2 Ekim 2020 Cuma

Fırında Kaşarlı Alabalık Tarifi

Fırında Kaşarlı Alabalık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 alabalık fileto (Kişi sayısına göre)
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • Her balık için 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri

Fırında Kaşarlı Alabalık Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle fırın tepsisine yağlı kağıdımızı serelim.
  2. Temizlenip fileto olarak ikiye ayrılıp kılçıkları alınmış alabalığımızı yıkayalım.
  3. Süzülen balığı güzelce tuzlayalım ve tereyağını ince ince balığın üstüne serpelim.
  4. 180-200 derece ısıtılmış fırında orta rafta alabalık pembeleşinceye kadar 30-40 dk pişirelim.
  5. Pembeleşen balığın üzerine rende kaşarı da serpiştirip 5-10 dk üzerindeki kasar da eriyip pembelesene dek pişirelim.
  6. Fırın tepsisi yerine balık güveçlerde de yapabilirsiniz,.
  7. Alabalık ile 3 tane patatesi elma dilimi doğrayıp tuz, kırmızı pulbiber, kekik, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp birlikte fırınlayabilirsiniz benim gibi.Afiyetler olsun. 🙏🏻.

Domates Kabuklarıyla Hiç Sos Denedinizmi Tarifi

Domates Kabuklarıyla Hiç Sos Denedinizmi Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 kilo domates kabuğu
  • 3 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Pul biber (Sınırı size kalmış)
  • 8-9 diş sarımsak
  • 2 su bardağı sıvı yağ (Zeytin yağıda olabilir)

Domates Kabuklarıyla Hiç Sos Denedinizmi Tarifi Yapılışı

  1. Domates kabuklarını tencereye koyup suyu ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kaynamaya başlayınca altını kısıp kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz.
  3. Sonra blenderdan geçiriyoruz.
  4. Daha sonra tüm baharatları, sarımsağı ve yağı ilave edip 10 dk. daha pişiriyoruz ve tekrar blenderdan geçirip sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz.
  5. Ağzını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Serin ve kuru yerde muhafaza ediyoruz. Afiyet olsun 😊.

Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi

Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İçine
  • Kaşar rendesi
  • Sucuk
  • Tereyağ
  • 1 yumurta sarısı

Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sütümüzü çok az ılıtalım ve hamur yoğurma kabımıza alalım.
  2. Üzerine mayamızı koyalım. 5 dk mayanın aktifleşmesini bekleyelim.
  3. Mayamız kabarınca şekeri ve tuzu ilave edip karıştıralım. Unumuzu da azar azar ilave edelim. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Hamurun üzerini streçle kapatalım mayalanmaya bırakalım. Bizde bu arada sucuklarımızı dilimleyelim. Kaşarlarımızı rendeleyip hazır edelim.
  5. Mayalanan hamurumuzu toparlayalım ve eşit 4 bezeye ayıralım.
  6. Bezelerin her birini uzunlamasına açalım bolca kaşar rendesi serpelim üzerine sucuklarımızı dizelim.
  7. Kenarlarını katlayalım.
  8. Yumurta sarısını çırpıp kenarlarına sürelim.
  9. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  10. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  11. Fırından çıkar çıkmaz herbirinin üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ koyup eriyince üzerine yaydıralım. Sıcak sıcak dumanı üstünde pidelerimiz hazır. Herkeslere afiyetler olsun 😋😋.

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 12 yemek kaşığı irmik
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle süt irmik ve şekeri ekleyip tencereyi ocağa alıyoruz.
  2. Sürekli karıştırmaya özen gösteriyoruz. Koyun kıvam alana kadar karıştırıyoruz. İstenilen kıvama gelince ocağı kapatıp, 1 yemek kaşığı margarin ve 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Ben kek kalıbı kullanmayı tercih ettim suyla çalkalayın kalıbı.
  3. Sonra suyu süzüldükten sonra irmiği kalıba dökelim. Dolapta iyice soğuduktan sonra servise hazır şimdiden afiyet olsun.

Domatesli Ve Ispanaklı Saç Böreği Tarifi

Domatesli Ve Ispanaklı Saç Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 -4 bardak un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz maya,
  • 1, 5-2 bardak su
Domatesli börek için
  • 2 domates
  • 3 sivri biber
  • 1 kuru soğan
  • 2 kaşık kıyma
  • Tuz, pul biber, karabiber
  • 2 dal maydanoz
  • Bir fiske tatlı toz biber
Ispanaklı börek için
  • 1 demet ıspanak
  • 5 yeşil soğan
  • 1 bardak beyaz peynir
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber, pul biber toz tatlı biber
  • Çok az tuz
  • 1 kaşık tereyağ

Domatesli Ve Ispanaklı Saç Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Önce hamurunu hazırlıyım. Un, maya, tuz u yoğurma kabına alalım orta yumuşaklıkta hamur elde ediyoruz.
  2. Üzerini örtüp bekletiyoruz.
  3. Ispanaklı içi ıspanakları yemeklik doğrayıp yeşil soğanı ince ince doğuruyor ve peynir katıp baharatlar 2 kaşık yağ ile karıştırıyoruz.
  4. Domatesli içi domatesi soğanı ,biberi ,maydanozu minik doğuruyor ve kıymayı katıp karıştırıyoruz. Yağ ve baharatları ekliyoruz içimiz hazır oluyor.
  5. Hamuru uzunlamasına tahtaya koyuyoruz ve 10 beze ye ayırıyoruz daire şeklinde unla açıp içini koyarak d şeklinde kapatıp saç da arkalı önlü pişiriyor ve tereyağla yağlıyoruz. Afiyet olsun. 👌.

Revani Tatlısı Tarifi

Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 buçuk su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
  • 3 buçuk su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu

Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker bir kaba alınıp çırpılır.
  2. Ardından sıvı yağ, yoğurt eklenir karıştırılır.
  3. Vanilya kabartma tozu eklenir karıştırılır en son irmik ve un eklenip karıştırılır.
  4. Daha sonra hazırlanan harç yağlanmış borcama dökülür.
  5. 180° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  6. Şerbet için malzemeler kaynatılır yarım limon suyu sıkılır.
  7. Tatlı fırından çıktıktan 3 dakika sonra biraz ılıtılmış şerbet üzerine dökülür. Tatlı bir gece dinlendirilirse daha güzel olur afiyet olsun.

Cheesecake Görünümlü Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi

Cheesecake Görünümlü Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için
  • 2 paket petibör bisküvi
  • 100 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı ceviz veya fındık
Muhallebisi için
  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1,5 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
Frambuaz sosu için
  • 1 su bardağı frambuaz
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir buçuk su bardağı su

Cheesecake Görünümlü Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bisküvilerimizi un haline gelene kadar robottan çekiyoruz.
  2. Ardından fındık veya cevizimizi çekiyoruz.
  3. Eritmiş olduğumuz 100 gram tereyağını ufalamış olduğumuz bisküvilerin üstüne döküp güzelce karıştırıyoruz.
  4. Kelepçeli kalıbımıza döküp güzelce yayıyoruz.
  5. Kalabımızı buzdolabına koyuyoruz.
  6. Ardından muhallebimizi hazırlamaya başlıyoruz.Vanilya hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyarak çırpıcı yardımı ile güzelce kaynatıyoruz.
  7. Kaynamış olan muhallebimize ocaktan alıp bir paket vanilyayı ekleyerek mikser yardımı ile çırpıyoruz
  8. Muhallebimizi de kelepçeye döküyoruz.
  9. Üzeri düz olacak bir şekilde yayıyoruz.
  10. Frambuazlı sosu hazırlamak için tencereye şekeri frambuazı alıyoruz suyun içine nişasta ezerek frambuazın üstüne döküyoruz. Güzelce kaynadıktan sonra tatlımızın üzerine yayıyoruz.
  11. Dolapta 2-3 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun yapımı çok kolay tadı da bir o kadar güzel olan bir tatlıyı yapmanızı tavsiye ederim🥰😋.

Fırında Palamut Tarifi

Fırında Palamut Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet yuvarlak dilimlenmiş palamut
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
Sosu için
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
Üzeri için
  • Maydanoz
  • Tereyağ

Fırında Palamut Tarifi Yapılışı

  1. Önceden temizlettiğim ve dilimlettiğim 8 adet palamutları bir kaba alalım.
  2. Üzerine kekik, pul biber, toz biber, sıvı yağ, tuz, limon suyunun yarısını ve yağı ekleyelim harmanlayalım.
  3. Yuvarlak bir borcama domates ve soğanları halka şeklinde kesip altlı üstlü borcama dizelim.
  4. Harmanladığımız balıkları domateslerin ve soğanların üzerine koyalım.
  5. Balıkların üzerine limon suyunun yarısını ve maydanozu ince ince kesip balıkların üzerine serpiştirelim.
  6. En son her balığın üzerine azcık tereyağ koyalım ve önceden ısıtılmış 170 ° c fırına atalım pişmeye bırakalım. Balıklarımız olunca servis edelim.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Pancar Turşusu (Bugün Yapıp Ertesi Gün Yiyebilirsiniz) Tarifi

Pancar Turşusu (Bugün Yapıp Ertesi Gün Yiyebilirsiniz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo pancar
  • 1 su bardağı sirke
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolusu tuz
  • 1 çay kaşığı dolusu limontuzu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 defne yaprağı (Şart değil)
  • 2 litrelik kavanoz

