza gidiyor).
  2. Daha sonra tencereye soğan rendelenir ve sıvı yağ eklenerek birkaç dakika kavrulur.
  3. Bu arada domatesler blenderdan geçirilir.
  4. Kavrulan soğanlara domatesler eklenir birkaç dakika karıştırılır ve salça eklenir.
  5. Salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur.
  6. Fasulyeler eklenir ve karıştırılır.
  7. Üzerini geçecek kadar ( yaklaşık 1 litre ) su eklenir. Tuzu da atılarak kaynamaya bırakılır.
  8. Kolay pişen fasulyedense 2 saate kadar pişer. Suyu kalmazsa üzerine sıcak su ekleyebilirsiniz.
    Taze fasulyemiz servise hazırdır. Şimdiden afiyet olsun.

Fındıklı Tiramisu Tarifi

Fındıklı Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu pasta taban
Islatmak için :
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 2 yemek yemek kaşığı şeker
  • 1, 5 su bardağı su
Kreması için :
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram labne peyniri
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık içi
Üzerine :
  • Kakao
  • Damla çikolata

Fındıklı Tiramisu Tarifi Yapılışı

  1. Önce ılık suda kahveyi şeker ekleyip eritin. Sonra kekin iki parçasını da ıslatın.
  2. Kreması için un, süt ve şekeri küçük bir tencerede karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  3. Ocaktan alıp içine vanilya ve labne peyniri, kremayı ekleyip mikserle çırpın. Kekin alt katına kremanın yarısını sürüp üzerine çekilmiş fındığı yayalım.
  4. Kekin diğer parçasını üzerine kapatıp kalan krema ile üzerini kaplayalım.
  5. Buzdolabına alıp 4-5 saat bekletip üzerine süzgeçle kakao serpip damla çikolata ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

LG’den yeni bir telefon patenti daha

LG, uzun süredir farklı patentlerle gündeme gelmeye devam ediyor. Türk Patent Enstitüsü’nün onayladığı yeni LG delikli ekranlı telefon patenti ortaya çıktı.

LG delikli ekranlı telefon patenti ortaya çıktı!

LG sık sık patent sızıntılarıyla gündeme gelen bir firma olmaya devam ediyor. Katlanabilir telefon, bükülebilir esnek ekran ve diğer patentlerinin ardından yeni bir patent daha sızdırıldı.
Samsung’un delikli ekran tasarımına benzeyen yeni bir tasarımla ortaya çıkan patent, şirketin V40 ThinQ modelindeki arka kasa tasarımı ile de oldukça benzer.
LG delikli ekranlı telefon patenti ortaya çıktı! - ShiftDelete.Net
Bu yeni telefon tasarımı patentinin her ne kadar geç olduğu düşünülse de şirketin önümüzdeki dönemlerde delikli ekran ile karşımıza çıkma ihtimalini yükseltiyor.
Ayrıca telefonun arka kasasındaki V40 ThingQ benzeri kamera kurulumu ve parmak izi okuyucusu da, LG’nin ekran altı parmak izi okuyucusunu benimseme konusunda çok istekli olmadığını gösteriyor.
LG delikli ekranlı telefon patenti ortaya çıktı! - ShiftDelete.Net (1)
Patent başvurusunun netleştirilmesi için Türk Patent Enstitüsü’nün kamuya açık veritabanı üzerinden de araştırma yaptık fakat net bir veriye erişemedik.
Muhtemelen şirket, yeni patentin duyulmasını istemeyerek gizli kalmasını talep etti. Çünkü yeni olarak adlandırılan bu telefon tasarımı patenti, şirketin gerçekten dönemin oldukça gerisinden gittiğinin en büyük göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

22 Haziran 2019 Cumartesi

Canavar Parmağı Tarifi

Canavar Parmağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 125 gram margarin ( yarım paket oda sıcaklığında yumuşak )
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1. 5 su bardağı un ( 3 su bardağına yakın )
Süs İçin ;
  • Badem

Canavar Parmağı Tarifi Yapılışı

  1. Hamur malzemelerini iyice karıştırıp 5 dakika dinlendiriyoruz.
  2. Ardından hamurumuzdan parçalar alıp parmak şeklini veriyoruz.
  3. Parçaların uç kısmına parmağımızla tırnağı yapmak için bastırıyoruz ve oraya badem diziyoruz.
  4. Son olarak üstüne bıçakla ya da başka bir aparatla çizgiler çizin.
  5. önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişiriyoruz.
    Afiyet olsun 😋😋

Sebzeli Pilav Tarifi

Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 3 yemek kaşığı bezelye(konserve)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz

Sebzeli Pilav Tarifi Yapılışı



  1. Havuç, biber yağda kavrulur.
  2. Bezelye onlar kavrulduktan sonra atılır ki ezilme yapmasın çünkü konserve kullandım.
  3. 1-2 karıştırılır onlarla birlikte sonra pirinç yıkanıp eklenir.
  4. Tuzu da ekleyip suyunu da katın ve çekene kadar pişirin.

