13 Ekim 2020 Salı

Hira Tatlısı (Gül) Tarifi

 

Hira Tatlısı (Gül) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı mısır özü
  • 1 su bardağı taze yoğurt
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un (tepeleme olmadan)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Kırmızı gıda boyası (isteğe bağlı)

Üzeri için

  • Hindistan cevizi

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su

Hira Tatlısı (Gül) Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kasemize 1 adet yumurta 1 su bardağı mısırözü yağımızı ve 1 su bardağı taze yoğurdumuzu alarak karıştırıyoruz daha sonra içerisine 2 su bardağı irmik, kabartma tozu vanilya ve son olarak da unumuzu ilave ediyoruz.
  2. Yağlı yumuşak bir hamur olacaktır bu sizi endişelendirmesin. Eğer hamurunuzun cıvık olduğunu düşünüyorsanız kalan 3 kaşık unumuzu da kontrollü bir şekilde ilave ediyoruz çünkü markaya göre unu da değişiklik gösterebiliyor.
  3. Yumuşak bir hamur olacak. Daha sonra hamuru ikiye bölüyoruz ve bir kısmına gıda boyamızı ekliyoruz.
  4. Gıda boyası tamamen sizin isteğinize bağlı dilerseniz sadede yapabilirsiniz ben gül şekli verdiğim için kırmızı olmasını tercih ettim.
  5. Hamurumuzdan parça kopararak tezgahımızın yada tahtamızın üzerinde düzlüyoruz.
  6. Bir çay bardağı yardımıyla 4 adet yuvarlak kesiyoruz kesmiş olduğumuz yuvarlakları birbirinin üzerine uç uca koyuyoruz.
  7. Bir kenarından yuvarlayarak birleştiriyoruz ve ortasından bıçak ile kesiyoruz kesmiş olduğumuz her bir taraf gül şeklini alacaktır yağlı kağıt koyduğumuz tepsimize diziyoruz.
  8. 170 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  9. Diğer taraftan 2 su bardağı şeker ve iki buçuk su bardağı suyumuzu bir kaseye koyup şekeri eritiyoruz.
  10. Şerbetimizi kaynatmıyoruz pişen tatlılarımız fırından çıktığı zaman şerbetini dökebileceğimiz uygun bir yere aldıktan sonra şerbetimizi tatlımızın üzerine döküyoruz.
  11. Tatlımız sıcak şerbetimizi ise soğuk olacak 💜ve tatlımız hazır soğuyup şerbetini çektikten sonra üzerine hindistan cevizi dökerek servis edebilirsiniz afiyet olsun 

1 Tepsi 4 Farklı Kek Tarifi

 

1 Tepsi 4 Farklı Kek Tarifi İçin Malzemeler

Ana kek;

  • 3 yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat (üzerine 2 damla limon sıkılacak)
  • 2.5 su bardağı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Limonlu kek için;

  • 1 yemek kaşığı limonun suyu

Üzümlü kek için;

  • 3-4 yemek kaşığı kadar kuru üzüm

Fındıklı kek için;

  • 3 yemek kaşığı ezilmiş fındık

Çikolatalı kek için;

  • 2 tatlı kaşığı toz çikolata sosu

Kalıbı yağlamak için;

  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağı

1 Tepsi 4 Farklı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kalıbımızı tereyağı ile yağlayıp buzdolabına kaldıralım.
  2. Ana kekimiz için yumurta ve şekeri kabımıza alıp iyice çırpalım. Sütü, sıvı yağı, yoğurdu, karbonatı da ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Unumuzu, kabartma tozumuzu, vanilinimizi de ekleyip tekrar karıştıralım. Ana kekimiz hazır, şimdi çeşitlendirelim 😊.
  4. Limonlu kek elde etmek için 1 yemek kaşığı limon suyunu sıkalım ve ana kekimizin hamurundan 2. 5 kepçe kadar alıp limon suyu ile karıştırıp, kalıbımıza dökelim. (limon suyu hamurunuzun kıvamını seyreltirse hafif un ekleyebilirsiniz).
  5. Üzümlü kek elde etmek için öncelikle kuru üzümlerimizi sıcak suda 3-4 dk bekletelim ve üzümleri peçete yardımı ile kurulayarak unlayalım. Unlama işlemini mutlaka yapmalıyız çünkü unlama yapılmazsa kekimiz çöker. Unladığımız üzümleri 2. 5 kepçe kek hamuru ile karıştırıp kalıbımıza dökelim.
  6. Fındıklı kek elde etmek için dövülmüş fındıklarımızı, 2. 5 kepçe hamur ile karıştırıp kalıbımıza dökelim.
  7. Çikolatalı kek için 2 tatlı kaşığı çikolata sosunu 2. 5 kepçe hamurumuza döküp karıştıralım ve kalıbımıza alalım.
  8. Kekimizi, 180 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.
  9. Ve 4 ayrı kekimiz hazır, afiyet olsun ✨.

