İmambayıldı, Kızartmak Yok Fırın Yok, Lezzet Var (Aşırı Kolay) Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet orta boy kemer patlıcan
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet orta boy domates
- 4-5 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz, kara biber
İmambayıldı, Kızartmak Yok Fırın Yok, Lezzet Var (Aşırı Kolay) Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup, dikine dörde bölelim, (büyük patlıcanları, ikiye bölelim) tuz serpip 5-10 dakika bekletelim.
- Bu arada iç harcını hazırlayalım, domatesleri ve soğanların kabuğunu soyup, iri parçalar halinde robotta atılıp, çekilir, salçası, ve sıvı yağ, konulup harç olarak hazırlanır.
- Patlıcanları yıkayıp, suyunu süzelim, tencereye dizelim, şekerini serpelim, şeker hem patlıcanın acılığını alıyor, hemde lezzet veriyor(yayvan, çelik tencerede, hem çok lezzetli, hem de kısa sürede pişiyor, tavsiye ederim).
- Patlıcanların kestiğimiz yerlerine, kaşık yardımıyla, harcımızı pay edelim, pul biberi ve sarımsakları ve bir çay bardağı su konur, ( domates de sulanacağı için yeterli olacaktır).
- Orta ateşte, kaynayınca kısık ateşte, kapağı kapalı bir şekilde pişirilir, çatal batırılıp, pişince ocaktan alınır, kara biber serpilir, servis tabağına alınılır, et görmek istemeyenlere önerimdir 👍.
Köz Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- Közlenmiş kapya biber (ben 1 adet hazır konserve kullandım)
- 2 dal taze yeşil soğan
- Yarım demet kıyılmış maydanoz
- Yarım demet kıyılmış dereotu
- 300 gram konserve mısır
- 10 adet küp şeklinde kornişon turşu
- Yeteri kadar tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Nar ekşisi
- Limon suyu
- Toz salata sosu (isteğe bağlı)
Köz Biber Salatası Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeleri karıştırıp, servis yapacağınız zaman soslayın.
- Dilediğiniz kişi sayısına göre de fazlalaştırabilirsiniz😍😍 Dilerseniz ceviz ve nar da ekleyebilirsiniz tercih sizin.👌
Afiyet olsun.
Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- Yarım su bardagı pirinç
- 1 büyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kimyon
- Pul biber
- Tuz
- 8 su bardağı su
Mahluta Çorbası Tarifi Yapılışı
- Mercimek ve pirinci yıkayıp tencereye alalım.
- Üzerine sıcak suyu ilave edelim.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim.Çok koyu olursa sıcak su ekleyelim.
- Sıvıyağda kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
- İçine tereyağı, domates ve biber salçası katıp kavuralım.
- En son baharatları ilave edip altını kapatalım.
- Pişen çorbaya tuz ve sosu ilave edip karıştıralım.
- Çorbayı bir taşım daha kaynatıp altını kapatalım.
Afiyet olsun:)
üreli Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram dana eti
- 3-4 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 tutam tuz
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kimyon
Püresi için;
- 3 adet patates
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Rendelenmiş kasar peyniri
- Tuz
- Karabiber
Püreli Et Sote Tarifi Yapılışı
- Kızdırılan tencereye kuşbaşı doğranmış eti alarak suyunu salıp çekene kadar pişirelim. (ben malum kurbandayız, kalan et ile yaptım).
- O pişerken iri küpler halinde patatesleri doğrayalım.
- Tencereye alarak üzerini gecicek kadar su ve bi miktar tuz dökerek haşlamaya bırakalım.
- Suyunu çeken ete biber ve soğanı ekleyip kavuralım.
- Onlarda olunca kup doğranan domatesi ve baharatları ilave edip özleşene kadar pişirelim.
- Haslanan patatesi püre haline getirmek için önce fazla suyunu süzelim.
- Ardından tereyağ rendelenen kasar peyniri ve tuz karabiberi ekleyip blenderden geçirelim.
- Servis tabağına önce püreyi sonra et sotemizi alalım.
- Sıcak sıcak yemeye dikkat edin ki çatalı daldırdığınız da ki o kaşar peyniri sünmesini kaçırmayın derim😉.
Afiyet olsun.
Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr jülyen kesilmiş bonfile
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Kekik
- Pulbiber
- Karabiber
- 5 kaşık sıvı yağ
- 3 patates
- Sarımsaklı yoğurt
- 1 kaşık salça
- Tereyağ
Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Yoğurt sıvı yağ baharatlar karıştırılır etle karıştırılır.
