Domatesli Ve Ispanaklı Saç Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3,5 -4 bardak un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz maya,
- 1, 5-2 bardak su
Domatesli börek için
- 2 domates
- 3 sivri biber
- 1 kuru soğan
- 2 kaşık kıyma
- Tuz, pul biber, karabiber
- 2 dal maydanoz
- Bir fiske tatlı toz biber
Ispanaklı börek için
- 1 demet ıspanak
- 5 yeşil soğan
- 1 bardak beyaz peynir
- Çay kaşığı ucuyla karabiber, pul biber toz tatlı biber
- Çok az tuz
- 1 kaşık tereyağ
Domatesli Ve Ispanaklı Saç Böreği Tarifi Yapılışı
- Önce hamurunu hazırlıyım. Un, maya, tuz u yoğurma kabına alalım orta yumuşaklıkta hamur elde ediyoruz.
- Üzerini örtüp bekletiyoruz.
- Ispanaklı içi ıspanakları yemeklik doğrayıp yeşil soğanı ince ince doğuruyor ve peynir katıp baharatlar 2 kaşık yağ ile karıştırıyoruz.
- Domatesli içi domatesi soğanı ,biberi ,maydanozu minik doğuruyor ve kıymayı katıp karıştırıyoruz. Yağ ve baharatları ekliyoruz içimiz hazır oluyor.
- Hamuru uzunlamasına tahtaya koyuyoruz ve 10 beze ye ayırıyoruz daire şeklinde unla açıp içini koyarak d şeklinde kapatıp saç da arkalı önlü pişiriyor ve tereyağla yağlıyoruz. Afiyet olsun. 👌.
Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 buçuk su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
- 3 buçuk su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker bir kaba alınıp çırpılır.
- Ardından sıvı yağ, yoğurt eklenir karıştırılır.
- Vanilya kabartma tozu eklenir karıştırılır en son irmik ve un eklenip karıştırılır.
- Daha sonra hazırlanan harç yağlanmış borcama dökülür.
- 180° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Şerbet için malzemeler kaynatılır yarım limon suyu sıkılır.
- Tatlı fırından çıktıktan 3 dakika sonra biraz ılıtılmış şerbet üzerine dökülür. Tatlı bir gece dinlendirilirse daha güzel olur afiyet olsun.
Cheesecake Görünümlü Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Alt tabanı için
- 2 paket petibör bisküvi
- 100 gram tereyağı
- Yarım su bardağı ceviz veya fındık
Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 2 çay bardağı şeker
- 1,5 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
Frambuaz sosu için
- 1 su bardağı frambuaz
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Bir buçuk su bardağı su
Cheesecake Görünümlü Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bisküvilerimizi un haline gelene kadar robottan çekiyoruz.
- Ardından fındık veya cevizimizi çekiyoruz.
- Eritmiş olduğumuz 100 gram tereyağını ufalamış olduğumuz bisküvilerin üstüne döküp güzelce karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kalıbımıza döküp güzelce yayıyoruz.
- Kalabımızı buzdolabına koyuyoruz.
- Ardından muhallebimizi hazırlamaya başlıyoruz.Vanilya hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyarak çırpıcı yardımı ile güzelce kaynatıyoruz.
- Kaynamış olan muhallebimize ocaktan alıp bir paket vanilyayı ekleyerek mikser yardımı ile çırpıyoruz
- Muhallebimizi de kelepçeye döküyoruz.
- Üzeri düz olacak bir şekilde yayıyoruz.
- Frambuazlı sosu hazırlamak için tencereye şekeri frambuazı alıyoruz suyun içine nişasta ezerek frambuazın üstüne döküyoruz. Güzelce kaynadıktan sonra tatlımızın üzerine yayıyoruz.
- Dolapta 2-3 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun yapımı çok kolay tadı da bir o kadar güzel olan bir tatlıyı yapmanızı tavsiye ederim🥰😋.
Fırında Palamut Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet yuvarlak dilimlenmiş palamut
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
Sosu için
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yeteri kadar tuz
Üzeri için
Fırında Palamut Tarifi Yapılışı
- Önceden temizlettiğim ve dilimlettiğim 8 adet palamutları bir kaba alalım.
- Üzerine kekik, pul biber, toz biber, sıvı yağ, tuz, limon suyunun yarısını ve yağı ekleyelim harmanlayalım.
- Yuvarlak bir borcama domates ve soğanları halka şeklinde kesip altlı üstlü borcama dizelim.
- Harmanladığımız balıkları domateslerin ve soğanların üzerine koyalım.
- Balıkların üzerine limon suyunun yarısını ve maydanozu ince ince kesip balıkların üzerine serpiştirelim.
- En son her balığın üzerine azcık tereyağ koyalım ve önceden ısıtılmış 170 ° c fırına atalım pişmeye bırakalım. Balıklarımız olunca servis edelim.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Pancar Turşusu (Bugün Yapıp Ertesi Gün Yiyebilirsiniz) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo pancar
- 1 su bardağı sirke
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolusu tuz
- 1 çay kaşığı dolusu limontuzu
- 1 çay kaşığı şeker
- 3 defne yaprağı (Şart değil)
- 2 litrelik kavanoz
Pancar Turşusu (Bugün Yapıp Ertesi Gün Yiyebilirsiniz) Tarifi Yapılışı
- Pancarları soyalım doğrayalım.
