6 Ocak 2020 Pazartesi

Xiaomi Mi 10 AnTuTu performans testinde!

Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro‘nun önümüzdeki ayın başında Çin’de tanıtılması bekleniyor. Xiaomi’nin yeni amiral gemisinin tasarımını gözler önüne seren çeşitli görseller Weibo’da paylaşılırken, performans testi ortaya çıktı.
Performans testine geçmeden önce tasarımdan bahsetmek gerekirse, Xiaomi Mi 10’da delikli ekran tasarımı kullanılacak. Delik ekranın sol üst köşesine yerleştirilirken, arka tarafta dörtlü kamera kurulumu olduğunu görüyoruz.

Xiaomi Mi 10 AnTuTu performans testi ortaya çıktı

Arka kameralar dikey bir şekilde konumlandırılırken, ön tarafta ekran çerçevelerin ince olması sevindirici. Tahmin edebileceğiniz gibi bu amiral gemisinde de parmak izi okuyucu ekranın altına taşınmış durumda.
Mi 10’un 90 Hz yenileme hızına sahip olan bir ekrana sahip olması bekleniyor. 64 Megapiksel çözünürlüğündeki ana kameraya, 20 Megapiksel ultra geniş açılı, 12 Megapiksel telefoto ve 5 Megapiksel derinlik algılama sensörünün eşlik etmesi bekleniyor. 4800 mAh kapasiteli batarya 30W hızlı şarj desteğine sahip olacak.
66W hızlı şarj desteğine sahip 4500 mAh kapasiteli bataryadan beslenen Mi 10 Pro ise 120 Hz yenileme hızına sahip bir ekran ile gelecek. 108 Megapiksel ana kameraya, 20 Megapiksel + 12 Megapiksel + 5 Megapiksel kamera eşlik edecek.
Snapdragon 865’den güç alan Mi 10, AnTuTu performans testinden 560217 puan aldı. Tabi, özellikle yazılımsal açıdan geliştirme sürecinin devam ettiğini ve piyasaya sürülen cihazda puanların farklı olabileceğini belirtmek isteriz.

Nefes, Beden ve Zihin Arasındaki Muhteşem Denge: Chigong Nedir?

Günümüzde birçok insan, oldukça yoğun bir hayat temposuna sahip. Yoğun hayat temposunun getirisi olan stres ise ne yazık ki hepimizin problemi olmuş durumda. Stresle baş etmenin en etkili yollarından biri olan meditasyon hakkında her geçen gün yeni bir bilgi öğreniyoruz. Henüz ülkemizde popülerleşmeyen meditasyon türlerinden biri de Chigong! Peki Chigong nedir, amacı nedir ve faydaları nelerdir? Tüm soruların cevabını sizler için derledik. İşte Chigong hakkında tüm bilmeniz gerekenler...

Chigong nedir?
Chigong, kökenleri 5 bin yıl öncesine dayanan kadim Çin bilgeliğinin sağlık sisteminin ve Çin tıbbının temel hareketleri olan Tao ve Zen öğretilerinin uygulanması tekniğidir. Temeli evrensel yaşam enerjisi Chi’yi arttırmak olan Chigong, Uzakdoğu kökenli tüm enerji sistemlerinin ve felsefi savaş sanatlarının da temelidir. Kısacası chi, tüm yaratılışımızın özündeki yaşam enerjisi olarak kabul edilir. Chigong ise Chi enerjisiyle bağlantıya geçmemizi sağlayan kozmik bir enerji dansıdır.

Chigong’un amacı nedir?
Chigong, kişinin çevre ve evrenle olan uyumunu yeniden yakalamasına yardımcı olur. Bedeni, duyguları ve zihni birlikte ele alan mükemmel bir eğitim biçimi sunar. Kişideki birlik, denge ve uyum gibi ilkeleri geliştirir. Chigong yaparak zihinsel dinginliği yakalar, bedeninizdeki enerji akışını düzenlersiniz. Bu anlamda Chigong’u bir tür meditasyon gibi düşünebilirsiniz.

