Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı pulbiber
Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı
- Merhabalar🌺sizlere bulgur pilavını sevdirecek bol sebzeli bir meyhane pilavı tarifi veriyorum.
- Öncelikle 1 su bardağı bulgur iyice ayıklanıp yıkanıp suyu süzülür.
- Ardından 1 adet kuru soğan, domates, biber küp küp doğranır.
- Uygun bir pilav tenceresine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup önce soğanları ardından yeşil biberleri en son domatesi soteliyoruz.
- Ardından salçasını ve baharatlarını koyup karıştırıyoruz.
- Daha sonra 1 su bardağı bulguru da ekleyip hafif kavuruyoruz.
- Üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edip 5 dakika orta ateşte 10 dakikada kısık ateşte pişiriyoruz.
- Hafif dinlendirdikten sonra pilavımızı yanında ayran ile sıcak olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🤗🌹.
Orjinal Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet domates
- 2 adet soğan
- 1-2 dal taze fesleğen
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tuzot (Sebze çeşnili baharat)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/1.5 litre sıcak su
- Kekik, toz fesleğen, karabiber
Üzeri için:
- Kaşar peyniri
- Taze fesleğen
Orjinal Domates Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tüm domatesleri kabuklu halde yuvarlak şekilde dilimleyip geniş ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizelim.
- Üzerlerine de soğanları jülyen doğrayıp yerleştirelim. Fırına atıp en az 45 dk közlenmesini bekleyelim. Görseldeki gibi domates ve soğanların sağı solu hafif yanmaya başladıktan sonra çıkarabiliriz.
- İlk sıcaklığı gittiğinde domateslerin kabuklarını çıkaralım.
- Tencerede sıvı yağ ve tereyağı eritelim. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştıralım.
- Sonra da salçayı ve taze fesleğen yapraklarını ekleyip yine karıştıralım.
- Daha sonra domates ve soğanları ilave edelim. Birkaç dk daha karıştırıp sıcak suyu dökelim.
- Çorbamız yavaş yavaş kıvam alacağı için sevdiğiniz yoğunluğa göre pişerken sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
- Altını kapatmaya yakın tuz, şeker, tuzot ve tüm baharatları ekleyip karıştıralım.
- Piştikten sonra tüm çorbamızı blender edelim.
- Daha pürüzsüz sevenler ayrıca tel süzgeçten de geçirebilir. Servis esnasında rendelenmiş kaşar peyniri ve fesleğen kullanabilirsiniz. Afiyet olsun 🍅.
Sebzeli Kırmızı Biber Kayığı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet iri kapya biber
- 1 adet patates
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Kuru nane
- Kekik
- Kırmızı pul biber
- Tuz
Sebzeli Kırmızı Biber Kayığı Tarifi Yapılışı
- Kapya biberleri boydan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın.
- Patlıcan, patates ve kabağı küp küp doğrayıp üzerine sıvı yağ ve tuz gezdirip güzelce harmanlayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kapya biberi ve küp küp doğradığınız sebzeleri alıp 200 derece fırında kızarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
- Bir kapta süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak, kekik, kuru nane, pul biber ve tuzu karıştırın.
- Üzerine fırında pişirdiğiniz sebzeleri ekleyip tekrar karıştırın.
- Biberleri servis tabağına alıp içlerini bu karışım ile doldurun.
- Üzerini kuru nane ve pul biber ile süsleyin.
Fırında Tavuk İncik Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik
İçine;
Fırında Tavuk İncik Tarifi Yapılışı
- Tavukları derisinden ayırıp temizliyoruz, karıştırma kabına alıyoruz, sos malzemelerini yoğurma kabına koyup tavukları sosla karıştırıyoruz.
- İçine biberleri irice doğrayıp ilave ediyoruz, fırın kabına ya da güvece sırasıyla diziyoruz.
- Üzerini ıslak fırın kağıdı ile kapatıp 220 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz, afiyet olsun hepimize ✨.
Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı simit
- 4.5 yemek kaşığı irmik
- 3.5 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 yemek kaşığı pulbiber
- 2 yemek kaşığı salça
Sosu için:
- 7 adet domates
- 1 bağ maydanoz
- 6 diş samırsak
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
Fellah Köftesi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle simiti ve irmiği ıslayalım ıslanan simitin üzerine malzemelerimizi koyalım ve yoğuralım yoğururken az birşey su ekleyin üzerine yoğurmanızı kolaylaştırır hemde çok katı olduğu için kıvamını yumuşatır.