Tel Tel Tektane Pirinç Pilavı Tarifi

Tel Tel Tektane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı osmancık pirinç
  • 4 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Tel Tel Tektane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

Derler ki pilavı iyi yapan (lezzetli ve tane tane) usta aşçı olmuş demektir 😆😆
Eğer bir insan pirinç pilavını güzel yapabiliyorsa bütün yemekleri yapabilir demekmiş 🙊🙊 hatta eskiden saraylara aşçı alınırken pilavına bakılırmış 👌👌
Klasik pirinç pilavı tarifi sayfamda olmadığı için bende tarifimi paylaşmak istedim. Çünkü her tarifi bizlerden görmek, yapmak isteyen takipçilerimiz oluyor ツ ;)
Bence pilav yapmak çok kolay ama ayrıntılı şekilde anlatacağım ;)
İşte tektane nefis ayrıntılı tel tel pirinç pilavı yapımı 😙😙 👌👌☟☟
  1. Pirinç bir kaba alınır. Üzerine 2 tatlı kaşığı tuz konulup üzerine çıkacak kadar sıcak su konulup karıştırılır ve 1-2 saat bekletilir.
  2. Pirinç süzülüp soğuk su ile zedelemeden kırmadan süzgeçte alt üst yapılarak iyice yıkanıp nişastasından arındırılmış olur. Süzülmeye bırakılır iyice süzülecek su kalmasın. ;) ;)
  3. Sıvı yağ geniş pilav tenceresine alınır. Şehriye konulup kavrulur. Kavrulduktan sonra pirinç eklenir aynı anda tereyağ da eklenir yada suyunu konulunca eklenir. Baştan şehriye ile eklerseniz terayağ yanar pilav beyaz olmaz. Devamlı karıştırarak 3-4 dakika orta ateşte pirinç iyice kavrulur.
  4. Kavurma işlemi bittikten sonra tavuk suyu veya su ilave edilir. 1 bardak pirinç için 1. 5 su bardağı su konulur. Eğer tel şehriye ile yapacaksanız ekstra su eklemesine gerek yok ama arpa şehriye ile yapıyorsanız şehriyeler için de az bir miktar su ilave edilir. Burada ben 3. 5 su bardağı su kullandım.
  5. Pilavın suyunu ilave ettikten sonra tıkırdamaya başlayınca başlayınca limon suyu, şeker ve tuz konulur bir iki tur erimesi için karıştırılır. Bundan sonra karıştırma yapılmayacak.
    ✍  Limon suyu tel tel ve berrak olmasını sağlıyor.
    ✍  Şeker yine tek tane ve beyaz olmasını sağlıyor.
  6. Kaynamaya başlayınca altı kısılıp kapağı kapatılarak kısık ateşte suyunu çekip  demlenmeye bırakılır. Suyunu iyice  çektikten sonra 1 tur karıştırılır kapağı kapatılır.
  7. İyice suyunu çektiğinden emin olunca çekmiş ise altı kapatılır. Üzerine 2 kat olacak şekilde havlu peçete konulup  kapağı kapatılır. Bez ile sarılarak en az 15-20 dakika dinlendirilir.
  8. Dinlendikten sonra açılınca ilkten güzelce bir karıştırıp sonra servis edilir.
    ✍  Pirinci hangi bardak ile ölçtüyseniz aynı bardakla su miktarını ayarlamanız yeterlidir ;). ;)

Kaşık Salata Tarifi

Kaşık Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet salatalık
  • 4 adet domates
  • 1 kuru soğan
  • 6 dal maydanoz
  • 4 yaprak marul
Sosu için;
  • Yarım çay bardağından bir parmak eksik zeytin yağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon sumak

Kaşık Salata Tarifi Yapılışı

  1. Sos malzemelerini küçük bir tabakta karıştıralım tuz iyice erisin.
  2. Sonra salata malzemelerini küp küp keselim soğanımızı piyazlık doğrayalım servis tabağına alalım.
  3. En sonda sosumuzu salatamızım üzerine gezdirelim ve servise hazır isteyen üzerine 4- 5 adet buz bırakabilir serin serin tüketelim

Pirinçli Nohut Çorbası Tarifi

Pirinçli Nohut Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 6 su bardağı su (bir kısmı et suyu olabilir)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı biber
  • Nane
  • Yeterince tuz

Pirinçli Nohut Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencerede pirinçleri haşlayalım.
  2. Nohutları da aynı şekilde önceden haşlayalım.
  3. Bir kasede un, yoğurt ve yumurtayı alıp güzelce çırpalım.
  4. Tencereye haşlanmış pirinçleri, çırptığımız yoğurdu ve suyu ilave edelim.
  5.  Haşlanmış nohutları da ekleyelim.
  6. Ara ara karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim.
  7. Kaynadıktan sonra yeterince tuz ilave edelim ve birkaç dakika daha kaynatalım.
  8. Tencereyi ocaktan alalım.
  9. Tereyağını bir tavada kızdıralım.
  10. Kırmızı biber ve naneyi ekleyip karıştıralım. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirelim.
  11. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Yumurta Salatası Tarifi

Yumurta Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam taze soğan
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Sıvıyağ

Yumurta Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları beş altı dk haşlayın bir tabağa doğrayın.
  2. Üzerine maydanoz ve soğanı doğrayın.
  3. Tuz, pul biber ve sıvıyağı dökün güzelce karıştırın. Salatamız hazır