Chigong’un karakterinize katkıları nelerdir?
  • Chigong sayesinde dikkat ve konsantrasyonunuz artar.
  • Grup çalışmalarındaki başarınız artar, takım olarak çalışmayı öğrenirsiniz.
  • Stresle mücadele etmenize yardımcı olur.
  • Daha kaliteli bir yaşama sahip olmanız için farkındalığınızı arttırır.
  • Ruhsal iniş çıkışlarla ve yorgunlukla mücadele etmenize yardımcı olur.

Chigong’un sağlığınıza faydaları nelerdir?
  • Chigong ile doğru nefes almayı öğrenirsiniz.
  • Duruş bozukluklarıyla mücadele etmenizi sağlar.
  • Bağışıklık sisteminizi güçlendirir.
  • Merkezi sinir sistemini uyararak kavrayışınızı güçlendirir.
  • Kemiklerinizin ve eklemlerinizin güçlenmesini sağlar.
  • Dokuların yenilenmesini sağlar.

5 Ocak 2020 Pazar

Tavuklu Patates Dolma Tarifi

Tavuklu Patates Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük boy patates
Patates sosu için:
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tavuklu harç:
  • 1 tavuk göğsü
  • 3-4 sivribiber
  • 1 kapya biber
  • 5 çeri domates (Ya da 1 orta boy domates)
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, pulbiber
Beşamel sos:
  • 1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri rendesi

Tavuklu Patates Dolma Tarifi Yapılışı



  1. Patateslerin kabukları soyulur. İkiye kesilir. İçi oyulur.
  2. Sıvıyağ ve baharatlar karıştırılarak bu sostan içine dışına sürülür.
  3. Yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
  4. Üzeri yağlı kağıt ile örtülür. 200 derece fırında 40 dk pişirilir.
  5. Tavuk için kırmızı biber ve yeşil biber sıvı yağda kavrulur. Biberler iyice ölünce küp doğranmış tavuk eklenir.
  6. Tavuklar kavrulunca domates ve baharatlar eklenerek domates pişene kadar pişirilir.
  7. Pişen patateslerin içine tavuklu harç doldurulur.
  8. Üzerine beşamel sos ve kaşar eklenerek kaşar kızarana kadar fırında pişirilir.
  9. Beşamel sos için.Tereyağı eritilir. Un 2-3 dk kavrulur. Süt eklenir.
  10. Kaynayıp koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. En son tuz karabiber eklenir.

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kereviz
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım pırasa(beyaz kısmını kullandım)
  • 2 adet sarımsak
  • 1 paket krema
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz, karabiber, pulbiber(az acılı), nane
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. Bütün malzemeleri küçük küçük küp şeklinde doğruyoruz.
  2. Soğan ve sarımsağı zeytinyağı ve tereyağında hafif öldürüyoruz.
  3. Kalan malzemeleri ekleyip kavurup unu ilave ediyoruz daha sonra 1 litre suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  4. Kaynadıktan sonra sütü ve kremayı ekliyoruz bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz tuzunu ve baharatını atıyoruz. Afiyet olsun. 👌🏻😇😊

Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi

Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Dereotu
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Tuz
Üzerine;
  • 3 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı Ceviz

Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce sarımsaklı yoğurdumuz hazırlanır, içine mayonez arzu ederseniz koyabilirsiniz. Normal yoğurtta kullanabilirsiniz. Normal yoğurt kullanırsak mayonez kullanımını artırabilirsiniz.
  2. Daha sonra bir avuç kadar dereotu ve ceviz yoğurdun içine atılıp karıştırılır.
  3. Kerevizin kabuklarını soyup rendeleyin. Bu işlemi hızlı yapın ki kerevizler kararmasın.
  4. Sonra hazırladığımız yoğurdun içine kerevizler koyun.
  5. Ağız tadınıza göre tuzunu ayarlayınız. Yarım tatlı kaşığı gibi tuz konulabilir. Servis tabağına alınır.
  6. Üzerine zeytinyağında kızdırdığımız ceviz gezdirip süslenir. Ben cevizi elimle iri iri parçaladım. Siz arzu ederseniz daha küçük parçalarla koyabilirsiniz.

