3 Aralık 2019 Salı

Nefis Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi

Nefis Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ/sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tarhana
  • 1 küçük diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 3 su bardağı sıcak su(Et ya da tavuk suyu eklenebilir)

Nefis Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhabalar.
Eğer tarhana çorbasını sevmeyen bir çocuğunuz varsa bu şekilde yapmanızı tavsiye ederim. Hem sütle besin değerini de yükseltmiş olursunuz.
  1. İlk önce toz tarhanayı 1 bardak sütle kasede karıştırıp eritelim.
  2. Tencereye yağları alalım eriyince unu ekleyip kısık ateşte 2 dk kavuralım.
  3. Salçayı ekleyip 1 dk da öyle kavuralım.
  4. Daha sonra tenceremizi ocaktan alalım ve sütte erittiğimiz tarhanayı ekleyip çırpıcı ile karıştıralım topaklanmayı önlemek için.
  5. Daha sonra sıcak suyu ekleyip yine tel çırpıcı ile karıştırarak kısık ateşte kıvam alana kadar pişirelim. Çorbanın koyuluğunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  6. En son pişince tuzunu atalım. Kuru nane ile süsleyip servis edelim.
    Afiyet olsun.

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 kg kemiksiz tavuk
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 kavanoz garnitür
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı sıcak su
Beşamel Sos için;
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Uygun bir tencereyi ocağa alalım ve içerisine sıvı yağı ekleyelim.
  2. Soğanımızı yemeklik doğrayalım, tenceremize alalım ve pembeleşene kadar kavuralım.
  3. Daha sonra etimizi kuş başı doğrayalım, tenceremize ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
  4. Üzerine doğradığımız kırmızı biberi ve salçayı ekleyerek karıştıralım.
  5. Domates püresini ilave edelim. Garnitürün suyunu süzelim ve onuda ekleyelim.
  6. Daha sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve sıcak suyu ekleyelim, 5 dakika bu şekilde pişirip ocaktan alalım.
  7. Beşamel sosu için; tencereye tereyağımızı alalım ve eritelim.
  8. Üzerine unu ekleyerek bir kaç dakika kavuralım.
  9. Kavurduğumuz unun üzerine sütü yavaş yavaş ekleyelim ve bir yandan da karıştıralım.
  10. Kaynayıp koyulaşan beşamel sosumuzu ocaktan alalım, tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştıralım.
  11. Pişirdiğimiz tavuğumuzu fırın kabına alalım, üzerine beşamel sosu dökelim ve düzeltelim.
  12. Yemeğimizin üzerini bolca kaşar peyniri rendesi ile kaplayalım ve 190°C fırında peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirelim.
  13. Fırından alıp 10 dakika dinlendirdiğimiz yemeğimizi dilimleyelim, servis edelim. Afiyet olsun.


Kaşık Kaşık Yediren Zeytinyağlı Nohut Salatası Tarifi

Kaşık Kaşık Yediren Zeytinyağlı Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 3 tane havuç
  • 1 tane patates
  • 1 tane beyaz soğan
  • Birkaç tane Kornişon salatalık turşusu
  • Bir tutam Maydonoz
  • Zeytinyağı
  • 1 Limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

Kaşık Kaşık Yediren Zeytinyağlı Nohut Salatası Tarifi Yapılışı

Doyurucu- Besleyici Lezzeti Şahane Nohut Salatası 💐
  1. Nohutlar 1 gün önceden ıslanmaya bırakılır. Ertesi gün haşlanır.
  2. Patates ve havuçlar da ayrı bir tencerede haşlanır.
  3. Soğanlar ince uzun söğüş (yarım ay şekilde) doğranır.
  4. Maydonozlar, kornişon turşusu da eklenir.
  5. Elimde olmadığı için bu sefer ekleyemedim ama varsa közlenmiş kırmızı biber de ekleyin çok yakışıyor.
  6. Tuz, nar ekşisi, zeytinyağı ve limon suyu karışımı sos yapılır en son salatanın üzerine gezdirilir.
  7. Hepsi karıştırılır. Afiyetle kaşık kaşık yenir 😋

Tahinli Kurabiye Tarifi

Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 gr. Tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı tahin
  • İsteğe göre kırılmış ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Tahinli Kurabiye Tarifi Yapılışı

Merhaba sizlere çok lezzetli olan tahinli kurabiyeyi tarif etmek istiyorum.
  1. Önce yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, tahini, pudra şekerini koyun ve karıştırın.
  2. Daha sonra yavaş yavaş unu ilave edin.
  3. Kabartma tozunu da ekleyin.
  4. Kırılmış cevizleri de koyun ve yoğurun.
  5. Evde eğer dondurma kaşığınız varsa, dondurma kaşığının içine doldurup fırın tepsisine kalıp olarak çıkartın.
  6. 175 derecelik ısınmış fırında üstleri kızarmadan pişirin.Soğumalarını bekleyin.
  7. Soğumazsa kurabiyeleri alırken dağılır.Soğuyunca servis tabağına alın.
  8. Çok lezzetli bu tahinli kurabiyeleri yapmanızı ısrarla tavsiye ediyorum. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.