- Artık yuvalamaya hazır çok küçük olmamak üzere yuvarlayalım ve ortasına parmağımızı bastıralım.
- Kazana su koyup kaynatalım .
- Üzerine süzekte fellah köftelerimizi ağzını kapatıp haşlayalım.
- Sosu için domateslerimizi kabuğunu soyup rendeleyelim içerisine samırsağımızıda doğrayıp ocağa alalım kaynamaya yakın maydanoz ve baharatlarını ekleyelim.
- Pişen fellah köftelerini hazır olan sosun içine atalım. Şimdiden afiyet olsun☺️💓
Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un (Lütfen kontrollü ilave ediyoruz)
Keki ıslatmak için:
Kreması için:
- 2 paket kremşanti
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Üst ganaj için:
- 200 gram sıvı krema
- 80 gram çikolata (Sütlü yada bitter)
- Ben 1 paket sütlü 1 paket bitter kullandım
Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kek için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp mikserle şekeri eriyip köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sütü sıvı yağı ve kakaoyu ilave ediyoruz.
- Daha sonra ün ve kabartma tozunu da eleyerek ekliyoruz.
- Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt koyup kek harcımızı döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 20 25 dakika pişiriyoruz. Bu sırada kremsantisini hazırlayıp pudra şekeri ve hindistan cevizini ekliyoruz. (dilerseniz bu karışıma öğütülmüş ceviz fındık yeşil fıstıkta ekleyebilirsiniz. )kıvam alması için buzdolabına alıyoruz.
- Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan keki kalıptan çıkarıp servis tabağına alıyoruz kelepçesini tekrar takıp üzerini 1 su bardağı süt ile ıslatıyoruz. 10 dakika bekleyip dolaptaki kremayı üzerine sürüyoruz. Tekrar dolaba alıyoruz.
- Geçiyoruz ganajımıza. Kremayı küçük bir tencere ile ocağa alıp ısıtıyoruz. Kaynatmıyoruz.
- Isındıktan sonra ocağı kapatıyoruz içerisine çikolata atıp karıştırarak eritiyoruz.
- Ilındıktan sonra dolaptan pastayı çıkarıyoruz. Ve üzerine ganajımızı döküyoruz. Tekrardan dolaba alıyoruz.
- 3-4 saat sonra çıkarıyoruz. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Pastamız servise hazır afiyet olsun.
Kahvaltılık Kapalı Pizzalar Tarifi İçin Malzemeler
İç malzemesi için
- Yarım kangal sucuk
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 2 adet orta boy biber
- 2 adet domates
- 1 tutam ince ince doğranmış maydanoz
Üzerine bulamak için
- 3 tane yumurta
- Galete unu
Kızartmak için
Kahvaltılık Kapalı Pizzalar Tarifi Yapılışı
- İç malzeme için gerekli malzemeler doğranır uygun bir kapta güzelce karıştırılır.
- 1 adet yufka tepside açılır. 4 e bölünür.
- Geniş kısmına iç malzemeler konulur. Güzelce sarılır.
- Kalan yufkalar da aynı işlem uygulanır. Yumurtalar çırpılır.
- Sarılan yufka ilk önce yumurta ya daha sonra galete ununa bulanır.
- Sıvı yağ ile arkalı önlü kızartılır.
- Dilediğiniz şekilde bölüp servis yapabilirsiniz.
- Ben ortadan ikiye böldüm. Sıcak olarak servis yapılır.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Fasulye Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış fasulye
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kadar karabiber
- 2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karbonat yada kabartma tozu
Arası için ;
Kızartmak için;
Fasulye Köftesi Tarifi Yapılışı
- 1 gece önceden ıslattığımız kuru fasulyeleri güzelce düdüklüde haşlıyoruz. Ben daha önceden haşlayıp dondurucuya attıklarımı kullanıyorum daha pratik ve kolay oluyo.
- Soğan, sarımsak ve haşlanmış kuru fasulyeleri rondodan geçirip eziyoruz.
- Üzerine yumurta, un, galeta unu, tuz ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz.
- Zamanınız varsa dolapta bi kaç saat dinlendirirseniz daha güzel oluyor ama zaman yoksa dinlendirmeden de yapabiliriz.
- Dinlendirdiğimiz köfte harcını alıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve arasına bir parça kaşar peyniri koyarak kapatıp şekillendiriyoruz. İstediğiniz şekli verebilirsiniz ben yuvarlayıp üstlerden bastırdım.
