9 Eylül 2019 Pazartesi

Yumurtalı Kıyma Tarifi

Yumurtalı Kıyma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet soğan (orta boy)
  • 2 adet yumurta
  • 500 gr kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Yumurtalı Kıyma Tarifi Yapılışı

  1. Tavamıza biraz yağ koyalım.Orta yağlı kıymamızı tavamıza atıp pişene kadar kavuralım.
  2. Dilimlediğimiz soğanları tavamıza ekleyip solana kadar pişirelim.
  3. Tuzumuzu karabiberimizi pulbiberimizi ekleyip karıştıralım.
  4. Yumurtamızı çırpalım ona da biraz tuz ekleyip sonra pişirdiğimiz et ve soğanın üstüne dökelim
afiyet olsun. .

Aşure 2 Püf Noktalarıyla (81 Kişilik) Tarifi

Aşure 2 Püf Noktalarıyla (81 Kişilik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı nohut
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 3 su bardağı kuru kayısı
  • 2 su bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 2 su bardağı incir
  • 6 litre su (Su miktarı koyuluğuna göre artırılacaktır. )
  • 8 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5 adet karanfil
  • 5 adet karanfil(1 su bardağı sıcak su eklenerek 10 dakıka bekletip süzerek suyunu kullanacağız. )
  • 1 su bardağı ılık süt (Eğer ki aşureniz koyulaşırsa kullanınız. )
Üzeri için;
  • 1 su bardağı iri kıyılmış fındık
  • 1 su bardağı nar
  • İsteğe bağlı tarçın, kuş üzümü

Aşure 2 Püf Noktalarıyla (81 Kişilik) Tarifi Yapılışı

Bolluk bereketin, birliğin, beraberliğin, dayanışmanın simgesidir Aşure.
Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem Ayı’nın 10. günü Aşure Günüdür, 2019 yılında 9 Eylül 2019 Pazartesi gününe denk gelmektedir.
Püf Noktaları,
*** Ölçülerim evdeki klasik su bardaklarıdır.
*** Üzümü, kayısı ve inciri aşureye başlamadan yarım saat önce ıslatınız. Siyah suyunu çıkartmak için.
*** Eğer üzüm, kayısı ve inciri ıslatmak istemiyor yada vaktiniz yok ise direk atıp koyulaşan aşure rengini 1 su bardağı kaynamış süt ile açabilirsiniz. Tadında herhangi bir süt tadı hissetmeyeceksiniz.
*** Yanınızda her zaman kaynamış suyunuz olsun dilerseniz aşurenizi daha sulu daha kıvamlı hale getirebilirsiniz tercihe bağlıdır.
*** Şeker oranı tam kıvamındadır ne çok şekerli ne çok şekersiz. tercih meselesi azaltıp artırabilirsiniz tadına bakarak.
*** Bu ölçülerin yarısını da kullanıp 40 adet çıkartabilirsiniz.
*** Aşuremizi kısık ateşte ve kontrollü şekilde karıştırarak dibinin tutmamasını sağlıyoruz.
  1. Öncelikle bir gece önceden 6 su bardağı buğdayı üzerini geçecek şekilde su doldurup 15 dakika kaynatıyoruz.
  2. Kaynakttıktan sonra sarı suyunu süzüyoruz. Aynı işlemi bir kez daha yapıyoruz yani tekrar buğdayın üzerini geçecek şekilde su ekleyip 15 dakika kaynatıp süzüyoruz.
  3. onra bir kaba alarak üzerini geçecek şekilde kaynamış su ekleyerek bekletiyoruz. Ertesi gün
  4. Yumuşayan buğdaya 6 lt suyu ekleyerek 15 dakika daha kaynatıyoruz.
  5. Haşladığımız nohut, fasulye ve pirinçi de ekleyip 10 dakika daha kaynatıyoruz yalnız sürekli olmasa da dibinin tutması için kısık ateşte ve hafif karıştırıp alt üst ediyoruz.
  6. Suya yarım saat önce koyduğumuz Üzümü, kayısıyı ve inciri de süzdükten sonra tenceremize ekleyip sonra tekrar 10 dakika karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz.
  7. Suya koyduğumuz karanfili de süzüp sadece suyunu tenceremize ilave edip karıştırıyoruz.
  8. Şeker, tuz, karabiber ve 5 adet karanfili de ekleyip tekrar 10 dakika karıştırmaya devam ediyoruz.
  9. Kaselere bölüştürerek dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
    Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1. 5 su bardağı su
  • 2. 5 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 1 buçuk tepeleme tatlı kaşığı buğday nişastası
  • Yarım yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı toz şeker

Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. 2 yemek kaşığı pirincimizi ılık suda yıkayıp süzüyoruz ve küçük bir tencereye alıp 1. 5 su bardağı su ile güzelce pirinçler diri kalacak ve suyunu biraz çekecek şekilde pişiriyoruz ve suyunu biraz çekip üstünde biraz su kalmış olsun hepsini çekmesine izin vermeden karıştırarak 2. 5 su bardağı sütümüzü ilave edip unumuzu nişastamızı ve vanilyamızı da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  2. Sonra 1 çay bardağı toz şekerimizi de ilave ettikten sonra hafif muhallebi kıvamına gelecek şekilde pişirip ocaktan alıyoruz ve orta boy çömleğe koyup fırın tepsisinin ortasına yerleştirip çömleğin yarısına gelecek kadar soğuk suyu da fırın tepsimize döküp 200°de en üst kata fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 

Kışlık Bamya Tarifi

Kışlık Bamya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg bamya
  • 3 adet buzdolabı poşeti

Kışlık Bamya Tarifi Yapılışı

  1. Bamya gibi sebzeleri dondurucuya atmak için şoklama yani önce kaynar suda rengi değişene kadar kaynatıp ardından soğuk suyun içine bırakma yöntemini kullanmanızı öneririm.
  2. Bu şekilde kışın yemek yapmak için çıkardığınızda hem lezzet hem de renk olarak yazın pişirdiklerinizden bir farkı olmuyor.
  3. Porsiyonluk poşetlerde hazırlayıp yanlarına bir emeğe yetecek kadar da domates doğrayıp koyuyorum, böylece yemeğin domatesi de yaz domatesi olmuş oluyor.
  4. Pişirirken de Soğanı ve salçasını kavurduktan sonra donmuş haldeki bamyaları tencereye koyup üzerlerine sıcak suyunu ekliyor ve pişiriyorum.

Domates Turşusu Tarifi

Domates Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kilo domates
  • 10 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2 tatlı kaşığı limontuzu
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 3 su bardağı sirke
  • Yarım bağ dereotu
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 büyük baş sarımsak
  • 15 -20 adet cin biberi

Domates Turşusu Tarifi Yapılışı



  1. Domateslerimizi yıkarayarak büyükce bir leğene alınır tepe ve arkalarını artı şeklinde kesilir.
  2. Üzerine kaynar su dökülerek bir miktar bekletilir. Bu işlemle domates kabuklarını kolay soyabilmek için yapıcaz.
  3. Soyulan domatesleri bir kaç parçaya bölerek blendırdan geçiriyoruz.
  4. Daha sonra sarmısakları ve yeşillikleri doğrayarak domatese ekliyoruz.
  5. Cin biberini ister doğrayabilirsiniz ben delip bütün şekilde domates ekledim.
  6. Sirkesi, limontuzu, şekeri ve tuzu da karıştılır. Tadına bakarak ayarlama yapabilirsiniz. Şişelere doldurarak saklayabiliriz.

Jöleli Muhallebi Tarifi

Jöleli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

İstenilen çeşit jöle
Sarı Muhallebi için :
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sarı muhallebi tozu
  • 3 yemek kaşığı şeker
Muhallebi için :
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya

Jöleli Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Sarı muhallebi için tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir ve bardaklara paylaştırılır.
  2. Muhallebi için margarin ve vanilya hariç tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir.
  3. Vanilya ve margarin eklenip karıştırılır. Sarı muhallebinin üzerine koyulur.
  4. Jöle paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebilerin üzerine dökülür.
  5. Buzdolabında 5 – 6 saat bekletilip servis edilir.

iPhone 11 serisi hakkında bilinen her şey!

iPhone 11 adı ile çıkmasını beklediğimiz ve iPhone 11 Pro Max gibi farklı adlarla karşımıza çıkmasını beklediğimiz en yeni iPhone 11 tanıtım tarihi oldukça yaklaştı. Yarın saat 20.00’da karşımıza çıkacak olan yeni iPhone özellikleri ile bizleri oldukça meraklandırıyor. Peki tanıtımına bu kadar kısa bir süre kalan yeni iPhone 11 hakkında sızıntılar ne durumda? Nasıl bir iPhone karşımıza çıkacak? Sizler için iPhone 11 lansmanı yaklaşırken ortaya çıkan tüm detayları sıraladık.

iPhone 11 tanıtım tarihi yaklaşıyor

Apple’ın yeni modellerine tanıtmasına yalnızca bir gün kaldı. Şirketin bu yıl iPhone 11, iPhone 11 Max ve yeni iPhone 11 Pro Max modellerinin tanıtımını yapması bekleniyor. Sizler için iPhone 11 ve iPhone 11 Pro Max hakkında ortaya çıkan tüm söylentileri derledik!