Lahana Kapama Tarifi

Lahana Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 yaprak lahana
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • 1 limon suyu

Lahana Kapama Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak zeytin yağımızı ocağa alıyoruz.
  2. Üzerine ince ince doğramış olduğumuz sarımsak ve soğanlarımızı kavuruyoruz.
  3. Salçamızı ve 2 tane rendelemiş olduğumuz domatesimizi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Biraz kavurduktan sonra üzerine öncesinde ıslatmış olduğumuz pirincimizi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. İsteğimize göre baharatlarımızı ekliyoruz
  5. En son maydanozumuzu ekleyip 2 su bardağı sıcak suyumuzu içine sıktığımız 1 limon suyunu ekliyoruz.
  6. İçimizin çok pişmesine gerek yok fırınımıza attığımızda pişmeye devam edicektir
  7. Pirincimiz demlenirken altına hafif yağ sürdüğümüz borcamımıza haşlanmış olan lahanalarımızı seriyoruz yanlardan görselimdeki gibi yapraklarımızı sarkıtıyoruz ben altını 3 kat lahana yaprağı serdim.
  8. İçimizin demlenmesi bitince lahanamızın üzerine içimizi seriyoruz yan yaprakları içimizin üzerine kapatıp kalan lahana yapraklarımızı da içimizin üst katına seriyoruz
  9. Hazırlanan lahanamızın üzerine 1 su bardağı ılık su 1 çay bardağı salça ve 2 yemek kaşığı zeytinyağımızı karışım yapıp lahanamızın üzerine döküp 200 derecelik fırınımızda 20 dakika pişiriyoruz afiyetler olsun ♥️

Patatesli Hamurdan Bazlama Tarifi

Patatesli Hamurdan Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy haşlanmış patates
  • 2 dal taze soğan
  • Bir tutam dereotu
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1, 5 tatlı kası tuz (damak zevkinize göre ayarlayın)
  • Alabildiği kadar un (Hemen hemen 2 su bardağı kadar kullandım. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin)

Patatesli Hamurdan Bazlama Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
  3. Soğuduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin.
  4. Sütü ve tuzu ilave edin.
  5. Dereotu ve soğanı ince ince doğrayın ve ve onuda ilave edin.
  6. En son unu ve kabartma tozunu azar azar ilave ederek ele yapışmayan kıvamlı bir hamur yoğurun.
  7. Eğer unu fazla kaçırdıysanız biraz süt ilavesi yapabilirisiniz.
  8. Hamuru 8 bezeye ayırın.
  9. Tezgahı hafif unlayarak hamuru merdane yardımıyla açın.
  10. Hafif yağlanmış tavaya koyun ve arkalı önlü pişirin. (her yeni bazlama da sıvı yağ dökün)
  11. En son tereyağ sürün. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun

Çilek Kokulu Çilekli Toz Pudingli Kurabiye Tarifi

Çilek Kokulu Çilekli Toz Pudingli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin (oda ısısında)
  • 1 tane yumurta
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane toz çilekli puding
  • 1 tane vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı çilekli bulgaristan nişastası (kullandım eğer elinizde yoksa kullanmayabilirsiniz. Ama inanılmaz lezzet katıyor tadı kokusu harika hemde renk olarak istediğim sonucu aldım.)
  • Alabildiğince nişasta
  • Üzerine pudra şekeri

Çilek Kokulu Çilekli Toz Pudingli Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Tereyağı yumurta ve sıvı yağı bir kaba alıp iyice karıştırıp elinizle ezin toz pudingi ekleyip karıştırın.
  2. Nişasta vanilya kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar nişasta ekleyip iyice yoğurun minik toplar yapıp tepsiye dizin.
  3. Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  4. Soğuduktan sonra pudra şekeri eleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

Tahinli Balkabağı Tarifi

Tahinli Balkabağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim balkabagı
  • 2 su bardağı şeker
  • 7-8 adet karanfil
  • Yarım türk kahve fincanı su

Tahinli Balkabağı Tarifi Yapılışı

  1. Kabaklar iri bir şekilde doğranıp şekeri ve suyu ekleyip ocakta hafif bal kıvamını alana kadar pişirip fırına vermeden önce karanfil ekleyip 180 derecede 15 dk pişiriyoruz.