- En az 1 saat dolapta dinlendirilir. 1 su bardağı sıcak suyla düdüklüde 25 dakika pişirilir.
- Daha sonra kızgın az yağ konulmuş tavaya alınıp yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Diğer taraftan patatesler kibrit inceliğinde doğranıp kızartılır.
- Servis tabağına kızartılmış patatesler daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt konulur.
- Üzerine kızarmış etler dizilir. En son tereyağ ve salçayla sos yapıp üzerine gezdirilir.
Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 4 su bardağı buğday unu
- 2 yemek kaşığı tuz (Silme)
Üzeri için
Ekmek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle çukur bir kabın içerisinde ılık su, maya ve şekeri karıştırıyoruz.
- Daha sonra 4 su bardağı unu havuz yaparak maya karışımının üzerine döküp süt ve tuzu atıp yoğuruyoruz. Ele yapışan bir kıvam elde etmemiz lazım.
- Hamuru streç filmle kapatıp 40 dakika oda sıcaklığında bekletiyoruz.
- Bekleyen hamurumuzu küçük bezeler halinde kesip ekmek şekli veriyoruz (daha kolay şekil verebilmek için elinizi az az su ile ıslatarak yapabilirsiniz)
- Daha sonra tepsimizin üzerine yağlı kağıt koyup sekil verdiğimiz hamurları koyuyoruz.
- Üzerini ıslak bi bezle kapatıyoruz (kapatmazsak üzeri kurur) ve 15- 20 dakika bekletiyoruz (daha iyi şekil alması ve iyi mayalanması için bekletiyoruz)
- Üzerine çırptığımız yoğurdu fırça yardımıyla sürüyoruz.
- 250 derece önceden ısınmış fırına atıyoruz altı ve üstü nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Şimdiden yapanlara af
Bisküvili Kahveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 paket kakaolu bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı granül kahve
Kreması için ;
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için :
- 1 su bardağı fındık
- Ceviz, badem ne varsa
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Bisküvili Kahveli Pasta Tarifi Yapılışı
- Bisküvilerimizi 1 su bardağı sütü, kakao ve kahveyi karıştıralım bisküvilerimizi hafif ısıtalım.
- Dikdörtgen borcama bir sıra dizelim.
- Krem şantiyi ,kakao, kahve ve süt ile iyice çırpalım.
- Bisküvilerimizin üzerine birazını yayalım. Bu şekilde 4 sıra yapalım.
- Üzerine ;1 yemek kaşığı tereyağı bir tavada eritelim.
- Üzerine 1 su bardağı fındığı, şekeri ekleyelim biraz kavuralım.
- Soğuduktan sonra krem şantinin üzerine dökelim. Dilimleyip servis edelim. Afiyet olsun.
Dolgulu Cupcake Tarifi İçin Malzemeler
Kek harcı malzemeleri
- 2 yumurta (1 inin akı dolgu için kullanılacak)
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3,5 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
İç dolgu malzemeleri
- 1 yumurta akı
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 5 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yada 3 yemek kaşığı süt
Kekin üzeri için
- Damla çikolata yada fındık parçaları
Dolgulu Cupcake Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç dolgu malzemelerini hazırlayalım.Yumurta akı, krema kıvamına gelene kadar iyice çırpılır.
- Daha sonra pudra şekeri, hindistan cevizi, vanilya ve süt eklenip karıştırılır.
- Daha sonra kekimizin harcını hazırlayalım.
- Kek harcı.2 yumurta (bir yumurtanın beyazını dolguda kullanmıstık) ve şeker çırpılır.
- Sonra süt, yağ, kakao, vanilya eklenir yine çırpılır.
- Un ve kabartma tozunu da koyup çırpalım.
- Daha sonra kek kapsüllerine birer kaşık kek karışımını eşit şekilde dökün.
- Üzerine dolgu karışımından eşit miktarda koyun ve üzerine yine kek karışımından eşit şekilde dökün.
- Üzerine damla çikolata serpin ve bir tepsiye yerleştirin.
- 190 derece önceden ısıtılmış fırında 15 -20 dakika pişirin. Kürdan ile batırın eğer kürdana hamur bulaşmıyorsa pişmiş demektir.
Portakallı Cheesecakeke Tarifi İçin Malzemeler
Alt taban için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı fındık
Krema için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 800 gram labne peyniri
- 200 gram krema
- 4 yemek kaşığı tepeleme nişasta
Sosu için;
- 1,5 su bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı silme nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
Portakallı Cheesecakeke Tarifi Yapılışı
- İlk önce kalıbın içini yağlı kağıt ile dışını da harcının beyaz kalması için alüminyum folyo ile kaplayın.
