8 Ekim 2020 Perşembe

İçli Köfte Tarifi

 

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı:

  • 800 gram dana kıyma
  • 4 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon(artırabilirsiniz)
  • 1 tutam maydanoz

Dışı için:

  • 5 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1. yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5-2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 4 su bardağı sıcak su(bulguru ve irmiği ıslatmak için)
  • Yaklaşık 1-1.5 su bardağı su ( yoğururken eklemek için azar azar)

İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. İç harcı için;Kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  2. Sonra tereyağ ve küçük küçük doğranan soğanı ekleyelim.
  3. Bir süre daha kavurduktan sonra salça ve baharatları ilave ediyoruz ve karıştırıp altını kapatalım.
  4. İlk sıcaklığı çıkıncada maydanozu ekleyip en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
  5. Dış harcı hazırlanışı.Bulgur, irmik ve tuzu karıştırıp 4su bardağı sıcak suyunu ekleyelim ve üzeri kapalı olarak en az 20dakika şişmesini bekleyelim.
  6. Sonra salça, un, yumurta, kimyonuda ekleyip yoğuruyoruz.
  7. Yoğururken kıvamı ayarlayabilmek için azar azar su ilave edebilirsiniz şekil verilebilir hale gelene kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz.
  8. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp küçük bir salatalığı birazcık ıslatıp içerisini oyarak iç harcını dolduruyoruz ve açık kısmı kapatıp (hafif elinizi ıslatarak) şeklini tamamlıyoruz. İstediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
  9. Pişirme aşaması:Tavada sıvı yağ iyice ısındıktan sonra güzelce kızartılır ve üzerine limon ile servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Bisküvili İrmik Topları Tarifi

 

Bisküvili İrmik Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 çorba kaşığı irmik
  • 7 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket puding
  • 3 su bardağı süt
  • 2 paket çifte kavrulmuş bisküvi
  • 2 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tutam rendelenmiş muskat
  • Kırılmış fındık
  • Hindistan cevizi

Bisküvili İrmik Topları Tarifi Yapılışı

  1. İrmiği, sütü, şekeri, pudingi tencereye alıp pişirelim.
  2. Bisküvileri rondodan çekelim.
  3. Sütlü karışım piştikten sonra içerisine vanilya, bir tutam muskat ve tereyağını koyup karıştıralım.
  4. Ardından bisküvileri ilave edip, soğumaya bırakalım.
  5. Soğuduktan sonra yuvarlak şekil verip bir kısmını hindistan cevizine bir kısmını fındığa bulayıp servis edebiliriz.Afiyet olsun.

Ton Balıklı Pizza (İsterseniz Diyette Her Gün Yiyebilirsiniz) Tarifi

 

Ton Balıklı Pizza (İsterseniz Diyette Her Gün Yiyebilirsiniz) Tarifi İçin Malzemeler

Pizza tabanı için:

  • 1 kutu ton balık konservesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta akı

Sosu için;

  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 4-5 yemek kaşığı su

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kırmızı biber
  • Kırmızı soğan
  • Mantar
  • Mısır
  • (İsteğe bağlı brokoli yapabilirsiniz)

Ton Balıklı Pizza (İsterseniz Diyette Her Gün Yiyebilirsiniz) Tarifi Yapılışı

  1. Soğanımızı piyazlık dilimleyelim.
  2. Biberlerimizi jülyen yada yuvarlak şekilde dilimleyebilirsiniz.
  3. Mantarlarımızı jülyen dilmleyelim.
  4. Ton balığımızın yağının tamamını süzüp, çatal ile ezip, yumurtalarımızı karıştırıp, tepsiye bastırarak istediğiniz şekilde koyabilirsiniz.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecede 10 dakika fırında pişirip, daha sonrada malzemeler ile birlikte 10 dakika daha pişirebilirsiniz. Yada bütün işlemleri yapıp, 20 dakika pişirebilirsiniz.
  6. Salçamızı az su ile inceltip, ton balığının tabanına sürelim.
  7. Kaşar peynirimizi serpip, malzemelerimizi koyup 180 derecede fırına koyalım.
  8. Benim ton balık konservem 1000 gramdı. Bizim 8 adet pizzamız oldu.
  9. Verdiğim ölçüyle 1 adet pizza oluyor. Fazla olanları soğuduktan sonra streçleyip, dondurucuya koydum.
    Afiyet olsun.

