30 Eylül 2020 Çarşamba

Ekşili Etli Bamya Tarifi

Ekşili Etli Bamya Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr bamya
  • 1 su bardağı et
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 kuru soğan
  • 1 domates
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ

Ekşili Etli Bamya Tarifi Yapılışı

  1. Kuru soğanı küp küp doğrayalım .Tencereye alalım.
  2. Sıvı yağı ilave edip kavuralım .
  3. Daha sonra salça ve domatesi ekleyelim .
  4. 2 dakika altı kısık şekilde bekleyelim.
  5. Ben kavurma eti kullandığım için pratik oldu.
  6. Eti ilave edip bir kere karıştıralım.
  7. Bamyayı koyalım.
  8. Tuzunu atalım, suyu göz kararı kullandım .
  9. 1 limonun suyunu sıkıp ekleyelim .
  10. Karıştırıp orta harlı ateşte kontrollü şekilde pişirelim .
Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

Pesto Soslu Makarna Tarifi

Pesto Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna (düdük makarna olursa daha iyi olur)
  • 1,5 paket krema
  • 3 yemek kaşığı pesto sosu
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • Tuz (İsteğe bağlı)

Pesto Soslu Makarna Tarifi Yapılışı

  1. 1 paket makarnayı haşla süzüp bir kenara alalım.
  2. Ardından kremayı bir tavaya alalım. 3 yemek kaşığı pesto sosunu ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edelim karıştıralım, ocağa alalım.
  3. Kaynamaya başlayınca 6 saniye kaynasın ve ocaktan alıp makarnaya ekleyip iyice karıştırın ve servise hazır afiyet olsun 😂.

Kıymalı Pide Tarifi

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2.5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç harcı için;
  • 500 gram kıyma
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için;
  • 2 yumurta sarısı

Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı


  1. Su, süt, şeker, maya karıştırılır.
  2. Tuz eklenir, yavaş yavaş un eklenir, ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  3. Soğan, maydanoz, salça, biber rondodan geçirilir.
  4. Kabuğu soyulan domatesler ve sarımsak da rondoha eklenir ve rondodan geçirilir.
  5. Rondodaki karışım kıymaya eklenir, tuz ve baharatlar da eklenerek karıştırılır.
  6. Mayalanan hamur bezelere ayrılır ve merdaneyle pide büyüklüğünde açılır.
  7. Hazırlanan harçtan açılan hamurun ortasına yayılır.
  8. Hamurun kenarları kıvrılır. Kalan tüm hamura aynı işlem uygulanır.
  9. Son olarak kıvrılan kenarlara yumurta sürülerek 180° fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
  10. İsteğe bağlı olarak fırından çıkan pidelerin kenarına tereyağ sürülür.

Yağlama Tarifi

Yağlama Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
Harç için;
  • 500 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 1 yeşil 1 kırmızı kapya biber
  • 3 domates
  • Maydanoz
  • 2 çorba kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Pul biber, karabiber, tuz
Üstüne sos;
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 kilo süzme yoğurt

Yağlama Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bütün malzemeleri karıştırarak hamurumuzu yoğuruyoruz, harcı hazırlarken dinlenmeye bırakırız.
  2. Kıymayı su ile açıp kavuruyoruz. Soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz .
  3. Bir iki dakika kavurduktan sonra biberleri ilave ediyoruz ,biberlerde kavrulduktan sonra salça eklenir.
  4. Daha sonra domates pul biber, karabiber ve tuz maydanoz eklenir.
  5. İyice kavrulduktan sonra yarım su bardağı su eklenir ve 8/10 dk pişirilir.
  6. Dinlenen hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayrılır. 17 beze çıktı.
  7. Bezeler servis tabağı büyüklüğünde açılır ve pişirilir.
  8. Pişirilen yufka üzerine harç serilir bu şekilde bütün katlar hazırlanır.
  9. Dilimlenip sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır. Afiyet olsun.

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Soğan yemeklik ince şekilde doğranır .Tereyağ ile kavrulur.
  2. Sonra sırasıyla patates, havuç ve biberler doğranır ilave edilir salça eklenir kavrulur .
  3. Daha sonra şehriyelerde eklenir kavrulma işlemi devam eder.
  4. Ardından sıcak su tuz ve karabiber ilave edilerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir. ( isteğe göre altını kapattıktan sonra kapak ile tencere arasına peçete koyarak dinlendirilir).
Afiyet olsun.

Az Kişilik Kolay Un Helvası Tarifi

Az Kişilik Kolay Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için:
  • 1 su bardağı (200 ml) su
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
Un helvası için:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı dolusunca un

Az Kişilik Kolay Un Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti için suyu ve şekeri uygun bir tencerede kaynayana kadar ısıtalım.
  2. Bu sırada da un helvasına başlayalım.
  3. Gözümüz şerbette olsun kaynadığı an kapatalım.
  4. Yağı ve unu uygun bir tencereye aldıktan sonra devamlı karıştırarak hafif koyu bir renk alana dek kavuralım. (bu aşamada un kokusu geldikten sonra koyu/açık renk istediğinize göre kavurmaya devam edebilirsiniz. ).
  5. Kavurduğumuz unumuza yavaş yavaş şerbeti ekleyelim. (elinizi yakmayın dikkat!).
  6. Kaşığın arka tarafıyla hızlı hızlı karıştırdıktan sonra un helvanızı ortaya toplayıp ocağın altını kapatalım.
  7. Şekil vermek isteyenler helva sıcakken bu işlemi yapmalıdır.
  8. Dilerseniz üstüne süslemek için ceviz/tarçın da koyabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun🌸.

Cevizli Erişte Makarnası Tarifi

Cevizli Erişte Makarnası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kase köy eriştesi
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Cevizli Erişte Makarnası Tarifi Yapılışı

  1. 2 kase erişteyi haşlayalım süzelim .
  2. Tavada tereyağı, sıvı yağı kızdıralım.
  3. İçine makarnamızı katalım .
  4. Göz kararı tuz atalım .
  5. Yarım su bardağı iri çekilmiş cevizimizi ilave edelim .
  6. Ocağı kapatalım sıcak servis yapalım afiyet olsun.

Fırında Tavuk Budu Tarifi

Fırında Tavuk Budu Tarifi İçin Malzemeler

  • Tavuk budu
  • Hardal
  • Tavuk baharatı
  • 3 adet havuç
  • 4 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • 1 kutu bira
  • Taze biberiye

Fırında Tavuk Budu Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk budunu yıkayın hardal sürün ve baharatlayın.
  2. Havuçları patatesleri soğanları soyup istediğiniz büyüklükte kesin onlarında baharatlayın.
  3. Borcama veya tepsiye zeytinyağı sürün, butları aralıklı koyun, havuçları patatesleri soğanları sarımsakları aralarına koyun, taze biberiyeyi üstüne ekleyin.
  4. Zeytinyağı gezdirin ve birayı dökün üzerine, jiletin kağıdıyla örterek, alt üst 200 derecede 1 buçuk saat fırında kalsın (her fırında değişebilir süresi), son yarım saatinde jiletin kağıdını alın üzeri kızarana kadar devam pişirin.
Arzuya göre başka sebzelerde eklenebilir veya konmayabilir. Eğer tadı daha iyi olsun diyorsanız, butları bir kaç saat biranın içinde bekletin. Ben direk üstüne döktüm.
Afiyet olsun 😊

Tavada Yufkalı Kaşarlı Börek Tarifi

Tavada Yufkalı Kaşarlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 kase kasar
  • Maydanoz
Sosu için;
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavada Yufkalı Kaşarlı Börek Tarifi Yapılışı

  1. Kaşarı rendeleyelim ,maydanozla karıştıralım .
  2. Orta büyüklükte tavamızı yağlayalım.
  3. 1 adet yufkamızı tavamıza serelim,kenarları dışa taşsın.
  4. Üzerine hazırladığımız sostan fırça yardımıyla sürelim.
  5. İkinci yufkamızı parçalayalım.
  6. Üzerine sosu döküp fırça yardımıyla dağıtalım.
  7. Eşit şekilde kaşarımızı dökelim .
  8. Son olarak alttaki yufkayı katlayalım üzerine fırçayla tekrar sos yayalım kısık ateşte pişmeye bırakalım😊.

Brokoli Poğaça Tarifi

Brokoli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım brokoli
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı yulaf ezmesi (yulaf kepeği kullandım)
  • Yarım kase beyaz peynir
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1,5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Üzerine;
  • Çörek otu

Brokoli Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Brokoli yıkanır ve kurulanır.
  2. Rondoda ince bulgur kıvamına gelene kadar çekilir.
  3. Yulaf ezmesi rondoya alınır ve hafif iri kalacak şekilde çekilir (yulaf kepeği koyunca rondoya gerek kalmıyor) yulaf iç dokusu için gerekiyor.
  4. Diğer malzemeler eklenir ve yoğurulur.
  5. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir.
  6. Üzerine çörek otu serpilir.
  7. 180 derecede, ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.

Topik Tarifi

Topik Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler
  • 3 soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
  • Tahin
  • Toz Antep fıstığı

Topik Nasıl Yapılır?

  • Piyazlık doğradığınız soğanları dolmalık fıstıklarla beraber zeytinyağında soteleyin. Yenibahar, kimyon, tarçın, kuş üzümünü ekleyip sotelemeye devam edin.
  • 2 yemek kaşığı tahin ekleyip ocaktan alın. Haşlanmış nohutları, 3 yemek kaşığı tahin ve bir tutam tuzla beraber pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
  • Nohut püresini yağlı kâğıdın üzerine yayın. Pürenin üzerine sotelediğiniz soğanı yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu 4-5 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Topik yeteri kadar dinlendikten sonra buzdolabından çıkarın ve 2 cm genişliğinde dilimleyip servis tabağına alın. Tahin ve toz Antep fıstığı ile süsleyin.
  • Topik mezesini, klasik köfte veya çökertme kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Topik Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Soğanları diğer malzemelerin tadını bastırmaması için, küçük küçük doğrayın. Dilerseniz, rendeleyebilirsiniz.
  • Rendelemek yerine doğranmış soğan kullanacaksanız, karamelize işlemini tahta spatula ile yapın.
  • Karamelize esnasında soğanların üzerine bir tutam esmer şeker ilave edin.
  • Üst kısmında da tahin kullanılacağı için, içine koyacağınız tahini iyi ayarlayın.
  • Nohutların daha kolay haşlanması için, bir gece önceden suda bekletin.
1 Porsiyon Topik Kaç Kaloridir?
Topiğin bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Düşük kalorili olmasının yanı sıra, besin değerleri bakımından zengin olduğu için diyet listelerine ekleyebileceğiniz tarifler arasındadır.

Sarımsaklı Pilav Tarifi

Sarımsaklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler
  • 1 su bardağı Gönen baldo pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 30 gr tereyağı
  • 8 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
Üzeri için
  • Frenk soğanı

Sarımsaklı Pilav Nasıl Yapılır?

Balıkesir'in özgün lezzeti sarımsaklı pilav nasıl yapılır gelin birlikte görelim. Lezzet yemek tarifleri arasında klasikleşmişlerden biri olan yemeğimize başlayalım.
  • Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip süzün. Sarımsakların kabuklarını soyup ikiye bölün.
  • Tereyağını eritip pirinci ilave ederek kavurun. Karabiber, tuz ve şekeri ekleyip hafifçe karıştırın. Suyu ilave edip, sarımsakları ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alın. 20 dakika demlendirin.
  • Üzerine dilerseniz kıyılmış frenk soğanı serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Sarıyer Usulü Ponçik Tarifi

Sarıyer Usulü Ponçik Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Dolgusu için
  • Çilek reçeli
Üzeri için
  • Pudra şekeri

Sarıyer Usulü Ponçik Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt, kuru maya ve toz şekeri geniş bir karıştırma kasesine alın. Maya tamamen eriyinceye kadar bekletin. Kalan malzemeleri ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat kadar dinlendirin.
  • Mayalanan hamuru iki eşit bezeye ayırın. Bezeleri unlanmış tezgah üzerine alarak bir merdane yardımıyla yuvarlak açın. Yuvarlaklardan sekiz eşit üçgen kesin. Üçgenlerin içine birer tatlı kaşığı kadar çilek reçeli koyup sigara böreği şeklinde sarın. Ponçikleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun.