11 Ekim 2019 Cuma

Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi

Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr tereyağı veya margarin
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 1 çay bar sıvı yağ 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bar yoğurt çörek otu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İçi İçin ;
  • 200 gr peynir (ben kaşar peyniri kullandım)

Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Genişçe bir kaseye yumurta sıvı yağ tuz ve şekeri çırpıyoruz yoğurt sirke ekliyoruz.
  2. Tereyağı ve unu azar azar karıştırıyoruz una kabartma tozu ekliyoruz.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açıp içine peynir koyup kapatıyoruz.
  5. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürüp 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
    Herkese afiyet olsun

Pizza Börek Tarifi

Pizza Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 20 dilim sucuk
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 6 adet zeytin
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz

Pizza Börek Tarifi Yapılışı

  1. Sosu için yumurta, yoğurt sıvı yağı karıştıralım.
  2. İç malzemeleri için küp küp doğrayıp içine baharatları ekleyelim.
  3. Yufkaları açıp rulo yaparak ince ince keselim.
  4. Orta boy tava yada tepsiyi yağlayıp kestiğimiz yufkaların yarısını serip üzerine sosun yarısını dökelim.
  5. İç malzemeleri ekleyip kalan yufkaları da dökelim.
  6. Üzerine kalan sosu gezdirip önlü arkalı pişirelim.
  7. Kızarınca sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun

Mayasız Yumuşak Ev Poğaçası Tarifi

Mayasız Yumuşak Ev Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1, 5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1, 5 paket Kabartma Tozu
  • 4 Su bardağı un

Mayasız Yumuşak Ev Poğaçası Tarifi Yapılışı

  1. Oda ısısındaki Un hariç tüm malzemeler yoğurma kabına eklenir güzelce karıştırılır.
  2. Ardından azar azar un eklenir ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edilir.
  3. Yoğrulan hamur üzeri örtülerek 20 dk. dinlendirilir.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlanır.
  5. Yuvarlak şekilde bastırarak açılır içine peynir koyup D şeklinde kapatılır.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu yada susam serpilir.
  7. Önceden Isıtılmış 190° fırında 25 dk kadar pişirilir.

Sütlaç Tarifi

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2. 5 kilo süt
  • 2. 5 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı kaynar su (Pirinç için)

Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Sütümüzü derin bir tencereye alıp ateşin üzerine koyalım.
  2. Ayrı bir tencereye pirinçlerimizi yıkayıp koyalım.
  3. Üzerine 3 bardak kaynar suyu döküp aygazı üzerine koyalım.
  4. Pirinçler pişince sütümüzün içine ekleyelim kıvam alana kadar kaynatalım.Arada karıştırmayı ihmal etmeyin bu biraz uzun sürebilir bu aşamada sütü taşırmamaya dikkat edelim. Kıvam alan sütümüzün içine şekeri ekleyip bir taşım daha kaynatalım.
  5. Şeker miktarını damak tadınıza göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Aygazın altını kapatıp sıcak sıcak kaselere paylaştıralım. Ve servis edelim isterseniz kaseleri fırınlayabilirsiniz. Afiyet olsun :)

Waffle Tarifi

Waffle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1. 5 su bardağı un

Waffle Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri rengi açılıp, köpürene kadar çırpın.
  2. Üzerine süt, kabartma tozu, vanilin, un ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Waffle makinesini kızdırın ve yağlayın. Hazırladığınız harçtan bir kepçe kadar waffle gözüne dökün.
  4. Makinanın kapağını kapattıktan sonra orta ısıda, aralarda kontrol ederek pişirme işlemini gerçekleştirin.
  5. Hazırladığınız waffle karışımı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Renk alıp, dışı çıtır içi daha yumuşak kıvamda kalarak pişen waffleları servis tabağına alın.
  6. Taban sıcakken önce krem çikolatayı istediğiniz miktarda sürün. Üzerine muz, çilek, kivi dilimleri ve fındık parçalarını ilave edin.

