3 Haziran 2020 Çarşamba

Süt Reçeli Tarifi

Süt Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1+1/4 (çeyrek) su bardağı şeker(250 gr)
  • 1 çay kaşığı karbonat

Süt Reçeli Tarifi Yapılışı

Keklerinizin kurabiyelerinizin üzerine sürünce lezzetlerine lezzet katacağınız sabah kahvaltılarında ekmeğinize sürüp yiyebileceğiniz mis gibi bir reçel tarifi 😋 mutfağınızın bir köşesinde mutlaka bulunmalı diye düşünüyorum🤗 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋 fotoğraflarınızı ve beğenilerinizi bekliyorum 🥰
  1. Süt ve şeker tencerede karışıtırılarak ocağa alınır.
  2. Kaynayana kadar orta ateşte tutulur. Daha sonra altı kısılır.
  3. Kaynamaya başlayınca karbonat eklenir. (sütümüzün kesilmemesi için)
  4. Karbonatla birlikte tepkimeye giren süt kabaracaktır.
  5. Tetikte olmakta fayda var☺️ üzerine çıkan köpükler ayrı bir kaba toplanır.
  6. Ocağımızın en küçük gözünde en kısık ateşte 2, 5 saat ara ara köpükleri toplanarak koyulaşıp rengi kahveleşinceye kadar kaynatılır.
  7. Altı kapatılır soğuyunca daha sonra kullanılmak üzere kavanozlanır.
Afiyet olsun 😋

Trileçe Tarifi

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağı kaynar su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
Şerbeti için;
  • 1 paket krema
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
  • 1 paket kremşanti
Karameli için;
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta

Trileçe Tarifi Yapılışı

Şimdiye kadar birçok trileçe tarifi denedim, birçok tekniği bir araya getirdim ve misafirleriniz için hem pratik hem az malzemeli hem de pastahanedekilerin aynısı olan tarifi sizinle paylaşıyorum☺.
  1. Kekin hazırlanışı: ilk olarak 4 yumurtanın sarısını bir kaba, beyazını ayrı bir kaba alalım.
  2.  4 yumurta beyazına bir fiske tuz ekleyerek köpük köpük oluncaya kadar karıştıralım ve bir kenara bırakalım.
  3. Ayrı bir kaba koyduğumuz 4 yumurta sarısının üzerine toz şekerimizi ekleyip güzelce karıştıralım.
  4. Karıştırdıktan sonra kaynar suyumuzu ekleyip tekrar karıştıralım.
  5. Kalan malzemeleri ekleyip tekrar karıştıralım.
  6. Karışımımızın üzerine kenara koyduğumuz yumurta akını ekleyelim ve yumurta akı sönmeyecek şekilde yavaşça kekimizin hamurunu karıştıralım.
  7. Böylece kekimiz çok daha güzel kabaracak.
  8. 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim.
  9. Her fırının pişirme süresi ayrı olduğu için burada size tavsiyem kekinizin tam piştiğinden ve içinin hamur kalmadığından emin olduktan sonra fırınınız dan çıkarın.
  10. Şerbetin hazırlanışı: bu şerbetin hazırlanışı çok kolay ve gerçekten efsane lezzetli oluyor.
  11. Süt, şeker ve kremayı bi kabın içerisine alarak güzelce karıştırın.
  12. Soğuması için buzdolabına bırakın.
  13. Kek piştikten sonra keki soğutun ve kekin üzerine çatalla çukurlar açın.
  14. Bu sayede kek, süt şerbetini daha iyi çekecek.
  15. Kekimizi sütle ıslattıktan sonra; 1 su bardağı sütle hazırladığımız kremşantiyi kekin üzerine güzelce sürelim.
  16. Karamelin hazırlanışı: öncelikle bi tencereye 2 su bardağı suyu dökelim.
  17. İçerisine 1. 5 yemek kaşığı nişasta, 1 çay bardağı toz şeker ve 1 paket vanilyayı dökerek iyice karıştıralım ve bir kenara bırakalım.
  18. Ayrı bir tavada 1 çay bardağı şekeri güzelce eritelim ve kenara bıraktığımız tencerenin içine dökelim.
  19. Tencereyi ocağa koyalım ve kaynayana kadar karıştıralım.
  20. Kaynadıktan sonra 1 dakika daha bekletelim ve soğumaya bırakalım.
  21. Karamelimiz soğuduktan sonra kekimizin üzerine kaşık yardımıyla güzelce sürelim.
  22. Kekin üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun. 🌺🌸.

