12 Mayıs 2020 Salı

Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  •  1 su bardağı su
  •  1 su bardağı un
  •  125 gram tereyağı veya margarin
  •  3 adet orta boy yumurta
Kreması için
  •  2, 5 su bardağı süt
  •  3 yemek kaşığı un
  •  1, 5 çay bardağı şeker
  •  1 adet yumurta
  •  1 paket vanilya
Üzeri için
  • çikolata sosu

Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için tereyağını ve suyu uygun bir tencereye alarak kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynayan suya unu koyup hızlıca karıştıralım hamuru 2-3 dk karıştırarak pişirelim.
  3. Pişen hamuru 15 dk dinlenmeye bırakalım.
  4. Soğuyan hamura tek tek yumurtaları koyup iyice yedirene kadar karıştırıyoruz yapışkan bir hamur elde edeceğiz tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar alalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak dizelim.
  5. Önceden 180° lik fırında 40 dakika pişiriyoruz.
  6. Kreması için süt, un şeker, yumurtayı küçük tencereye alıp karıştırıyoruz.
  7. Muhallebimiz göz göz oluncaya kadar daha sonra vanilyayı ekliyoruz.
  8. Pişen profiterollerin içine krema dolduruyoruz daha sonra üzerine bolca çikolata sosu gezdiriyoruz. Afiyet olsun.

Tavuk Kapama (Nefis Balkan Yemeği) Tarifi

Tavuk Kapama (Nefis Balkan Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk but
  • 3 bardak pirinç
  • 2 adet soğan
  • 4,5 bardak tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kqşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tavuk Kapama (Nefis Balkan Yemeği) Tarifi Yapılışı

  1. İşe önce tavukları haşlayarak başlıyoruz. Tavuklar haşlanınca diğer yandan bir tencereye yemeklik doğradığımız soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Üzerine pirinçi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. 2-3 dakika kavrulduktan sonra nanemizi, tuzumuzu ve tereyağımızı ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  3. Bu aşamadan sonra kavrulan pirinçleri borcama alıyoruz ve güzelce kaba yaydıktan sonra haşladığımız tavukları üzerine yerleştiriyoruz.
  4. Haşlanan tavukların suyundan borcama 4,5 bardak ekleyip önceden 200 derece ısıtılan fırında suyunu çekene kadar ortalama 40-45 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun😊.

Kilis Tavası Tarifi

Kilis Tavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 4/5 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
Üzeri için
  • 4 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
Tabanı için
  • 1 adet orta boy patlıcan

Kilis Tavası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanı soyup bir yemek kaşığı tuz ekleyip iyice karıştırıp beklemeye bırakalım.❌doğracıyı robot vs kullanmıyoruz ❌.
  2. Biberleri bıçakla ince ince doğruyoruz.
  3. Soğanı ve sarımsağı da katıp doğramaya devam ediyoruz iyice minik minik olana kadar doğrama işlemi yapıyoruz.
  4. Kıymamıza bu karışımı ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz yağı az geldiyse sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Yoğurma işlemi bitince 3/4 bezeye ayırıp tahtada bıçakla doğrama işlemi yapınız.
  5. Sonrasında patlıcanları elimizle sıkıp tepsinin dibine ortaya gelecek şekilde dizelim.
  6. Üzerine kıymamızı güzelce bastırarak yayalım.
  7. Domatesleri 4 e bölüp görseldeki gibi dizelim soğan ve biberi de dizelim. 1 saat 200 derecede kontrollü olarak pişirelim.

Sac Kavurmanın En Kolay Hali Tarifi

sac Kavurmanın En Kolay Hali Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg et
  • Bir parça kuyruk yağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Baharatlar

Sac Kavurmanın En Kolay Hali Tarifi Yapılışı


  1. İlk önce kuyruk yağını eritip kuyruk yağlarınızı içinden alın. Seviyorsanız kalabilir. Daha sonra etimizi de atıp sulanmasını bekleyelim.
  2. Suyunu çeken etimize biberlerimizi de ekleyip kavurmaya devam edelim. Domatesimizi ve baharatlarımızı da ekleyip az daha kavuralım ve istediğimiz şekil sunalım. Afiyet olsun 🌹💐.

Çilekli Magnolia Tarifi

Çilekli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2.5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 adet vanilya
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 10-15 adet çilek

Çilekli Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bisküvileri rondo da çekip toz haline getiriyoruz ve çileklerimizi dilimleyelim.
  2. Daha sonra bir tencereye önce süt daha sonra şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını koyup muhallebi kıvamına gelip kaynayana kadar çırpıyoruz.
  3. Hazır olan muhallebimizi ocaktan alıp 10-15 dakika soğumaya bırakıyoruz.
  4. Soğuyan muhallebinin üzerine krema ve vanilya ekliyoruz.
  5. Kase veya geniş bardaklarımızın alt tabanına ilk olarak 1 kaşık bisküvi koyuyoruz.
  6. Daha sonra yan taraflarına dilimlediğimiz çileklerimizi diziyoruz ve 1 kepçe muhallebi koyuyoruz orta kısmına tekrar bisküvi döküp tekrar muhallebi koyuyoruz ve üst kısmına aynı şekilde bisküvi koyuyoruz.
  7. Aynı işlemi muhallebi bitene kadar diğer bardaklara uyguluyoruz. Tatlımız 2 saat dinlendikten sonra servise hazır oluyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗.

Patatesli Köfte Tarifi

Patatesli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Kıyma harcı için ;
  • 400 gram dana kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz ve karabiber
  • İnce kıyılmış maydanoz(üzerine serpmek için)
Köfte için;
  • 4 adet patates
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 3 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Köfteye şekil vermek için bir çay bardağı zeytinyağı

Patatesli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle doğradığımız soğanlarımızı tavaya alıp kavurmaya başlıyoruz. Hafif kavrulduktan sonra kıymayı tavaya alıp kavurmaya başlıyoruz.
  2. Kıymayı kavururken tuzunu da ekliyoruz.
  3. En son karabiber ve pul biber eklenip ve karıştırılır, köftesi için : patatesleri kabuklu ve tüm olarak haşlıyoruz.
  4. Haşlandıktan sonra soğuması için bekletiyoruz.
  5. Köfteyi yoğuracağımız çiğ köfte yoğurma tepsisine bulguru koyuyoruz üzerine bir bardak kadar sıcak su ekleyip yumuşamasını bekliyoruz beş dk kadar.
  6. Sonra biber salçasını, domates salçasını, kimyonu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  7. Köftemiz iyice kıvama geldikten sonra bulgur taneleri birbirini tutmaya başlayınca haşlayıp soğuttuğumuz patateslerin kabuklarını soyup havan da dövüyoruz, topaklaşması bitip püre haline geldikten sonra patatesleri köftenin içerisine katıp iyice karışana kadar yoğuruyoruz.
  8. En son elimizi zeytinyağıyla yağlayıp köfte sıkımı dediğimiz şekilde sıkıyoruz, ya da avucumuzla oval şekil alana kadar yuvarlayarak da servis yapabilirsiniz.
  9. Kıymalı harcımızı ve köftemizi birlikte servis yapıyoruz. Üzerine ince ince doğradığımız maydanozlarımızı ekliyoruz. Afiyet olsun. ☺️.

Coconat Çikolata Tarifi

Coconat Çikolata Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 vanilya (İsteğe bağlı)
1 paket krem şanti
2 su bardağı hindistan cevizi
3 paket sade sütlü çikolata
Coconat Çikolata Tarifi Yapılışı
Çikolatalar hariç bütün malzemeleri karıştırıp kremamızı hazırlıyoruz. ( krem şanti piştikten sonra katılacak. )
Pişen kremaya hindistan cevizini ekleyip yoğuruyoruz( hamur kıvamında olana kadar)
Daha sonra elimizde istenilen şekli verip on dakika dinlenmek üzere buzluğa atıyoruz.
Bu arada çikolatalarımızı benmari usulü eritiyoruz.
Buzluktan aldığımız kremamızı çikolataya batırıp heryerini buluyoruz.
Yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz.
Kalan çikolatayı da üzerine gezdiriyoruz( coconatlar donmuş olacak). Hazır çikolatayı aratmayan bu lezzete bayılacaksınız. Deneyenlerin fotoğraflarını bekliyorum :)).

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
Haşhaş sosu ;
  • 1 paket (250 gr/1-1.5 su bardağı) haşhaş ezmesi
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker (Çok şekerli gelebilir damak zevkinize göre daha az veya fazla koyabilirsiniz)

Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamur malzemelerini hepsini kabımıza alıp yoğuralım. Unu kontrollü şekilde ekleyelim ne elimize yapışsın ne de katı bir hamur olsun.
  2. Daha sonra hamuru mayalanmaya bırakalım 1 saat en az.
  3. Hamur kabımızda kabardıktan sonra kaptan çıkarıp bir iki yoğurduktan sonra 2 ye bölelim.
  4. Haşhaş sosunu hazırlarken haşhaş ezmesini, yağı ve şekeri bir tabağa alıp karıştıralım. Kıvamını kendiniz de ayarlayabilirsiniz.
  5. İkiye böldüğümüz ve yumakladığımız ( çok fazla yoğurmadan ) hamurumuzu açmaya başlayalım. İster çarşaf böreği şeklinde çekerek, ister oklava yardımı ile açalım.
  6. Haşhaşımızı güzelce hamura yayalım. İsterseniz arasına ceviz vs. Serpebilirsiniz.
  7. Daha sonra çarşaf böreği gibi yuvarlayıp tepsimize kol böreği gibi tepsimize dizelim.
  8. Şekil verme işini istediğiniz gibi yapabilirsiniz. İster açma şeklinde isterseniz de kol böreği şeklinde yapabilirsiniz. Aynı şekilde iki yumağı da sarıp tepsimize dizelim.
  9. Fırını 180° derecede 25-30 dk boyunca (daha erken de pişebilir) kontrollü pişirelim.Fırından çıkardığımızda dilimleyip servise hazırlıyalım. Afiyet, şifa olsun.

Boşnakları Kıskandıran Börek️ Tarifi

Boşnakları Kıskandıran Börek️ Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
Ara katları için:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için:
  • Peynir ( ıspanak, patates ) ne isterseniz ekleyebilirsiniz.

Boşnakları Kıskandıran Börek️ Tarifi Yapılışı


  1. Bütün malzemelerimizi ekleyip yoğuralım.
  2. Yoğurduktan sonra 10 beze olacak şekilde bezelerimizi alıp üzerini kapatalım 10 dakika  bekletelim.
  3. Un yardımıyla 10 bezemizide servis tabağı büyüklüğünde açalım bir kenara serelim.
  4. Açtığımız bezelerimizi tek tek yağlayıp üst üste koyalım.
  5. Üst üste koyup yağladığımız bu bezelerimizi temiz bir poşete koyup 30 dakika dinlendirelim.
  6. Dinlendirdiğimiz hamurlarımızı tek tek alıp elimizle çekiştirip büyütelim içerisine koymak istediğiniz malzemeyi koyup rulo haline getirelim.
  7. Bir tepsiye yanmaz kağıt serip rulo haline getirdiğimiz hamurumuzu doluyalım.
  8. Ayni işlemi bitene kadar tekrar edelim.
  9. En son sıvı yağ ile yüzeyini yağlıyalım fırına koyalım.
  10. Pişince üçgen dilim şeklinde kesip servis edelim.
  11. Pişme süresi:
  12. 200 derecelik fırında 40-45 dakika pişirelim🌹
Afiyet olsun ❤️☘️ i

Havuçlu Salatalıklı Patates Salatası ( Çok Pratik Çok Lezzetli) Tarifi

Havuçlu Salatalıklı Patates Salatası ( Çok Pratik Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy haşlanmış patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy salatalık
  • Tuz
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam dereotu
Üzeri için; (isteğe göre)
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda kızdırılmış pul biber
  • Mısır

Havuçlu Salatalıklı Patates Salatası ( Çok Pratik Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı

Her daim hepimizin elinin altında olan malzemelerle yapabileceğimiz nefis bir salata tarifi. 💕💕Hem tadı hem görüntüsüyle masalarınızın vazgeçilmezi olmaya aday PATATES SALATASI ile geldim. Çok pratik hemen hemen herkesin sevdiği bir salata çeşidi👌👌👌
Öncelikle şunu belirtmek isterim havucu isterseniz direk çiğ olarak rendeleyin ister hafif soteleyin ikiside olur.Ben soteleyerek yaptım.
  1. Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup haşlamaya bırakalım.
  2. Havuçları rendenin iri tarafıyla rendeleyip 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve bir fiske tuz ile 10 dk soteleyelim.
  3. İkisininde soğumasını bekleyeceğiz.
  4. Patatesleri çatalla ezelim, havuçları ekleyelim.
  5. Salatalıkları rendenin iri kısmından rendeleyip avucumuzda sularını sıkarak patateslere ekleyelim.
  6. Yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak bir miktar tuz ve dereotunu ekleyelim.
  7. Hepsini karıştıralım.
  8. Servis tabağımıza alalım, üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Taze Fasulye Yemeği Tarifi

