1 Ekim 2020 Perşembe

Hurmalı Kurabiye Tarifi

Hurmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
  • 2 paket  margarin
  • 2 küçük kase sıvı yağ
  • 1 küçük kase su
  • 1 küçük kase toz şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 dolu tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 kilo un
İçi için;
  • 800 gr hurma
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Süslemek için ;
  • 1 paket susam

Hurmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce hamurunu yapmaya başlayalım.
  2. Margarini eritelim. Bir kaba koyalım.
  3. Un hariç bütün malzemeleri o kaba koyup elimizle iyice karıştıralım.
  4. Sonra unu ekleyip yoğuralım. Ve bir yerde bekletelim.
  5. Hurmaları çekirdeğinden ayırıp içine sıvı yağ ve tarçını ekleyip püre kıvamına gelene kadar yoğuralım.
  6. Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alalım.
  7. Elimizin avcuna koyup çukur oluşturalım.
  8. Ve hurmalı karışımdan o çukura koyup kapatıp yuvarlayalım.
  9. Sonra susama batırıp şekilli kalıba koyalım.
  10. Kalıp yoksa istediğimiz gibi şekil verip yada yuvarlak olarak bırakabiliriz. Bu şekilde devam edip tepsiye dizelim.
  11. 180 derecede fırına koyalım. Üstü hafif kızarınca fırından alabiliriz.

Ton Balıklı Spagetti Tarifi

Ton Balıklı Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket spagetti
  • 1 kutu ton balığı
  • 1/2 (yarım) kutu süt mısırı
  • Yarım kırmızı biber (ister şili ister kapya kullanın)
  • Bir tutam maydanoz
  • İster yaş ister kuru bir tutam fesleğen
Makarnayı haşlama için;
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ton Balıklı Spagetti Tarifi Yapılışı

  1. Makarnayı haşlayın süzün, hafif su ile ilk sıcağının gitmesini sağlayın (makarnanın yapışık olmaması için).
  2. Bir kase içerisine ton balığını koyun ,içerisine süt mısırını koyun .
  3. Maydanozu ve biberi doğrayın ve fesleğeni ekleyin.
  4. Tüm malzemeleri kendi arasında karıştırın.
  5. Daha sonra karışım içerisine makarnayı ilave edip karıştırın servise hazır. Çok leziz oluyor deneyenler için afiyet olsun.

Fırında Türlü Tarifi

Fırında Türlü Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı
  • 2 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 100 gr bezelye
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5 bardak sıcak su
  • 1/2 (yarım) sıvı yağ
  • Tuz, karabiber

Fırında Türlü Tarifi Yapılışı

  1. Hazırladığımız kuşbaşı etler ,1 adet soğan, küp şeklinde doğranarak düdüklüde 30 dk sotelenir.
  2. Sebzelerimiz küp şeklinde doğranır.
  3. Fırın tepsisine dizilir.
  4. Üzerine doğradığımız domatesler eklenir .
  5. Daha sora sotelediğimiz eti de koyup harmanlıyoruz.
  6. Ben içine sarımsakta koydum.
  7. Sos malzemelerini karıştıralım, üzerlerine dökelim.
  8. 220 derece ısınmış fırına üstünü fırın kağıdıyla kapatarak 45- 50 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Sufle (Tencerede) Tarifi

Sufle (Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 buçuk çay bardağı şeker
  • 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 buçuk çay bardağı süt
  • 4 dolu çorba kaşığı kakao
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket + 1 çay kaşığı kabartma tozu
Ortasına (içine) koymak ı̇çı̇n:
  • Her kase için 3 veya 4 adet kare çikolata parçası
Üzerı̇ ı̇çı̇n:
  • Pudra şekeri ( isteğe bağlı )

Sufle (Tencerede) Tarifi Yapılışı

  1. İlk etapta bir kaba şeker ve yumurtaları alıp iyice çırpalım.
  2. Üzerine süt, sıvı yağ, kakao ekleyerek az çırpalım.
  3. Son olarak un ve kabartma tozunuzu da ekleyip çırpalım .
  4. Kaseleri sıvı yağ ile yağlayıp içerisine 1 kepçeye yakın kek harcından koyup üzerine çikolataları dizin.
  5. Son olarak üzerine yarım kepçe kek harcından ekleyelim.
  6. Her kaseyi bu şekilde hazırlayalım.
  7. Isınmış olan kaynar sudan tencereye koyalım .
  8. 3 adet kaseyi fokurdayan suya koyup tencerenin kapağı açık tam 3 dakika pişirip ağzını kapatıp tam 7 dakikada öyle pişirelim.
Saniye geçirmeyin, çok fazla pişmesin .
Tenceredeki kaynar su kaselerin yarısına kadar gelsin .
Orta ateşin yükseğe yakın ısısında pişirin. Afiyet olsun

