1 Ağustos 2020 Cumartesi

Karpuzlu Frozen Tarifi

Karpuzlu Frozen Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 dilim karpuz
  • 6-7 adet buz parçaları
  • İsteğe bağlı 1-2 kaşık bal

Karpuzlu Frozen Tarifi Yapılışı

  1. Karpuzları buz parçaları ile beraber robotta parçalıyoruz.
  2. Tatlı olsun istiyorsanız bal ekleyebilirsiniz soğuk şekilde tüketiniz afiyet olsun.

Yarım Saatte Tavada Basma Kadayıf (Fırınsız Çok Kolay) Tarifi

Yarım Saatte Tavada Basma Kadayıf (Fırınsız Çok Kolay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram yaş kadayıf
  • 100 gram tereyağ veya margarin
  • 100_150 gram iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Yarım Saatte Tavada Basma Kadayıf (Fırınsız Çok Kolay) Tarifi Yapılışı

  1. Su ve şekeri ocağa koyalım, kaynayınca limon suyunu ekleyip on dakika kısık ateşte pişirip, ocağımızı kapatıyoruz.
  2. Şerbetimiz kaynarken, kadayıfı hazırlayalım, yağımızı tavaya alıp, eritelim,.
  3. Kadayıfları elimizle didikleyelim, (yada bıçakla küçük küçük kıyalım)bir kabın içerisine kadayıfların üzerine erittiğimiz yağla, iyice karıştıralım.
  4. Bu karışımın yarısını tavaya yayalım, ortaya cevizi serpelim, üzerine tekrar kadayıfın devamını serip, üzerine düz bir tabak koyup bastıralım, ocağımızı kısık ateşe getirip, kapağı kapalı olarak, tavanın her tarafını çevire çevire pişiriyoruz, ( on dakika kadar)(altını spatulayla kaldırıp, kontrol edilir).
  5. Düz bir kapağa( hafif yağ sürülerek) ters çevrilir aynı şekilde pişirilir, ocak kapatılır, başka bir tabağa konur, dilimlenir.
  6. İlk sıcağı çıktıktan sonra üzerine soğuyan şerbet dökülür, dinlenince, servis yapılır, ben dondurma koyarak servis yaptım.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

Midye Baklava Tarifi

Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 50 gr tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Açmak için :
  • Nişasta
İçi için :
  • 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
Pişirmek için :
  • 125 gr tereyağı
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Midye Baklava Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbet için şekeri ve suyu ocağa alın.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra en az 15 dakika sonra çeyrek limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
  3. Hamuru için bütün malzemeleri derin bir kaba alıp kontrollü un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
  4. Hamurun üzerini streç filmle örtüp en az 1 saat dinlendirin.
  5. Dinlenen hamurdan 16 beze yapın.
  6. Her birini tabak büyüklüğünde açın. 8 bezeyi tek tek aralarına nişasta koyup üst üste koyup oklava yardımıyla açabildiğiniz kadar açın. Normal bir yufka boyu yeterli olacaktır.
  7. Rulo yaparken kenarda dengesizlik oluşmaması için kenarlarını yaklaşık 3 cm kadar kesip, kesilen parçaları hamurun ortasına yerleştirin.
  8. Rulo haline getirdiğiniz hamuru 1-1, 5 cm genişliğinde kesin.
  9. Her kesilen parçayı merdane yada oklava yardımıyla avuç içi kadar açıp içersine ceviz koyup kapatın.
  10. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin üzerine 125 gr erittiğimiz tereyağını birer kaşık her tatlının üzerine gezdirin.
  11. 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  12. Tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalı.
  13. Benim gibi bir gün önce pişirip ertesi gün sadece fırında ısıtıpta şerbetleyebilirisiniz.
Afiyet olsun.

Zebra Kek Tarifi

Zebra Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 2 su bardağı un
  • 1.5 yemek kaşığı kakao

Zebra Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpıp diğer malzemeleri ekleyelim.
  2. Hepsini çırptıktan sonra hamuru ikiye bölüp yarısına kakao ekleyelim ve çırpalım.
  3. Yuvarlak bir tepsi yada borcamın zeminini sıvı yağ ile yağlayalım.
  4. Önce sade harcımızdan 1 kepçe sonra kakaolu harcımızdan 1 kepçe olacak şekilde bitene kadar bu şekilde dökelim.
  5. Çöp şiş ile desen verelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 25-30 dk pişirelim.Afiyet olsun 🌸.