Semizotu Salatası Tarifi

Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 2 adet kapya biber
  • Yarım demet semizotu
  • Ufak kase mısır
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (havuçları kavurmak için)

Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle havuçlarımızı rendeliyoruz ve tavamıza sıvı yağ ekleyip, rendelediğimiz havuçlarımızı kavuruyoruz.
  2. İyice yumuşayıp kavrulunca, soğuması için kenara alıyoruz.
  3. Havuçlarımız soğurken, kapya biberimizi minik minik doğuruyoruz.
  4. Semizotunun sadece yapraklarını koparıyoruz ve güzelce yıkayıp suyunu süzüyoruz.
  5. Kabımıza havucu, semizotunu, mısırı ve biberimizi koyup, üzerine sarımsaklı yoğurdunu döküp, tuzunu da ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun.

Biber Dolması (İçini Yumuşak Sevenler) Tarifi

Biber Dolması (İçini Yumuşak Sevenler) Tarifi İçin Malzemeler

  • 9-10 adet orta boy dolmalık biber
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 1 su bardağı bulgur/pirinç (ben ikisini karışık kullandım) ayrı da tercih edebilirsiniz.
  • Tuz
  • Nane
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Biber Dolması (İçini Yumuşak Sevenler) Tarifi Yapılışı

Benim gibi dolmanın içini yumuşacık sevenler için çok lezzetli tarifimi paylaşıyorum.
  1. Öncelikle soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz.
  2. Tavaya koyduğumuz yağda kavuruyoruz. Bir yandan pirinç/bulgurumuzu yıkıyoruz. Ben 1 bardağın içinde karışık olarak kullandım.
  3. Daha sonra domateslerimizin kabuklarını soyuyoruz ve 2, 5 adet domatesi küp küp doğrayıp kavrulan soğanın içine atıyoruz, biraz yumuşadıktan sonra pirinçlerimizi atıyoruz ve kavurma işlemine devam ediyoruz.
  4. Son olarak tuzumuzu ve baharatlarımızı göz kararı atıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz. İçimiz hazır, şimdi de biberlerimizi yıkadıktan sonra önce saplarını keserek başını atıp, içindeki tohumlarını temizleyelim, alt kısımlarına bıçak yardımıyla artı şeklinde kesik atıyoruz. Ve yine bıçak yardımıyla biberlerin yanlarına aralıklı olacak şekilde kesik atıyoruz. (içinin iyi pişmesi için).
  5. Son olarak yüksek ve biberlerimizin sığacağı bir tencereye biberlerimizi dizelim, iç harcımızdan tatlı kaşığı kaşığıyla alarak biberlerimizi yarısına kadar dolduralım.
  6. Daha sonra yarım kalan domatesimizden keserek biberlerimizin üstüne koyalım.
  7. Salçamızı biraz sıcak suda eriterek su ilavesi yaptıktan sonra biberlerimizin yarısından biraz fazla olacak şekilde tencereye suyumuzu dökelim. İlk yüksek ateşte kaynattığımız yemeğimizi orta ateşe alarak yumuşayana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.Afiyet olsun :)

Ali Nazik Tarifi

Ali Nazik Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 6 adet patlıcan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 kase yoğurt
  • 300 gram kıyma
  • 2 diş sarımsak ( arzuya göre kulanmayada bilirsiniz)
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı yarısı domates yarısı biber salçası
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz

Ali Nazik Tarifi Yapılışı

  1. Yemeğimize öncelikle patlıcanlarımızı yağılı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirip bıçakla bir kaç yerinden deliyoruz.
  2. Fırında közlüyoruz arada çevirin.
  3. Közlenen patlıcanlarımızı bir poşete koyup ağzını kapatın bir kaç dakika poşete bekleyin çok kolay soyuluyor daha sonra patlıcanlarımızı küçük küçük doğruyoruz
  4. Gelelim kıyma kısmına ilk önce soğanımızı kavuruyoruz soğana kıymamızı da ilave edip bir süre kavuruyoruz .
  5. Ardından doğradığımız yeşil biberlerimizi ekliyoruz 1-2 dakik ada öyle kavurup salçasını baharatlarını atıyoruz.
  6. 2 tur döndürüp doğradığımız maydanozu ekleyip ocakdan alıyoruz öte yandan hazırladığımız patlıcanlarımızı yoğurdumuz la karıştırıyoruz .
  7. Ezdiğimiz sarımsağı da karıştırıp servis tabakalarına yerleştirip üzerine hazırladığımız kıymalı harcımızı döküp afiyetle yiyoruz.