Tavuk Kavurma Tarifi

Tavuk Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığından biraz az tereyağ

Tavuk Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları yıkıyoruz ve yemeklik doğruyoruz. (orta irilikte olması yeterli çok küçük olursa kupkuru çok büyük olursa da kavurma kıvamında olmaz).
  2. Tavaya sıvı yağımızı koyup tavukları ekliyoruz kapağını kapayıp tavuk suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  3. Suyunu çektikten sonra kekiği, pulbiber, karabiberi ve tuzumuzu ekliyoruz. Bir iki defa karıştırıyoruz.
  4. En son tereyağımızı ekleyip ocağımızı yüksek ateşe alıp tavuklarımızı kavuruyoruz. Nar gibi kızarınca tamamdır.
Püf nokta: tavuklar kızarmaya başlamadan çok karıştırmayın aksi taktirde dağılacaktır.

Milföy Hamuru İle Poğaça Tarifi

Milföy Hamuru İle Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 adet yumurta
  • Süzme peynir

Milföy Hamuru İle Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Milföy hamuru iyice yumuşadıktan sonra kare olacak şekilde keselim.
  2. Ardından elimizde küçük yumaklar yapalım.
  3. Ardından elimizle açalım ,içine iç harcı koyalım ve yumak şekli verelim.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Not;Ben iç harcını süzme peynir ,1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekledim siz sade de yapabilirsiniz.

Fırında Mücver Tarifi

Fırında Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • Yarım demet maydanoz ve dereotu
  • 7 -8 adet taze soğan
  • 2 kahve fincanı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz baharatlar
Üzerine
  • Susam ve çörekotu

Fırında Mücver Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları patatesi ve havucu rendeleyelim. Patates ve kabakların sularını sıkıp bir kaba alalım.
  2. Maydanoz dereotu ve taze soğanları da güzelce doğrayalım.
  3. Yumurta ün kabartma tozu sıvı yağı ve baharatları güzelce ekleyip karıştıralım.
  4. Tepsimize yağlı kağıdı serip yaptığımız karışımı güzelce yayalım.
  5. Dilerseniz ben üstüne çörek otu ve susamda döktüm.
  6. Isınmış olan 180-200° derecedeki fırınımıza verip güzelce pişirelim.
    Afiyet olsun hanımlar 😊😊😊.

Tavuklu Sade Pilav Tarifi

Tavuklu Sade Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 bardak tavuk suyu
  • 2 bardak sıcak su
  • Bir yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Damak tadınıza göre tuz
  • Limon
  • Karabiber

Tavuklu Sade Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları küp küp doğrayıp sıvı yağda suyunu salana kadar pişiriyoruz.
  2. Başka bir tencere de az sıvı yağ ve tereyağıyla yıkanmış tuzlu ve limonlu suda bekletilmiş süzülmüş pirinçlerimizi ekleyip şeffalaşana ve tane tane olana kadar kavuruyoruz.
  3. 2 bardak tavuk suyu 2 bardak normal sıcak su. (ikiside sıcak olacak) ekleyip tuzunu ayarlayıp 2 fiske karabiber atıyoruz.
  4. Ağzını kapatıp ilk 5 dk harlı ateşte sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  5. Tencerenin altından çatırdamalar geldiğinde suyunu tamanen çektiğinde altını kapatıp kavurduğm tavukları üzerine ekleyip 1 kere karışıtırıyoruz. 2 kat havlu peçete koyup kapağını kapatıyoruz. 15 dk dinlendikten sonra servise hazır.

Kabak Çiçeği Dolması (Kıymalı) Tarifi

Kabak Çiçeği Dolması (Kıymalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 35-40 adet kabak çiçeği
  • 250 gram kıyma (orta yağlı)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1 adet domates rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Kabak Çiçeği Dolması (Kıymalı) Tarifi Yapılışı

  1. Kabak çiçeklerinin ortasında ki sivri sarı kısmi ve dışında ki kılçıkları açıklayalım.
  2. Yıkayıp kurumasını bekleyelim.
  3. Bu sırada iç harcı için gerekli malzemeleri hazırlayıp karıştıralım.
  4. Kabak çiçeklerini çok zedelemeden doldurup tencereye dizelim.
  5. Üzerine 1 tatlı kaşığı salçayı 2 su bardağı suda inceltip dolmaların üzerine gezdirelim.
  6. Yarım çay bardağı kadar da sıvı yağ gezdirip üzerine bi tabak kapatalım.
  7. Kısık ateşte kaynadıktan sonra ortalama 40-45 dakika pişirelim. Pişmezse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
  8. Pişen dolmalarımız ilk sıcağı çıktıktan sonra servise hazır.
Deneyeceklere afiyet olsun 🤗🧡