- Bisküvileri ve fındıkları robottan geçirip tereyağını ekliyoruz.
- Bisküvi ve tereyağını karıştırıp kalıba döküyoruz.
- Kaşıkla iyice bastırıyoruz.
- Harcı hazırlama aşamasında dolapta bekletiyoruz.
- Harcı için; önce labne peyniri daha sonra yavaş yavaş diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz(yumurtaları tek tek ekliyoruz). Harcı kalıba döküp 170 derece fırında alt üst fanlı ayarda yaklaşık 40-45 dk pişiriyoruz(fırına göre değişkenlik gösterebilir o yüzden kontrollü pişirin)
- Fırının tabanına su koymayı unutmayın (kekinizin çatlamaması için gerekli)
- Sosu için; tüm malzemeleri katıp hızlı hızlı karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- 10 dk soğuduktan sonra kekimizin üzerine döküyoruz.
- Buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- 5-6 saat mutlaka dinlendirin. Eğer vaktiniz varsa 1 gün önceden yapın. Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun.Ayrıntılı videoyu youtubedan ve instagram adresimden izleyebilirsiniz.
Etsiz Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 4 su bardağı su
Etsiz Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı
- Etsiz nohut yemeğimiz için öncelikle nohudu bir gece önceden sıcak suya koyalım.
- Ertesi gün nohudu süzüp üzerine tekrar su koyup 15 – 20 dakika haşlayalım.
- Haşlanmış nohudumuzu süzelim ve kabuklar çıkıyorsa yemekte kötü görüntü vermemek için kabuklarını soyalım hemen elinize geliyor zaten.
- Ardından tenceremize yağımızı alalım.
- Soğanı yemeklik olarak doğrayıp kavuralım.
- Daha sonra salçamızı ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Temizlediğimiz nohudumuzu ekleyelim ve biraz karıştırdıktan sonra baharatları ve kaynar suyu dökelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte nohudumuz istediğimiz kıvama gelene kadar pişirelim.Yemeğimiz servise hazır yanında mükemmel bir pilav ile harika olur afiyetler olsun. 🌸🌸🌺☺️.
Taze Mısırlı Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet taze koçan taze mısır
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet büyük boy domates
- 3 adet ince yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
- 2 subardağı su
- 1 çay kaşığı tuz, tozşeker
- Yarım çay kaşığı karabiber, kimyon, toz tatlı biber
Taze Mısırlı Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Tencereye yağları koyalım rendelenmiş soğanı sarımsağı domatesi koyalım. 4-5 dk kavuralım.
- Sonra yıkadığımız bulguru ekleyelim karıştıralım.
- Tuz, baharatları serpip karıştıralım.
- 2 dk daha kavuralım .
- Sonra suyunu verelim sonra haşladığımız koçan mısırı ayıklayıp taneleri koyalım bir kere karıştıralım suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
- Pişince ocağı kapatıp üzerine havlu kağıt serip demlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 125 gram tereyağı
- 1 vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı
- Yağı çukur bir tencereye koyalım eritelim.
- Unu nişastayı koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine yavaş yavaş soğuk sütü ilave edelim.
- Bir taraftan da çırpıcı ile sürekli karıştıralım.
- İnmeye yakın vanilyayı ekliyelim.
- Muhallebiyi 4. 5 dakika mikserle çırpalım.
- Islanmış borcama dökelim.
- Soğumaya bırakalım.
- Birkaç saat buzdolabında bekletip servis edelim.
- Üzerine tarçını unutmayalım.
Afiyet olsun.
Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze soğan
- 3 su bardağı su (Mercimeği haşlamak için)
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Nane
Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı
- Mercimekler yıkanır ve üzerine 3 su bardağı su ilave edilir. İyice yumuşana kadar haşlanır.
- Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saate yakın tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
- İnce doğranmış soğanı sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz. İçine salça ilave edilip biraz daha kavrularak ocaktan alınır.
- Dinlenen mercimeklere hazırladığımız salçalı soğan karışımı eklenip güzelce yoğrulur.
- İyice karışan harca tuz ve baharatlar eklenir tekrar karıştırılır.
- İnce ince doğranmış yeşil soğan ve maydanozlar eklenir.
- Yaptığımız köfte harcı biraz soğuduktan sonra bütün malzemeler yoğrularak ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
- Köftelere şekil verilip marul yaprakları üzerine dizilir.