Dolma Biber (Kıymasız) Tarifi

Dolma Biber (Kıymasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet dolma biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Dolma Biber (Kıymasız) Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar 😌.
  1. Biberlerimizi temizleyip güzelce yıkıyoruz.
  2. Bir kaba soğan ve domatesi rendeliyoruz.
  3.  Yıkadığımız 1 su bardağı pirinçimizi ekliyoruz.
  4.  Maydanozu ince ince doğruyoruz.
  5. Yağ, tuz, karabiber, pulbiber ve salçayı ekleyip yoğuruyoruz. İç harcımız hazır.
  6. Daha sonra biberlerimizi harcımızla doldurup üzerine sıvı yağ gezdiriyoruz.
  7. Üzerini domatesle kapatabilirsiniz.
  8.  Hazırladığımız salçalı sıcak suyu dolma biberlerin üzerine döküyoruz. (dolma biberin yarısına gelecek kadar su olmalı)
  9. Kısık ateşte 30 dakika pişiriyoruz.


Afiyet olsun.

Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi

Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 su bardağı süzme yoğurt (yoksa normal yoğurt)
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi Yapılışı

Hafif mi hafif, yaz aylarına çok yakışacak bir tarif.
  1. Kabakları yıkayıp rendeleyelim.
  2. Bir tavaya zeytinyağımızı koyup, kabaklarımızı ekleyelim.
  3. Kısık ateşte yaklaşık 3-4 dakika soteleyelim.
  4. Ardından tuzumuzu ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
  5. Bir kapta yoğurt, mayonez, ince kıyılmış dereotu ve rendelenmiş sarımsağımızı ekleyip, karıştıralım.
  6. Soğuyan kabaklarımızı da ekleyelim.
  7. Servis tabağına alalım. İsteğe göre üzerine ceviz serpebilirsiniz.
Afiyet olsunn. ❣️.

Soğan Salatası Tarifi

Soğan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sumak

Soğan Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soğanları ince ince, yarım ay şeklinde bir kaba doğruyoruz.
  2. Tuzla iyice ovalayıp, yıkayıp sürdürüyoruz. Soğanın acısı ve kokusu, biraz gidiyor böylelikle.
  3. İnce ince maydanoz kıyıp ekliyoruz.
  4. Diğer malzemeleri de ekliyoruz. Salatamız hazır.
Afiyet olsun. 😊

Yeşil Mercimekli Pilav Tarifi

Yeşil Mercimekli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tere yağı
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yeşil Mercimekli Pilav Tarifi Yapılışı

İlimizde (Adıyaman) mercimek çokça yetiştiği için sarı, kahverengi, kırmızı, yeşil, kırık mercimek gibi her çeşit mercimek ile bulgurlu veya pirinçli pilavı yapılmaktadır. Bol vitaminli deposu olan mercimek sadece pilavlarda değil çorba, salata, köfte, pilav, börek, sulu ve etli bir çok yemekte kullanılmaktadır.


  1. Yeşil mercimekleri yıkayıp süzün ve üzerini geçecek kadar su ile haşlayın yaklaşık 15 dakika.
  2. Yeşil biberi ve soğanı küp şeklinde küçük doğrayın. Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alıp karıştırın içine ince doğranmış soğanı eklenip biraz pembeleşinceye kadar karıştırın sonra doğradığınız yeşil biberleri ekleyin. Biberler kendini bırakıp yumuşayınca içine bulguru, haşlayıp süzdüğünüz mercimeği, tuzu, kırmızı toz biberi, karabiberi ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  3. Bulgurumuz yağda biraz kavrulduktan sonra üzerini geçecek kadar (bir parmak) sıcak suyu üzerine ekleyelim ve kısık ateşte pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim. Dilerseniz içerisine et suyu veya tavuk suyu da ilave edebilirsiniz.
  4. Pilavımız suyunu çektikten sonra üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakalım. Dinlendirdikten sonra yanında ayran, cacık veya sulu bir yemek ile servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun….

Lokanta Usulü Ezme Salata Tarifi

Lokanta Usulü Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta büyüklükte sert domates
  • 4 adet acı tatlı karışık sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tutan taze nane
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 dolu yemek kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı kadar taze sıkılmış limon suyu
  • Tuz

Lokanta Usulü Ezme Salata Tarifi Yapılışı

Et yemek yemeklerinin yanına harika bir salata tarifim var size denemek isteseniz buyurun efendim. 😊💐.


  1. Tüm sebzeleri güzelce yıkayıp suyunu süzdürün domatesin ve soğanın kabuklarını soyup çok küçük ve ince olacak biçimde doğrayın.
  2. Biberi ve yeşillikleride aynı şekilde doğrayıp bir kapta birleştirin.
  3. Ezilmiş sarımsağı, tuzu, limon suyunu, salçaları, yağı ve baharatları ekleyip elinizle güzelce karıştırdıktan sonra servis edilecek tabağına alın.
  4. Üzerine isteğe bağlı çok az zeytin yağı gezdirin. Afiyet olsun💐.

