24 Haziran 2019 Pazartesi

Kurşun Aşı (Kayseri Hisarcıklı Anane Tarifi

Kurşun Aşı (Kayseri Hisarcıklı Anane Tarifi) İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 Yumurta
  • Pulbiber
  • 1 adet kapya biber
  • Karabiber
İç malzemesi(sos);
  • 2 büyük soğan
  • 2 biber
  • 1 domates
  • Yağ
  • Salça
  • Kavrulmuş kuşbaşı et haşlama da kullanabilirsiniz
  • 1 bardak haşlanmış nohut
  • 4 diş sarımsak
  • 3 litre Su
  • 1 bardak et suyu
  • Nane

Kurşun Aşı (Kayseri Hisarcıklı Anane Tarifi) Yapılışı

  1. Hamur malzemeleri karıştırılarak bir hamur elde edilir.
  2. Nohut büyüklüğünde dökülür ve kaynamaya bırakılır.
  3. Öte yandan sosu için soğan sarımsak biber ve domates pişirilir.
  4. Salçası katılır.
  5. Kaynayan köfteler pisince haşlanmış nohut ve sos katılır.
  6. 5 dakika birlikte kaynayınca nane eklenerek bi 5 dakika daha kaynatılır.
  7. Biraz dinlendirip servis yapabilirsiniz.

Yoğurtlu Cevizli Kabak Salatası Tarifi

Yoğurtlu Cevizli Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy kabak
  • 1 kase dereotu
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı ev yoğurdu
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yoğurtlu Cevizli Kabak Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya zeytinyağını ve rendelenmiş kabakları ekleyerek kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Derin bir kasede süzme yoğurt, ev yoğurdu, mayonez, tuzla dövülmüş sarımsağı ve ince ince kıyılmış dereotunu karıştırıyoruz.
  3. Üzerine kabakları ve iyi kıyılmış cevizleri ekleyip karıştırıyoruz. Servis tabağına alıp cevizle süsleyebiliriz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Karamelize Un Helvam Tarifi

Karamelize Un Helvam Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • su bardağı un
  • 250 gr tereyağı

Karamelize Un Helvam Tarifi Yapılışı

Öncelikle siz inanılmaz bir tarifim var ☺️ meram yıldız köşküne kahvaltıya gitmiştik orda bir yedim inanılmaz lezzet tadı damağımda kaldı 😊 eşime tarifini isteyemedim ama araya buldum 😁 çok şükür hemen denedim tutturdum 😋 öyleyse size de bu güzel tarifimi vermek istiyorum
  1. İlk önce karemelimizi hazırılıyoruz.Bunun şekerimizi tavaya alıp karemel rengini alana kadar eritiyoruz.
  2. Sonra üzerine suyumuzu ekleyip dikkat! Burda endişe etmeyin şekerler toparlanma olcak ama eriyecek karıştıra karıştıra sonra karemelimizin suyu hazır ve tavaya tereyağını alıp eritiyoruz.
  3. Unumuzu ilave edip pembeleşene kadar unumuzdan hafif koku çıkınca karemel şerbetimizi yavaşca döküp un çekene kadar kısık ateşte karıştırarak un şerbeti çekince kapağını kapatıp dinlemeye alıyoruz 😊 afiyet olsun deneyenlere şimdiden 😋😇

Fırında Beşamel Soslu Musakkam Tarifi

Fırında Beşamel Soslu Musakkam Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
Kıymalı harç için:
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 adet biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber, pulbiber, tuz
Beşamel sos için:
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri için
  • Kaşar Peyniri
Patlıcanları kızartmak için
  • Sıvı yağ

Fırında Beşamel Soslu Musakkam Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar alacalı soyularak dilimlenir. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Sonra yıkayarak kurulayın patlıcanları kızartın.
  2. İç harcı hazırlarken. Sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanlar kızartılır.
  3. Pembeleşmeye başladıktan sonra doğramış olduğunuz biberleri ilave ederek 1-2 dk daha kavurun.
  4. Üzerine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  5. Kıymalar biraz piştikten sonra salçayı ilave edin baharatları ekleyip pişirin.
  6. Beşamel sos için, unu kokusu çıkana kadar yağda kavurun. Üzerine sütü ilave edilerek hiç topak kalmayacak şekilde çırpıcı ile çırparak pişirin.
  7. Beşamel sos koyulaşınca karabiber ve tuz ekleyin.
  8. Fırın kabının tabanına kızartmış olduğunuz patlıcanları dizin.
  9. Üzerine kıymalı harcı serin.Kıymalı harcın da üzerine beşamel sos dökülerek her yerine eşit şekilde yayın.
  10. Rendelenmiş küçük bir kase kadar kasar peyniri üzerine serpin ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin
    Afiyet olsun. 😊