- Tencereye alıp üzerini 1parmak geçecek kadar su koyup 1subardağı sirkeyi de boşaltıp 15 dakika kaynatalım.
- Çatal batırıp kontrol edelim çok yumuşak olmayacak çatal batmayacak kadarda sert olmayacak ocağı kapatalım pancarımız ılısın.
- Ilındıktan sonra pancarları kavanoza alalım doğradığımız sarımsaklardan da aralara serpiştirelim
- Kavanozumuz dolunca en üste 1yemek kaşığı tuzu 1çaykaşığı limontuzunu ,1 çay kaşığı şekeri, 3 tane defneyaprağını koyup tenceredeki suyunu da 🍷boşaltalım.
- Ağzını kapatalım 👌enfesss turşumuz hazır buzdolabına kaldırıp ertesigün yiyebilirsiniz afiyetle💐.
Not:defne yaprağı şart değil arzuya göre koyabilirsiniz ama çok güzel bir aroma veriyor.
Kadın Budu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tane yumurta
- Tuz karabiber
- 3 yemek kaşığı pirinç
Kızartmak için
- 2 yumurta
- Galata unu
- Sıvıyağ
Kadın Budu Köfte Tarifi Yapılışı
- Kıymanın 200 gramımı doğradığınız soğanla kavurun ve soğumaya bırakın.
- Üç kaşık pirinci de haşlayıp soğutun.
- Soğuduktan sonra kalan kıymayı kavurduğunuz kıymayı bir yumurta pirinç tuz ve karabiberle yoğurup bir saat dinlendirin.
- Harcınız dinlendikten sonra önce galata ununa sonra çırpılmış yumurtaya batırdığınız köfteleri kızgın yağda pişirin.
- Köfteleriniz yumurtadan biraz daha irice olsun elinizde düzleyerek çok ince yapmadan kızartın. Yanına haşlanmış sebzelerle hoş bir lezzet katabilirsiniz.
Kaşarlı Domates (Kahvaltılık) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet domates
- Kekik
- Pulbiber
- Tuz
- Çok az karabiber
- 1 çorba kasesi kadar rendelenmiş kaşar
- 3 diş sarımsak
- Pişirmek için zeytin yağı (Pişireceğiniz tavanın dibini kaplamalı)
Kaşarlı Domates (Kahvaltılık) Tarifi Yapılışı
- Önce yağımızı tavaya alıp 3 dk kızdırıyoruz.
- Sarımsaklarımızı soyup ince ince halka biçiminde kesiyoruz.
- Domatesleri halka biçiminde kesip kızan yağa atıyoruz.
- Hemen ardından tuz, kekik ve baharatları ekliyoruz.
- Domatesin rengi değişmeye başladığında domateslerin diğer kısmını tuz, kekik ve baharat ile tatlandırdıktan hemen sonra kaşarlarımızı ekleyip üzerine kapağını kapatıp kaşarların erimesini bekliyoruz.
- Kaşarlar eriyince afiyetle yiyebilirsiniz.
Labneli Buğday Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı aşurelik buğday (Haşlanmış)
- 1 su bardağı nohut (Haşlanmış)
- Yarım su bardağı labne
- Yarım su bardağı mısır
- 4 -5 adet kornişon turşu
- Yarım demet dereotu
- 2 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
Labneli Buğday Salatası Tarifi Yapılışı
- Kabımıza haşlanmış buğdayımızı ve nohutumuzu koyuyoruz .
- Üzerine mısırlarımızı ekliyoruz minik minik doğradığımız turşu ve dereotunu ekleyip labneyi de koyuyoruz
- Son olarak yoğurtlu sarımsağı döküp karıştıralım ve servis tabağına alıyoruz afiyet olsun.
Yoğurtlu Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kutu konserve nohut
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz, pul biber, sıvı yağ, acı sos, karabiber, sumak
- Maydanoz
Yoğurtlu Nohut Salatası Tarifi Yapılışı
- Haşlanmış nohutu yıkayıp kabuklarını alıyoruz.
- Tencereye üç yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırıp ardından kabuğunu soyduğumuz haşlanmış nohutları koyuyoruz.
- Karıştırıp tuz, pulbiber, bir tutam karabiber, bir tatlı kaşığı acı sos, bir çay kaşığı sumak ekleyip karıştırıyoruz.
- Sıvılığı iyice çekene kadar pişiriyoruz.
- Ardından tabağa alıyoruz.
- uÜzerini sarımsaklı yoğurt ve maydanoz ile süsleyip yiyebilirsiniz afiyet olsun 😋.
