2 Ağustos 2020 Pazar

Pizza Tarifi

Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:
  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su
Pizza sosu için:
  • 3 orta boy domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı salça
Üstü için:
  • Rendelenmiş tulum ya da parmesan
  • Sosis
  • Sucuk
  • Biber
  • Zeytin
  • Mısır

Pizza Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle kuru malzemelerimizi bir kaba alıyoruz.
  2. Kaba aldığımız 3 su bardağı un üstüne 1 yemek kaşığı şeker, 1 paket maya ve 1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz.
  3. Ortasını çukurlaştırıp 2 su bardağı ılık su ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyip karıştırıyoruz. Yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam elde ediyoruz. 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalandıktan sonra ben 3 eşit parçaya böldüm (orta boy 3 pizza çıkıyor)
  5. Merdane yardımıyla yuvarlak şekilde açmaya çalışıyoruz.
  6. Pişirme kağıdına biraz un serpiştirip hamuru yerleştiriyoruz ve üstüne çatalla delikler açıyoruz(kabarmasını engelleyecektir) 10 dakika 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  7. Bu sırada sosumuzu hazırlayalım. 3 orta bot domatesi rendeledikten sonra sosluğa alalım.
  8. 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salçayı ve 1 yemek kaşığı kekik ekledikten sonra sosumuz hazır.
  9. 10 dakika sona fırından çıkarıp üstüne sosumuzu döküp üstüne rendelenmiş peynir dökelim(tulum ya da parmesan)
  10. Peynirin üstüne istediğiniz malzemeyi koyup 20 dakika daha pişirebilirsiniz(fırından fırına farklılık gösterecektir o yüzden gözünüz mutlaka fırında olsun) afiyet olsun :

Erikli Harika Tatlı Tarifi

Erikli Harika Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 100 gram tereyağı
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1.5-2 su bardağı un
İç harcı:
  • 400 gram labne
  • 2 yumurta
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı krema
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarim kilo anjelika erik ya da mürdüm eriği
Üstüne:
  • 50 gram soğuk tereyağ
  • 1 kahve fincanı soğuk un
  • File badem

Erikli Harika Tatlı Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle oda sıcaklığında ki tereyağımızı bir kaba alıyoruz.
  2. Üstüne 4 yemek kaşığı şeker, 1 yumurtayı alıp karıştırmaya başlıyoruz.
  3. Sonra unu yavaş yavaş ekleyip toparlıyoruz. 26cmlik kalıbımıza güzelce yayıyoruz.
  4. Kenarlarını da tart yapıyormuş gibi hamurdan duvar yapıyoruz. Çatalla delikler açıyoruz.
  5. Üstüne doğradığımız erikleri diziyoruz.
  6. Peynirli harcı için 400 gram labnenin üstüne yarım su bardağı krema ve 2 yumurtayı ekleyip çırpıyoruz.
  7. Üstüne vanilyamızı ve 1 yemek kaşığı nişastayı da ekliyoruz.
  8. Son olarak 5 yemek kaşığı sıvı yağı da ekleyip güzelce pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
  9. Hazırladığımız peynirli harcı eriklerin üstüne döküyoruz. Dolapta beklettiğimiz 50 gram soğuk tereyağını ve 1 kahve fincanı soğuk unu robota atıp çekiyoruz.
  10. Topaklandığı an üstüne koyacağımız kıtırlar hazır demektir içine file bademimizi ekleyip tatlımızın üstüne döküp 1 saat orta alt rafımızda 170 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun :).

Mantı Tarifi

Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
  • 180 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;
  • 2 bardak çırpılmış yoğurt
  • 1 diş sarımsak ezilmiş veya rendelenmiş
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Toz kırmızı biber
  • Kuru nane