- Uygun bir tava yada tencereye sıvı yağ koyarak ocağa alıp kızdırıyoruz ve hazırladığımız köfteleri kızgın yağda kızartıyoruz ve kağıt havlu serdiğimiz tabağa alıyoruz. Bol yağda yapmanızı tavsiye ederim ben az yağda yapınca üstleri çabuk kızardı.İsterseniz kaşar peyniri kullanmadan sade olarakta yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Pirinç Pilavı (Tavuk Suyu ile) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Pirinç Pilavı (Tavuk Suyu ile) Tarifi Yapılışı
- Pirinçlerimizi yıkayıp yarım saat kadar tuzlu suda bekletiyoruz.
- Suyunu süzdüğümüz pirinçleri kızdırdığımız zeytinyağında 5 dk kadar kavuruyoruz.
- Tavuk suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- Suyu azalıp üzeri göz göz olana dek yüksek ateşte, sonrasında suyunu çekene dek kısık ateşte pişiriyoruz.
- Pişince kapak altına kağıt havlu koyup demliyoruz.Afiyetler olsun.
Tereyağlı Atom Meze Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 yemek kaşığı tereyağ
- 7-8 adet kurutulmuş süs acı biber
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- 1 diş sarımsak
Tereyağlı Atom Meze Tarifi Yapılışı
- Kuru biberlerimizi küçük küçük doğruyoruz.
- Tereyağımızı uygun bi tavaya alıp eritiyoruz.
- Eriyen tereyağının üstüne biberlerimizi ilave edip biberler ile kavuruyoruz. Biberler çıtırlaşınca pulbiberi döküp ocağı kapatıyoruz.
- Sarımsağı rendeleyip yoğurda karıştırıyoruz.
- Yoğurdumuzu servis tabağımıza alıyoruz.
- Biberleri sıcak sıcak yoğurdun üzerine döküyoruz.Not: yağı donacağı için yiyeceğiniz zaman yoğurdun üstüne dökmeniz daha iyi olacaktır.Afiyet olsun :).
Bol Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
- 1 adet soğan
- 2 adet biber
- 5 adet domates
- 1 yemek kaşığından az birşey salça
Bol Soslu Makarna Tarifi Yapılışı
- Öncelikle makarnalarımızı haşlıyoruz.
- Pişen makarnaları süzeğe alıyoruz.
- Soğanımızı biraz kavurup biberimizi de atıyoruz içerisine pişirdiğimiz soğan ve biberlerimizin üzerine doğradığımız domatesi atıyoruz ve salçamızı da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- İçerisine baharatlarımızıda atıp (tuz karabiber pulbiber) pişmesini bekliyoruz.
- Pişen sosa makarnamızı atıp karıştırıyoruz.Ve hazır afiyet olsunn🤩
Ezo Gelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı mercimek
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı ince bulgur
- Pul biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Soğan
- Sarımsak ve yeşil biber
Ezo Gelin Çorbası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle soğanımızı, sarımsağımızı ince ince doğrayıp kavuruyoruz.
- Biberlerimizi de doğruyu üstüne atıyoruz.
- Sonra da yıkamış olduğumuz mercimeklerimizi üstüne atıp kızartıyoruz.
- Mercimeklerin rengi döndükten sonra pirincimizi ince bulgurumuzu ilave ediyoruz iyice kızarttıktan sonra baharatını salçasını ekleyip kızartmaya devam ediyoruz.
- Sonra da haşlamış olduğumuz et suyunu üstüne döküyoruz.
- Pişirdikten sonra blendırdan geçiriyoruz. İsteğe bağlı kıvamını kendiniz ayarlıyorsunuz. Şimdiden afiyet olsun.
Teremyağlı Cevizli Küllü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram teremyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Bulamak için :
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1.5 yemek kaşığı kakao
Teremyağlı Cevizli Küllü Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Oda ısısında yumuşayan teremyağımızı yoğurma kabına alalım.
- Un hariç tüm malzemeyi üzerine ekleyelim.
- Elimizle karıştıralım.
- Ardından azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
- Hamurumuz çok katı olmasın.
- Ardından kurabiyemize yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Üzeri hafif pembeleşene kadar 160 derece fırında yaklaşık15-20dk pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri fırından çıkaralım.
- Ilıdıktan sonra bulamak için yaptığımız kakao ve pudra şekeri karışımına bulayalım. Vee kurabiyelerimiz servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun. 🌸.