Supangle Tarifi ( Bu Tarif Kaçmaz)

Supangle Tarifi ( Bu Tarif Kaçmaz) İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram çikolata
  • 1 bardak soğuk su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ🥰🥰
  • İsteğe bağlı (alt katmanı için)
  • Ufalanmış kek

Supangle Tarifi ( Bu Tarif Kaçmaz) Yapılışı


  1. Tereyağ çikolata ve su dışında tüm malzemeler topak kalmadan karıştırılır.
  2. Orta ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırıyoruz.
  3. Kaynayan supangleye tereyağ ve çikolatayı ekleyip, eriyip homojen bir karışım olana kadar karıştırıyoruz.
  4. Karışımı üstü kaymak tutmayacak şekilde soğuyana kadar karıştırıyoruz.
  5. Soğuyan karışıma 1 su bardağı suyu ekleyip mikserle çırpıyoruz.
  6. Supangle hazır kekle hazırlayacaklar altına biraz kek ekleyip üstüne supangleyi döküp isteye göre sunuyoruz afiyet olsun.

İrmikolata Ve Muhallebi Tarifi

İrmikolata Ve Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;
  • Yarım litre süt (2 buçuk su bardağı )
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2-3 damla muz aroması
  • Yarım paket vanilya
Çikolata sos için;
  • Hazır çikolata sosu
  • Tariftekine göre (yarım litre) süt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • Yarım paket vanilya
Süsleme için;
  • Muz
  • Hindistan cevizi
  • Kakao kullanabilirsiniz.

İrmikolata Ve Muhallebi Tarifi Yapılışı



  1. Muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve kaynayınca vanilyayı ekliyoruz.
  2. Çikolata sos için tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve kaynayınca vanilyayı ekliyoruz.
  3. Tatlı kabınıza göre süsleme şeklini değiştirebilirsiniz.
  4. Ben kat kat olacak şekilde muz, muhallebi, çikolata sos koyarak süsledim.
  5. En son bir kağıdı ikiye katladım ve yarım kalp çizdim.
  6. Katlı kağıdı makas ile keserek kalp şeklini çıkardım.
  7. Bu kağıdı tatlının üzerine yapıştırarak üzerine çay süzgeci ile kakao serptim. Afiyet olsun :).

Tavuklu Tepsi Pilavı Tarifi

Tavuklu Tepsi Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 orta boy patates
  • 2 adet küçük havuç
  • 1 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • 2 kase bulgur
  • Tavuk (tercihen göğüs)
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Nane
  • Sıvı yağ

Tavuklu Tepsi Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yemeğimize tavuklarımızı haşlayarak başlayalım. Sebzelerimizi yıkayıp küp küp doğrayalım.
  2. Ayrı bir tavada sebzelerimiz ölene kadar baharatlarla birlikte güzelce kavuralım. İstediğiniz şekilde ve boyutta bir tepsiye bulgurumuzu yayalım (bulgur üzerinde herhangi bir işlem yapmıyoruz)
  3. Kavrulan sebzeleri tepsiye yaydığımız bulgurun üzerine serelim.
  4. Sebzelerin üzerine de küçük parçalara ayırdığımız tavukları koyalım.
  5. Tavuk kısmı tamamen tercihe bağlı but, göğüs ya da kanat kullanabilirsiniz. Ben hepsinden de birazcık koydum.
  6. Tüm malzemeleri eşit şekilde dağıttıktan sonra tavukları haşladığımız suyu da tepsiye göz kararı ekleyelim.
  7. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyalım ve pilavımızın suyu iyice çekilene kadar pişirelim. Afiyet olsun ☺️.

Hamburger Ekmeği Tarifi

Hamburger Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 buçuk su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • Alabildiğince un
Üzerine
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Hamburger Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Süt su sıvı yağ şeker tuz maya koyup karıştırıyoruz.
  2. Tereyağında koyuyoruz.
  3. Unumuzu ekleyip kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz. Ben fırını 50°’de ısıtıp yarım saat fırında mayalandırdım sonra bezelere ayırdım.
  4. Bezeleri de fırının sıcaklığıyla mayalandıktan sonra 180°’de 40 dakika kadar pişirdim.
  5. İlk sıcaklığı geçtikten sonra içine köfte peynir marul domates turşu koyabilirsiniz.Afiyet olsun😇.