Hurmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 paket margarin
- 2 küçük kase sıvı yağ
- 1 küçük kase su
- 1 küçük kase toz şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 dolu tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 2 kilo un
İçi için;
- 800 gr hurma
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Süslemek için ;
- 1 paket susam
Hurmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İlk önce hamurunu yapmaya başlayalım.
- Margarini eritelim. Bir kaba koyalım.
- Un hariç bütün malzemeleri o kaba koyup elimizle iyice karıştıralım.
- Sonra unu ekleyip yoğuralım. Ve bir yerde bekletelim.
- Hurmaları çekirdeğinden ayırıp içine sıvı yağ ve tarçını ekleyip püre kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alalım.
- Elimizin avcuna koyup çukur oluşturalım.
- Ve hurmalı karışımdan o çukura koyup kapatıp yuvarlayalım.
- Sonra susama batırıp şekilli kalıba koyalım.
- Kalıp yoksa istediğimiz gibi şekil verip yada yuvarlak olarak bırakabiliriz. Bu şekilde devam edip tepsiye dizelim.
- 180 derecede fırına koyalım. Üstü hafif kızarınca fırından alabiliriz.