Nane Şerbeti Tarifi

Nane Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt su (5 su bardağı)
  • Yarım demet nane
  • 1 adet limon
  • 1 su bardağı şeker

Nane Şerbeti Tarifi Yapılışı

Yeni bir güne yeni bir haftaya merhabalar🤗💕
Bu sıcak yaz günlerinde içinizi soğutacak buz gibi nane şerbeti, hemde sağlığınızı koruyacak çocuklarınız için de sağlıklı bir içecek kesinlikle deneyin💯😋👌🏼
  1. Önce nane şerbeti için nanelerimizi yapraklarınızı temizleyip yıkayıp süzdükten sonra 5 bardak yani 1 tl suya koyup üzerine şekeri ilave ediyoruz.
  2. Daha sonra yıkadığımız bir limonun suyunu içine sıkıp kabuklarını da içine atıyoruz.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra beş dakika dakika daha kaynatıp altını kapattıktan sonra birkaç dakika beklettikten sonra süzgeçten süzerek sürahiye koyup oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıyoruz.
  4. İyice soğuduktan sonra isterseniz yemeklerinizin yanında isterseniz içiniz yandığında içebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 

Susamlı Pastane Poğaçası Tarifi

Susamlı Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket yaş maya (ılık su bardağı içerisinde mayalandır)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un ( kulak memesi kıvamında )
Üzeri İçin ;
  • Susam ( kavrulmuş )
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım su bardağı su
İçi İçin ;
  • Kaşar rendesi
  • Sucuk

Susamlı Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamurumuzu malzemelerini karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  2. Hamur kabımızı sıcak bir ortama bırakıp mayalanması için 1 saat kadar bekleyelim.
  3. Daha sonrasında yağsız tavada susamlarımızı kavuralım rengi hafif değişince ocağı kapatalım.
  4. Kase içerisine 3 yemek kaşığı pekmez ve yarım su bardağı suyu karıştırıp kenara alın.
  5. Mayalanmış hamur elinize yapışıyor ise sıvı yağ ile şekil verebilirsiniz.
  6. Mayalanan hamurumuzun içerisine kaşar ve sucuk dilimleri koyalım.
  7. Pekmezli suya batırıp susama bulayın yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizin.
  8. 180 derecelik fırında pişirin.

Lezzetli Kabak Tarator Tarifi

Lezzetli Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet sakız kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kaşık mayonez
  • Dereotu
  • Ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Lezzetli Kabak Tarator Tarifi Yapılışı

Yaz sebzeleri içinde sevilerek yenen, hemen her çeşidi yapılabilen, sevmeyenlerin bile severek yiyeceği kabak tarator salatası.
Artık sadece yemeklerde değil çay saatlerinde bile yoğurtlu salatalara yer veriliyor. Hazmı kolay, kalorisiz olduğu için, diyetlerde sıklıkla kullanılıyor. Bol lif içerdiği için tam bir bağırsak dostu kabak. Yemeği, salatası, kızartması ile dereotu taze soğan ile muhteşem uyumu da görselliğini ve lezzetini arttırıyor.
Kabak taratoru kısa sürede yapabilirsiniz.
  1. Kabakları kabuğu ile rendeliyoruz. Avuç içinde suyunu sıkıyoruz.
  2. Tavaya kuru soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağı ile hafifçe öldürüyoruz.
  3. Suyunu sıktığımız kabakları soğanların üzerine ilave ediyoruz.
  4. Ateşin altını fazla açmadan ağır ateşte kavuruyoruz.
  5. Bir miktar suyunu salsa da  çekene kadar pişiriyoruz. Ateşin altını çok açarsanız birdenbire suyunu çeker kabaklarınız çiğ kalır. Pişerken tuzunu ekliyoruz. Bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Süzme yoğurt kullanırsanız sulanmamış olur.
  6. Sarımsakları ezip, süzme yoğurt ile karıştırıyoruz. Dereotunu ince ince doğruyoruz.
  7. Dereotu sevmiyorsanız taze soğanın yeşil yapraklarını da incecik kıyıp koyabilirsiniz.
  8. Yoğurt ile karıştırıyoruz. Ceviz içini kırıp isteğe bağlı yoğurda ekleyebilir yada üzerini süsleyebilirsiniz. Bir kaşık mayonez de lezzet katıyor. Tercih ederseniz.
  9. Yoğurtlu karışımı, soğuyan kabaklar ile buluşturuyoruz.
  10. Servis tabağına alıp istediğimiz gibi süslüyoruz. Özellikle et yemeklerinin yanına  çok yakışıyor. Afiyet olsun.