Tarçınlı Cevizli Üzümlü Atom Kek Tarifi

 

Tarçınlı Cevizli Üzümlü Atom Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı dan biraz fazla şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı yoğurt (Ben yoğurt suyundan da koydum biraz güzel oluyor)
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2,5 su bardağı un

Tarçınlı Cevizli Üzümlü Atom Kek Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurtalar mikserle rengi açılana kadar çırpılır.
  2. Sıvı yağ yoğurt ılık su eklenip tekrar çırpılır.
  3. Şekerli vanilin kabartma tozu ve un eklenir çırpılır üzerine tarçın ve cevizde eklenir.
  4. Hafif unladığımız üzümler de eklenir dibe çökmemesi için unlamak gerekiyor bu aşamada çok fazla karıştırmadan yağladığımız kek kalıbına döküyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40 45 dk fırınınıza göre pişiriyoruz.İlk 20dk fırın kesinlikle açılmıyor. Deneyen herkese afiyet olsun

Fırında Yoğurtlu Patates Tarifi

 

Fırında Yoğurtlu Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Fırında Yoğurtlu Patates Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri soyun elma dilimi şeklinde kesin.
  2. Bir kabın içine yoğurt, yağ, tuz, pulbiber, kekik koyun ve karıştırın.
  3. Sosun içine patatesleri ekleyip harmanlayın.
  4. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Un Tarhanası Tarifi

 

Un Tarhanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram kapya biber
  • 1 kilogram domates
  • 1 kilogram kuru soğan
  • Alabildiğince un
  • 1 kilogram süzme yoğurt
  • 2 su bardağı ev yoğurdu
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Nohut kullanmak istemezseniz bir paket instant maya atabilirsiniz yoğurma esnasında)
  • Arzunuza göre
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 1 er yemek kaşığı
  • Kuru kekik
  • Kuru nane
  • Karabiber
  • Pulbiber

Un Tarhanası Tarifi Yapılışı

  1. Biberli domatesli soğanları temizleyip doğrayalım. Hepsini düdüklü tencereye bastırıp içerisine hiç su ilave etmeden düdüklü tencere etmeye başladığı andan itibaren 1 saat boyunca pişirelim.
  2. 1 saat sonunda kendi suyunu salmış olan sulanmış olan sebzeleri en az seviye kalana kadar blendırdan geçirelim ve soğumaya bırakalım.
  3. Düdüklü kullanmayanlar komple hepsini rondodan geçirip tencerede renkleri solana kadar pişirebilirler.
  4. Soğuyup oda ısısına geldiğinde önce içerisine süzme yoğurdu ekleyip, 2 bardak ev yoğurdunu ilave edin. İyice karıştırın.
  5. Yoğurtlar karıştıktan sonra 2 yemek kaşığı salça ilave edelim bu esnada dilerseniz pul biber gibi baharatlar ya da maydanoz gibi sebzeli ilave edebilirsiniz en son olarak hamur oluşacak kadar un ilave edip yoğuralım. Unu yarı yarıya beyaz un ve köy unu ile yaparsanız daha leziz olur.
  6. Üzerine bir kapak örtüsü güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim ertesi gün yine aynı saatte açıp üzerine un serpip tekrar yoğurup gazını alalım. Ve yine dinlenmeye bırakalım bir sonraki gün yine aynı işlemi yapalım ta ki hamurumuz fermente olup yapış yapış kabarıp yükselene kadar mayalandı diyoruz görüntülü kokudan zaten anlarsınız farklılaşıyor fermente olduktan sonra bir avuç tuz ekleyip son kez yoğuruyoruz.
  7. Pamuklu bir bez üzerine kaşıkla seriyoruz kurumaya başlayınca 3 nolu elekten geçirerek tarhanalarımızı oluşturuyoruz güneş görmeden birkaç gün kurumasını sağlayıp (güneş tarhananın rengini açıp o güzel kırmızılı rengini kaybettiriyor)
  8. Paketleyip güneş görmeyen, serin (dondurucuda olabilir) bir yerde kışın pişirmek üzere muhafaza ediyoruz afiyetle.Bu malzemelerden aşağı yukarı 8 kilogram kadar kuru un tarhanası elde etmiş olacaksınız.

Etli Patates Yemeği Tarifi

 

Etli Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500-750 gram kemikli dana eti
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 adet patates
  • Yarım limon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

Etli Patates Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kemikli etimizi düdüklü tenceremizde haşlayalım ve havasının çıkması için kenarda bekletelim.
  2. Benim düdüklümde 15 dk. Da pişiyor kemikli et ama markaya göre değişebildiği için siz kendinizininkine göre ayarlarsınız.
  3. Patateslerimizi iri iri doğrayalım ve tenceremizde zeytinyağında hafif kavuralım.
  4. Haşlamış olduğumuz etimizin suyundan alıp, sıcak su takviyesi ile birlikte patateslerin üzerini geçecek kadar su ekleyelim, ve patateslerimiz yumuşayana kadar orta ateşte pişirelim.
  5. Daha sonra içine etlerimizi ilave edelim.
  6. Bir iki taşım kaynatıp, baharatlarımızı ve limon suyumuzu ilave edelim.
  7. Son olarak tuzumuzu ekleyelim. Ocağımızı kapatalım.
  8. Süper pratik ve sağlıklı yemeğimiz hazır

Portakallı Revani Tarifi

 

Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 portakal kabuğu rendesi (Beyaz kısımlarını rendelemeyin acı tat verir)isterseniz limon kabuğu rendesi de olur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • Kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2,5 bardak su
  • 2,5 bardak şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Portakallı Revani Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti için:İlk olarak şerbeti hazırlayalım ki çabuk soğusun.
  2. Şekeri ve suyu bir tencereye ekleyin ve şeker suya karışıncaya kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  3. Kaynayan şerbete 3-4 damla limon sıkın, kaynadıktan 15 dk sonra kapatın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  4. Kek için:Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın ardından içine yoğurt, sıvı yağ ve portakal rendesini ekleyip çırpın.
  5. İrmik, un, kabartma tozunu ekleyip karıştırın yağlanmış dikdörtgen borcama döküp önceden ısıtmış olduğunuz fırında yaklaşık 20 dk pişirin.
  6. Pişen keki fırından alın ilk sıcaklığı geçtikten sonra kürdanla delikler açın ve soğuk şerbeti dökün, şerbetini çektikten sonra dilimleyin ve revaniyi dinlenmeye bırakın,.
  7. 2-3 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun🤗😊

Fırında Beşamel Soslu Karnıbahar Tarifi

 

Fırında Beşamel Soslu Karnıbahar Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy karnıbahar
  • 250 gr kıyma
  • Sıvı yağ
  • Maydanoz
  • Büyük bir soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • Limon suyu
  • Yarım çay bardağı süt

Beşamel Sos İçin

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un

Fırında Beşamel Soslu Karnıbahar Tarifi Yapılışı

  1. Karnıbaharı çiçeklerinden ayıralım yıkayalım haşlayacağımız tencereye alın.
  2. Üzerini çok fazla geçmesin suyu, haşlama suyuna yarım çay bardağı süt ve birkaç damla limon koyun karnabaharın kokusu gidecek böylelikle 3- 10 dakika kadar haşlandıktan sonra süzün.
  3. Yağladığınız fırın kabınıza haşlanmış karnabaharı yerleştirin.
  4. Tavada kıymayı ve iri doğranmış soğanı sıvı yağ ile kavurun daha sonra salça ve domates sosunu ekleyin tuz, karabiber ve maydanozu en son ekleyin.
  5. Kavurduğumuz kıymayı karnıbahar üzerine eşit dağıtın.
  6. Beşamel sos için küçük bir tencereye yağlarımızı koyalım hafif erimeye başlayınca unu ekleyelim kokusu gelinceye kadar kavuralım.
  7. Sütü ekleyelim yavaşca karıştırmaya devam edelim, fokurdamaya başladıktan 3-4 dakika sonra ocağı kapatın. Sıcak sıcak karnıbaharın üzerine eşit şekilde gezdirin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 8 dakika pişirin daha sonra kaşarı ekleyin tekrar fırına verin kaşar eriyinceye kadar kızartın.

Ekşili Sıkma Tarifi

 

Ekşili Sıkma Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı ekmek içi
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Reyhan
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Ekşili Sıkma Tarifi Yapılışı

  1. Önce kıyma yumurta ekmek içi ince doğranmış kuru soğan tuz pul biber güzelce yoğurulur.
  2. Küçük parçalar halinde köfte olarak kızartılır.
  3. Ayrı bir tencereye yağı koyup içine bir yemek kaşığı un bırakılıp biraz kavrulur.
  4. Üzerine domates ve biber salçaları ekleyip karıştırın isteğe göre karabiber ve reyhan ekleyebilirsiniz.
  5. Üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyin kaynadıktan sonra kızartılan köfteleri ve limon tuzunu ekleyin.
  6. 5-10 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatın yanına pirinç pilavı afiyet olsun.

Dızmana Tarifi

 

Dızmana Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 6 buçuk su bardağı un

İç harcı ;

  • 300 gram lor peynir
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerindeki sos için ;

  • 1 buçuk su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta

Dızmana Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir kaba ılık su, ılık süt, şeker ve mayayı alıp çırpıyoruz.
  2. Ardından yumurta, sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz en son unu ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Hamur kendini topladıktan sonra üzerine streç film ile kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
  4. Bir kaba lor peyniri ve iki yemek kaşığı sıvı yağı alıp karıştırıyoruz.
  5. Mayalanan hamuru alıp un yardımıyla bezeler haline getiriyoruz.
  6. Daha sonra oklava ile açıp içerisine lor peyniri bol bol koyup sarıyoruz.
  7. Daha sonra kesip yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
  8. Kenara alıp bu şekilde de 30 dk mayalandırıyoruz derin bir kaba üzeri için sos malzemelerini koyup çırpıyoruz.
  9. Fırın tepsisine dizdiğimiz hamurun üzerine döküyoruz.
  10. Daha önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırına tepsimizi atıyoruz.
  11. Üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz afiyet olsun. Pişme süresi fırından fırına değişebilir. Un miktarı bende tam ölçüdür. Ama undan una değişiklik gösterebilir de

Örgü Poğaça Tarifi

 

Örgü Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt (Bardak ölçüm 200ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1, 5 paket istant maya
  • 5 dolu yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tane yumurta (Beyazı sarisi üzerine sürmek için)
  • Aldağı kadar un

Örgü Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına koyalım su, süt, ılık olsun un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  2. Hamuru ılık bir yerde bir saat mayalandıralım hamur iki katı mayalanınca şekil verip tepsiye dizelim.
  3. Yarım saat tepside mayalanması için üzerini örterek bekletelim.
  4. Yumurta sarısına 1 çay kaşığı pekmez ekleyip karıştıralım poğaçalara sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

Söğürme Kebabı Tarifi

 

Söğürme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg orta yağlı kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su (Kıymanın kıvamına göre ayarlanabilir. azaltılabilir)
  • Not: ben knorr köfte harcı kullanıyorum

Söğürme için;

  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 3adet közlenmiş yeşil biber
  • 1-2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz

Söğürme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak söğürme kebabımızın köftelerini hazırlayalım. Bunun için derin bir kap içerisine kıymamızı, galeta unumuzu alalım.
  2. Üzerine rendelediğimiz soğan ve sarımsağı, karabiber, pul biber, kimyon ve tuzu alarak yoğurmaya başlayalım.
  3. Daha sonra suyu ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim. Su miktarını dilerseniz azaltabilirsiniz kıymanın kıvamına göre ayarlayın. Bu nedenle yavaş yavaş ekleyelim.
  4. Köftelerimize şekil verdikten sonra üzerini streçleyelim ve buz dolabının alt bölümünde dinlenmeye bırakalım.
  5. Bu sırada söğürme için karıştırma kabına doğradığımız közlenmiş patlıcan, kırmızı biber, zeytinyağını tuz ve kimyonu ekleyerek karıştıralım.
  6. Dinlenen köftelerimizi yağsız tavamizda pişirelim.
  7. Köftelerimiz piştikten sonra servis tabağımızın tabanına hazırladığımız söğürmeyi yayalım ve üzerine pişirdiğimiz köfteleri dizelim. Söğürme kebabımız servise hazır. Afiyet olsun.