25 Ekim 2019 Cuma

Çikolatalı Islak Kek Tarifi

Çikolatalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek malzemeleri
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/5 bardak sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1, 5 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için
  • 1 paket krema
  • Yarımdan fazla su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kahvaltılık sarelle
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çekilmiş kavrulmuş fındık

Çikolatalı Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpın.
  2. Daha sonra malzemeleri ekleyerek kek hamuru elde edin.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişene kadar pişirin.
  4. Keki fırından çıkardıktan 5 dk sonra dilimleyin.
  5. Sos için süt ve sarelleyi ben torku kullandım ekleyip ısıtın ve üstüne fındık ve kremayı dökün kaynatın.
  6. Bi göz sürekli karıştırarak sonra direk keke dökebilirsiniz.
  7. Oda ısısında olduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin afiyet olsun 🥰🥰🥰
REKLAM

Pastane Kurabiyesi Tarifi

Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 4-5 bardak un (Un kalitesine göre değişiklik gösterebilir azar azar dökün)

Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

Sonsuz mutfaktan merhaba 💕
Pastanelerin sevilen kurabiyesinin tarifini paylaşacağım sizlerle.
  1. Un hariç bütün malzemelerimizi kabın içerisine alıyoruz.
  2. Unumuzu bu karışıma yavaş yavaş ekliyoruz. Ele yapışmayacak ama çok da katı olmayacak şekilde bir hamur elde ediyoruz. İstediğiniz şekli kalıplarla kesip verebilirsiniz.
  3. Dilerseniz elinizle yuvarlayıp farklı şekillerde de yapabilirsiniz.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakikayı geçmeyecek şekilde kurabiyelerimizi pişiriyoruz.
  5. 10 dakika sonra fırından çıkarıp soğuduktan sonra isterseniz sade, isterseniz eritilmiş çikolataya batırıp üstüne süslerden ekleyip değişik modeller yapabilirsiniz.
Not:kurabiyeleri çok ince yapmayınız

Fırında Balkabağı Yemeği (Vegan) Tarifi

Fırında Balkabağı Yemeği (Vegan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg balkabağı, soyulmuş dilimlenmiş
  • Yarım bardak un
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 2 baş sarımsak, kabuklarını soymadan
  • 5 tane biber
  • 2 bardak su
  • 2 kaşık domates salçası
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

Fırında Balkabağı Yemeği (Vegan) Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları elma dilim boyutunda dilimleyip un ile karıştırın. Zeytinyağlanmış borcama dizin.
  2. Üzerine iri dilimlenmiş soğanları, biberleri ve hiç soymadan sarımsakları serpiştirin.
  3. Ayrı bir kasede salça, zeytinyağ, baharat ve suyu iyice karıştırıp sebzelerin üzerine gezdirin.
  4. 180 derece alt üst ayar fırında 1 saat kadar pişmeye bırakın.
  5. Üstü güzelce kızarınca çıkarıp tadına bakın. Çiğlik kalmamışsa hazırdır. Aksi halde 10 dk daha tutup öyle çıkarın.
    Afiyet olsun.
REKLAM

Devasa Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Devasa Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı +1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 çay bardağı ceviz ici

Devasa Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

5 çayınıza eşlik edecek çok pratik, lezzetli ve devasa kabaran kekimle sizlerleyim👌❤
‼Malzemeler fazla olduğu için derin bir kapta çırpmanızı ve yine derin bir kek kalibinda pişirmenizi tavsiye ederim‼.
  1. Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar uzun süre çırpılır.
  2. Daha sonra su, sıvı yağ eklenir karıştırılır.
  3. En son un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın elenerek eklenir.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥳

İzmir Köfte Tarifi

İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dolu çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz (Arzu edilen miktarda)
  • Köfteyi toparlayacak kadar çekilmiş ekmek içi (Galeta unu)
Diğer Garnitür malzemeler;
  • 4 adet patates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber(Kapya veya dolmalik)
  • 1 adet sarı dolmalık biber (Kullanmasanız da olur)
  • 2 adet havuç
  • 2 adet domatesin püresi (Rondodan cekebilirsiniz yahut rende)
Sos için;
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