Apple 17 milyon Euro’luk sözleşmeyi iptal etti

Apple, Eylül ayındaki lansmanda sunacağı yeni iPhone’lar için farklı bir teknoloji kullanmayı planlıyordu. Fakat İngiliz teknoloji şirketi Nanoco ile Apple 17 milyon Euro’luk sözleşmeyi iptal etti!

Apple 17 milyon Euro’luk sözleşmeyi iptal etti!

Manchester merkezli İngiliz teknoloji şirketi Nanoco, Quantum Dot teknolojisi için 17 milyon Euro’luk sözleşme imzalamıştı. Bugün ortaya çıkan bilgilere göre ise Quantum Dot teknolojisinde uzmanlaşmış şirket Nanoco ile iPhone‘lar için yapılan anlaşma iptal edildi.
Şirketin planı Nanoco ile çalışarak yeni iPhone modellerine gelişmiş bir görüntü sensörü entegre etmekti. Nanoco ile ilk anlaşma 2018‘de imzalandı. Bunun ardından Apple 2019’un başlarında bu anlaşmayı bir yıl daha uzatma kararı aldı.Anlaşma, büyüme aşamasında olan Nanoco‘nun Cheshire‘deki üretim tesisini genişletmesine de oldukça yardımcı oldu. Gelişmiş televizyon ekranlarında da kullanılan Quantum Dot teknolojisi, yüksek kaliteli dijital kamera sensörlerine olanak sağlayan bu teknolojinin maliyeti ayrıntılı bir şekilde de planlandı.
Teknolojiyi 2019 yılında sunacağı iPhone modellerinde kullanmayı planlıyordu. Fakat sızdırılan yeni raporlara göre, bu görüntü sensörleri üretmenin çok maliyetli olacağına kanaat getirildi. Ardından, şirket ile Nanoco sözleşmeyi iptal etti.
Şirket şimdiki odağını 2020’de sunacağı iPhone’larda piyasaya süreceği ARözelliklerini geliştirmeye yardımcı olacak lazer tabanlı 3D yazıcılara yöneltti.

Fortnite çalışanları ilk kez yaz tatiline çıkıyor

Fortnite çalışanları ilk kez yaz tatiline çıkıyor. Yapılan açıklamaya göre, ilk defa yazın izinli olacak çalışanlar, tatiline başlamış durumdalar.
Bu süreçte oyuncular tabii ki oyunu oynamaya devam edebilecek. Gelen bir diğer yeni bilgiyse oyunun 10. sezonu geldiğinde sistem gereksinimlerinde ciddi bir değişimin yaşanacağı. Oyun artık düşük sistemli bilgisayarlarda oynanamayacak.Uzunca süren çalışmaların arkasında elbette büyük bir ekip var. Daha önceki dönemlerde hiçbir şekilde yaz sezonunda izin vermeyen Epic Games, bu yıl ilk defa yaz sezonunda çalışanlarına izin verdi. Şirket, oyunun istenildiği popülerliğe ulaşmasının ödülünü çalışanlarına sunmuş oldu.
Fortnite çalışanlarının izne ayrılacağı tarih aralığı ise şöyle: 24 Haziran – 8 Temmuz 
Hedeflendiği gibi 9. sezon kaldığı yerden devam edecek. Ancak bu süreçte hiçbir turnuva yer almayacak. Bunun haricinde oyunda ciddi sorunlar olma ihtimaline karşın önemler alındığı da gelen bilgiler arasında.
Yaklaşık 1.000 geliştiricisi olan Fortnite ekibine 200 kişinin de katılmak istediği söyleniyor. Oyunun son dönemdeki yükselişi ve başarısı göz önüne alındığında bu durumun normal olduğunu söyleyebiliriz.

