1 Ağustos 2020 Cumartesi

Yarım Saatte Tavada Basma Kadayıf (Fırınsız Çok Kolay) Tarifi

Yarım Saatte Tavada Basma Kadayıf (Fırınsız Çok Kolay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram yaş kadayıf
  • 100 gram tereyağ veya margarin
  • 100_150 gram iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Yarım Saatte Tavada Basma Kadayıf (Fırınsız Çok Kolay) Tarifi Yapılışı

  1. Su ve şekeri ocağa koyalım, kaynayınca limon suyunu ekleyip on dakika kısık ateşte pişirip, ocağımızı kapatıyoruz.
  2. Şerbetimiz kaynarken, kadayıfı hazırlayalım, yağımızı tavaya alıp, eritelim,.
  3. Kadayıfları elimizle didikleyelim, (yada bıçakla küçük küçük kıyalım)bir kabın içerisine kadayıfların üzerine erittiğimiz yağla, iyice karıştıralım.
  4. Bu karışımın yarısını tavaya yayalım, ortaya cevizi serpelim, üzerine tekrar kadayıfın devamını serip, üzerine düz bir tabak koyup bastıralım, ocağımızı kısık ateşe getirip, kapağı kapalı olarak, tavanın her tarafını çevire çevire pişiriyoruz, ( on dakika kadar)(altını spatulayla kaldırıp, kontrol edilir).
  5. Düz bir kapağa( hafif yağ sürülerek) ters çevrilir aynı şekilde pişirilir, ocak kapatılır, başka bir tabağa konur, dilimlenir.
  6. İlk sıcağı çıktıktan sonra üzerine soğuyan şerbet dökülür, dinlenince, servis yapılır, ben dondurma koyarak servis yaptım.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder