2 Eylül 2020 Çarşamba

Teremyağlı Tavuk Göğsü Tarifi

Teremyağlı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram teremyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • Vanilya
Üzeri için;
  • Çikolata sosu
  • Ceviziçi

Teremyağlı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Önce yağı eritiyoruz sonra unu ilave edip kavuruyoruz.
  2. Un kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Süt ve şekeri ilave ediyoruz koyu bi kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  4. Kaynayınca altını kapatıp vanilyayı ilave edip 5 dakika mikserle karıştırıyoruz.
  5. Üzerine sosu ve ceviz içi ile süslüyoruz.
  6. Soğumaya bırakıyoruz soğuduktan sonra 2-3 saat buz dolabında bekletiyoruz.

Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi

Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı arpa şehriye veya tel şehriye
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı (tuzsuz)
  • 5 su bardağı su

Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle domatesimizi rendeliyoruz ve tenceremizin içine 1/2 yemek kaşığı tereyağı ilave ediyoruz.
  2. Domates kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  3. Daha sonra bir diş sarımsak ilave edip yine kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  4. Kokusu çıkınca bir çay bardağı arpa şehriye ilave edip üzerine gelecek şekilde su ilave ediyoruz.
  5. İsteğe göre daha sulu veya daha pilav gibi olması için suyu arttırıp azaltabilirsiniz. Ben biraz pilav gibi olmasını tercih ediyorum.
  6. Azıcık da tuz ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
  7. Bir kaç dakika sonra iyice şehriye yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Bebişinize afiyet olsun 🥰

Nefis Kavurmalı Diyarbakır Dolması Tarifi

Nefis Kavurmalı Diyarbakır Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 9 adet dolmalık biber
  • 3 adet cin biber
  • 2 adet domates
  • 2 adet kabak
  • 4 çorba kaşığı sumak(önceden kaynar su içinde bekletilir
İçi için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 2-3 dal taze nane
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 400 gram kavurma (miktar isteğe bağlı)
  • 1 baş soğan

Nefis Kavurmalı Diyarbakır Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar kesilip içleri oyulur, aynı şekilde diğer malzemelerimizin içlerini de temizleriz.
  2. İçini oyduğumuz domateslerin içlerini de iç harca ekleriz.
  3. Kuru soğan, maydanoz, domatesin içi, kavurma, cin biberler doğranır.
  4. Doğradığımız malzemelerin üzerine yağ, tuz ve pul biberimizi, yıkadığımız pirinçi de ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
  5. Oyduğumuz patlıcan, biber vs içerisini iç malzememiz ile dolduruyoruz.
  6. Görseldeki gibi iç içe geçirip tencereye döşüyoruz.
  7. Üzerine dolma taşı yoksa da benim gibi cam bir düz tabak kapatın.
  8. Tabağımızın üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı zeytin yağı döküyoruz.
  9. Ayrı bir yerde kaynatmış olduğumuz 2 ölçü suyu tabağın üzerinden tencereye döküyoruz.
  10. Ateşe bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıyoruz.
  11. 20 dk kaynadıktan sonra sumak suyunu döküyoruz ve 25 dk daha kaynatıyoruz.
Afiyet olsun🥰.

Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi

Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy domatesin yarısı (kabukları soyulmuş)
  • 1 tatlı kaşığı tel sehriye
  • 1 çay kaşığı zeytin yağı
  • Su (varsa et yada tavuk suyu)

Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Domates ve yağ ağır ateşte piştikten sonra üzerine su ilave edip kaynatalım.
  2. Kaynadıktan sonra üzerine tel şehriyeyi ekleyelim şehriyeler pişene kadar kısık ateşte pişirin.

Teremyağlı Etli Nohutlu Bamya Tarifi

Teremyağlı Etli Nohutlu Bamya Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze ayıklanmış bamya
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 kase kadar çok küçük doğranmış kırmızı et
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet domates
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • Yeteri kadar tuz

Teremyağlı Etli Nohutlu Bamya Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 1 yemek kaşığı teremyağ ve zeytin yağı koyun.
  2. Soğanı doğrayıp çok küçük doğranmış etle birlikte iyice kavurun.
  3. Salçayı ve küp küp doğranmış domatesi ekleyin.
  4. Ardından bamyayı da ekleyin 2-3 dakika kavurun.
  5. Sonra üzerine yeteri kadar kaynar su ekleyin. Çok olmasın ama.
  6. Tuzunu ve limon tuzunu ekleyin.
  7. Tadına bakarak ekşisini nasıl seviyorsanız ayarlayın.
  8. Orta ateşte pişmeye bırakın.
  9. Suyu bamyadan az olduğu zaman nohudunu ekleyin.
  10. 2-3 dakika daha kaynatın. Çok sulu çokta susuz olmasın.
  11. Ocaktan alın ve servise hazır. Afiyet olsun.

