Tavuklu Mantarlı Sebze Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk göğsü
- 1 paket mantar
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil top biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı siyah pul biber
Tavuklu Mantarlı Sebze Yemeği Tarifi Yapılışı
Resûlullâh (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyuruyor;
“Siz kendinizden aşağı olanlara bakınız; sizden yukarı olanlara bakmayınız.
Çünkü böyle yapmak, Allah’ın üzerinizdeki nimetlerini küçümsememeniz için daha uygundur. ” ( Hadis-i Şerif)
Çünkü böyle yapmak, Allah’ın üzerinizdeki nimetlerini küçümsememeniz için daha uygundur. ” ( Hadis-i Şerif)
- Öncelikle fotoğraftaki gibi tavuğu dörde bölelim.
- Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyup tavuğu içerisinde mühürleyelim.
- Tavukları içerisinden çıkarıp tavaya sıvı yağ ekleyelim.
- Doğradığımız soğanı mantarı biberleri ve domatesi içerisine ekleyip kavuralım.
- Ardından salçayı ve pul biberleri karabiberi ekleyelim.
- Önceden mühürlediğimiz tavukları da ekleyip kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
Pişen yemeğimiz servise hazırdır Afiyet Olsun