Şeftali Reçeli Tarifi

Şeftali Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo şeftali
  • 750 gram şeker
  • Çay kaşığın ucuyla limon tuzu

Şeftali Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Şeftalileri soyup dilimliyoruz.
  2. Dilimlerimizi küçük küçük doğruyoruz dileyen dilim şeklinde de bırakabilir.
  3. Şekeri üzerine döküp dört beş saat bekletip ocağa alalım kaynamaya başlayınca altını kısıp yirmibeş otuz dakika pişirelim.
  4. Üzerine gelen köpükleri alın ocakdan indirmeden beş dakika önce limon tuzunu ekleyin reçelinizi kısa saklıyacaksanız sıcak sıcak kavanoza doldurup kapağını iyice sıkıp ters çevirin beş altı saat sonra kilerinize kaldırın. Afiyet olsun.

Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi

Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet yumurta
  • 1 kase un
  • 1 kase panko (Ekmek kırıntısı )
  • Sıvıyağ
  • Su, tuz

Çıtır Patlıcan Kızartması Tarifi Yapılışı


  1. 4 adet patlıcanı genişçe bir tavaya alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Ocağın altını açıp haşlamaya başlayın.
  2. Kenarlarından renk değişimi başlayınca maşayla çevirin. Arada kontrol ederek soyulacak kıvama gelecek kadar haşlayın. ( çok haşlanmayacak, hafif diri kalacak ) çabuk soğuması için bir kaba alıp üzerine soğuk su ekleyin.
  3. Sonra sudan çıkarıp kabuklarını soyun.
  4. İkiye kesip sonra da her parçayı 4 e kesin ve tuzlayın.
  5. Bir kaseye çırpılmış 2 yumurta, başka bir kaseye un ve bir başka kaseye de ekmek kırıntısı koyun. ( galeta unu veya mısır unu da kullanabilirsiniz ama ekmek kırıntısı en güzel sonucu veriyor. Ben evde kalmış ekmekleri parçalayıp kurutuyorum. Sonra robotta inceltiyorum. Kavanozda saklayıp kullanıyorum. )
  6. Tavaya sıvı yağ koyup ocağın altını açın.
  7. Yağ ısınınca her patlıcanı önce una, sonra yumurtaya sonra da pankoya bulayıp yavaşça yağa bırakın.
  8. Diğer patlıcanları da aynı şekilde hazırlayıp arkalı önlü kızartın. Tercihen sarımsaklı yoğurtla ılık veya soğuk servis yapın.

Dağılmayan Sulu Köfte Tarifi

Dağılmayan Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 4 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 adet rendelenmiş
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon
  • Maydanoz (İsteğe bağlı)
  • 4 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet ince doğranmış soğan

Dağılmayan Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köftelerimizi hazırlayıp biraz dinlendiriyoruz.
  2. Köfte harcı için kıymayı, rendelenmiş soğan ve sarımsağı, bulguru ve isteğe bağlı ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  3. Harcımızdan cevizden biraz küçük parçalar alarak yuvarlayıp tabağa diziyoruz.
  4. Daha sonra üzerlerini kapatı0 dolapta en az yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Eğer vaktiniz yoksa bekletmeden de yapabilirsiniz.
  5. Patatesleri küp küp doğruyoruz.
  6. Bir tencereye ince doğradığımız soğanları ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
  7. Soğanlar kavrulunca salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz.
  8. Ardından patatesleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  9. Üzerine patateslerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynatıyoruz.
  10. Su kaynamaya başlayınca içerisine köfteleri de ekleyip tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz.
  11. Patatesler yumuşayınca yemeğimiz hazır demektir.Afiyet olsun.

Et Sote Tarifi

Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su
  • Tuz

    Et Sote Tarifi Yapılışı

    1. Tencereye sıvı yağ ve doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
    2. Etleri, domates ve sivri biberi ekleyip güzelce karıştıralım.
    3. Etler biraz piştikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek tekrar karıştıralım ve üzerine pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek pişmesini bekleyelim.
    4. Arada sırada karıştıralım ve en son pişmesine yakın tuzunu ekleyip ocağın altını kapatalım ve servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Muzlu Kek Tarifi

Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet vanilya
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet muz

Muzlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları ve şekeri bir kapta beyazlaşana dek çırpalım.
  2. Sıvı yağı ve sütü ekleyelim, çırpmaya devam edelim.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu da ekleyip çırpalım.
  4. Kalıbı margarin ile yağlayıp kek harcını dökelim.
  5. Muzu çatalla iyice ezip üzerine gezdirelim ve bıçak yardımı ile yayalım.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45- 50 dakika pişirelim.
Afiyet olsun. ☺️☺️.