Kumpir Tarifi

Kumpir Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 ince dilim kaşar peyniri
  • Konserve kapya biber
  • Kornişon turşu
  • Haşlanmış mısır
  • Konserve havuç
  • Zeytin
  • Mayonez

Kumpir Tarifi Yapılışı



  1. Patatesler yumuşayana kadar haşlanır. Ben kabuklarını soyarak haşlıyorum ki acısı patatese geçmesin.
  2. Haşlayan patatesler uygun bir kapta tereyağı ve kaşar peynir ile güzelce püre hâline getirilir.
  3. Tabağı yarıya kadar püre ile kapladıktan sonra üzerine malzemeleri dilediğimiz kadar ilave edelim. İsteğe bağlı ketçap ve mayonez ile servis edilir.
    Not: Kullandığım bütün konserveler ev yapımı olduğu için mayonezi çıkardığımızda oldukça sağlıklı hâle geliyor. 🤗 Bu sebepten Rus salatası vs tarifte yer almamaktadır. Çocuklar için oldukça sağlıklı, hepimiz için çokça lezzetli bu tarifi denemenizi şiddetle tavsiye ederim. 🌸

Telefonlarda 120 Hz ekran standart olabilir

Uzun bir süre önce oyuncu ekipmanlarıyla tanınan Razer, çıkardığı Razer Phone akıllı telefon modeli ile birlikte telefonda 120Hz ekranı ilk kullanan üretici olma unvanına sahip olmuştu. Ardından Apple da iPad Pro modellerinde 120Hz ekran kullanmaya başladı. OnePlus gibi markalar 90Hz ekran kullansa da 120Hz ekran kullanan akıllı telefon sayısı oldukça az. Şimdi ortaya çıkan bilgilere göre Xiaomi 120 Hz ekran ile telefon duyurma hazırlığında.

Xiaomi 120 Hz ekran hazırlığında

XDA Developers’ta ortaya çıkan raporlara göre MIUI 11 Beta sürümünün ekran ayarlarında daha önce Xiaomi telefonlarda görülmeyen bir özellikle karşılaşıldı. Bu özellik ile birlikte ekranın tazeleme hızının değiştirilebildiği görüldü. Seçeneklerde 60Hz ve 120Hz modları yer alıyor.
Bu durum da Xiaomi’nin 120Hz ekrana sahip bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını gösteren detaylar arasında yer alıyor. OnePlus’ın 90Hz ekran hamlesinden sonra Xiaomi’nin de 120Hz ekran getirme olasılığı epey bir yüksek.

120 Hz ekran ne işe yarıyor?

120 Hz ekranın 60 Hz ekranlara göre en büyük avantajı akıcılığı yönünde. Örneğin 60 Hz ekranda, saniyede 60 kare görebilirken 120 Hz ekranda, saniyede 120 kare görebiliyorsunuz. Bu da özellik arayüz tarafında daha akıcı bir deneyim yaşamanızı mümkün kılıyor.

WhatsApp bir anda ortadan kayboldu!

Günümüzün en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan ve SMS’i adeta tarihin tozlu raflarına kaldıran WhatsApp oldukça ilginç bir olay ile gündeme geldi. Uygulamayı yüklemek isteyenler bir süre bu işlemi gerçekleştiremedi.
Bunun nedeni ise uygulamanın Google Play Store‘da bulunamaması. Evet, yanlış duymadınız. Henüz resmi bir açıklama yapılmadığı için nedeni bilinmezken, WhatsApp Google Play Store‘da birkaç saat boyunca görüntülenemedi.

WhatsApp Google Play Store’dan kayboldu

Business sürümü bu sorundan etkilenmezken, Google aramalarından uygulamanın Google Play Store‘daki sayfasına ulaşımda bir problem yaşanmadı. Hollanda ve İngiltere uygulamanın kaybolduğu ilk ülkeler oldu.Şu anda herhangi bir sorun görülmüyor. Ülkemizde ve diğer bölgelerde Google Play Store’dan WhatsApp’ı sorunsuz bir şekilde yüklemek mümkün. Şimdi gözler popüler mesajlaşma uygulamasının sahibi Facebook’a çevrilmiş durumda.
Uygulamanın ortadan kaybolmasına neden olan hatanın Facebook’tan mı yoksa Google’dan mı kaynaklandığı merak ediliyor.  Bazı kullanıcılar sorunun Google Play ile sınırlı kalmadığını, uygulamnın Huawei AppGallery ve Samsung Galaxy Store gibi üçüncü taraf uygulama mağazalarında da görülemediğini belirtti.
Ayrıca, App Store’da yani uygulamanın iOS sürümünde bir sorun yaşanmadı.

