Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 50 gr tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Açmak için :
- Nişasta
İçi için :
- 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
Pişirmek için :
- 125 gr tereyağı
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Çeyrek limon
Midye Baklava Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbet için şekeri ve suyu ocağa alın.
- Kaynamaya başladıktan sonra en az 15 dakika sonra çeyrek limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
- Hamuru için bütün malzemeleri derin bir kaba alıp kontrollü un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerini streç filmle örtüp en az 1 saat dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan 16 beze yapın.
- Her birini tabak büyüklüğünde açın. 8 bezeyi tek tek aralarına nişasta koyup üst üste koyup oklava yardımıyla açabildiğiniz kadar açın. Normal bir yufka boyu yeterli olacaktır.
- Rulo yaparken kenarda dengesizlik oluşmaması için kenarlarını yaklaşık 3 cm kadar kesip, kesilen parçaları hamurun ortasına yerleştirin.
- Rulo haline getirdiğiniz hamuru 1-1, 5 cm genişliğinde kesin.
- Her kesilen parçayı merdane yada oklava yardımıyla avuç içi kadar açıp içersine ceviz koyup kapatın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin üzerine 125 gr erittiğimiz tereyağını birer kaşık her tatlının üzerine gezdirin.
- 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalı.
- Benim gibi bir gün önce pişirip ertesi gün sadece fırında ısıtıpta şerbetleyebilirisiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder