Fırında Kaşarlı Alabalık Tarifi İçin Malzemeler
- 2 alabalık fileto (Kişi sayısına göre)
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- Her balık için 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri
Fırında Kaşarlı Alabalık Tarifi Yapılışı
- Öncelikle fırın tepsisine yağlı kağıdımızı serelim.
- Temizlenip fileto olarak ikiye ayrılıp kılçıkları alınmış alabalığımızı yıkayalım.
- Süzülen balığı güzelce tuzlayalım ve tereyağını ince ince balığın üstüne serpelim.
- 180-200 derece ısıtılmış fırında orta rafta alabalık pembeleşinceye kadar 30-40 dk pişirelim.
- Pembeleşen balığın üzerine rende kaşarı da serpiştirip 5-10 dk üzerindeki kasar da eriyip pembelesene dek pişirelim.
- Fırın tepsisi yerine balık güveçlerde de yapabilirsiniz,.
- Alabalık ile 3 tane patatesi elma dilimi doğrayıp tuz, kırmızı pulbiber, kekik, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp birlikte fırınlayabilirsiniz benim gibi.Afiyetler olsun. 🙏🏻.
Domates Kabuklarıyla Hiç Sos Denedinizmi Tarifi İçin Malzemeler
- 7-8 kilo domates kabuğu
- 3 su bardağı su
- 1.5 yemek kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Pul biber (Sınırı size kalmış)
- 8-9 diş sarımsak
- 2 su bardağı sıvı yağ (Zeytin yağıda olabilir)
Domates Kabuklarıyla Hiç Sos Denedinizmi Tarifi Yapılışı
- Domates kabuklarını tencereye koyup suyu ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz.
- Sonra blenderdan geçiriyoruz.
- Daha sonra tüm baharatları, sarımsağı ve yağı ilave edip 10 dk. daha pişiriyoruz ve tekrar blenderdan geçirip sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz.
- Ağzını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Serin ve kuru yerde muhafaza ediyoruz. Afiyet olsun 😊.
Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı süt
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İçine
- Kaşar rendesi
- Sucuk
- Tereyağ
- 1 yumurta sarısı
Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sütümüzü çok az ılıtalım ve hamur yoğurma kabımıza alalım.
- Üzerine mayamızı koyalım. 5 dk mayanın aktifleşmesini bekleyelim.
- Mayamız kabarınca şekeri ve tuzu ilave edip karıştıralım. Unumuzu da azar azar ilave edelim. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini streçle kapatalım mayalanmaya bırakalım. Bizde bu arada sucuklarımızı dilimleyelim. Kaşarlarımızı rendeleyip hazır edelim.
- Mayalanan hamurumuzu toparlayalım ve eşit 4 bezeye ayıralım.
- Bezelerin her birini uzunlamasına açalım bolca kaşar rendesi serpelim üzerine sucuklarımızı dizelim.
- Kenarlarını katlayalım.
- Yumurta sarısını çırpıp kenarlarına sürelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkar çıkmaz herbirinin üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ koyup eriyince üzerine yaydıralım. Sıcak sıcak dumanı üstünde pidelerimiz hazır. Herkeslere afiyetler olsun 😋😋.
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 12 yemek kaşığı irmik
- 8 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle süt irmik ve şekeri ekleyip tencereyi ocağa alıyoruz.
- Sürekli karıştırmaya özen gösteriyoruz. Koyun kıvam alana kadar karıştırıyoruz. İstenilen kıvama gelince ocağı kapatıp, 1 yemek kaşığı margarin ve 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Ben kek kalıbı kullanmayı tercih ettim suyla çalkalayın kalıbı.
- Sonra suyu süzüldükten sonra irmiği kalıba dökelim. Dolapta iyice soğuduktan sonra servise hazır şimdiden afiyet olsun.
Domatesli Ve Ispanaklı Saç Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3,5 -4 bardak un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz maya,
- 1, 5-2 bardak su
Domatesli börek için
- 2 domates
- 3 sivri biber
- 1 kuru soğan
- 2 kaşık kıyma
- Tuz, pul biber, karabiber
- 2 dal maydanoz
- Bir fiske tatlı toz biber
Ispanaklı börek için
- 1 demet ıspanak
- 5 yeşil soğan
- 1 bardak beyaz peynir
- Çay kaşığı ucuyla karabiber, pul biber toz tatlı biber
- Çok az tuz
- 1 kaşık tereyağ
Domatesli Ve Ispanaklı Saç Böreği Tarifi Yapılışı
- Önce hamurunu hazırlıyım. Un, maya, tuz u yoğurma kabına alalım orta yumuşaklıkta hamur elde ediyoruz.
- Üzerini örtüp bekletiyoruz.
- Ispanaklı içi ıspanakları yemeklik doğrayıp yeşil soğanı ince ince doğuruyor ve peynir katıp baharatlar 2 kaşık yağ ile karıştırıyoruz.
- Domatesli içi domatesi soğanı ,biberi ,maydanozu minik doğuruyor ve kıymayı katıp karıştırıyoruz. Yağ ve baharatları ekliyoruz içimiz hazır oluyor.
- Hamuru uzunlamasına tahtaya koyuyoruz ve 10 beze ye ayırıyoruz daire şeklinde unla açıp içini koyarak d şeklinde kapatıp saç da arkalı önlü pişiriyor ve tereyağla yağlıyoruz. Afiyet olsun. 👌.
Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 buçuk su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
- 3 buçuk su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker bir kaba alınıp çırpılır.
- Ardından sıvı yağ, yoğurt eklenir karıştırılır.
- Vanilya kabartma tozu eklenir karıştırılır en son irmik ve un eklenip karıştırılır.
- Daha sonra hazırlanan harç yağlanmış borcama dökülür.
- 180° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Şerbet için malzemeler kaynatılır yarım limon suyu sıkılır.
- Tatlı fırından çıktıktan 3 dakika sonra biraz ılıtılmış şerbet üzerine dökülür. Tatlı bir gece dinlendirilirse daha güzel olur afiyet olsun.
Cheesecake Görünümlü Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Alt tabanı için
- 2 paket petibör bisküvi
- 100 gram tereyağı
- Yarım su bardağı ceviz veya fındık
Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 2 çay bardağı şeker
- 1,5 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
Frambuaz sosu için
- 1 su bardağı frambuaz
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Bir buçuk su bardağı su
Cheesecake Görünümlü Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bisküvilerimizi un haline gelene kadar robottan çekiyoruz.
- Ardından fındık veya cevizimizi çekiyoruz.
- Eritmiş olduğumuz 100 gram tereyağını ufalamış olduğumuz bisküvilerin üstüne döküp güzelce karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kalıbımıza döküp güzelce yayıyoruz.
- Kalabımızı buzdolabına koyuyoruz.
- Ardından muhallebimizi hazırlamaya başlıyoruz.Vanilya hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyarak çırpıcı yardımı ile güzelce kaynatıyoruz.
- Kaynamış olan muhallebimize ocaktan alıp bir paket vanilyayı ekleyerek mikser yardımı ile çırpıyoruz
- Muhallebimizi de kelepçeye döküyoruz.
- Üzeri düz olacak bir şekilde yayıyoruz.
- Frambuazlı sosu hazırlamak için tencereye şekeri frambuazı alıyoruz suyun içine nişasta ezerek frambuazın üstüne döküyoruz. Güzelce kaynadıktan sonra tatlımızın üzerine yayıyoruz.
- Dolapta 2-3 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun yapımı çok kolay tadı da bir o kadar güzel olan bir tatlıyı yapmanızı tavsiye ederim🥰😋.
Fırında Palamut Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet yuvarlak dilimlenmiş palamut
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
Sosu için
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yeteri kadar tuz
Üzeri için
Fırında Palamut Tarifi Yapılışı
- Önceden temizlettiğim ve dilimlettiğim 8 adet palamutları bir kaba alalım.
- Üzerine kekik, pul biber, toz biber, sıvı yağ, tuz, limon suyunun yarısını ve yağı ekleyelim harmanlayalım.
- Yuvarlak bir borcama domates ve soğanları halka şeklinde kesip altlı üstlü borcama dizelim.
- Harmanladığımız balıkları domateslerin ve soğanların üzerine koyalım.
- Balıkların üzerine limon suyunun yarısını ve maydanozu ince ince kesip balıkların üzerine serpiştirelim.
- En son her balığın üzerine azcık tereyağ koyalım ve önceden ısıtılmış 170 ° c fırına atalım pişmeye bırakalım. Balıklarımız olunca servis edelim.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Pancar Turşusu (Bugün Yapıp Ertesi Gün Yiyebilirsiniz) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo pancar
- 1 su bardağı sirke
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolusu tuz
- 1 çay kaşığı dolusu limontuzu
- 1 çay kaşığı şeker
- 3 defne yaprağı (Şart değil)
- 2 litrelik kavanoz
Pancar Turşusu (Bugün Yapıp Ertesi Gün Yiyebilirsiniz) Tarifi Yapılışı
- Pancarları soyalım doğrayalım.
