1 Ağustos 2020 Cumartesi

Midye Baklava Tarifi

Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 50 gr tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Açmak için :
  • Nişasta
İçi için :
  • 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
Pişirmek için :
  • 125 gr tereyağı
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Midye Baklava Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbet için şekeri ve suyu ocağa alın.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra en az 15 dakika sonra çeyrek limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
  3. Hamuru için bütün malzemeleri derin bir kaba alıp kontrollü un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
  4. Hamurun üzerini streç filmle örtüp en az 1 saat dinlendirin.
  5. Dinlenen hamurdan 16 beze yapın.
  6. Her birini tabak büyüklüğünde açın. 8 bezeyi tek tek aralarına nişasta koyup üst üste koyup oklava yardımıyla açabildiğiniz kadar açın. Normal bir yufka boyu yeterli olacaktır.
  7. Rulo yaparken kenarda dengesizlik oluşmaması için kenarlarını yaklaşık 3 cm kadar kesip, kesilen parçaları hamurun ortasına yerleştirin.
  8. Rulo haline getirdiğiniz hamuru 1-1, 5 cm genişliğinde kesin.
  9. Her kesilen parçayı merdane yada oklava yardımıyla avuç içi kadar açıp içersine ceviz koyup kapatın.
  10. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin üzerine 125 gr erittiğimiz tereyağını birer kaşık her tatlının üzerine gezdirin.
  11. 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  12. Tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalı.
  13. Benim gibi bir gün önce pişirip ertesi gün sadece fırında ısıtıpta şerbetleyebilirisiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder