Ev Yapımı Sucuk Tarifi İçin Malzemeler
- 10 kilo yağlı dana eti ( 4 te 1 oranında yağlı)
- 250 gram acı tatlı karışık toz kırmızı biber ( oranı kendi damak zevkinize göre)
- 250 gram kimyon
- 120 gram karabiber
- 80 gram yenibahar
- 150-200 gram tuz ( damak zevkine göre )
- 4 iri baş sarımsak ( sarımsak fazla olursa sucuk ekşi olur)
- Yeteri kadar bağırsak
Ev Yapımı Sucuk Tarifi Yapılışı
- Önce baharat karışımımızı sarımsak hariç hazırlıyoruz. Etimizi çekiyoruz. Biraz yoğurup baharat karışımımızı ekliyoruz.
- Tekrar 10 15 dakika kadar yoğuruyoruz. Sarımsağı havanda az bir tuzla ezip ekliyoruz. Ve yine 15 dk yoğurup ağzı kapalı şekilde buzdolabında 2 gün dinlendiriyoruz.
- Daha sonra çıkarıp 10 dk daha yoğurup doldurma işlemine geçiyoruz. Bağırsaklarımızı soğuk suda ıslayıp süzüyoruz.
- Kıyma makinesinin sucuk aparatına yerleştirip elimizle havasını alarak uç kısımdan iple bağlıyoruz. Doldururken ara ara boğum yapıp bağlamayı unutmuyoruz.
- Tüm dolum işleminden sonra iğne yardımıyla sucuklarımızın her bir boğumunu 5 6 yerden deliyoruz ve serin bir ortama asarak 1 hafta kadar kurutuyoruz.
Not 1: kuruturken ara ara kontrol edelim. Çok fazla kurursa çok sert, gerekenden az kurursa da çok yumuşak olur.
Not 2: evde mutfak tartınız yoksa marketten gramlarına bakıp hesaplayarak paket alabilirsiniz ya da açıktan tarttırarak satın alabilirsiniz. Ben paket şeklinde hesaplayarak aldım.
Afiyet olsun.