Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 3 adet orta boy yumurta
Kreması için
- 2, 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1, 5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- çikolata sosu
Profiterol Tarifi Yapılışı
- Hamuru için tereyağını ve suyu uygun bir tencereye alarak kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan suya unu koyup hızlıca karıştıralım hamuru 2-3 dk karıştırarak pişirelim.
- Pişen hamuru 15 dk dinlenmeye bırakalım.
- Soğuyan hamura tek tek yumurtaları koyup iyice yedirene kadar karıştırıyoruz yapışkan bir hamur elde edeceğiz tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar alalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak dizelim.
- Önceden 180° lik fırında 40 dakika pişiriyoruz.
- Kreması için süt, un şeker, yumurtayı küçük tencereye alıp karıştırıyoruz.
- Muhallebimiz göz göz oluncaya kadar daha sonra vanilyayı ekliyoruz.
- Pişen profiterollerin içine krema dolduruyoruz daha sonra üzerine bolca çikolata sosu gezdiriyoruz. Afiyet olsun.