Kuzu İncik Güveç Tarifi

Kuzu İncik Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 parça kuzu incik bol yağlı
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 er çay kaşığı (Pul biber – kara biber – kimyon )
  • 2 adet isteğe bağlı kurutulmuş biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Bir dilim tereyağ
  • Bir yemek kaşığı zeytin yağı
  • Yağlı kağıt
  • Aliminyum folyo
  • Güveç

Kuzu İncik Güveç Tarifi Yapılışı

  1. Dilimlenmiş incikler güvecin en dibine yumuşak yumuşak dizilir.
  2. Üzerine dilimlenmiş / domates – biber ve soğanı yerleştirip bir dilim tereyağını parmak kalınlığında ( artık en incesi hangisi ise tencereye yayarak tüm baharatlarımızı serpiyoruz.
  3. Sonrasın da üzeri kapanacak kadar yağlı kağıt koyuyoruz.Aliminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatılıp üç saat kısık ateşte pişiriyoruz.Sonrası hali ile sıcak sıcak servis. Afiyet olsun ;)

Cevizli Burma Baklava Tarifi

Cevizli Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası
  • 250 gram tereyağı (Daha hafif olmasını isterseniz 200 gram tereyağı ve biraz sıvı yağı karıştırıp yapabilirsiniz)
  • Ceviz yada fıstık
Şerbeti
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Cevizli Burma Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Cevizleri rondoda ufalayalım.
  2. Bir baklava yufkasına cevizleri serpiştirelim ve ince bir oklava yardımı ile yufkayı saralım.
  3. Oklavanın içinde elimizle yufkayı büzelim. Isıya dayanıklı bir cam kaba sırayla hepsini hazırlayıp yerleştirelim.
  4. Tereyağını iyice kızdıralım üstündeki köpüğünü ayırıp baklavaların üzerine dökelim.
  5. Fırın ayarı alt üst 180 derece önceden ısıtalım fırınımızı. Baklavamızı fırında güzelce kızarana kadar pişirelim.🍃🍃🍃
  6. Şerbet için su, şeker, limonu tencereye alalım.
  7. Şerbet kaynayınca orta ateşe alıp 15 -18 dakika kadar kaynatalım.
  8. Fırından çıkan baklavanın ilk sıcağı çıkınca ılınmış şerbetle buluşturalım.Şerbet ılık tatlı sıcak olabilir. Şimdiden kolay gelsin afiyet olsun. 🤗

Meyveli Pasta Tarifi

Meyveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için:
  • 1 bardak toz şeker
  • 4 yumurta
  • 1 bardak un
  • Vanilin, kabartma tozu
Krema için:
  • 1 paket krem şanti
  • Yarım bardak süt
  • 33% kaymak
Çikolatalı sos için:
  • 2 çorba kaşığı kakao tozu
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 300 gram tereyağı
Süsleme üçün:
  • Meyveler
  • Bisküviler

Meyveli Pasta Tarifi Yapılışı



  1. 4 yumurtanın beyazını sarıdan ayırıp yarım bardak toz şekerle çırpıcıda çırpalım. Çok koyu kıvam alınacak.
  2. Sonra sarıları ve yarım bardak toz şekeri de ekleyelim.
  3. Vanilin de ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. Unu bir kaç defa eledikden sonra kabartma tozu ile ekleyelim spatula ile karıştıralım.
  5. 180 derecede fırına koyalım.
  6. Bu arada çırpıcının ayakarını ( tellerini) ve krema yapacağımız kabı buzdolabında ( dondurucuda) 10-15dak bekletdikden sonra yarım bardak sütle krem şantisini çırpalım. Kaymak isteğe göre eklene bilir.
  7. Pandispanyanı iki hisseye ayırıp kremasını sürelim.
  8. En üstden çikolata sosunu yapım ekleyelim. Meyvelerle bisküvilerle süsleyelim.Çikolata sosu ben hepsini ocaktda tencereye ilave ederek yaptım. Afiyet olsun.

Kurban Etli Pirinç Pilavı Tarifi

Kurban Etli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram küçük doğranmış kurbanlık dana etinden
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı yasemin pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz, toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2,5 su bardağı su
Arpa şehriyeyi kavurmak için :
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Etler için :
  • 1 yemek kaşığı sirke

Kurban Etli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı


  1. Tavaya etleri koyalım suyunu salıp çekene kadar pişsin önce ocağın altını kısalım.
  2. Sonra üzerine 2 su bardağı suyu koyalım.
  3. Ocağı açalım fokurdayınca 1 yemek kaşığı sirke koyalım .
  4. 1 çimdik tuz karabiberi koyalım suyu bitene kadar pişirelim .
  5. Diğer tarafta tencereye yağları biraz yağlar kızınca sonra suyu verelim pirinci ılık tuzlu suda 5 dakika bekletip yıkayalım.
  6. Kaynayan suya salalım sonra tuz şeker limon suyu karabiber dökelim karıştıralım .
  7. Diğer tarafta tavada yağda kısık ateşte şehriyeyi kavuralım .
  8. Pilava ekleyelim suyunu çeken eti pilava ekleyelim .
  9. Bir kere karıştıralım kapağını kapatalım kısık ateşte pilavımız suyunu çekti mi ocağı kapatalım üzerine havlu kağıt serelim .
Demlensin afiyet olsun.