23 Haziran 2019 Pazar

Şekersiz Diyet Islak Kurabiye Tarifi

Şekersiz Diyet Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 avuç tuzsuz fıstık
  • 15-20 adet çiğ badem
  • 1 avuç çiğ fındık
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi (baharat olan)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı şekersiz hakiki bal
  • 4-5 yemek kaşığı süt

Şekersiz Diyet Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Süt hariç tüm malzemeleri rondo da çekelim. Çok ufak olmayacak biraz taneli kalmalı.
  2. İsteğe göre çok az kahve de eklenebilir. Yavaş yavaş sütü ekleyelim.
  3. Ek olarak 1 yemek kaşığı daha bal ekleyip yapışkan kıvam elde edelim.
  4. Elimizle şekil verip üzerine 1 çay kaşığı fıstık ezmesi koyalım.

Fit Şekersiz Pasta Tarifi

Fit Şekersiz Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Dışı İçin ;
  • 2 orta boy muz
İç Kreması ;
  • 200 gr labne
  • 2. 5 su bardağı süt
  • 3-4 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 yumurta sarısı
  • Çeyrek muz (dışına kullanacağımız muzun çeyreğini ayıralım)
İç Dolgu ;
  • 2-3 adet şekersiz kurabiye (herhangi bir tarifimden alabilirsiniz. )
  • 1 bardak Türk kahvesi

Fit Şekersiz Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Krema için sütü, unu ve yumurta sarısını ocağa alıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
  2. Altını kapatıp balı labneyi ve ezilmiş muzu ekliyoruz.
  3. Kremayı ılımaya bırakıyoruz.
  4. İçi için 2 kurabiyeyi parçalayıp üzerine Türk kahvesi döküp karıştırıyoruz.
  5. Derin bir kaba streç her yeri kaplanacak şekilde seriyoruz.
  6. En üstü kapatmak için kenarlardan pay bırakalım.
  7. Muzları eşit şekilde dilimleyip alta ve kenarlara yapıştırır gibi koyuyoruz. (görsellerde var)
  8. Kremanın yarısını koyup üzerine kurabiyeli iç dolguyu koyuyoruz.
  9. Kremanın kalanına döküp en üste muzlarla kapatıyoruz.
  10. Streçle üzerini kapatıp 3-4 buzluğa koyuyoruz.
  11. Buzluktan çıkarıp streci açıp tabağa ters çeviriyoruz. Üzerine kakao serpebilirsiniz.

Domates Soslu Makarna Tarifi

Domates Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1, 5 litre su
  • 1 yemek kaşığı tuz
Domates sos için;
  • 4 büyük domates
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Domates Soslu Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir tencereye suyu ve tuzu alıp kaynatalım.
  2. Kaynayan suya makarnayı bırakalım ben düdük makarna kullandım siz istediğiniz çeşit bir makarnayı kullanabilirsiniz.
  3. Makarnayı damak tadınıza uygun yumuşaklığa gelene kadar haşlayalım.
  4. Pişen makarnayı büyük bir süzgece döküp suyunu süzelim.
  5. Makarna haşlanırken bir yandanda domatesi yıkayıp soyalım ve olabildiğince küçük şekilde doğrayalım.
  6. Uygun bir tencereye doğranmış domatesi koyup altını yüksek ısıda açalım.
  7. Domatesler kaynamaya başlayınca salça ve yağını ilave edip domatesler eriyene kadar orta ısıdaki ocakta yaklaşık 15 dakika pişirelim.
  8. Domatesler eriyip sos kıvamına gelince tuz ve karabiberini ekleyip karıştırarak sosu ocaktan alalım.
  9. Haşlanarak suyu süzülen makarnayı pişen sosa ekleyip karıştırarak servis tabağına alabiliriz.
  10. Servis esnasında isteğe göre makarnanın üzerine ince doğranmış nane ve maydanoz serpebilirsiniz.
  11. Daha sulu bir sos elde etmek isterseniz domatesler pişerken çok az su ilave edebilirsiniz veya makarnanın piştiği sudan ilave ederek çok daha vitaminli ve lezzetli bir sos elde edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Tavuk Kalamar (Çok Lezzetli) Tarifi

Tavuk Kalamar (Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük tavuk göğüsü
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı soda (maden suyu)
  • 5 yemek kaşığı un
  • -Kızartmak için sıvı yağ

Tavuk Kalamar (Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  1. 2 adet büyük tavuk göğsünü parmak kalınlığında doğruyoruz.
  2. İçerisine baharatları katıp karıştırın.
  3. Yumurtayı sodayı ekleyip karıştırın sonrasında sarımsak ekleyip sonrasında yavaş yavaş unu ilave edelim.
  4. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra 1 saat dolapta dinlendirelim.
  5. Ve sonrasında kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun ❣️