8 Eylül 2019 Pazar

Islatmadan Tel Tel Dökülen Pirinç Pilavı Tarifi

Islatmadan Tel Tel Dökülen Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı Osmancık pirinç
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 50 gram teremyağ
  • 1. 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 adet küp şeker

Islatmadan Tel Tel Dökülen Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba ☺ ☺
Pirinci ıslamayı unuttum derdine son 😉😉
Bazen Pirinci ıslamayı unuturuz, bazen aniden misafir çıka gelir ve yemeğin yanına pilavda olsun isteriz yada aniden şu yemeğin yanına pilav olsaydı iyi olurdu diye düşündüğümüzde hemen yapacağımız tek tane tel tel dökülen tam kıvamında pirinçi ıslamadan da aynı lezzette yapacağınız nefis pirinç pilavı tarifi vermek istiyorum.
En önemli püf noktası olan pirinçi yıkama aşamasına geçiyoruz. Pirinç bir kaba yada süzgeçe alınır ve Çeşme altında sıcak su ile parmak uçlarımızla 3-4 kez nişastası alana kadar yıkanır ve süzülür. İyice yıkadıktan sonra bu defa soğuk su ile aynı şekilde 3-4 kez tamamen yıkanır ve nişastası akıtılır süzülür.
Süzgeçe konulur altına bir kap konulur ve suyunun tamamen süzülmesi beklenir hiç su kalmaması gerekir. Süzüldükten az sonra süzgeci bir parça havlu peçete üstüne de koyabilirsiniz suyunu iyice çekmesine yardımcı olacaktır.
  1. Tamamen suyu Süzüldükten sonra pilav yapımına geçilir.
  2. Margarin ve sıvı yağ geniş pilav tenceresine alınır.
  3. Eriyince şehriye konulup kavrulur.
  4. Kavrulduktan sonra pirinç eklenir devamlı karıştırarak 3-4 dakika iyice kavrulur.
  5. Kavurma işlemi bittikten sonra tavuk suyu ve su ilave edilir.
✏ Eğer tavuk suyu yok ise 2. 5 su bardağı sıcak suya 1 adet knorr tavuk bulyon atılarak eritilir ve o da kullanılabilir. Ona göre tuz oranı ayarlanır. Pilavı suyunu ilave ettikten sonra tıkırdamaya başlayınca limon suyu, küp şeker ve tuz konulur bir iki sefer erimesi için karıştırılır. Bundan sonra bir süre karıştırma yapılmayacak.
✏ Limon suyu tel tel ve berrak olmasını sağlıyor.
✏ Şeker yine tek tane ve beyaz olmasını sağlıyor. Kaynamaya başlayınca altı kısılıp kapağı kapatılarak kısık ateşte demlenmeye bırakılır. Suyunu bayağı çektikten sonra 1 tur karıştırılır kapağı kapatılır. İyice suyunu çektikten sonra 1 tur daha çevrilir ve altı kapatılır. Üzerine tencere büyüklüğünde 2 kat olacak şekilde havlu peçete koparılır ve kapağı kapatılır. Bez ile sarılarak 15 dakika dinlendirilir. Dinlendikten sonra açılınca ilkten güzelce bir karıştırıp sonra servis edilir.

Semizotlu Kuru Cacık ( 5 Dakikada) Tarifi

Semizotlu Kuru Cacık ( 5 Dakikada) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım bağ semiz otu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Süslemek için ;zeytinyağı ve nane

Semizotlu Kuru Cacık ( 5 Dakikada) Tarifi Yapılışı

Sofralarınızı süsleyecek hem lezzetli hem sağlıklı bu tarifi kaçırmayın derim😊 Yapımı sadece 5 dakika👇👇
  1. Semizotu güzelce yıkanır ve doğranır.
  2. Sarımsaklar ezilerek yoğurt ile karıştırılır.
  3. Sulu severseniz biraz su eklemesi yapabilirsiniz.
  4. Damak tadınıza göre tuz eklenir, semiz otları da yoğurt karışımına eklenir ve karıştırılır.
  5. Üzeri sıvı yağ ve nane ile süslenerek servis edilir.

