23 Temmuz 2020 Perşembe

Adalar’daki elektrikli araçların ücreti belli oldu!

Faytonların kaldırılmasından sonra Adalar’da elektrikli araçların kullanılmaya başlanacağı uzun süredir biliniyordu. İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen UKOME toplantısında elektrikli araçlar ve Adataksi için ücret tarifeleri belirlendi.

Adalar’daki elektrikli araç ve Adataksi ücretleri belli oldu!

Adalarda Kullanılacak Elektrikli Araçların Ücret Tarifelerinin Belirlenmesi” teklifi görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi. Bu kapsamda araçların ücreti 12 TL olarak belirlenirken, öğrenci ve yaşlarıların aynı tarife üzerinden seyahat etmesine karar verildi. Adakart sahibi olanlar çok daha uygun bir fiyata: 3.5 TL’ye seyahat edebiliyor.
Buna ek olarak Adataksi ücreti de toplantıda belirlendi. Ada sakinleri için taksimetrenin 5 TL’den açılmasına karar verilirken, kilometre başı 3,10 lira eklenmesi kararlaştırıldı. Turistler ise 15 lira açılış ve kilometre başı 12 lira ile karşı karşıya kalıyor.
BA-1 numaralı hat Çarşı-Tepeköy-Kadıyoran, BA-2 numaralı hat Çarşı-Maden-Nizam, BA-3 numaralı hat Lunapark meydanı büyük tur, HA-1 numaralı hat Çarşı-Akçakoca-İtfaiye, HA-2 numaralı hat Çarşı-Çam Limanı, BU-1 numaralı hat Çarşı-Kalpazankaya, KA-1 numaralı hat ise Çarşı-Narçiçeği olmak üzere vatandaşların ulaşımını sağlayacak.

22 Temmuz 2020 Çarşamba

Sebzeli Fit Krep Tarifi

Sebzeli Fit Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Her bir krep için 1 dilim kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu veya çavdarlı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Biraz tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sebzeli Fit Krep Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle biberleri minik minik doğrayalım yağ ve kaşar hariç tüm malzemelerini derin bir kasede karıştıralım.
  2. Kepçe yardımıyla yağladığımız tavaya aktaralım.
  3. Kısık ateşte arkalı önlü pişirelim. (3 adet krep çıkıyor).
  4. Her bir krep için arasına bir dilim kaşar peyniri ekleyerek sandviç gibi üzerini kapatalım ve kaşarların erimesini sağlayalım.
  5. Kaşarlar erdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun :).

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg bamya
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, şeker
  • 1/4 (çeyrek) limon suyu
  • 3-4 bardak su
  • Önceden haşlamak için sirke

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak bamyalarımızı ayıklayıp yıkıyoruz.
  2. Bamyaların tepelerini keserken çok derine dalmamaya özen göstermelisiniz ki bamyalarımızın o sümüksü salgısı ortaya çıkmasın. Zaten sirkeli suda bunun için haşlıyoruz.
  3. Bamyalarımızı sirkeli suda 10-15 dk haşlayıp sarartıyoruz ve süzüyoruz.
  4. Tencerede (ben düdüklü tencerede yaptım) yağımızı kızdırıp yemeklik doğradığımız soğanlarımızı atıp pembeleştiriyoruz.
  5. Ardından küp küp doğranmış(kabuğunu soyuyoruz) domatesleri katıyoruz ve suyunu salıp çekince 1 tatlı kaşığı salçayı ilave ediyoruz.
  6. Bamyalarımızı da katip bir iki karıştırıyoruz.
  7. Üzerine bamyalarımızı geçecek kadar şu ve 1/4 limon suyu ekliyoruz.
  8. Tuz ve 1 çay kaşığı kadar toz şeker katip karıştırıyoruz ve düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz.
  9. Buharı çıkan düdüklümüzü pişirme ayarına getirip ocağı kısıyoruz.
  10. 30 dk kadar düdüklüde pişen bamyalarımız servise hazır.
  11. Ilık veya soğuk servis etmenizi öneririm. Şimdiden afiyet olsun.

Şakşuka Tarifi

Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane patlıcan
  • 2 tane kapya biber
  • 4 tane yeşil biber
  • 1 tane soğan
  • 2-3 diş sarımsak rendesi
  • 3 tane domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Şakşuka Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlarımızı alacalı soyup küp küp doğruyoruz.
  2. Tuzlu suda bekletiyoruz.
  3. Sonra elimizde sıkarak alıp kurutuyoruz.
  4. Tuzlayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
  5. Kızarttığımız patlıcanların fazla yağını kağıt havluda çektiriyoruz.
  6. Ayrı tencerede yağ ile soğanı, biberleri soteleyip, küp doğranmış domatesler ile sarımsağı ekliyoruz.
  7. Hepsi güzel özleşince yağını aldığımız patlıcanlar ile tuzu ekleyip 5 dk pişiriyoruz.
  8. Servis tabağımıza alıyoruz. Afiyet olsun.

En Kolay Yeşil Mercimek Çorbası (10 dakikada) Tarifi

En Kolay Yeşil Mercimek Çorbası (10 dakikada) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay bardağı kadar yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • Tuz
  • 1 litre su

En Kolay Yeşil Mercimek Çorbası (10 dakikada) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak düdüklü tenceremize sıvı yağı ve doğradığımız soğanları alarak kavuralım.
  2. Domates salçası ve naneyi de ekleyerek karıştıralım.
  3. Sonrasında yeşil mercimeği ve bulguru düdüklü tenceremize ekleyelim ve tekrardan karıştıralım.
  4. Çorbamızın tuzunu ekleyerek, suyu da ekleyip karıştırarak düdüklümüzün kapağını kapatalım.
  5. Çorbamızı kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 15 dakika kadar pişirelim. Yeşil mercimek çorbamız servise hazır. Afiyet olsun…

Püf Noktalarıyla Tane Tane Pilav Tarifi

Püf Noktalarıyla Tane Tane Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 3-4 damla limon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Püf Noktalarıyla Tane Tane Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri güzelce yıkıyoruz. Sıvıyağı tavamıza alıp şehriyeleri sıvı yağla kavuruyoruz.
  2. Kavrulan şehriyelere yıkadığımız pirinçlerimizi ekliyoruz.
  3. Pirinçleri de 3-4 dk kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz. ( 3-4 damla limon koyup karıştırıyoruz. Bu parlak olmasını sağlayacaktır. Şekeri de ilave ediyoruz bu da tane tane olmasını sağlayacaktır. ) şimdi suyunu koyabiliriz.
  4. Ardından tuzunu ekliyoruz.
  5. Ve bir kaşık tereyağımızı da suyunun üzerine koyuyoruz kendisi eriyecektir.
  6. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. ( pilav yaparken suyunu koyduktan sonra çok fazla karıştırmamaya dikkat edelim. Karıştırılırsa lapa olması yüksek ihtimal. )
  7. Suyunu çeken pilavımızın üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatalım ve 10-15 dk dinlenmesini bekleyelim. Tane tane lezzetli bir pilav olacaktır. Afiyet olsun ;)

Fırında Köfte Patates Dizmesi Tarifi

Fırında Köfte Patates Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 1 adet soğan(rendelenmiş)
  • 3 diş sarımsak(rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım çay kaşığı kimyon, karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Maydanoz(isteğe bağlı)
  • 4 adet patates
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Fırında Köfte Patates Dizmesi Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle köfte harcımızı hazırlıyoruz.
    2. Köfte için verilen malzemeleri iyice karıştırıp yoğuruyoruz.
    3. İstenilen şekli veriyoruz.
    4. Patatesleri kesiciyle ya da halka halka doğrayıp fırın kabına ya da borcama bir köfte bir patates olacak şekilde diziyoruz.
    5. İster ortasına isterseniz de kenarlarına soğan domates yeşil biber doğrayıp koyabilirsiniz.
    6. Sosu için sıcak su ile salçayı açıyoruz.
    7. Tuzunu ve yağını da ekleyip yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
    8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
    Afiyet olsun.

Kıymalı Mantarlı Puf Börek Tarifi

Kıymalı Mantarlı Puf Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar un
İç harcı için;
  • 1 kg kıyma
  • 400 gram kültür mantarı
  • 3 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, kara biber, pul biber
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Kıymalı Mantarlı Puf Börek Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir kabın içine süt ,su ,yağ ,şeker ve mayayı alıp maya eriyene kadar karıştıralım.
  2. Daha sonra unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurumuzu 40-45 dk mayalandırıyoruz.
  4. Kıymayı ve yağı bir tencere yada geniş bir tavaya alıp soğanları ince ince kıyıp kıymaya ilave ediyoruz .
  5. Ocağın üzerinde kıymayı ve soğanı kavuruyoruz daha sonra salça ve baharatlarını ilave edip karıştıralım.
  6. 3-4 dk daha pişirip ocaktan alalım.
  7. Mantarları doğrayıp bir tavada suyunu çekene kadar kavuralım.
  8. Daha sonra kıymamıza ilave edip güzelce karıştıralım.
  9. Hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ve bir merdane yardımıyla yuvarlak şekilde açalım.
  10. 2 yemek kaşığı kıymalı harcımızdan koyup hamurumuzu kapatıp çatalla kenarlarına güzelce bastıralım.
  11. Kızgın yağda kızartalım deneyenlere afiyet olsun🤗💕.