Zeytin Ezmeli Katmer Poğaça Tarifi

Zeytin Ezmeli Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 yumurta
  • Un
İç harcı için;
  • 4 kaşık eritilmiş tereyağ
  • Sıvı yağ dökülmüş zeytin ezmesi

Zeytin Ezmeli Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Ilık süt-su karışımı, şeker ve maya karıştırılır ve 5 dakika kabarması beklenir.
  2. Daha sonra kalan tüm malzemeler karıştırılır ( yumurtanın akı içine sarısı üzerine olacak) ve yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Hamur 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
  4. Mayalandıktan sonra hamuru önce 3 parçaya sonra her bir parça kendi içinde 4 e ayrılır.
  5. Her hamuru elimizle hafif açarak tereyağ sürülür .
  6. Üstüne başka hamur koyulur.
  7. 4 kat olduktan sonra zeytin ezmesi sürülür ve 12 parçaya ayrılır.
  8. Daha sonra rulo şeklinde sarılıp üzerine yumurta sarısı sürülür.
  9. 170 derecede 30 dakika pişirilir.

Aşk Tadında Kırmızı Meyveli Parfe Tarifi

Aşk Tadında Kırmızı Meyveli Parfe Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket petibör bisküvi (tekli)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kutu krem şanti(2 paket )
  • 15 adet çilek
  • 2 adet kırmızı erik
  • 10 adet böğürtlen
  • Ceviz içi
  • 1 adet muz ve şeftali (isteğe bağlı)
  • Damla çikolata
Üzeri için;
  • Çilek
  • Çikolata sosu

Aşk Tadında Kırmızı Meyveli Parfe Tarifi Yapılışı

  1. Meyvelerimizi yıkayıp küp küp doğrayalım çok küçük olmasın.
  2. Bisküvileri kırıp bir kaba alalım meyveleri ekleyelim.
  3. Damla çikolatası ve cevizleri de ekleyelim (cevizler minik ) kremşantimizi süt ile çırpıp karışımımızın üzerine ekleyip karıştıralım.
  4. Kalıbımızı streç ile kaplayıp karışımımızı döküp bastıralım dolapta bir kaç saat bekletelim.
  5. Üzerini çikolata sos ve çilek ile süsleyelim. 🌺.
Afiyet olsun🌸.

Şeftali Reçeli Tarifi

Şeftali Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.250 gram kabuğu soyulup küp küp doğranmış şeftali
  • 1 kg şekeR
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 limon suyu

Şeftali Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize şeftali ve şekeri kat kat koyup ya akşamdan sabaha kadar yada bir gün bekletip ocağa alalım.
  2. Altını açıp kaynamaya bırakalım .
  3. Kaynadıktan sonra altını kısıp tereyağını ekleyip üzerinde köpük oluşursa kaşıkla alalım köpükleri yaklaşık 45 dakika kaynatalım.
  4. Arada kıvamına bakalım ve bu esnada limon suyunu ekleyip 15 dakika kadar daha kaynatalım.
  5. Arada biraz tabağa alıp kıvamını kontrol edelim .
  6. İstediğimiz kıvama gelen reçellerimizi kaynar kaynar kavanozlara doldurup hemen ağzını yeni bir kapak ile kapatıp ters çevirelim.
  7. Bir gün bu şekilde beklesin sonra düz çevirim kilerimize kaldırabiliriz.( not biz koyu kıvam da sevdiğimiz için kıvamı koyu reçelin sizler istediğiniz kıvam da yapabilirsiniz).
Afiyet olsun 🍽.