Taze Fasulye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 750g taze fasulye
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 adet büyük domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Baharat
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Taze Fasulye Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Taze fasulye yapımı için ilk olarak; Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağ ile kavurun.
  2. Üzerine temizlenmiş, 2 ya da 3’e kesilmiş fasulyeleri ilave edin ve orta ateşte kapağı kapalı bir şekilde fasulyelerin suyunu salıp çekmesini bekleyin.
  3. Kavrulan fasulyeleri kabuğu soyulmuş domatesleri ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
  4. Daha sonra bir iki su bardağı kadar sıcak su ilave edin.
  5. Tuzunu, baharatlarını (isteğe göre baharat kullanabilirsiniz) ekleyerek pişmeye bırakın.
  6. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
  7. Pişen yemeğimizi ocaktan alarak ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
Notlar:
  • Fasulye yemeğini yaparken isterseniz fasulyeleri uzunlamasına da kesebilirsiniz.
  • Eğer etli fasulye yemeği yapmak isterseniz kuşbaşı doğranmış etleri boş tencereye alarak suyunu çekene kadar kavurduktan sonra sıvı yağ ve soğanı ekleyerek devamını yukarıda anlattığım şekilde yapabilirsiniz.
  • Bol domates bu yemeğe çok yakışıyor salça miktarını azaltarak domatesi artırabilirsiniz.
  • Yanında ayran ile tadına da doyum olmaz benden söylemesi :)

Lebeniye Çorbası Tarifi

Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı kırık pirinç
  • 1, 5 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) adet limonun suyu
  • 6 su bardağı su
köftesi için;
  • 200 gram köftelik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
köfteleri kızartmak için;
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane

Lebeniye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yöresel lezzetler yapmayı çok seviyorum. Bu da Antep yöresine ait çok besleyici ve çok lezzetli bir çorba. Her ne kadar adı çorba olsa da ana yemek olarakta yapabilirsiniz.
  2. Köfteleri hazırlamak için köfte malzemelerin bir kaba alın ve güzelce yoğurun. Ardından nohut büyüklüğünde elinizle yuvarlayarak şekillendirin.
  3. Bir tencereye 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci alın ve üstüne 2 su bardağı kadar su ekleyip, yumuşayana kadar haşlayın.
  4. Pişen pirinçlerin üzerine 4-5 su bardağı daha su ilave edin. Haşlanmış nohutları da ekleyip, kaynamaya bırakın.
  5. Başka bir kasede; yoğurdu, unu, limon suyunu ve yaklaşık yarım su bardağı kadar suyu ekleyip güzelce çırpın.
  6. Tencerede kaynayan yoğurt-pirinç karışımdan bir 1 su bardağı kadar su alıp, yoğurtlu karışıma ilave edin ve güzelce çırpın.
  7. Hazırladığınız yoğurtlu karışım yani yoğurtlu terbiye, ılıklaştıktan sonra, ocakta kaynayan nohut-pirinç karışımına azar, azar ilave edin. Tuzunu da ilave edip, çorbayı kaynamaya bırakın.
  8. Geniş bir tavada az yağda köfteleri kızartın. Köfteler kızardıktan sonra çorbaya ekleyin.
  9. Üzeri için 2 tatlı kaşığı naneyi tereyağında kavurup, çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.

Çömlekte Mantarlı Tavuk Tarifi

Çömlekte Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk bonfile
  • 7-8 adet mantar
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy domates veya domates sosu (ben kıştan yaptığım sosumu kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Köri
  • Toz veya pul biber
  • Kekik
  • Nane
Tavukları Marine Etmek İçin;
  • 1 şişe soda
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Köri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patates Püresi İçin;
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı süt

Çömlekte Mantarlı Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavukları küp küp doğrayıp, marine ediyoruz. En az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  2. Patates püresi olmadan da yiyebilirsiniz tabii ki ama püreyle birlikte kesinlikle şahane oluyor. Patatesleri haşlayıp ezerek; süt, yağ ve tuzla pürüzsüz hale getiriyoruz.
  3. Yemeğimiz için öncelikle soğanları yağda biraz soteleyip, üzerine biber tavuk ve mantarları ekliyoruz.
  4. Hepsi beraber biraz sotelenince, yemeğimizi toprak kaplara alıyoruz. Bu malzemeyle 3 küçük toprak çömlek çıktı, dilerseniz malzemeleri arttırabilirsiniz.
  5. Salçayı tavaya alıp biraz kavuruyoruz ve üzerine domates veya domates sosunu ilave ediyoruz. Ben biraz sulu olsun diye, az bir şey sıcak su da ekledim.
  6. En son baharat ve sarımsağımızı ekliyoruz ve salçalı sosumuzu yemeklerimizin üzerine paylaştırıp, kaplarımızı 200 derecelik fırında, 15-20 dakika pişiriyoruz.
  7. Dilerseniz, patetes püresi üzerinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun😊.