5 Ağustos 2020 Çarşamba

İmambayıldı, Kızartmak Yok Fırın Yok, Lezzet Var (Aşırı Kolay) Tarifi

İmambayıldı, Kızartmak Yok Fırın Yok, Lezzet Var (Aşırı Kolay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet orta boy kemer patlıcan
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet orta boy domates
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz, kara biber

İmambayıldı, Kızartmak Yok Fırın Yok, Lezzet Var (Aşırı Kolay) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup, dikine dörde bölelim, (büyük patlıcanları, ikiye bölelim) tuz serpip 5-10 dakika bekletelim.
  2. Bu arada iç harcını hazırlayalım, domatesleri ve soğanların kabuğunu soyup, iri parçalar halinde robotta atılıp, çekilir, salçası, ve sıvı yağ, konulup harç olarak hazırlanır.
  3. Patlıcanları yıkayıp, suyunu süzelim, tencereye dizelim, şekerini serpelim, şeker hem patlıcanın acılığını alıyor, hemde lezzet veriyor(yayvan, çelik tencerede, hem çok lezzetli, hem de kısa sürede pişiyor, tavsiye ederim).
  4. Patlıcanların kestiğimiz yerlerine, kaşık yardımıyla, harcımızı pay edelim, pul biberi ve sarımsakları ve bir çay bardağı su konur, ( domates de sulanacağı için yeterli olacaktır).
  5. Orta ateşte, kaynayınca kısık ateşte, kapağı kapalı bir şekilde pişirilir, çatal batırılıp, pişince ocaktan alınır, kara biber serpilir, servis tabağına alınılır, et görmek istemeyenlere önerimdir 👍.

Köz Biber Salatası Tarifi

Köz Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Közlenmiş kapya biber (ben 1 adet hazır konserve kullandım)
  • 2 dal taze yeşil soğan
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • 300 gram konserve mısır
  • 10 adet küp şeklinde kornişon turşu
  • Yeteri kadar tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Limon suyu
  • Toz salata sosu (isteğe bağlı)

Köz Biber Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri karıştırıp, servis yapacağınız zaman soslayın.
  2. Dilediğiniz kişi sayısına göre de fazlalaştırabilirsiniz😍😍 Dilerseniz ceviz ve nar da ekleyebilirsiniz tercih sizin.👌

Afiyet olsun.

Mahluta Çorbası Tarifi

Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardagı pirinç
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tuz
  • 8 su bardağı su

Mahluta Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mercimek ve pirinci yıkayıp tencereye alalım.
  2. Üzerine sıcak suyu ilave edelim.
  3. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim.Çok koyu olursa sıcak su ekleyelim.
  4. Sıvıyağda kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
  5. İçine tereyağı, domates ve biber salçası katıp kavuralım.
  6. En son baharatları ilave edip altını kapatalım.
  7. Pişen çorbaya tuz ve sosu ilave edip karıştıralım.
  8. Çorbayı bir taşım daha kaynatıp altını kapatalım.

Afiyet olsun:)

Püreli Et Sote Tarifi

üreli Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram dana eti
  • 3-4 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kimyon

Püresi için;

  • 3 adet patates
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Rendelenmiş kasar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

    Püreli Et Sote Tarifi Yapılışı

    1. Kızdırılan tencereye kuşbaşı doğranmış eti alarak suyunu salıp çekene kadar pişirelim. (ben malum kurbandayız, kalan et ile yaptım).
    2. O pişerken iri küpler halinde patatesleri doğrayalım.
    3. Tencereye alarak üzerini gecicek kadar su ve bi miktar tuz dökerek haşlamaya bırakalım.
    4. Suyunu çeken ete biber ve soğanı ekleyip kavuralım.
    5. Onlarda olunca kup doğranan domatesi ve baharatları ilave edip özleşene kadar pişirelim.
    6. Haslanan patatesi püre haline getirmek için önce fazla suyunu süzelim.
    7. Ardından tereyağ rendelenen kasar peyniri ve tuz karabiberi ekleyip blenderden geçirelim.
    8. Servis tabağına önce püreyi sonra et sotemizi alalım.
    9. Sıcak sıcak yemeye dikkat edin ki çatalı daldırdığınız da ki o kaşar peyniri sünmesini kaçırmayın derim😉.

    Afiyet olsun.

Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr jülyen kesilmiş bonfile
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Kekik
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • 5 kaşık sıvı yağ
  • 3 patates
  • Sarımsaklı yoğurt
  • 1 kaşık salça
  • Tereyağ

    Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

    1. Yoğurt sıvı yağ baharatlar karıştırılır etle karıştırılır.
    2. En az 1 saat dolapta dinlendirilir. 1 su bardağı sıcak suyla düdüklüde 25 dakika pişirilir.
    3. Daha sonra kızgın az yağ konulmuş tavaya alınıp yumuşayıncaya kadar pişirilir.
    4. Diğer taraftan patatesler kibrit inceliğinde doğranıp kızartılır.
    5. Servis tabağına kızartılmış patatesler daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt konulur.
    6. Üzerine kızarmış etler dizilir. En son tereyağ ve salçayla sos yapıp üzerine gezdirilir.

Ekmek Tarifi

Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı buğday unu
  • 2 yemek kaşığı tuz (Silme)

Üzeri için

  • Yoğurt

Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle çukur bir kabın içerisinde ılık su, maya ve şekeri karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra 4 su bardağı unu havuz yaparak maya karışımının üzerine döküp süt ve tuzu atıp yoğuruyoruz. Ele yapışan bir kıvam elde etmemiz lazım.
  3. Hamuru streç filmle kapatıp 40 dakika oda sıcaklığında bekletiyoruz.
  4. Bekleyen hamurumuzu küçük bezeler halinde kesip ekmek şekli veriyoruz (daha kolay şekil verebilmek için elinizi az az su ile ıslatarak yapabilirsiniz)
  5. Daha sonra tepsimizin üzerine yağlı kağıt koyup sekil verdiğimiz hamurları koyuyoruz.
  6. Üzerini ıslak bi bezle kapatıyoruz (kapatmazsak üzeri kurur) ve 15- 20 dakika bekletiyoruz (daha iyi şekil alması ve iyi mayalanması için bekletiyoruz)
  7. Üzerine çırptığımız yoğurdu fırça yardımıyla sürüyoruz.
  8. 250 derece önceden ısınmış fırına atıyoruz altı ve üstü nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Şimdiden yapanlara af

Bisküvili Kahveli Pasta Tarifi

Bisküvili Kahveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket kakaolu bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı granül kahve

Kreması için ;

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 2 yemek kaşığı kakao

Üzeri için :

  • 1 su bardağı fındık
  • Ceviz, badem ne varsa
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Bisküvili Kahveli Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Bisküvilerimizi 1 su bardağı sütü, kakao ve kahveyi karıştıralım bisküvilerimizi hafif ısıtalım.
  2. Dikdörtgen borcama bir sıra dizelim.
  3. Krem şantiyi ,kakao, kahve ve süt ile iyice çırpalım.
  4. Bisküvilerimizin üzerine birazını yayalım. Bu şekilde 4 sıra yapalım.
  5. Üzerine ;1 yemek kaşığı tereyağı bir tavada eritelim.
  6. Üzerine 1 su bardağı fındığı, şekeri ekleyelim biraz kavuralım.
  7. Soğuduktan sonra krem şantinin üzerine dökelim. Dilimleyip servis edelim. Afiyet olsun.

Dolgulu Cupcake Tarifi

Dolgulu Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

Kek harcı malzemeleri

  • 2 yumurta (1 inin akı dolgu için kullanılacak)
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

İç dolgu malzemeleri

  • 1 yumurta akı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 5 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yada 3 yemek kaşığı süt

Kekin üzeri için

  • Damla çikolata yada fındık parçaları

Dolgulu Cupcake Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç dolgu malzemelerini hazırlayalım.Yumurta akı, krema kıvamına gelene kadar iyice çırpılır.
  2. Daha sonra pudra şekeri, hindistan cevizi, vanilya ve süt eklenip karıştırılır.
  3. Daha sonra kekimizin harcını hazırlayalım.
  4. Kek harcı.2 yumurta (bir yumurtanın beyazını dolguda kullanmıstık) ve şeker çırpılır.
  5. Sonra süt, yağ, kakao, vanilya eklenir yine çırpılır.
  6. Un ve kabartma tozunu da koyup çırpalım.
  7. Daha sonra kek kapsüllerine birer kaşık kek karışımını eşit şekilde dökün.
  8. Üzerine dolgu karışımından eşit miktarda koyun ve üzerine yine kek karışımından eşit şekilde dökün.
  9. Üzerine damla çikolata serpin ve bir tepsiye yerleştirin.
  10. 190 derece önceden ısıtılmış fırında 15 -20 dakika pişirin. Kürdan ile batırın eğer kürdana hamur bulaşmıyorsa pişmiş demektir.