Kuskus Pilavı Tarifi

Kuskus Pilavı Tarifi  Bulgur pilavına rakip olacak kuskus pilavı ile menülerinizde farklılık yapabilir onu çok sevebilirsiniz. Sade bir şekilde yiyebileceğiniz gibi sebzelisini de yapabilirsiniz. Akşam yemeklerinde pirinç pilavı yada bulgur pilavı yapımına mola vermek isteyenler için güzel bir çözüm olacak. Besin değeri yüksek olan ve oldukça da doyurucu kuskus pilavını kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Akşam yemeğine ne yapsam diye düşünüyorsanız daha fazla tarif aramayın. Hem menünüze hem de tarif defterlerinize kuskus pilavı tarifini ekleyin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :)
Gelelim şimdi kuskus pilavı nasıl yapılır? anlatmaya;
Malzemeler
  • 1,5 su bardağı kuskus
  • Yarım su bardağı şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar tuz

Kuskus Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremizde zeytin yağımızı alarak şehriyemizi ekleyip kavuralım.
  2. Şehriyelerin renkleri biraz döndükten sonra üzerine kuskuslarımızı ekleyip tekrar kavuralım.
  3. Ardından tereyağını da ilave ederek eriyene kadar karıştıralım.
  4. Biraz daha sonra tuzumuzu ve kaynamış suyumuzu ilave edip karıştıralım.
  5. Kısık ateşte kuskuslar suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Nazikçe karıştırıp servis edelim.Afiyet olsun.

Aşçıdan Mantar Sote Tarifi

Aşçıdan Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo mantar (Taze olmalı)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber, tuz, kimyon

Aşçıdan Mantar Sote Tarifi Yapılışı

Merhaba hanımlar :) Yapımı gayet kolay mantar sotemizin tarifini veriyorum şimdi.
  1. Mantarları iyice yıkayıp süzgece koyalım.
  2. Sap kısımlarını kesiyoruz. Soğanı kavuruyoruz.
  3. Daha sonra biberleri ekliyoruz karıştırıyoruz.
  4. Baharat ve salçayı da ekleyip en son mantarları ekliyoruz.
  5. 20 dk kadar pişirelim yemeğimiz hazır 🤗
Püf nokta: Mantarımızı fazla karıştırmayalım ezilmesin. Afiyetle.

Zeytinli Çörek Tarifi

Zeytinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 125 gr margarin veya tereyağı (eritilmiş)
  • 1 yemek kaşığı  zeytinyağı
  • 1 su bardağı siyah zeytin (çekirdeği çıkarılmış)
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3, 5-4 su bardağı tam buğday unu
  • 1 tutam tuz
  • 1’er tatlı kaşığı nane ve kekik

Zeytinli Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve yoğurdu derin bir kaba koyup karıştıralım.
  2. Sonra erimiş ve ılınmış tereyağı, zeytinyağı, 3,5 su bardağı unu, karbonat, tuz ve sirkeyi de koyup yoğuralım.
  3. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz, gerekirse un ilave edebilirsiniz.
  4. Kalan malzemeleri de (zeytin, maydanoz, nane, kekik ve tulum peyniri) ekleyip yoğurmaya devam edelim.
  5. Yağlı kağıt koyduğumuz kare borcama hamurumuzu elimizle yayalım ve 175 °C önceden ısıtılmış fırınımızda kontrollü bir şekilde üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Rulolat Pasta Tarifi

Rulolat Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket pandispanya
  • 1 paket krema
  • 160 gr sütlü çikolata (2 paket)
  • 3 paket bonibon
  • 2 paket rulokat
  • Pasta ölçücünüze göre fındıklı draje

