21 Temmuz 2020 Salı

Mıhlama Tarifi

Mıhlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Mıhlama Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kaşar peyniri küp şeklinde doğrayın.
  2. Ardından tavaya tereyağını alıp eritin.
  3. Sonra mısır ununu ekleyin ve 3 dakika kavurun .
  4. Ardından 1 su bardağı suyu ekleyin ve 2 dakika daha kavurun .
  5. Sonra kaşar peyniri ekleyin ve bir bardak daha su ekleyin .
  6. Kısık ateşte kaşarlar eriyene kadar kavurun melhem kıvamında olunca altını kapatın.

Tokat Batı Tarifi

Tokat Batı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım su bardağı köftelik bulgur
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 limon tuzu
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Maydanoz
  • Yeşil soğan
  • Ceviz
  • Dereotu (çeşitlendirebilirsiniz.)

Tokat Batı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yeşil mercimeği haşlamakla başlıyoruz.
  2. Haşladıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
  3. Bu arada bütün sebzeleri ince ince doğruyoruz.
  4. Mercimek soğuduktan sonra salçaları katıp karıştıralım.
  5. Olmasını istediğiniz miktarda fazla da olmayacak şekilde su ilave ediyoruz.
  6. Sebzeleri katıyoruz.
  7. Servis yaparken varsa ceviz ilave ediyoruz.

Kayısı Pestili Tarifi

Kayısı Pestili Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo kayısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için;
  • Pudra şekeri
İçine;
  • Ceviz

Kayısı Pestili Tarifi Yapılışı

  1. Kayısıları çekirdeklerinden ayırıp tenceremize alalım.
  2. Kıvam alana yani kayısılar ölüp etlerini bırakana kadar kaynatalım.
  3. Daha sonra süzgece alıp önce tahta bir kaşıkla daha sonra elimizle iyice ovarak suyunu çıkaralım.
  4. Ardından çıkan suyu tencereye tekrar alıp bir miktar kaynatıp nişastayı az bir suyla açıp kaynayan kayısıya ekleyip yeniden beş on dakika kadar daha kaynatıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsilerimize dökelim.
  5. Hava sıcak olduğu için bizim pestillerimiz iki günde kurudu.
  6. Kuruduktan sonra kağıttan çıkarıp pudra şekeri ile birleştiriyoruz.
  7. Daha sonra şeritler halinde kesip içine ceviz koyarak muska gibi dürüyoruz.
Güzel bir lezzet.

Yok Böyle Lezzet Çıtır Börek Tarifi

Yok Böyle Lezzet Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka 470 gr (14 adet çıktı, orijinal tarifte 20 adet kullanılmış)
  • 3 adet normal böreklik yufka
Sosu İçin;
  • 3 adet yumurta
  • 3 su bardağı ılık süt (200 ml bardak ile)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
Arası İçin;
  • 200 gram mozzarella peyniri
  • 100 gram beyaz peynir
  • 100 gram dil peyniri (sırf kaşar ve beyaz peynir de olur)
Baklavalık Yufkaların Arasına Sürmek İçin;
  • 3 dolu yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Yok Böyle Lezzet Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sosu için malzemeleri uygun bir kaba alalım ve güzelce çırpalım. Tereyağını tavada eritelim.
  2. 14 adet baklavalık yufkayı ikiye ayıralım.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. İlk 7 adet baklavalık yufkayı teker teker üzerini yağlayıp üst üste koyalım. (her katına yağ sürülecek).
  4. Bu işlem bittiğinde 1. böreklik yufkayı gelişigüzel üzerine koyup, hazırladığımız sosu 1 kepçe kadar her yerine gelecek kadar dökelim.
  5. 2. adet böreklik yufkayı üzerine koyup yine soslayalım.
  6. Şimdi rendelenmiş peynirleri her yerine eşit gelecek şekilde serpelim.
  7. En son yani 3. böreklik yufkayı üzerine koyup, kalan sosu dökelim (sosu 3 yufkaya yetecek şekilde paylaştırın).
  8. Şimdi geride kalan 7 adet baklavalık yufkayı tekrar teker teker koyup, her katına kalan tereyağını sürelim, en üstünü unutmayın.
  9. Böreğimizi istediğiniz büyüklükte dilimlere kesin. Üzerini streç filmle kapatıp, 1 saat sosunu çekmesini bekleyin.
  10. 1 saat sonra, önceden ısıtılmış 180 derce fırında (alt/üst) ayarda üzeri kızarana kadar pişirin.
  11. Daha sonra tepsiyi fırından alıp, bir başka tepsinin üzerine ters çevirip bu şekilde 15 dakika kadar pişirin.
Notlar:
  1. Ben tarife uymak istediğim için böreği ters çevirdim ama olmasa da olur 👍.
  2. Almanya ve Avrupada yaşayanlar için ben yörem markası baklavalık ve böreklik yufka kulladım.
  3. Orijinal tarifinde 20 adet baklavalık yufka kullanılmış, siz de öyle yapabilirsiniz.
Deneyecek olanlara, şimdiden afiyet olsun.

