Yok Böyle Lezzet Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka 470 gr (14 adet çıktı, orijinal tarifte 20 adet kullanılmış)
- 3 adet normal böreklik yufka
Sosu İçin;
- 3 adet yumurta
- 3 su bardağı ılık süt (200 ml bardak ile)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
Arası İçin;
- 200 gram mozzarella peyniri
- 100 gram beyaz peynir
- 100 gram dil peyniri (sırf kaşar ve beyaz peynir de olur)
Baklavalık Yufkaların Arasına Sürmek İçin;
- 3 dolu yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yok Böyle Lezzet Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sosu için malzemeleri uygun bir kaba alalım ve güzelce çırpalım. Tereyağını tavada eritelim.
- 14 adet baklavalık yufkayı ikiye ayıralım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. İlk 7 adet baklavalık yufkayı teker teker üzerini yağlayıp üst üste koyalım. (her katına yağ sürülecek).
- Bu işlem bittiğinde 1. böreklik yufkayı gelişigüzel üzerine koyup, hazırladığımız sosu 1 kepçe kadar her yerine gelecek kadar dökelim.
- 2. adet böreklik yufkayı üzerine koyup yine soslayalım.
- Şimdi rendelenmiş peynirleri her yerine eşit gelecek şekilde serpelim.
- En son yani 3. böreklik yufkayı üzerine koyup, kalan sosu dökelim (sosu 3 yufkaya yetecek şekilde paylaştırın).
- Şimdi geride kalan 7 adet baklavalık yufkayı tekrar teker teker koyup, her katına kalan tereyağını sürelim, en üstünü unutmayın.
- Böreğimizi istediğiniz büyüklükte dilimlere kesin. Üzerini streç filmle kapatıp, 1 saat sosunu çekmesini bekleyin.
- 1 saat sonra, önceden ısıtılmış 180 derce fırında (alt/üst) ayarda üzeri kızarana kadar pişirin.
- Daha sonra tepsiyi fırından alıp, bir başka tepsinin üzerine ters çevirip bu şekilde 15 dakika kadar pişirin.
Notlar:
- Ben tarife uymak istediğim için böreği ters çevirdim ama olmasa da olur 👍.
- Almanya ve Avrupada yaşayanlar için ben yörem markası baklavalık ve böreklik yufka kulladım.
- Orijinal tarifinde 20 adet baklavalık yufka kullanılmış, siz de öyle yapabilirsiniz.
Deneyecek olanlara, şimdiden afiyet olsun.