Rulolat Pasta Tarifi Yapılışı

İçerisi için; elinizdeki malzemelerden faydalanabilirsiniz dışı aşırı çikolatalı olduğu için ben biraz sade kullandım iç kısmına. Vakit kısıtlılığından dolayı ben hazır kek kullandım, dilerseniz siz evinizde yapabilirisiniz.
  1. 2 adet pandispanya kekinin kenarlarında kullanmak istediğim kadar küçülttüm sütle ıslatıp bir kenara aldım.
  2. Daha sonra benim ölçüm küçük olduğu için bir paket hazır kremayı kaynamaya yakın ama kaynatmadan ocaktan alıp üzerine çikolatalarımı ekledim.
  3. Eriyene kadar karıştırıp buzdolabına kaldırdım krema soğurken ben dış malzemelerini çıkardım bir gece öncesinden de yapabilirsiniz dediğim gibi ben vakitten dolayı yarım saat içerisinde pasta işlemini bitirdim.
  4. Krema tam soğuduktan sonra mikserle katılaşana kadar karıştırdım daha sonra keklerimi teker teker koyup üzerine kremamı sürdüm. Son katıda sürdükten sonra en eğlenceli kısmına geçiyoruz.
  5. Süsleme dışı yoğun olduğu için ekstradan içerisine bir şey kullanmak istemedim siz damak zevkinize göre içini zenginleştirebilirsiniz.
  6. Kremayla kapladığım kekimin kenarlarına rulokatları teker teker yapıştırıp bir kurdele yardımıyla fazla sıkmadan bağladım kekim yüksek geldiği için rulokatların üzerine fındıklı draje yerleştirdim.
  7. Daha sonra bonibonlarımı tek tek pastamın üzerine dizdim deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ♥️♥️♥️

Elmalı Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi

Elmalı Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 büyük yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 büyük elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtalar ile şekeri eriyinceye kasar köpük haline getirelim. Sütü ve yağı ekleyelim.
  2. Unu, kabartma tozunu ve tarçını ekleyip biraz daha karıştıralım.
  3. En son kıyılmış ceviz ile minik küpler halinde doğradığımız elmaları ekleyelim.
  4. Fırın kağıdı yaydığımız 30 cm kelepçeli kalıba döküp, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, 40-45 dakika pişirelim.
    Afiyet olsun.

Vejeteryan Pizza Tarifi

Vejeteryan Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
  • 2 su bardağı un
  • Ilık su (Hamurun kıvamına göre)
  • Yarım paket maya
  • 2 çay kaşığı tuz
Sosu için
  • 1 buçuk yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
  • Kaşar peyniri
  • Zeytin
  • Kırımızı biber
  • Domates
  • Mısır

Vejeteryan Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu yoğuralım. Unumuzu tuzumuzu maya yı ekleyelim ve karıştıralım
  2. Ardından yavaş yavaş ılık suyumuzu ekleyerek yoğuralım tam kulak memesi kıvamına olmalı.
  3. Yumuşak kıvamda ele yapışmayan kıvamda olmalı.
  4. Hamurumuz kıvamda olduktan sonra yuvarlak kıvamda 20 dakika üzerine streç fil örtüp mayalanmasını bekleyin.
  5. O sırada malzemelerimizi hazırlayalım mayalanan hamuru un serpili tezgaha serelim ve yuvarlak şekilde açalım benim tepsim yuvarlak tepsiye pişirme kağıdımızın üzerine hamurumuzu koyalım.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırın hazır olsun hamurumuzu tepsiye koyduktan sonra çatalla delikler açalım ve 10 dakika hamurumuzu pişirelim ve salçamızı bir kaseye koyalım ve yağımızı ekleyip iyice karıştıralım.
  7. Ardından fırından hamurumuzu çıkaralım bolca hamurumuzun üzerine sürelim
  8. Rendelenmiş kasar peynirini ve diğer malzemeleri de güzel bir şekilde dizip tekrar fırına verelim 25 dakka pişirelim fırından çıkartıp servise hazırlayabilirsiniz ⚘