Portakallı Cheesecakeke Tarifi

Portakallı Cheesecakeke Tarifi İçin Malzemeler

Alt taban için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 125 gram tereyağ
  • 1 su bardağı fındık

Krema için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 800 gram labne peyniri
  • 200 gram krema
  • 4 yemek kaşığı tepeleme nişasta

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı silme nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Portakallı Cheesecakeke Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce kalıbın içini yağlı kağıt ile dışını da harcının beyaz kalması için alüminyum folyo ile kaplayın.
  2. Bisküvileri ve fındıkları robottan geçirip tereyağını ekliyoruz.
  3. Bisküvi ve tereyağını karıştırıp kalıba döküyoruz.
  4. Kaşıkla iyice bastırıyoruz.
  5. Harcı hazırlama aşamasında dolapta bekletiyoruz.
  6. Harcı için; önce labne peyniri daha sonra yavaş yavaş diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz(yumurtaları tek tek ekliyoruz). Harcı kalıba döküp 170 derece fırında alt üst fanlı ayarda yaklaşık 40-45 dk pişiriyoruz(fırına göre değişkenlik gösterebilir o yüzden kontrollü pişirin)
  7. Fırının tabanına su koymayı unutmayın (kekinizin çatlamaması için gerekli)
  8. Sosu için; tüm malzemeleri katıp hızlı hızlı karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  9. 10 dk soğuduktan sonra kekimizin üzerine döküyoruz.
  10. Buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
  11. 5-6 saat mutlaka dinlendirin. Eğer vaktiniz varsa 1 gün önceden yapın. Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun.Ayrıntılı videoyu youtubedan ve instagram adresimden izleyebilirsiniz.

Etsiz Nohut Yemeği Tarifi

Etsiz Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 4 su bardağı su

Etsiz Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Etsiz nohut yemeğimiz için öncelikle nohudu bir gece önceden sıcak suya koyalım.
  2. Ertesi gün nohudu süzüp üzerine tekrar su koyup 15 – 20 dakika haşlayalım.
  3. Haşlanmış nohudumuzu süzelim ve kabuklar çıkıyorsa yemekte kötü görüntü vermemek için kabuklarını soyalım hemen elinize geliyor zaten.
  4. Ardından tenceremize yağımızı alalım.
  5. Soğanı yemeklik olarak doğrayıp kavuralım.
  6. Daha sonra salçamızı ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
  7. Temizlediğimiz nohudumuzu ekleyelim ve biraz karıştırdıktan sonra baharatları ve kaynar suyu dökelim.
  8. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte nohudumuz istediğimiz kıvama gelene kadar pişirelim.Yemeğimiz servise hazır yanında mükemmel bir pilav ile harika olur afiyetler olsun. 🌸🌸🌺☺️.

Taze Mısırlı Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

Taze Mısırlı Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet taze koçan taze mısır
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet büyük boy domates
  • 3 adet ince yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 2 subardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz, tozşeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber, kimyon, toz tatlı biber

Taze Mısırlı Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı


  1. Tencereye yağları koyalım rendelenmiş soğanı sarımsağı domatesi koyalım. 4-5 dk kavuralım.
  2. Sonra yıkadığımız bulguru ekleyelim karıştıralım.
  3. Tuz, baharatları serpip karıştıralım.
  4. 2 dk daha kavuralım .
  5. Sonra suyunu verelim sonra haşladığımız koçan mısırı ayıklayıp taneleri koyalım bir kere karıştıralım suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  6. Pişince ocağı kapatıp üzerine havlu kağıt serip demlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Tavuk Göğsü Tarifi

Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 125 gram tereyağı
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Yağı çukur bir tencereye koyalım eritelim.
  2. Unu nişastayı koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Üzerine yavaş yavaş soğuk sütü ilave edelim.
  4. Bir taraftan da çırpıcı ile sürekli karıştıralım.
  5. İnmeye yakın vanilyayı ekliyelim.
  6. Muhallebiyi 4. 5 dakika mikserle çırpalım.
  7. Islanmış borcama dökelim.
  8. Soğumaya bırakalım.
  9. Birkaç saat buzdolabında bekletip servis edelim.
  10. Üzerine tarçını unutmayalım.
    Afiyet olsun.

Mercimek Köftesi Tarifi

Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 3 su bardağı su (Mercimeği haşlamak için)
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Nane

Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Mercimekler yıkanır ve üzerine 3 su bardağı su ilave edilir. İyice yumuşana kadar haşlanır.
  2. Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saate yakın tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
  3. İnce doğranmış soğanı sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz. İçine salça ilave edilip biraz daha kavrularak ocaktan alınır.
  4. Dinlenen mercimeklere hazırladığımız salçalı soğan karışımı eklenip güzelce yoğrulur.
  5. İyice karışan harca tuz ve baharatlar eklenir tekrar karıştırılır.
  6. İnce ince doğranmış yeşil soğan ve maydanozlar eklenir.
  7. Yaptığımız köfte harcı biraz soğuduktan sonra bütün malzemeler yoğrularak ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
  8. Köftelere şekil verilip marul yaprakları üzerine dizilir.