Mantı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce unu, yumurtayı, tuzu bir kaba alıp yavaş su ilavesiyle hamurumuzu kulak memesinden biraz sert olacak şekilde, çok iyi yoğuruyoruz.
  2. Hamurun üstünü kapatıp 10 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Bu arada kıyma, ince doğranmış soğan, karabiber ve tuzu ayrı bir kaba alıp yoğuruyoruz.
  4. Dinlenen hamuru iki bezeye bölüp yuvarlıyoruz.
  5. Birinci bezeyi alıp açabildiğimiz kadar açıyoruz. (açtığımız hamur çok kalın olmamalı, biraz ince olmalı çünkü kalın olursa pişirdiğimizde hamur olur ve mideye oturabilir ).
  6. Hamurumuzu önce yukarıdan aşağıya, sonrada enine kesip istenilen büyüklükte kareler çıkarıyoruz.
  7. Kıymamızı da her bir kareye koyup çok seri bir şekilde sıkmaya başlıyoruz. (hızlı olmazsak, hamur kuruyabilir).
  8. Yaklaşık 2 lt suya tuzumuzu atıp kaynatıyoruz, kaynayan suya mantıları ilave edip yaklaşık 10-12 dk, yumuşayana kadar pişiriyoruz. (arada pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz).
  9. Pişen mantıları süzüyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
  10. Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ve kızdırdığımız tereyağında kavurduğumuz salçayı toz kırmızı biber ve naneyi üstüne gezdiriyoruz.Afiyet olsunn😋.

Zebra Keki Tarifi

Zebra Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 bardak elenmiş un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilin
  • 3 yemek kaşığı kadar kakao
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ (borcamın yağlanması için)

Zebra Keki Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtaların akları ile şeker çırpılır.
  2. Köpük köpük olup kabarınca mikser durdurulur ve yumurtaların sarıları, zeytinyağı, elenmiş un, kabartma tozu, vanilin eklenir. Kabarıklığın sönmemesi için çok düşük devirde tüm malzemeler karıştırılır.
  3. Ardından derin 2 kaseye kek hamuru eşit şekilde bölünür.
  4. Kasenin birine 3 kaşık kakao ve 3 kaşık süt ilave edilir.
  5. Hafifçe karıştırılarak kakao hamura yedirilir.
  6. Hamurun yapışmaması için borcam tereyağ ile yağlanır.
  7. Bir kahve fincanı kakaolu hamur, bir kahve fincanı sade hamur dökülür. Tüm hamur bitesiye kadar bu işleme devam edilir.
  8. 200 derecede ısıtılmış fansız programdaki fırında borcamı koyduktan 5 dakika sonra 180 derecede 35-40 dakika kontrollü olarak pişirilir.Görüntüsü çekici, tadı hafif bu keki umarım siz de beğenirsiniz 🙂.

Fırında Balık Tarifi

Fırında Balık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük balık
  • 4 tane küçük boy patates
  • 1 büyük soğan
  • 2 tane yeşil sivri biber
  • 3 tane kırmızı şili biber
  • 1 tane limon
  • 2 tane domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • İsteğe göre balık baharatı

Fırında Balık Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle balıkları kafalarını koparmadan iç dış iyice yıkıyoruz.
  2. Dikdörtgen borcama veya tepsiye diziyoruz.
  3. Patatesleri soyuyoruz elma dilimi şeklinde dört parçaya kesiyoruz.
  4. Biberleri büyük dilim halinde kesiyoruz.
  5. Balıkların yanına diziyoruz domatesleri de büyük dilim kesip aralarına diziyoruz.
  6. En üst kısımlarına soğan halkalarını seriyoruz.
  7. İnce kestiğimiz limon dilimlerini de balıkların üzerine koyuyoruz.
  8. En son tuzunu içine dışına döküyoruz.
  9. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ döküyoruz isteğe göre elinizde varsa balık baharatı dökebilirsiniz.
  10. Fırında 300 derecede iyice pişiriyoruz afiyet olsun.

Havuçlu Ispanak Yemeği Tarifi

Havuçlu Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr ıspanak
  • 1 adet havuç
  • 1 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Biber
  • 3 kaşık sıvı yağ

Havuçlu Ispanak Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp 3 kaşık sıvı yağ ile kavurup salçayı ilave ediyoruz.
  2. Salçanın kokusu çıkana kadar ve doğradığımız ıspanakları rendelediğim havucu tencereye alıp kavurup suyunu ve pirinci ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  3. Sarımsaklı yoğurt la servis yapıyoruz.