İrmik Tatlısı Tarifi

İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için;
  • 3.5 bardak şeker
  • 4 bardak su
  • Yarım limon

İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Tatlıyı yapmak için öncelikle şerbeti yapın, çünkü şerbet ılık dökülecek.
  2. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın.
  3. Hamuru için, yumuşamış tereyağını ve bütün malzemeleri bir kaba koyup, unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Ceviz büyüklüğünde hamur alıp oval şekil verin. İçine yarım ceviz koyup kapatın.
  5. Yağlanmış borcama dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  7. İlk sıcağı geçmiş şerbeti tatlımızın üzerine dökün.
  8. Üstünü kapatıp şerbetinin çekmesini sağlayın.
Tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun.

Şalgam Salatası Tarifi

Şalgam Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı acısız şalgam suyu
  • 7-8 adet yeşil soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 6-7 adet salatalık turşusu kornişon
  • 8-9 dal maydanoz
  • Dereotu isteğe göre ekleyebilirsiniz
  • 1 adet limon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Şalgam Salatası Tarifi Yapılışı

  1. 4 su bardağı şalgam suyunu bir tencereye koyun.
  2. 2 su bardağı pilavlık bulguru ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Daha sonra süzüp soğumaya bırakın .
  4. Soğuyunca yeşillikleri ince ince doğrayın.
  5. Sıvı yağ, tuz, limon, katıp karıştırıp servis tabağına alın afiyet olsun.

Kahvaltılık Lavaş Gözleme Tarifi

Kahvaltılık Lavaş Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet lavaş ekmeği
  • 1 çay bardağı lor peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet domates
  • 3 adet biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
Kenarlarını kapatmak için;
  • Yarım kase su

Kahvaltılık Lavaş Gözleme Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak 1 adet domatesi sulu iç kısmından ayırıp küp küp doğruyoruz.
  2. Daha sonra 3 adet biberi halka halka doğruyoruz.
  3. Uygun bir kabın içine 1 adet yumurtayı kırıp çırpıyoruz daha sonra 1 çay bardağı lor peyniri, domates ve biberleri ilave edip karıştırıyoruz.
  4. Üzerine 1 çay kaşığı nane, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı pulbiber ve yarım çay kaşığı tuz koyup iyice çırpıyoruz.
  5. Daha sonra uygun bir tezgahın üzerine önce 1 adet lavaş koyup üzerine iç harcımızın yarısını sürüyoruz.
  6. Üzerine de 1 diğer lavaşı koyup kenarlarını kapatmak için elimizle yarım kase su koyduğumuz kaba batırıp yardım alıyoruz.
  7. Ardından yanmaz bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağ koyup eritiyoruz.
  8. Hazır olan lavaş gözlememizi hızlıca tavaya koyup dikkatlice alt üst yaparak pişiriyoruz.
  9. Bir yüzeyi 5 diğeri 5 dakika olmak üzere toplam 10 dakikada pişirdim ve gayet yeterli geldi.
  10. Daha yumuşak veya daha kıtır seviyorsanız isteğinize göre bu süreleri azaltıp yükseltebilirsiniz.
  11. Diğer lavaş gözlememizi de aynı şekilde hazırlayıp kahvaltıda sıcak olarak servis yapıyoruz. Şimdiden afiyet olsun🍀.

Kaşarlı Poğaça Tarifi

Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabarma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 100 gram kaşar peyniri

Kaşarlı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtanın beyazı yoğurt ve yağ çırpılır.
  2. Un ,tuz, kabarma tozu eklenerek iyice yoğrulur.
  3. Kulak memesi kıvamında n biraz yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Hamurdan istenilen büyüklükte parçalar alınarak yuvarlanıp içine kaşar eklenir.
  5. Yumurta sarısı üstüne sürülür.
  6. İsteğe göre üstüne çörekotu eklenir.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk kontrollü bir şekilde pişirilir.

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kadayıf için;
  • 200 gramlık hazır kadayıf
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı ezilmiş ceviz
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı dolu su pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • Vanilya
  • 1 poşet kremşanti

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kadayıfı yapalım tüm malzemeleri teflon tavada biraz kavuralım ve soğumaya bırakalım.
  2. Muhallebi yaparken ben ocağı açmadan tencerede şeker, pirinç unu, nişastayı karıştırdım sonra sütü ekledim karıştırdım en son ocağın altını açtım (böyle yapınca topaklanma olmuyor).
  3. Orta ateşte muhallebi göz göz olunca kapatıp teremyağ ve vanilyayı ekledim karıştırdım soğuyunca kremşanti ekleyip mikserle 1 dk kadar karıştırdım.
  4. Şekil vermek size kalmış ben kupta yaptım önce ıslattım sonra kadayıf muhallebi kadayıf ve üstüne biraz kadayıf döktüm istediğiniz süsleme ile süslenir.
  5. Buzdolabında 1- 2 saat dinlenir afiyet olsun herkese.