Tiramisu Tarifi

Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 24 adet kedi dili bisküvi
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Kreması için malzemeler;
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 300 gr. labne peyniri
  • 1 paket toz krem şanti
Üzeri için malzemeler;
  • Kakao
Süslemek için;
  • Çilek

Tiramisu Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabının içerisine sıcak su ,süt ,şekeri çözünebilen granül kahveyi koyup bir kaşıkla karıştırın ve kenara alıp bekletin.
  2. Orta boy bir tencerenin içerisine kreması için olan un, nişasta toz şeker, yumurta sarısı ve sütü koyun.
  3. Ardından ocağa alın ve orta ateşe yavaş yavaş sürekli karıştırarak koyu ama hafif akışkan bir kıvam alana kadar pişirin.
  4. Pişen kremayı ocaktan alın ve kaynarlığı gidince içerisine vanilya ve labne peynirini ve toz krem santıyı ekleyip mikser ile karıştırın.
  5. Ardından kedi dillerini, hazırladığınız kahveli suya batırıp ıslatarak bir kat olacak şekilde kaplarınıza dizin.
  6. Kuplara yerleştirin ve kremadan ekleyin.
  7. Kakao serperek süsleme yapın.
  8. Mutlaka 1- 2 saat dolapta dinlenmeye bırakın.
Tatlımız hazır deneyeceklere afiyet olsun 😋.

Teremyağlı Sebzeli Erişte Tarifi

Teremyağlı Sebzeli Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket erişte
  • 3 domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • 1 kabak
  • 4 baş taze soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu teremyağ
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber (tatlı)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Sıcak su

Teremyağlı Sebzeli Erişte Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak soğan ve biberler ince ince doğranır.
  2. Tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ alınır ve doğranan soğan biberler kavrulur.
  3. Kabak oldukça küçük doğranır kavrulan sebzelere ilave edilir.
  4. Bir süre böyle kavrulduktan sonra kabukları soyulmuş domatesler de küp küp doğranır ve tencereye alınır.
  5. Bütün sebzeler iki dk kavrulduktan sonra bor paket erişte eklenir tuz, toz biber, çeşni ve bir kaşık teremyağ eklenip karıştırılır.
  6. Son olarak üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır.
  7. Piştikten sonra üzerine maydanoz serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun 😊😋.

Kafede Bulamayacağınız İçeçek (Dondurmalı Kahve) Tarifi

Kafede Bulamayacağınız İçeçek (Dondurmalı Kahve) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 bardak süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Vanilyalı dondurma

Kafede Bulamayacağınız İçeçek (Dondurmalı Kahve) Tarifi Yapılışı

  1. Granül kahve, şeker ve suyu köpürene kadar resimde görüldüğü gibi çırpalım.
  2. Başka bir karıştırma kabında soğuk süt ve dondurmamızı çırpalım.
  3. Kahve ve sütümüzü karıştıralım ve üstüne dondurma koyarak sunuma hazırlayalım.

Mercimekli Köfte /Tam Ölçülü Tarifi

Mercimekli Köfte /Tam Ölçülü Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 tane kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet yeşil soğan
  • Tuz ,karabiber ,kimyon, pul biber

Mercimekli Köfte /Tam Ölçülü Tarifi Yapılışı

  1. Mercimeği yıkayıp 10 dakika düdüklü tencerede pişirelim ,tencerede de olur.
  2. Mercimek iyice eriyip kıvam alana kadar pişirelim.
  3. Mercimeği bulgurun üzerine döküp karıştıralım beklesin 10 dakika yeterli.
  4. Yemeklik küp doğradığımız kuru soğanı pembeleşene kadar kavuralım .
  5. Salçaları katıp biraz daha kavuralım, taze soğanla maydanozu da yıkayıp ince doğrayalım .
  6. Bulgurumuz iyice şişince yoğuralım.
  7. Kavurduğumuz soğan ,salçayı ve baharatlarını katıp yoğuralım eğer kıvamı kuruysa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz çokta su koymayın şekil verecekseniz.
  8. Malzemeler iyice yoğuralım, taze soğanla maydanozu ekleyelim yine yoğuralım.
  9. Elimizi ıslatarak şekil verelim deneyenlere afiyet olsun.

1 Eylül 2020 Salı

Barbunya Yemeği Tarifi

Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo barbunya
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 1 çeyrek kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • Sıcak su

Barbunya Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize zeytinyağını alıp soğanı kavuruyoruz, daha sonra havucu ekleyip kavuruyoruz 5 dakika kadar, salçayı ekleyip yine kavuruyoruz.
  2. Ayıklamış ve yıkamış olduğunuz barbunya ve küp küp doğradığınız patatesi ve son olarak baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  3. Üzerini geçene kadar sıcak su koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz, ve kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
  4. Yemeğimizi çatal yardımı ile kontrol edip ocaktan aldıktan sonra 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
  5. Servis öncesi üzerine maydanozu serpiştiriyoruz.
♦️Bu arada barbunya yemeğini en lezzetli hale getirmek için zeytinyağını bol tutmanız gerekir. Tarifimi uygularsınız ne demek istediğimi anlarsınız 😊.
Afiyet olsun 🌈.