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
Üzeri için
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Süs
  • Bitter çikolata

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ile şekeri çırpıyoruz.
  2. Ardından süt ve yağı katıyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Kalan malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
  4. 180 derecede ısınmış fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
  5. Bir tencereye tüm sos malzemelerini alıyoruz ve ocakta kaynatıyoruz.
  6. Kep piştikten sonra dinlendirip, istediğiniz gibi kesiyoruz, üzerine sosu döküyoruz ve istediğimiz şekilde süslüyoruz.
  7. En az 2 saat buzdolabında bekletip öyle servis ediyoruz.Afiyet olsun 💋.

Soslu Nohut Tarifi

Soslu Nohut Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber (tatlı / acı)
  • 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Çeyrek çay kaşığı zencefil
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz

Soslu Nohut Tarifi Yapılışı

  1. Nohutları bir gece suda dinlendirin ve haşlayın.
  2. Sonra haşlanmış nohutlara baharatları tuzu yağı ekleyip harmanlayın.
  3. 170°c fırında 20-25 dakika pişirin.Siz damak tadınıza göre baharatları eksiltebilir / çoğaltabilirsiniz.Deneyenlere afiyet olsun 😋.

Tavada Gül Böreği Tarifi

Tavada Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı erimiş tereyağı
İç malzemeleri;
  • Bir miktar beyaz peynir
  • Maydanoz

Tavada Gül Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ya süt ve yumurtayı uygun bir kaba alıp karıştırılır.
  2. Daha sonra yufkalarımızı eşit olarak 4 parçaya bölelim.
  3. Her parçaya 2-3 kaşık sos gezdirerek her yere gelmesi sağlanır.
  4. Yufkamızın geniş olan kısmına koyularak sarılır.
  5. Diğer yandan yağlanmış olan uygun bir tavaya orta kısmından başlayarak gül şekli verilir.
  6. Tava yufka ile dolar ne kadar bu işleme devam edilir.
  7. Sos kalırsa yufkaların üzerine gezdirilir.
  8. Daha sonra orta ateşte altüst yaparak kızarana kadar pişirilir.
Deneyenlere afiyet olsun.

Cevizli Semizotlu Kabaklı Meze Tarifi

Cevizli Semizotlu Kabaklı Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 küçük boy rendelenmiş kabak
  • 1 kase temizlenmiş semizotu
  • 300-350 gram süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 kase ceviz
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım bağ ince kıyılmış dereotu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Cevizli Semizotlu Kabaklı Meze Tarifi Yapılışı

  1. Kabağı zeytin yağında iki diş minik doğranmış sarımsakla yumuşayana kadar pişirin ince kıyılmış dereotunu ilave edin ve karıştırıp soğumaya bırakın.
  2. Süzme yoğurt mayonez ve 2 diş ezilmiş sarımsağı karıştırın.
  3. Kabak ve semizotunu ilave edin.
  4. Cevizi bir tavada 4-5 dakika kavurun 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ ilave edin.
  5. Bir miktar kırmızı toz biber ilave edip bir iki karıştırıp ocaktan alın soğuyunca mezenin üzerine dökün .
Afiyet olsun🥰🥰.

Düğün Çorbası Tarifi

Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 g kuzu gerdan eti
  • 1,5 litre su
Terbiyesi İçin;
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı su
Üzeri için;
  • Pul biber
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı

Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. Etleri düdüklü tencereye alalım, üzerine suyu ilave ederek kapağını kapatalım ve 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
  2. Etler piştikten sonra hızlı bir şekilde soğuması için ayrı bir tabağa alalım. Etler soğuduktan sonra didikleyelim.
  3. Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Bunun için bir kaba yoğurt, unu, yumurta sarısını, limon suyu ve içme suyunu ilave ederek güzelce çırpalım.
  4. Haşladığımız etin suyunu süzelim, çorba yapacağımız tencereye alalım. Yaklaşık 4 su bardağı et suyu çıkacaktır.
  5. Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyumuzun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edelim.
  6. Kaynadıktan sonra didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbamızı kaynatalım.
  7. Son olarak çorbanın tuzunu da ilave edelim, 5 dakika daha kaynatarak ocağı kapatalım.
  8. Üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis yapalım.
  9. Dilerseniz çorbayı içerken sirke de ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Lokum Gibi Müthiş Lezzette Etli Dolma Tarifi