Pancar Turşusu (Bugün Yapıp Ertesi Gün Yiyebilirsiniz) Tarifi Yapılışı

  1. Pancarları soyalım doğrayalım.
  2. Tencereye alıp üzerini 1parmak geçecek kadar su koyup 1subardağı sirkeyi de boşaltıp 15 dakika kaynatalım.
  3. Çatal batırıp kontrol edelim çok yumuşak olmayacak çatal batmayacak kadarda sert olmayacak ocağı kapatalım pancarımız ılısın.
  4. Ilındıktan sonra pancarları kavanoza alalım doğradığımız sarımsaklardan da aralara serpiştirelim
  5. Kavanozumuz dolunca en üste 1yemek kaşığı tuzu 1çaykaşığı limontuzunu ,1 çay kaşığı şekeri, 3 tane defneyaprağını koyup tenceredeki suyunu da 🍷boşaltalım.
  6. Ağzını kapatalım 👌enfesss turşumuz hazır buzdolabına kaldırıp ertesigün yiyebilirsiniz afiyetle💐.
    Not:defne yaprağı şart değil arzuya göre koyabilirsiniz ama çok güzel bir aroma veriyor.

Kadın Budu Köfte Tarifi

Kadın Budu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tane yumurta
  • Tuz karabiber
  • 3 yemek kaşığı pirinç
Kızartmak için
  • 2 yumurta
  • Galata unu
  • Sıvıyağ

Kadın Budu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Kıymanın 200 gramımı doğradığınız soğanla kavurun ve soğumaya bırakın.
  2. Üç kaşık pirinci de haşlayıp soğutun.
  3. Soğuduktan sonra kalan kıymayı kavurduğunuz kıymayı bir yumurta pirinç tuz ve karabiberle yoğurup bir saat dinlendirin.
  4. Harcınız dinlendikten sonra önce galata ununa sonra çırpılmış yumurtaya batırdığınız köfteleri kızgın yağda pişirin.
  5. Köfteleriniz yumurtadan biraz daha irice olsun elinizde düzleyerek çok ince yapmadan kızartın. Yanına haşlanmış sebzelerle hoş bir lezzet katabilirsiniz.

Kaşarlı Domates (Kahvaltılık) Tarifi

Kaşarlı Domates (Kahvaltılık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • Kekik
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Çok az karabiber
  • 1 çorba kasesi kadar rendelenmiş kaşar
  • 3 diş sarımsak
  • Pişirmek için zeytin yağı (Pişireceğiniz tavanın dibini kaplamalı)

Kaşarlı Domates (Kahvaltılık) Tarifi Yapılışı

  1. Önce yağımızı tavaya alıp 3 dk kızdırıyoruz.
  2. Sarımsaklarımızı soyup ince ince halka biçiminde kesiyoruz.
  3. Domatesleri halka biçiminde kesip kızan yağa atıyoruz.
  4. Hemen ardından tuz, kekik ve baharatları ekliyoruz.
  5. Domatesin rengi değişmeye başladığında domateslerin diğer kısmını tuz, kekik ve baharat ile tatlandırdıktan hemen sonra kaşarlarımızı ekleyip üzerine kapağını kapatıp kaşarların erimesini bekliyoruz.
  6. Kaşarlar eriyince afiyetle yiyebilirsiniz.

Labneli Buğday Salatası Tarifi

Labneli Buğday Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı aşurelik buğday (Haşlanmış)
  • 1 su bardağı nohut (Haşlanmış)
  • Yarım su bardağı labne
  • Yarım su bardağı mısır
  • 4 -5 adet kornişon turşu
  • Yarım demet dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt

Labneli Buğday Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Kabımıza haşlanmış buğdayımızı ve nohutumuzu koyuyoruz .
  2. Üzerine mısırlarımızı ekliyoruz minik minik doğradığımız turşu ve dereotunu ekleyip labneyi de koyuyoruz
  3. Son olarak yoğurtlu sarımsağı döküp karıştıralım ve servis tabağına alıyoruz afiyet olsun.

Yoğurtlu Nohut Salatası Tarifi

Yoğurtlu Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu konserve nohut
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, pul biber, sıvı yağ, acı sos, karabiber, sumak
  • Maydanoz

Yoğurtlu Nohut Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Haşlanmış nohutu yıkayıp kabuklarını alıyoruz.
  2. Tencereye üç yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırıp ardından kabuğunu soyduğumuz haşlanmış nohutları koyuyoruz.
  3. Karıştırıp tuz, pulbiber, bir tutam karabiber, bir tatlı kaşığı acı sos, bir çay kaşığı sumak ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Sıvılığı iyice çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Ardından tabağa alıyoruz.
  6. uÜzerini sarımsaklı yoğurt ve maydanoz ile süsleyip yiyebilirsiniz afiyet olsun 😋.