Karidesli Fırın Makarna (Pizza Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 250-300 gram rende mozzarella
- Rende parmesan peynir (İsteğe göre miktarı)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) paket fırında makarna
- 1 tane kuru soğan
- 6 diş sarımsak
- 2 tane kırmızı biber
- 160 gram dardanel ton balığı (2 kutu)
- 300-400 gram karides
- Karabiber (Miktarı size bağlı)
- Taze fesleğen (Miktarı size bağlı)
- Tuz (miktarı size bağlı)
- 400 gram domates püresi (2 kutu)
- Kırmızı pulbiber (Miktarı size bağlı)
- 200 gram tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- Dilimlenmiş zeytin (İsteğe göre)
Karidesli Fırın Makarna (Pizza Tadında) Tarifi Yapılışı
- Fırın makarnayı kırmadan kaynamış suya koyuyoruz ve hafif haşlanınca ocaktan alıyoruz. Kesinlikle soğuk suda süzme gibi bir işlem yapmıyoruz. Öylece kendi sıcaklığında kalacak!!!.
- 1. Aşama: pizza sosunu hazırlıyoruz. 100gr tereyağını eritiyoruz, içine soğan ve sarımsağın bir kısmını koyup hafiften ölünceye kadar pişiriyoruz.
- Sonra domates püresini döküyoruz ve yarım su bardağı su ilave ediyoruz.
- İçine ince dilimlenmiş fesleğeni, tuzu ve karabiberi dilediğiniz miktarda ekleyebilirsiniz. Sos fokurdadıktan sonra dinlenmeye alıyoruz.
- 2. Aşama: 100 gram tereyağını eritiyoruz.
- İçine sarımsağın geri kalanını ve karidesi koyuyoruz.
- İçine ilaveten pulbiber veya toz biber koyabilirsiniz. Karidesler hafif öldükten sonra ocaktan alıyoruz.
- 3. Aşama: haşlanmış olan makarnayı borcama koyuyoruz ve rende mozzarella peynirin bir kısmını makarnanın içine yediriyoruz.
- Rendelenmiş parmesanı da içine yediriyoruz.
- Bir paket ton balığını koyuyoruz ve markananın her yerine gelecek şekilde yayıyoruz.
- 1. Aşamada hazırlamış olduğumuz sosu makarnanın üzerine döküyoruz. Onun üzerine doğradığımız kırmızı biberi koyuyoruz ve geri kalan çiğ soğanı da üzerine koyuyoruz.
- Diğer paketteki ton balığını koyuyoruz üzerine iyice yayıyoruz. 2. Aşamada hazırladığımız karidesli karışımı üzerine koyuyoruz.
- 4. Aşama: üzerine geriye kalan rende mozzarellayı koyuyoruz(en üste koyacağınız fazla olursa iyi olur. ) ve üzerine biraz parmesan peynir rendeliyoruz. Üzerine zeytin de koyabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180-190 derecede 30-40dk içerisinde pişecektir.Deneyeceklere afiyet olsun. 🤗.
Köy Peyniri Tarifi İçin Malzemeler
- 5 lt süt
- 1 tatlı kaşığı peynir mayası
Köy Peyniri Tarifi Yapılışı
- 5 litre sütü kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Ilık sut olmalı ılık süte mayayı ekleyip iyice karıştıralım.
- Yarım saat bu şekil ağzını kapatıp dinlendirelim.
- Sulandığını görüceksiniz.
- İnce bir bez veya tülbente döküp bağlayıp süzgece koyalım.
- Üstüne ağırlık verelim ✔Suyu tamamen çektiğinde servis edebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun:).
Zeytinyağlı Pırasa (Bulgurlu) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg pırasa
- 2 adet havuç
- 3 adet domates
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 2 adet kesme şeker
- Tuz, karabiber, pulbiber
- ( çay bardağı küçük olanlardan yani 100ml)
Zeytinyağlı Pırasa (Bulgurlu) Tarifi Yapılışı
- Havuçları ve pırasaları istediğiniz boyutta kesin (bizim evde küçük küçük seviyorlar)
- Tencereye zeytinyağı ve havuçları alıp 5 dk kavuralım.
- Üzerine pırasaları ekleyip 5 dk daha kavuralım.
- Üzerine rendelenmiş domates, 1 çay bardağı bulgur, 1 çay bardağı su, salça, kesme şeker, pulbiber, karabiber ve tuzu ekleyip bulgurlar pişince altını kapatalım (bulgura göre su miktarı değişebilir).
Makarna Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket istediğiniz makarna
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
Üzeri için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Makarna Graten Tarifi Yapılışı
- Makarnalarımızı 5 dk kaynatıp süzüyoruz.
- Beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.
- Tereyağla unu 3 dk kavurup, soğuk sütümüzü çırparak ekliyoruz. 3 dk pişirip ocaktan alıyoruz.
- Fırın kabımıza pişen makarnalarımızı alıp beşamel sosumuzu her yerine gelecek şekilde ilave ediyoruz.
- Kaşar peynirimizi paylaştırıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dk pişiriyoruz. Servis tabaklarımıza paylaştırıyoruz. Afiyet olsun