Patlıcan Oturtma Tarifi

Patlıcan Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane orta boy patlıcan
  • Kızartmak için ;zeytin yağı
  • 150 gr kıyma
  • 5 tane yeşil biber
  • 3 tane domates
  • 1 yemek kaşığı domates Salçası
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 buçuk çay kaşığı pul biber
  • 1 tane orta boy soğan

Patlıcan Oturtma Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı şekilde soyalım ve kalın bir şekilde dilimleyelim tuzlu suda biraz bekletelim.
  2. Yağı bir tencereye alalım ve altını açalım, üzerine patlıcanları koyalım ve kızartalım.
  3. Kızaran patlıcanları fırın kabına alalım.
  4. Diğer tarafta bir tavaya kıymayı koyalım ve kavuralım.
  5. Üzerine kuru soğanı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  6. Üzerine biber domates ve salçayı ekleyelim ve karıştıralım üzerine baharatları da ekleyip bi tur karıştıralım.
  7. Üzerine yarın çay bardağı kadar su ekleyelim ve 1- 2 dakika kaynatıp kapatalım altını.
  8. Kıymalı harcı patlıcanların üzerine dökelim ve alt üst ayarda 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirelim.
Afiyet olsun 

Domatesli Mantı Çorbası Yaz Çorbası Tarifi

Domatesli Mantı Çorbası Yaz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram hazır mantı
  • 2 adet büyükçe domates
  • 1 büyük kase haşlanmış nohut
  • 1 iri diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber ( sevenler)
  • 1 çay kaşığı kuru nane ( sevenler)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı su
  • Yeteri kadar tuz

Domatesli Mantı Çorbası Yaz Çorbası Tarifi Yapılışı

Çorbalar hep sıcak yenecek diye bir şey yok bu çorba bu havalarda ılıkça yenebilir, domatesin lezzetiyle gayet güzel ve doyurucu çorba. .
  1. Tencereye siz kendi damak tadınıza göre sıvı yağı alın, üzerine rendelenmiş sarımsak ve rendelenmiş domatesi alın.
  2. Domates suyunu çekinceye kadar orta ateşte kavurun, seviyorsanız nane ve karabiberini ekleyin.
  3. Daha sonra mümkünse kaynamış beş bardak sıcak suyu ekleyerek kaynatın.
  4. Kaynayan suya mantıları atın ve yumuşayıncaya kadar 10 dakika daha kaynatın.
  5. Haşlanmış nohutu ekleyerek bir beş dakika daha kaynatın.
  6. Pişen çorbayı ocaktan alın ve en az yarım saat dinlendirin. Sonrasında dilediğiniz zaman servis edin.
  7. Su miktarını ( koyu veya sulu olsun derseniz ) 4 ile 6 bardak kullanarak ayarlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.

Mozaik Kek Tarifi

Mozaik Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak süt
  • Kakao (Ben kakao yoğun sevdiğim için dark kakao kullanıyorum Dr Ouetker)
  • 1 er paket vanilya, kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Fındık, ceviz, badem, damla çikolata, rende portakal

Mozaik Kek Tarifi Yapılışı

  1. Şekerle yumurtayı çırpalım(püf noktası burda, çok iyi çırpın)
  2. Sıvı malzemeleri ekleyip çırpın, kakao hariç diğer tüm malzemeyi ilave edin. Kıvamı fotoğraftaki gibi olursa iyi kabarıyor.
  3. Kalıbı yağlayıp un serpin. sonra kek harcından biraz döküp kalan harca kakao ekleyin.Karıştırıp onuda üzerine dökün. Kürdanla karıştırın.
  4. Üzerine parçalanmış fındık ve damla çikolata dökün.
  5. Önceden ısıttığınız fırında ilk yarım saat 150de sonra 180de pişirin kürdan kontrolüyle ortalama 1saat pişirin

Yumuşak Lavaş Tarifi

Yumuşak Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım yemek kaşığı instant maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Yumuşak Lavaş Tarifi Yapılışı

Merhabalar sizlere geçenlerde 🌸canımız istediği lavaş tarifini paylaşmak istedim.
  1. Üzerine tereyağ sürerek cayın yanında yemesi mükemmel oluyor başlayalım.
  2. Hamur için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alın karıştırın yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
  3. Üstünü kapatıp yarım saat dinlendirin. Zamanınız varsa 1 saat te olabilir. Dinlenen hamuru bezelere ayirip un atıp acın tavada veya sac da pişirin sıcakken üzerine yağ sürün afiyet yiyin