Muhammara Tarifi

Muhammara Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 adet közlenmiş kapya biber (hazır değil)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/4 (çeyrek) limon suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım meksika biberi (acı sevmeyenler 1/4)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Muhammara Tarifi Yapılışı

İster meze sofranızda sunun ister kahvaltıda ekmek üzerine sürüp, afiyetle tüketin.
  1. Tüm malzemeleri rondoda öğütüp, damak zevkinize göre tuz, karabiber ilave edin. Afiyet olsun

Yaz İçin Soğuk Çorba Tarifi

Yaz İçin Soğuk Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut (akşamdan ıslatalım)
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 iri diş sarımsak
  • 1 tutam nane
  • 1 tutam dereotu
  • 1 adet salatalık
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağına yakın soğuk su

Yaz İçin Soğuk Çorba Tarifi Yapılışı

  1. Akşamdan ıslattığımız nohut ve yıkadığımız aşurelik buğdayı düdüklüye koyup, üstüne çıkacak kadar su ekleyip, biraz tuz atıp, kaynatalım. Ama dikkat etmemiz gereken düdüklünün düdüğü açık kalsın.
  2. Kaynayıncaya kadar harlı, daha sonra en kısık ateşte 40 dakika pişirelim.
  3. Bir kasede yoğurdu suyla çırpalım. Koyu kıvam olsun.
  4. Sarımsak, küçük küçük doğradığımız dereotu ve nane, rendelediğimiz salatalık ve bir miktar tuz ilave edip, pişirdiğimiz nohut ve buğdayı ekleyip, karıştıralım.
  5. Servis yapacağımız kaseye alıp, üstüne sızma zeytinyağı gezdirelim.
Afiyet olsun. Sevgimle🌻.

Tavuklu Hünkar Beğendi (Bu Lezzeti Kaçırmayın) Tarifi

Tavuklu Hünkar Beğendi (Bu Lezzeti Kaçırmayın) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • Yarım kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Karabiber
  • Tuz

    Tavuklu Hünkar Beğendi (Bu Lezzeti Kaçırmayın) Tarifi Yapılışı

    Miktarları istediğiniz şekilde çoğaltabilirsiniz.
    1. Közlenmiş patlıcanları minik minik olacak şekilde kıyalım.
    2. Soğanı yemeklik doğrayıp biberleri de küçük küçük doğrayalım.
    3. Tavuk etini de çok büyük olmayacak şekilde doğrayarak hazırlayalım.
    4. Uygun bir tavada yağı kızdıralım ve etleri içine alıp kavuralım üzerine soğanı biberleri döküp yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
    5. Salçasını baharatlarını ve tuzunu da ekleyip biraz pişirdikten sonra ocaktan alalım.
    6. Uygun bir tencerede yağı eritip unu dökelim bir kaç dakika kavurup sütü koyalım.
    7. Topaklanmaması için hızlıca karıştırıp kaynayıncaya kadar yine karıştırarak pişirip tuzu ve karabiberi dökelim.
    8. İçine önce peyniri koyalım karıştırdıktan sonra patlıcanları alalım hepsini güzelce harmanlayıp servis tabağına koyalım.
    9. Üzerine tavuklu harcı döküp servis edebilirsiniz.
    Deneyeceklere afiyet olsun❤.

Sturbucks Pasta Tarifi

Sturbucks Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Keki ıslatmak için :
  • 1 bardak ılık süt
  • 1 paket tek içimlik caffe latte
  • 1 adet muz
Krema için:
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 2 paket caffe latte

Sturbucks Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Kekimiz için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
  2. Daha sonra diğer malzemeleri ekliyoruz ve çırpıyoruz yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak veya kare borcama döküyoruz. İsterseniz kalıp da kullanabilirsiniz pasta kalıpları çok güzel oluyor.
  3. 180 derecede pişiriyoruz.
  4. Krema için latte krem şanti ve tereyağ hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz.
  5. Kaynamaya başlayınca latte şanti ve tereyağı ekleyip altını kapatıyoruz.
  6. Kekimiz soğuduktan sonra ortadan ip yardımı ile kesiyoruz alt tabanı ve üstünü ılık süt ve latte karışımı ile ıslatıyoruz.
  7. Arasına sıcağı çıkan kremamızı sürüyoruz ben muz kullandım çok yakıştı muz diziyoruz sonra üst tabanı kapatıyoruz.
  8. Üstüne de kremamızı sürüyoruz yanları da krema ile kapatıyoruz isteğe göre yanlara fındık dökeblirsinz daha şık duracaktır. Pastamız iyice soğuduktan sonra çikolata sos ile şekil verebilirsiniz. Eveeet değişik farklı pasta arayanlar ve kahve aroması sevenler enfesss bir tarif.Afiyet olsun 🥰.