5 Dakikada Nefis Mi Nefis Küp Patates Omleti Tarifi

5 Dakikada Nefis Mi Nefis Küp Patates Omleti Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ

5 Dakikada Nefis Mi Nefis Küp Patates Omleti Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğruyoruz, kızartma tavasına alıp kızartıyoruz, kızardıktan sonra yağını süzüp, az yağ bırakıyoruz.
  2. Ardından bir kasede çırptığımız yumurtayı döküyoruz.
  3. Yumurta pişince tuz ve kırmızı biber ekleyip tabağa alıyoruz 😚
    Tadı inanılmaz lezzetli yumurta sevmeyenler bile bayılıyor aşırı doyurucu ve şipşak yapacağınız bir tarif. Şimdiden afiyet olsun 

Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi

Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg soyulmuş, dilimlenmiş kabak
  • 3 çay fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı pekmez
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 4-5 adet karanfil

Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı


  1. Kabaklar tencereye dizilir. Üzerine toz şeker serpilir.
  2. Tarçın, karanfil taneleri ve pekmez gezdirilerek kapağı kapalı olarak 1 saat kadar hafif sulanması beklenir
  3. Sonra ocağa alınarak önce yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca çok kısık ateşte pişmeye bırakılır. Arada hafif hafif tencere sallanarak karıştırılır.
  4. Şerbeti koyu kıvamlı bir şerbet olana kadar pişirilerek ( sürekli kısık ateşte ve kapağı kapalı olacak) ocaktan alınır.
  5. Soğuduktan sonra kırılmış ceviz serpilerek sunulur, istenirse tahin ile de süslenebilir. Afiyet olsun.

Tart Kek Tarifi

Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 küçük çay bardağı şeker
  • 1 küçük çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Göz kararı un
Muhallebisinin tarifi:
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 2 kaşık dolusu nişasta
  • 1, 5 küçük çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpın.
  2. Daha sonra sırasıyla diğer malzemeleri katarak tekrar karıştırın
  3. Tart kalıbınızı güzelce yağlayın (tereyağı da sıvı yağ da olabilir. ) kalıbın çıkmasından emin olmak istiyorsanız yağladığınız tartı biraz unlayadabilirsiniz.
  4. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırına koyarak pişmesini bekleyin.
  5. Muhallebisi için;Kek fırında pişerken bir taraftan muhallebisini hazır edin.
  6. Bütün malzemeleri karıştırıp ocakta kıvam alana kadar karıştırın. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra altını kapatıp 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip güzelce karıştırıp eritin. Muhallebiniz hazır🤗
  7. Kek in üzerine muhallebisi döktükten sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun😊
    Not:muhallebiyi soğuturken arada karıştırırsanız kabuk bağlamasını engellemiş olursunuz.

Havuçlu Leziz Pirinç Pilavı Tarifi

Havuçlu Leziz Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • Ayçiçek yağı
  • 4-5 bardak sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Havuçlu Leziz Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı



  1. Ilık suda pirinçlerimizi ıslatıyoruz ve havuçlarımızı hazırlarken, pirinçleri suda bekletiyoruz.
  2. Havuçları rendenin küçük bölümünde rendeliyoruz.
  3. Tencerede ayçiçek yağımızın üzerine rendelenmiş havuçlarımızı alıp soteliyoruz.Suda bekleyen pirinçlerimizi süzüyoruz.
  4. Sotelenen havuçlarımızın üzerine pirinçlerimizi ekleyip yaklaşık 2-3 dakika kavuruyoruz.
  5. İyice özdeşleşen havuçlarımızın ve pirinçlerimizin üzerine sıcak suyumuzu ekliyoruz.
  6. Tuzumuzu da ekledikten sonra karıştırıp kapağını kapatıyoruz ve yüksek ısıda pişiriyoruz.
  7. Üzeri fokur fokur olup, Suyunu iyice çektiği vakit ocağımızı düşük ısıya alarak pişirmeye devam ediyoruz.
  8.  Pirinçlerimizin diriliğini kontrol ediyoruz, pirinçlerimiz halen diri ise biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz. ((Not; yemek piştiği için asla soğuk su eklenmez. !))
    Tam kıvamına gelen pirinçlerimizi ocaktan alıyoruz dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Revani Tarifi

Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Revani Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle revanimiz için şerbetimizi hazırlayalım. Bunun içinde uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım ocakta kaynatalım.
  2. Kaynayan şerbete limonun suyunu sıkalım ve 1-2 dakika daha kaynatıp soğuması için kenara alalım.
  3. Ardından revanimizin kekini yapmaya başlayalım.
  4. Keki içinde karıştırma kabımıza yumurta ve şekeri alalım mikserde iyice çırpalım
  5. Sonra sıvı yağ, yoğurt ve suyu ekleyelim tekrar mikserde çırpalım.
  6. En son un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  7. Tepsimizi yağlayıp kek hamurunu dökelim. 180 derecede yaklaşık 25dakika iyice pişirelim.
  8. Kekin ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz soğuk şerbeti kekin üzerine eşit miktarda dökelim.
    Şerbet çekince üzerine dilediğiniz gibi süsleme yaparak servis yapabilirsiniz.
    . Afiyet Olsun.