Fırında Etli Tava Tarifi

Fırında Etli Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı et
  • 75 gram kadar kuyruk yağı
  • 1 adet büyük baş kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet büyük domates
  • 4-5 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı yağ biberi
  • 2 adet şili biber (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Fırında Etli Tava Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeleri çok küçük olamayacak şekilde doğruyoruz.
  2. Domateslerin kabuklarını soyup, doğruyoruz.
  3. Ardından tencereye kuyruk yağını alıp, kısık ateşte eritiyoruz.
  4. Eriyen yağın içine kuşbaşıları ilave ediyoruz ve yüksek ateşte mühürlüyoruz.
  5. Etin içine bütün baharatları atıp, 2-3 dakika kadar kavuruyoruz. Baharatlar bu şekilde, hem rengini hem de lezzetini daha iyi veriyor.
  6. Ardından bütün sabzeleri ilave edip, altını har ateş açıyoruz.
  7. Sebzeler suyunu saldıktan sonra, bir taşım daha kaynatın ve fırın tepsisine alın.
  8. Yağlı kağıdı tepsi büyüklüğünde kesip, elimizde topak yapıp, ceşme önünde ıslatıyoruz ve tepsinin üzerine kapatıyoruz.
  9. 1 saat kadar önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede, üstü kapalı bir şekilde pişiriyoruz ve yarım saat de üstü açık olacak şekilde pişiriyoruz.
  10. Yemeğe salça ve su ilavesi yapmıyoruz. Bütün lezzetini baharat ve sebzelerden alıyor.
Yapacaklara afiyet, bal, şeker olsun.

Anadolu Kokan Tarhana Çorbası Tarifi

Anadolu Kokan Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2,5 yemek kaşığı tarhana
  • 3 su bardağı su (200 ml bardak ölçüsü)
  • Tuz
  • Nane

Anadolu Kokan Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyup, tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz.
  2. İnce doğradığımız sarımsağı ekleyerek, karıştırıyoruz.
  3. Salçayı da ekleyip, karıştıralım ve tarhanayı ekleyelim. 1 dakika kadar kavuralım.
  4. Suyumuzu ekleyelim ve tel ile tarhanalı harç, su ile tamamen karışana kadar çırpalım.
  5. Kaynayana kadar tahta kaşık ile devamlı karıştırıyoruz ve tuz ile naneyi ekliyoruz.
  6. Orta ateşte 4-5 dakika daha kaynatıyoruz ve servis ediyoruz. Şifa deposu olsun diyenler, biraz pul biberi de atabilir.
Afiyet olsun 🌿

realme’nin yeni televizyon modelleri yolda!

25 Mayıs 2020 tarihinde tanıtılan realme Smart TV modelleri dün itibarıyla satışa sunuldu. 10 dakikadan az bir sürede 15 bin adet satmayı başaran Çinli şirket, kullanıcıların gösterdiği bu ilgiyi karşılıksız bırakmayacağını açıkladı.

55 inç realme Smart TV modelleri ne zaman satışa sunulacak?

32 inç ve 43 inç olmak üzere iki akıllı televizyon modeli ile gündeme gelen realme; Netflix, YouTube, Prime Video, Google Asistan ve Live Channel gibi platformlardan yararlanıyor. Bu televizyonlarda Android 9.0 işletim sistemi bulunuyor.
Çerçeve konusunda 8.7 mm’lik bir yapı kullanan bu modeller, televizyon ekranındaki renkleri daha canlı ve daha dinamik bir hale getiren Chroma Boost Picture Engine isimli bir özelliğe sahip. Peki 55 inçlik model için neler söylendi?
realme Smart TV modelleri
realme’nin Hindistan’da yer alan şubesinde CEO olarak çalışan Madhav Sheth, 55 inçlik modelin özel bir üretim olacağını söyledi. Sheth, yeni modelin akıllı televizyon piyasasında bir amiral gemisi olarak anılacağını ifade etti. Bu bağlamda 55 inç realme Smart TV projesi iddialı gözüküyor.
Bu modelin özellikleri hakkında bir bilgi vermeyen yönetici, geçen hafta realme’nin yüzey montajı teknolojisini kullanacak olan televizyonlar üreteceğini doğrulamıştı. Madhav Sheth, 55 inçlik model hakkında şunları söyledi:
55 inç realme Smart TV
“Akıllı televizyonlar adına yaptığımız keşifler daha yeni başladı ve biz sadece iki model ile yetinmeyeceğiz. 55 inç büyüklüğünde olan modeller özel ve amiral gemisi olarak adlandırıldığı için biz de kullanıcılarımıza çığır açan deneyimler sunmak amacı ile yepyeni bir akıllı televizyon hazırlıyoruz.”
55 inçlik modelin ne zaman piyasaya sürüleceği henüz belli değil. Fiyat konusunda da bir bilgi vermeyen Madhav Sheth, şimdilik sessiz kalmayı tercih ediyor. Önümüzdeki günlerde bu konu hakkında daha fazla bilgiye erişeceğiz.