Unlu Çıtır Börek Tarifi

Unlu Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 2 adet soğan
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber, nane
  • Maydanoz (İsteğe bağlı)
  • 4 adet yufka
Sosu için;
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (Eritilmiş)
  • 1 yemek kaşığı sirke

Unlu Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Bu börek tek kelime ile efsane oldu👌🏻El açması tadında çok beğeneceğinize emin olduğum bir tarif. İç harcını istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Ben patatesli yaptım ama kıymalı, peynirli ya da ıspanaklı hepsi nefis olur. 😋
  1. Öncelikle patatesleri haşlayıp eziyoruz. Soğanları ince ince doğrayıp biraz sıvı yağda kavurmaya başlıyoruz.
  2. Kavrulan soğanlara baharatları ve tuzu da atıp ezdiğimiz patatesleri ekliyoruz.
  3. İsteğe bağlı ince kıyılmış maydanoz da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  4. Sosu için verilen bütün malzemeleri tel çırpıcı yardımıyla karıştırıp hazırlıyoruz.
  5. Yufkalardan ilkini serip her yerine sos sürüyoruz.
  6. Yufkayı tam ortadan kesip üst üste koyuyoruz.
  7. Kenarlarını içe doğru katlayıp, patatesli harçtan koyuyoruz.
  8. Rulo şeklinde sarıp kesiyoruz. Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
  9. Börekleri fırın tepsisine alıp üzerlerine kalan sosu sürüyoruz.
  10. Ve 3 ya da 4 saat buzdolabında bekletiyoruz. Hatta bir gece önceden yapıp bekletseniz çok daha güzel olur.
  11. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında verip kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun

Kuskus Salatası Tarifi

Kuskus Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuskus
  • 1 su bardağı mısır
  • 1 kavanoz garnitür
  • 5 adet kornişon turşu
  • 2 adet köz kapya biber
  • Bir tutam dereotu
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam yeşil soğan
  • Tuz
  • Limon
  • Sıvı yağ

Kuskus Salatası Tarifi Yapılışı

Merhabalar:)Görüntüsü ile bir renk cümbüşü olan muhteşem salatamız
  1. Ocağa tenceremizi alıp içine yaklaşık 1 buçuk litre su alıp kaynatıyoruz.
  2. Kaynayan suya kuskuslarımızı atıp haşlamaya bırakıyoruz.
  3. Bu arada dereotu maydanoz ve yeşil soğanı yıkayıp iyice süzüldükten sonra incecik doğruyoruz.
  4. Köz kapya biber ve kornişonumuzuda doğrayıp bir köşeye alıyoruz haşlanan makarnayı süzüp içine sıvı yapını koyup soğumasını bekliyoruz (sıvı yağ koymazsanız soğuyana kadar birbirine yapışır )
  5. Soğuyan kuskusa diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz limonunu tuzuna da damak zevkimine göre ekliyoruz salatamız hazır
    AFİYET OLSUN

Karnabahar Kızartması Tarifi

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 yemek kaşığı  fazla un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
Kızartma için
  • Sıvı yağ
Üzeri için
  • Sarımsaklı ya da sade yoğurt

Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Sert olan kısımları kesilmiş ve çiçekleri ayıklanmış olan karnabaharları bir tencereye koyarak üzerini geçecek şekilde su ve tuz ekleyip haşlayın. Çok fazla yumuşamasına ve dağılmasına izin verilmeden suyu süzülmelidir.
  2. Başka bir kapta yumurta, un, süt ve tuz çırpılır.
  3. Haşlanmış olan karnabaharları hazırladığımız karışıma teker teker bulayarak kızgın yağda kızartalım.
  4. Dilerseniz peçete yardımı ile fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına alınız.
  5. Üzerinde sarımsaklı yoğurt ya da sadece yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Terbiyeli Havuç Çorbası (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi

Terbiyeli Havuç Çorbası (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 4 su bardağı tavuk suyu (yoksa bulyon)
  • 4 su bardağı su
  • Tuz (damak tadınıza göre)
Terbiyesi için;
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 3 dolu yemek kaşığı yoğurt
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Terbiyeli Havuç Çorbası (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı

Hanımlar, çok lezzetli bir çorba tarifi vermek üzere karşınızdayım. hemde vitaminli. bu kış bu çorba favoriniz olacak. buyrun tarifime;


  1. Çorba tenceremize havuç ve sarımsakları rendeleyelim.
  2. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
  3. Tavuk suyu ve normal suyu ekleyelim.
  4. Kaynayınca şehriyeyi ilave edelim. Kısık ateşte kaynarken biz terbiyesini hazırlayalım.
  5. Terbiye malzemelerini iyice çırpalım.
  6. Kaynayan çorbamızdan 2-3 kepçe alıp terbiyeye karıştırarak, kesilmesin diye terbiyeyi ılıştıralım. İyice karıştırarak kaynayan çorbamıza dökelim. Bir yandan karıştıralım.
  7. Kaynayınca karıştırmayı bırakıp, kısık ateşte pişirelim. tuzunu ayarlayalım.
  8. Bir tavaya sos için yağları koyup kızdıralım.
  9. Naneyi ekleyip yakalım.
  10. Şehriyeler iyice yumuşayınca naneli sosu ekleyip ocaktan alalım. Servise hazır, afiyet olsun.

Kıymalı Pide Börek Tarifi

Kıymalı Pide Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yufka
Yağlamak için:
  • Tereyağ zeytinyağ karışık
Harç için:
  • 2 kaşık tereyağ
  • 400 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 adet yeşil biber
  • (arzu ederseniz 1 kapya biber)
  • 3 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Bol karabiber
  • Tercihinize göre pul biber
  • Çok az kimyon
Üzeri için:
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt

Kıymalı Pide Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kıymalı harç hazırlanır.
  2. Soğanlar minik minik doğranır, tereyağda kavrulmaya başlanır.
  3. Çok öldürmeden kıyma da içine atıp kavrulur.
  4. Rengi dönünce biberler incecik doğranıp katılır. Hepsi birlikte iyice kavrulur.
  5. En son domates de küp küp doğranıp atılır.
  6. Baharatlar da eklendikten sonra biraz daha kavrulur ve altı kapatılır.
  7. En son maydanoz incecik kıyılıp içine atılır ve karıştırılır. Harcınız hazır, soğumaya bırakabilirsiniz.
  8. Yufkalar sırayla tezgaha serilip 8 parçaya kesilir. Eritilmiş tereyağ ve zeytinyağ karışımı ile güzelce yağlanır.
  9. Geniş kısmından katlanıp orataya kadar getirildikten sonra, yanlardaki iki ucu pide şeklini vermek için birleştirilir. Dışarda kalan yufkanın uç kısmı, birleştirilen uçların üzerinden atılıp içine yayılır. Bu şekilde pidenin tabanı da 2-3 kat olmuş olur. Daha detay için eklediğim fotoğrafları inceleyebilirsiniz.
  10. Kıymalı harç pidelerin ortalarına taksim edilir.
  11.  En son fırına vermeden evvel yumurtalı sütlü karışım ile hem kıymaların hem pidenin yufka kısımlarına gelecek şekilde fırçayla güzelce sürülür.
  12. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yufka kısımları kızarıncaya kadar pişirilir.
  13. Kıymaları çok kurutmamaya özen göstermelisiniz.
  14. Arzu ederseniz fırından çıkardıktan sonra rende kaşar peyniri, veya sarımsaklı yoğurtlu sos ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.