Sizi Ballı Bal Kabağı Ustası Yapayım Mı Tarifi

Sizi Ballı Bal Kabağı Ustası Yapayım Mı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo balkabağı
  • Şeker
  • Yarım çay bardağı su

Sizi Ballı Bal Kabağı Ustası Yapayım Mı Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle ben bunu hep bir gece öncesinden şekerliyorum.
  2. Kabaklarımızı güzelce dilimleyip yıkıyoruz. Soyarken yada soyulmuş alırsanız hiç farketmez o dibindeki yeşil yerlerinin belirgin olmasına dikkat edin. Kişisel fikrimdir daha lezzetli oluyor.
  3. Büyükçe bir tencereye yapmanız daha iyi olur.
  4. Tencere tabanına kabaklarımızı sıralıyoruz.
  5. Üzerlerini kaplayacak şekilde şekeri döküyoruz.
  6. Kabaklarımız bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
  7. Kabaklarımız bittiğinde en üstü de komple şekerle kaplayıp kapağını kapatıyoruz. Yarım çay bardağı suyumuzu da ekliyoruz.
  8. Ağdalanmış kabaklarımızı orta ateşe koyuyoruz. Ben ilk baş kapağını açmıyorum.
  9. Kaynamaya başlayınca ortadan biraz daha kısık ateşe alıp kapağını açın. Kontrollü bir şekilde çatalla kontrol ederek yaklaşık 25-30 dakika kaynatın.
  10. Kabaklarımızın çokta yumuşamaması gerekiyor yoksa balını yaparken dağılırlar.
  11. Daha sonra kabaklarımızı yuvarlak bir fırın tepsisine döküyoruz.
  12. Dikdörtgen fırın tepsisinde olmuyor çiçeklerim denedim ama olmadı. Bu arada kabaklarınız hala koyu kıvam almamasına sakın aldanmayın. Müthiş ballandırcaz o turuncu şeyi😏
  13. Alt üst ayarda 200°de kabaklarımızı 10-15 dakika fırınlıyoruz.Vee geldik sizi ustaların ustası yapacak o aşamaya.
  14. Fırından çıkardığımız kabaklarımızı ocağımızın en büyük gözüne alıp en kısık ateşte tekrar pişirmeye devam ediyoruz.
  15. Kabaklarımızı tepsimizin kenarlarına itip ortasındaki şekerli suyu bir kepçe yardımıyla bir yandan da tepsimizi hafif hafif döndürerek suyu kabaklarımızın üzerlerine döküyoruz. Zaten 10 dakika sonra şekerli suyumuz mukemmel bir bala dönüşmeye başlayacak.
  16. Bir yandan döndürüp bi yandan da üzerlerine bal dökerek pişirdiğimiz kabaklarımız daha parlak ve daha lezzetli olacak bana güvenin.
  17. Bal iyice ağırlaşıp azalmaya başladığında herşey mükemmel olmuş demektir.
  18. Kabaklarımız soğuyunca, tahin ve cevizle servis edebilirsiniz mükemmel oluyor. Şimdiden hepinize afiyet olsun😍

Anne Yapımı Ev Kumpiri Tarifi

Anne Yapımı Ev Kumpiri Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet iri patates
  • 1 kase salatalık turşusu
  • 1 kase mısır
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
  • Ketçap, mayonez
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber

Anne Yapımı Ev Kumpiri Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri soyup iri iri doğrayıp haşlayın.
  2. Haşlanmış patetesleri iyice ezin tencereye alın tereyağ karabiber ve tuzunu ilave edin
  3. Kısık ateşte tereyağ eriyene kadar kalsın. Arada karıştırın turşuyu küp küp doğrayalım, kaşarı rendeleyin, mısırı yıkayıp süzelim.
  4. Patatesleri servis tabağına alalım üzerine rendelenmiş kaşar turşu mısırı gezdirin. Üzerine ketçap ve mayonez sıkın. hımmmm mis gibi anne kumpiri afiyet olsun -üzerine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz size kalmış canlar