Lokum Gibi Müthiş Lezzette Etli Dolma Tarifim İçin Malzemeler

  • 14 adet irice dolmalık biber
  • 350 gram kıyma
  • 2 su bardağı pirinç̧
  • 3 adet iri domates (robotta püre halinde çekilmiş)
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ (70 ml)
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 iri diş ezilmiş sarımsak
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet kapya biberi
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz (normal dolu olsun)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kuru nane
  • Yenibahar, kimyon, kırmızı toz biber
  • 1,5 tatlı kaşığı acı pul biber
Sosu ı̇çin
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 su bardağı sıcak su

Lokum Gibi Müthiş Lezzette Etli Dolma Tarifim Yapılışı

👉🏻 lokum gı̇bı̇ kıvamda 👌🏻 etlı̇ dolma severler bu tarifimi mutlaka kaydetsin diyorum hanımlar😋Benı̇m tarı̇fı̇mle mutlaka deneyin💯Dı̇rek fırında pı̇şen dolma tarı̇flerı̇nı̇ sevmı̇yorum ben,, çünkü ı̇çlerı̇nde mutlaka dı̇ri kalıyor🙊😂 yumşacık olmuyor😉bu tarı̇fı̇mle dolma sevmeyen varsa onlar bı̇le hayran olacak dı̇yı̇p😁 tüm detayları ile aşamalara geçiyorum🎈.


  1. Soğan, maydanoz, domates, ayrı ayrı mutfak robotunda küçükçe kıyılır ve karıştırma kabına alınır.
  2. Pirinç ılık suyla bolca yıkanıp süzülür.
  3. Kapya biberi minikçe doğranır, tüm malzeme karıştırma kabında birleştirilip yoğurulur.
  4. Dolmalık biberlerin ağız kısımları bıçakla kesilip yıkanır.
  5. İçlerine doma harcından kaşıkla doldurulur( biberlerin ağız kısımlarından bir parmak boşluk bırakılarak doldurunuz) üzerlerine domates dilimleri ile kapak yapılır.
  6. Sosu hazırlanır düdüklü yada tencereye dizilmiş dolmalar üzerine sosu dökülür.
  7. ( ben düdüklüde pişiriyorum amc marka düdüklü tencere kullananlar için süre veriyorum, dolmamı 7 dakika pişirdim ve ocağı kapattım, düdüklüyü yarım saat sonra açtım lokum gibi olmuştu ve çıkarıp borcama dizdim).
  8. Dolmalar güzelce yumuşayana dek pişirilir. Herkes kendi kullandığı pişirme gerecine göre süresini ayarlasın.
  9. Pişip hazır olan dolmalar dikdörtgen büyük boy borcama dizilir.
  10. Tencere içinde kalan dolma suyundan 3-4 kepçe borcama taban kısmına dökülür .
  11. Dolmalar üzerine kaşıkla zeytinyağ gezdirilir ve önceden ısınmış alt üst ayar 215° fırının orta rafında üzerleri kızarana dek pişirilip servis edilir. Not: ben dolmalarımı 2 ayrı düdüklü tencereye dizip aynı anda pişirdim çünkü hepsi birden tek kaba sığmıyorlar,, sosunu da 2 kez hazırlayıp kullandım tencereler için.

Peynirli İrmik Helvası Tarifi

Peynirli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 250 gram künefe peyniri (tamamen tuzsuz peynir) (ya da tuzsuz antep peyniri)
Üzeri için,
  • Toz fıstık veya ceviz
  • Tarçın

Peynirli İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Su ve şeker bir kaba konur ve şekerin erimesi için ara ara karıştırılır.
  2.  Peynir küçük küp olarak doğranır.
  3. Tencereye tereyağ ve irmik konulur.
  4. İrmiğin rengi dönene dek sürekli karıştırılarak orta ateşte kavrulur.
  5.  Şekerli su tencereye eklenir ve karıştırılarak pişirmeye devam edilir.
  6.  Suyunu çekmeye yakın doğranmış peynir eklenir ve suyunu çekene dek karıştırılır.
  7. Kaselere konularak üzeri tercihe göre toz fıstık veya ceviz ve tarçın ile süslenir.
  8. Sıcak olarak servis edilir.
Afiyetler olsun.