İzmir Köfte Tarifi Yapılışı

Herkese Senegal’den selamlar🤗 Bugün akşam yemegi için ne yapsam diye düşünenler için hepimizin çok sevdiği bir klasik olan Izmir köfte tarifim var. Malzemelerimiz hazırsa yapıma başlıyoruz.
  1. İlk olarak yoğurma kabına kıymayı alalım.
  2. Rondodan çekmis olduğumuz soğan, sarımsak ve maydanozlarımızı kıymamızın üzerine ilave edelim.
  3. Yumurta, baharatlar ve toparlanana kadar ekmek içini de ilave edip güzelce yoğuralım ve garnitürleri hazır hale gelene kadar beklemesi için buzdolabına kaldıp dinlendirelim.
  4. Sıra geldi garnitürleri hazır etmeye. Kızartma tavasına bolca yağ alalım ve ocağın altını açıp yağın kızmasını bekleyelim.
  5. Bu sırada bizde patateslerimizi soyup kızartmalık dilimleyelim.
  6. Aynı şekilde biberleri çekirdeklerinden ayıralım ve ortadan ikiye kesip dilimleyelim.
  7. Havuçları da soyup para para dilimleyelim.
  8. Kızmış olan yağ da önce patatesler, ardından biberler, sonra havuçları sırasıyla kızartıp fırın tepsisine alalım. (Garnitürleri ben çok hafif kızartmayı tercih ettim fırında pişeceği için)
  9. Tepsiye yağ eklemiyoruz çünkü kızartma zaten yağlı oluyor. Daha sonra köftelerimize şeklini verip kızartıyoruz. Çok fazla kızartıp kurutmamaya özen gösterelim zaten fırında da pisecek biraz daha.
  10. Diğer malzemelerin üstüne köfteleri de sıralayalım ve rondodan çekmiş olduğumuz domates püresini de aralara serpistirelim. Dilerseniz hiç rondodan geçmeyip dilim halinde de yerleştirebilirsiniz.
  11. Son olarak bir kabın içine kalça, kekik ve tuzu alıp üzerine yavaş yavaş su 1. 5- 2 bardak kadar bardak ekleyip salçayı eritelim ve tepsiye gezdirelim.
  12. 180 derece fırında yaklaşık 25 dk. kadar pişirip servise hazır hale getirelim. Deneyeceklere simdiden afiyet olsun Sevgiyle kalın

Dolgulu Ispanaklı Pasta Tarifi

Dolgulu Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Hamur ;
  • 20 adet büyük boy ıspanak yaprağı (püre)
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 20 gram kabartma tozu
  • 10 gram vanilya
  • 2, 5 su bardağı un
Muhallebi ;
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 10 gram vanilya
  • 50 gram tereyağ

Dolgulu Ispanaklı Pasta Tarifi Yapılışı

Ispanak; A, C, E, K vitaminlerinin yanı sıra demir, sodyum, potasyum, magnezyum, bakır, kalsiyum, beta-karoten, lutein-zeaksanit ve lif içeren muhteşem bir sebzedir 😍
Tiamin ve niasin maddelerini de içerir ve bunlardan dolayı vücutta hasar almış hücreleri yenilemeye katkı sağlar.
Orta ve Güneybatı Asya kökenli bir sebzedir.
Besin değeri yüksek olan 100 gram ıspanak 23 kcal’dir.
Eski çağlardan bu yana alternatif tıpta şifa bitkilerinden biri olarak kullanılmıştır.
Hem sağlığa hem de cilde faydaları vardır.
Ispanaktan elde edilen maskeler yüzyıllardır cilt bakımı için kullanılmıştır 😏⭐
Özellikle gelişim çağındaki kişilerin ve hamilelerin tüketmesi gereken önemli bir besin maddesidir.
Kas sağlığını korumaya yardımcıdır, kas dokularında meydana gelen kollajen eksikliğini de giderir.
Ispanağın içerisinde bulunan flavonoidler açısından zengin olduğu için anti-kanser özelliğine sahiptir.
Beyin, kalp, göz, kemik sağlığını korur.
Kan hücrelerinin sağlığını korumasına yardımcı olduğundan dolayı tam bir mucize sebzedir 😉
İster haşlanarak ister çiğ olarak çorba, yemek ve salatalarda sağlık için tüketilmesi gereken bir sebzedir.
Pasta sevenler fakat ıspanak yemeyenler için işte tarifimin detayları :
  1. Kek hamuru malzemeleri oda ısısında olmalıdır.
  2. Öncelikle ıspanaklar sirkeli suda birkaç dakika bekletilir, güzelce yıkanır ve süzdürülür.
  3. Sonrasında ıspanak yaprakları benmari usulü 10 dakika pişirilir.
  4. Haşlandıktan sonra blender yardımı ile püre haline getirilir ve kek hamuru hazırlanırken soğuması için buzdolabında beklemeye alınır.
  5. Büyük derin bir çırpma kabı alınır.
  6. Yumurtalar kırılır ve 4 dakika boyunca yüksek devirde mikser ile havalandırılarak çırpılır.
  7. Sonrasında çırpılan yumurtaların üzerlerine şeker ilave edilerek 2 dakika boyunca yüksek devirde mikser ile krema kıvamına gelene kadar iyice çırpılır.
  8. Ardından süt ve vanilya ilavesi yapılır 4 dakika boyunca çırpılır. Malzemeler iyice yedirilir ve elde edilen köpüğümsü kıvam söndürülmemeye çok dikkat edilmelidir.
  9. Ayrı bir kapta un elenir ve üzerine kabartma tozu ilave edilerek karıştırılır.
  10. Sonra bu un karışımı azar azar kek harcına ilave edilir ve aynı zamanda da mikser yardımı ile düşük devirde çırpılır ve güzelce yedirilir.
  11. Malzemeler tamamıyla karıştırıldıktan sonra son olarak ıspanak püresi ilave edilir.
  12. Mikser yardımı ile yüksek devirde köpük köpük olacak şekilde çırpılarak yedirilir.
  13. Yuvarlak kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt konularak içerisine hazırlanan ıspanaklı kek hamuru dökülür.
  14. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında alt-üst fansız ayarda 45 dakika boyunca kontrollü bir şekilde pişirilir (pişirme süresi fırından fırına değişebilmektedir fakat ilk 20 dakika içinde fırının kapağı açılmamalıdır).
  15. Ispanaklı kek hamuru pişerken kreması hazırlanır.
  16. Orta boy bir tencere içerisine süt, un, yumurta, nişasta, toz şeker ilave edilerek orta ateşte sürekli çırpılarak pişirilir.
  17. Piştikten sonra ocağın altı kapatılarak, içerisine vanilya ve tereyağ ilave edilerek homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
  18. Sonrasında pişen ıspanaklı kek hamuru fırından çıkarılarak birkaç dakika soğumaya bırakılır.
  19. Soğuyan kek hamuru alt ve üst kat olmak üzere iki ayrı taban olacak şekilde kesilir.
  20. Kesilen alt tabanın üzerine hazırlanan muhallebinin yarısı dökülür ve spatula yardımı ile düzlenir.
  21. Diğer üst kek hamuru üzerine yerleştirilir ve hafif bir şekilde bastırılır.
  22. Ardından kalan muhallebi üst kattaki kek hamurunun üzerine dökülür ve spatula yardımı ile pastanın üzeri düzlenir.
  23. Buzdolabına koyularak yaklaşık 2 saat boyunca dinlenmeye bırakılır.
  24. Sonrasında hazır olan ıspanaklı pasta, isteğe göre üzerine hindistan cevizi serpilerek veya bir sos gezdirilerek servis edilir.
    Herkese afiyet olsun💕

Orijinal Tavuklu Rus Salatası Tarifi

Orijinal Tavuklu Rus Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr (1 adet) tavuk göğsü
  • 1 defne yaprağı
  • 3-4 tane karabiber
  • 2 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy soğan (mor daha güzel görünür)
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı (100 gr) bezelye konservesi
  • 2 adet taze salatalık
  • 2-3 adet salatalık veya acur turşusu
  • 5-6 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz

Orijinal Tavuklu Rus Salatası Tarifi Yapılışı

İddia ediyorum. Bu tarifi denedikten sonra bir daha hiç hazır garnitür ve hazır salata almak istemeyeceksiniz. Türkiye’de Rus salatası olarak bilinen bu salatanın orijinal adı Olivye salatası olup 19. yy 60’lı yıllarında Lucien Olivier adında bir Fransız aşçının Moskova’da işlettiği bir lokantada müşterilerine sunduğu ve tarifini ölene kadar gizlediği bir salatadır. Orijinal tarifte bıldırcın eti, haşlanmış ıstakoz ve dana dili kullandığı söylense de günümüzde bu salatanın sadece adı kalmış diyebiliriz. Eski SSCB ülkelerinde halen çok popüler olan ve özellikle Yılbaşı gecesinde sofralarda eksik edilmeyen bu salatada günümüzde et olarak daha çok salam veya haşlanmış tavuk kullanılmaktadır.


  1. Öncelikle patatesi ve havucu fırçayla iyice yıkayıp kabuğuyla beraber hafif tuzlu suda haşlıyoruz.
  2. Yumurtaları 10 dk katılaşıncaya kadar haşlayıp sıcak suyu süzüp soğuk suda 5 dk bekletiyoruz (rahat soyulması için)
  3. Tavuk göğsünü tane karabiber ve defne yaprağıyla pişene kadar hafif tuzlu suda haşlıyoruz.
  4. Süzdüğümüz sebzeleri ve tavuk göğsünü ılımaya bırakıyoruz (patatesi soğumadan bıçakla boylamasına bir çizik atıp iki ucundan parmak ucuyla tutarak daha kolay soyabiliriz)
  5.  Taze ve turşu salatalıkları, yumurtayı, tavuk göğsünü, patatesi ve havucu küçük küpler halinde doğrayıp salata kabına koyuyoruz.
  6. İçine ufak ufak kesilmiş soğan ve bezelyeleri de ekleyip mayonez ile iyice karıştırıyoruz.
  7. İsteğe bağlı 1 çay kaşığı tuz ekleyebiliriz.
  8. Salata bu halde hafif ılıkken yenebileceği gibi buzdolabında biraz bekletildikten sonra da tüketilebilmektedir.
    Afiyet olsun

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 çay kaşığı ucu ile tuz
  • Yarım çay bardağı yel şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirinçlerimizi iyice yıkıyoruz. 2 yemek kaşığı tereyağını tencereye alıp eridikten sonra şehriyelerimizi ekliyoruz.
  2. Şehriyeler kahverengini aldıktan sonra yıkanan pirinçlerimizi ekliyoruz.
  3. 2-3 dk kavuruyoruz. O sırada kaynattığımız suyumuzu 1 su bardağının içinde olan bulyonumuza ilave ediyoruz.
  4. Bulyon eridikten sonra karıştırıp pirinçlere ilave ediyoruz ve Ardından 2 su bardağı suyuda ilave ediyoruz .
  5. Çay kaşığı ucuyla tuz ekleyip bir defa karıştırıp kısık ateşte pişiriyoruz afiyet olsun

Kuzu Kavurma ( Yumuşacık Lokum Gibi ) Tarifi

Kuzu Kavurma ( Yumuşacık Lokum Gibi ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı kesilmiş kuzu ön kol eti
  • 50 gr küçük küçük doğranmış kuzu kuyruk yağı
  • Tuz
  • İsteğe bağlı kekik

Kuzu Kavurma ( Yumuşacık Lokum Gibi ) Tarifi Yapılışı


  1. Etlerimizi süzgeç içinde yıkıyoruz. Süzgeçin içine su koyup etlerin kanının süzülmesi için etleri bu suda 5 dakika kadar bekletiyoruz. Tekrar yıkayıp suyunu döküyoruz süzgeçle suyunu süzüyoruz.
  2. Ocağımızı orta derecede yakıp ocağın üzerine yayvan bir tencere yerleştiriyoruz.
  3. Tencere ısınınca içine 50 gr kadar küçük küçük doğranmış kuzu kuyruk yağını koyuyoruz.
  4. Yağı iyice eritiyoruz.
  5. Tencerede kalan kıkırdakları çıkarıyoruz.
  6. Tencerede kalan sıvı hale gelen yağın üzerine suyu süzülmüş kuzu etlerini koyup karıştırıyoruz.
  7. Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını kısıyoruz.
  8. Kısık ateşte çok fazla karıştırmadan 1 saat etlerimizi pişiyoruz.
  9. Ocağın altını kapatıp üzerine tuzunu ekliyoruz. 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebiliriz. ( İsterseniz kekikte ilave edebilirsiniz ).
REKLAM

Orijinal Tavuklu Rus Salatası Tarifi

Orijinal Tavuklu Rus Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr (1 adet) tavuk göğsü
  • 1 defne yaprağı
  • 3-4 tane karabiber
  • 2 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy soğan (mor daha güzel görünür)
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı (100 gr) bezelye konservesi
  • 2 adet taze salatalık
  • 2-3 adet salatalık veya acur turşusu
  • 5-6 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz

Orijinal Tavuklu Rus Salatası Tarifi Yapılışı

İddia ediyorum. Bu tarifi denedikten sonra bir daha hiç hazır garnitür ve hazır salata almak istemeyeceksiniz. Türkiye’de Rus salatası olarak bilinen bu salatanın orijinal adı Olivye salatası olup 19. yy 60’lı yıllarında Lucien Olivier adında bir Fransız aşçının Moskova’da işlettiği bir lokantada müşterilerine sunduğu ve tarifini ölene kadar gizlediği bir salatadır. Orijinal tarifte bıldırcın eti, haşlanmış ıstakoz ve dana dili kullandığı söylense de günümüzde bu salatanın sadece adı kalmış diyebiliriz. Eski SSCB ülkelerinde halen çok popüler olan ve özellikle Yılbaşı gecesinde sofralarda eksik edilmeyen bu salatada günümüzde et olarak daha çok salam veya haşlanmış tavuk kullanılmaktadır.
  1. Öncelikle patatesi ve havucu fırçayla iyice yıkayıp kabuğuyla beraber hafif tuzlu suda haşlıyoruz.
  2. Yumurtaları 10 dk katılaşıncaya kadar haşlayıp sıcak suyu süzüp soğuk suda 5 dk bekletiyoruz (rahat soyulması için)
  3. Tavuk göğsünü tane karabiber ve defne yaprağıyla pişene kadar hafif tuzlu suda haşlıyoruz.
  4. Süzdüğümüz sebzeleri ve tavuk göğsünü ılımaya bırakıyoruz (patatesi soğumadan bıçakla boylamasına bir çizik atıp iki ucundan parmak ucuyla tutarak daha kolay soyabiliriz)
  5.  Taze ve turşu salatalıkları, yumurtayı, tavuk göğsünü, patatesi ve havucu küçük küpler halinde doğrayıp salata kabına koyuyoruz.
  6. İçine ufak ufak kesilmiş soğan ve bezelyeleri de ekleyip mayonez ile iyice karıştırıyoruz.
  7. İsteğe bağlı 1 çay kaşığı tuz ekleyebiliriz.
  8. Salata bu halde hafif ılıkken yenebileceği gibi buzdolabında biraz bekletildikten sonra da tüketilebilmektedir.
    Afiyet olsun

Elmalı Rulo Pasta Tarifi

Elmalı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin gerekenler ;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1. 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Elmalı harç İçin gerekenler ;
  • 6 adet elma
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
  • Pudra şekeri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Önce elmaları rendeleyip uygun bi tavaya alalım.
  2. İçine şekeri, tarçını ve cevizi ekleyelim suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  3. Piştikten sonra tepsimize yayalım.
  4. Ardından keki yapmak İçin uygun bi kap alalım ve yumurtayı şekeri çırpalım.
  5. Diğer malzemeleri de ekleyelim ve tepsimize yaymış olduğumuz elmalı sosun üstüne dökelim ve spatula yardımı ile düzleyelim ve 170 derecede pişirelim 20 dk kadar hazır.
  6. Üzerine pudra şekeri ile süsleyelim afiyet olsun 😋

Mayasız Sıvıyağlı Yumuşak Poğaça Tarifi

Mayasız Sıvıyağlı Yumuşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta (1 inin sarısı üstüne )
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1. 5 çay kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3-3. 5 su bardağı un
İç harcı
  • Beyaz peynir ve maydanoz

Mayasız Sıvıyağlı Yumuşak Poğaça Tarifi Yapılışı

Merhaba, sizlere olağanüstü güzel yumuşak bir poğaça tarif etmek istiyorum. Muhakkak deneyin derim.
  1. Önce kabın içine 2 yumurtayı kırın ve birinin sarısını üstüne sürmek için ayırın.
  2. Daha sonra sıvı yağ, yoğurt, süt, tuz ile karıştırın ve unu kontrollü olarak yavaş yavaş koyun, kabartma tozunu da ekleyin ve yoğurun yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur olana kadar unu ekleyin.
  3. Daha sonra fırını 175 derecede ısıtın. Bu arada hamuru 10 dakika dinlendirin.
  4. Maydanozlu beyaz peyniri hazırlayın ve dinlenen hamurdan parçalar kopartıp, yuvarlayın ve içine peynirli harcı koyun.
  5. Daha sonra poğaça şeklini verin.
  6. Tepsiye yerleştirin ve üzerine yumurta sarısını sürün. 175 derecede ısıtılmış fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar pişirin.
  7. O kadar yumuşaklıkta ki bu poğaçaları muhakkak denemenizi tavsiye ediyorum. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.