Kabak Köftesi Tarifi

Kabak Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük boy kabak
  • 4 yemek kaşığı un (Az gelirse daha eklenebilir )
  • 3 çay kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • Karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ

    Kabak Köftesi Tarifi Yapılışı

    1. Kabaklar soyulur yıkanır bir kabın içerisine rendelenir. Fazla olan suyu sıkılır.
    2. İçerisine tüm malzeme ilave edilerek iyice karıştırılır. (Cıvık olursa un katabilirsiniz).
    3. Daha sonra yemek kaşığı ile alınarak kızgın yağ içine bırakılır ve iyice kızarana kadar kızartılır. Afiyet olsun. 😘

Şekilli Kurabiye Tarifi

Şekilli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • İsteğe göre portakal kabuğu rendesi
  • Aldığı kadar un

Şekilli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Uygun bir kaba margarin ve yumurta alınır iyice birbirine geçene kadar yoğurulur.
  2. Üzerine pudra şekeri nişasta vanilya tarçın ve portakal kabuğu rendesi eklenir.
  3. Biraz daha yoğurulur ve en son kabartma tozu ile un da eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  4. Daha sonra iki yağlı kağıt arasında hamur açılır. Ve istediğimiz kalıp basılarak şekil verilir.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde önceden ısıtılmış 180 derecede fazla kızartmadan pişirilir. Ben bu ölçülerden iki tepsi kurabiye elde ettim. Deneyenlere afiyet olsun.

Güveçte Tavuk Patates Tarifi

Güveçte Tavuk Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr tavuk bonfile (1 paket)
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet yeşil biber
  • 4 diş sarımsak (Büyük)
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı silme biber salçası
  • Zeytinyağ (Yarım çay bardağı tavuk için 1.5 yemek kaşığı sos için)
  • Patatesleri kızartmak için sıvı yağ
  • Tuz,kimyon,kekik

    Güveçte Tavuk Patates Tarifi Yapılışı

    1. Küp küp doğranmış tavukları yıkayıp hiç bir işlem yapmadan kısık ateşte suyu çekilene kadar pişirelim.
    2. Zeytinyağı ekleyip hafif pembeleşene kadar kavuralım tuz ve diğer baharatları ekleyip bir kaç dk sonra ocaktan alalım.
    3. Patatesleri küp şeklinde doğrayıp kızartalım rengi değişmeyecek şekilde olması ama pişmeye yakın olması yeterli.
    4. Sonrasında parmak şeklinde doğranmış biberleri de kızartalım.
    5. Sıcak suya salçaları ve zeytinyağını ekleyerek özleşene kadar karıştıralım.
    6. Tavukları ve patatesleri eşit şekilde güveçlere pay edelim üzerlerine salçalı sosu yine eşit şekilde dökelim.
    7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dk pişirelim. Kızarmış biberle süsleyebiliriz.Afiyet olsun.
  • 4 çay bardağı kaynamış su

İçi Peynirli Üstü Zeytinli Poğaça Tarifi

İçi Peynirli Üstü Zeytinli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığından az şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (Sarısı üzeri için)
  • Peynir
  • Yarım yemek kaşığı kuru maya (Yaş mayada kullanabilirsiniz)
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:
  • Susam
  • Çörek otu
  • Zeytin

İçi Peynirli Üstü Zeytinli Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yoğurdu, mayayı tuzu ve şekeri bir kaba alıp karıştırın.
  2. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Ve hamuru 40 dakika mayalanması için üzerini kapatıp bekletin.
  4. Ardından üzeri için malzemelerimizi hazırlayın.
  5. Mayalanan ve kabaran hamuru bezelere ayırın.
  6. Tepsimizi yağlayalım.
  7. Küçük bezeleri elinizde yuvarlayarak içine peynir koyun.
  8. Yumurta sarısını üzerine sürün zeytin ve çörek otunu üzerine serpin.
  9. 200 derecede önceden ısıtılan fırına verin.

Kolay Kahvaltılık Sos Tarifi

Kolay Kahvaltılık Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 kahve fincanı bardağı zeytinyağı (İsteğe göre azaltılabilir)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane

Kolay Kahvaltılık Sos Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavaya zeytinyağını ekliyoruz.
  2. Üzerine rendelenen sarımsak ve salçaları ekleyip kavuruyoruz.
  3. Sarımsaklar pişinceye kadar ve salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz.
  4. Daha sonra rendelenmiş domatesi ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Kıvam aldığı zaman baharatlarını ekleyerek bir dakika kadar pişirmeye devam ediyoruz.
  6. (eğer yoğun olursa çok az su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz. ).
  7. Sıcak servis yaparak tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 🌺.