- Tencereye alıp üzerini 1parmak geçecek kadar su koyup 1subardağı sirkeyi de boşaltıp 15 dakika kaynatalım.
- Çatal batırıp kontrol edelim çok yumuşak olmayacak çatal batmayacak kadarda sert olmayacak ocağı kapatalım pancarımız ılısın.
- Ilındıktan sonra pancarları kavanoza alalım doğradığımız sarımsaklardan da aralara serpiştirelim
- Kavanozumuz dolunca en üste 1yemek kaşığı tuzu 1çaykaşığı limontuzunu ,1 çay kaşığı şekeri, 3 tane defneyaprağını koyup tenceredeki suyunu da 🍷boşaltalım.
- Ağzını kapatalım 👌enfesss turşumuz hazır buzdolabına kaldırıp ertesigün yiyebilirsiniz afiyetle💐.
Not:defne yaprağı şart değil arzuya göre koyabilirsiniz ama çok güzel bir aroma veriyor.
Kadın Budu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tane yumurta
- Tuz karabiber
- 3 yemek kaşığı pirinç
Kızartmak için
- 2 yumurta
- Galata unu
- Sıvıyağ
Kadın Budu Köfte Tarifi Yapılışı
- Kıymanın 200 gramımı doğradığınız soğanla kavurun ve soğumaya bırakın.
- Üç kaşık pirinci de haşlayıp soğutun.
- Soğuduktan sonra kalan kıymayı kavurduğunuz kıymayı bir yumurta pirinç tuz ve karabiberle yoğurup bir saat dinlendirin.
- Harcınız dinlendikten sonra önce galata ununa sonra çırpılmış yumurtaya batırdığınız köfteleri kızgın yağda pişirin.
- Köfteleriniz yumurtadan biraz daha irice olsun elinizde düzleyerek çok ince yapmadan kızartın. Yanına haşlanmış sebzelerle hoş bir lezzet katabilirsiniz.
Kaşarlı Domates (Kahvaltılık) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet domates
- Kekik
- Pulbiber
- Tuz
- Çok az karabiber
- 1 çorba kasesi kadar rendelenmiş kaşar
- 3 diş sarımsak
- Pişirmek için zeytin yağı (Pişireceğiniz tavanın dibini kaplamalı)
Kaşarlı Domates (Kahvaltılık) Tarifi Yapılışı
- Önce yağımızı tavaya alıp 3 dk kızdırıyoruz.
- Sarımsaklarımızı soyup ince ince halka biçiminde kesiyoruz.
- Domatesleri halka biçiminde kesip kızan yağa atıyoruz.
- Hemen ardından tuz, kekik ve baharatları ekliyoruz.
- Domatesin rengi değişmeye başladığında domateslerin diğer kısmını tuz, kekik ve baharat ile tatlandırdıktan hemen sonra kaşarlarımızı ekleyip üzerine kapağını kapatıp kaşarların erimesini bekliyoruz.
- Kaşarlar eriyince afiyetle yiyebilirsiniz.
Labneli Buğday Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı aşurelik buğday (Haşlanmış)
- 1 su bardağı nohut (Haşlanmış)
- Yarım su bardağı labne
- Yarım su bardağı mısır
- 4 -5 adet kornişon turşu
- Yarım demet dereotu
- 2 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
Labneli Buğday Salatası Tarifi Yapılışı
- Kabımıza haşlanmış buğdayımızı ve nohutumuzu koyuyoruz .
- Üzerine mısırlarımızı ekliyoruz minik minik doğradığımız turşu ve dereotunu ekleyip labneyi de koyuyoruz
- Son olarak yoğurtlu sarımsağı döküp karıştıralım ve servis tabağına alıyoruz afiyet olsun.
Yoğurtlu Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kutu konserve nohut
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz, pul biber, sıvı yağ, acı sos, karabiber, sumak
- Maydanoz
Yoğurtlu Nohut Salatası Tarifi Yapılışı
- Haşlanmış nohutu yıkayıp kabuklarını alıyoruz.
- Tencereye üç yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırıp ardından kabuğunu soyduğumuz haşlanmış nohutları koyuyoruz.
- Karıştırıp tuz, pulbiber, bir tutam karabiber, bir tatlı kaşığı acı sos, bir çay kaşığı sumak ekleyip karıştırıyoruz.
- Sıvılığı iyice çekene kadar pişiriyoruz.
- Ardından tabağa alıyoruz.
- uÜzerini sarımsaklı yoğurt ve maydanoz ile süsleyip yiyebilirsiniz afiyet olsun 😋.