Damla Çikolatalı Muffin Tarifi

 

Damla Çikolatalı Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (yavaş yavaş ekleyin)

Damla Çikolatalı Muffin Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  2. Süt, yoğurt, yağ, kabartma tozu ve 2 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyin.
  3. En son damla çikolatayı ekleyip bir kaşıkla karıştırın.
  4. Kaplara 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurup üzerine bir kaç damla çikolata daha batırın.
  5. 175 derece fırında pişirin. İlk yarım saat fırın kapağını açmayın. Afiyet olsun 😋.

Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi

 

Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta boy patlıcan (közlenmiş)
  • 2 adet domates
  • 2 tane kırmızı biber (közlenmiş)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 orta boy soğan
  • ½ demet maydonoz
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Köz, ocak veya fırında patlıcan ve biberlerimizi közlüyoruz.
  2. Közlediğimiz biber ve patlıcanları soyup küçük küçük doğruyoruz.
  3. Kabukları soyulmuş domatesleri, soğan sarımsak ve maydanozları küçük küçük doğruyoruz.
  4. Tüm malzemeleri bir kap içinde harmanlayıp servis ediyoruz.

Çikolata Soslu Cup Kek Tarifi

 

Çikolata Soslu Cup Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından biraz eksik bardağı yağ
  • 1 paket çikolata sos(toz olarak konulacak)
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 buçuk su bardağı un

Çikolata Soslu Cup Kek Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeleri sırası ile konulup yavaş yavaş karıştırılır.
  2. En son üzerine çikolata parçacıkları konulur.
  3. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verilir.
  4. 25 dakika alt üst ayarında fırında pişirilir.
  5. Ben kalıp olarak karton olanı tercih ettim ama sizler kağıt kalıp da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden.

Falafel (Masterchef) Tarifi

 

Falafel (Masterchef) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
  • 1 su bardağı kuru bakla(bir gece önceden ıslatılmış)
  • 1 adet soğan (6’ya bölünmüş)
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kişniş

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı

Falafel (Masterchef) Tarifi Yapılışı

  1. Bir gece önceden bol suda ıslattığımız nohutları ve baklaları haşlayalım.
  2. Yumuşadıktan sonra süzüp mutfak robotumuza aktaralım.
  3. Un kıvamına gelene kadar robotta tüm malzemeleri çekelim.
  4. İçerisine dilerseniz birkaç yemek kaşığı zeytinyağı da ilave edebilirsiniz.
  5. Ardından diğer malzemeleri de ilave ederek mutfak robotundan geçirelim.
  6. Daha sonra robottaki harcı bir kaba alalım.
  7. Elde kolay şekil alan bir hamur kıvamına geldiyse ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak şekil verelim.
  8. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdıralım ve falafelleri kızgın yağda renk alana kadar kızartalım.
  9. Dış kısmı çıtır, iç kısmı hafif yumuşak kalan falafellerimiz hazır. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🔥.

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi

 

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ pazı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet domates yoksa konserve kullanabilirsiniz ben yarım lt kavanozun yarısını kullandım
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı kuru reyhan
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Soğan küçük doğranır.
  2. Pazı hariç diğer tüm malzemeler de eklenir güzelce çiğden karıştırılır
  3. Diğer taraftan pazı sıcak suya batırılır yumuşayınca soğuk suya tutulup süzülür. Nasıl kolayınıza gelirse öyle harç konulur.
  4. Sarılıp tencereye dizilir.
  5. Üstüne 2 su bardağı su dökülür.
  6. Limon dilimlenir üstüne konulur pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun….

Ezme Salata (Tam Kıvamında) Tarifi

 

Ezme Salata (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

Sosu için;

  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1,5 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ̆
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Salatası için;

  • 4 adet iri domates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kurusoğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz

Ezme Salata (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı

  1. Salatanın sosu için gerekli malzemeleri bir kapta karıştıralım.
  2. Daha sonra salata için gerekli sebzeleri teker teker robotta çekelim.
  3. Ardından salatamızın sosunu ekleyip iyice karıştıralım.
  4. Mümkünse dolapta bir kaç saat yada 1 gün dinlendirip servis yapalım.
  5. Bu salatamızı ister kahvaltıda ister yemeklerin yanında afiyetle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun☺️

Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • Su
  • Tuz

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartma için

  • Sıvı yağ

Üzeri için

  • Sarımsaklı ya da sade yoğurt

Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Sert olan kısımları kesilmiş ve çiçekleri ayıklanmış olan karnabaharları bir tencereye koyarak üzerini geçecek şekilde su ve tuz ekleyip haşlayın. Çok fazla yumuşamasına ve dağılmasına izin verilmeden suyu süzülmelidir.
  2. Başka bir kapta yumurta, süt çırpalım. Üzerine un ve tuzu ekleyerek tekrar çırpalım.
  3. Haşlanmış olan karnabaharları hazırladığımız karışıma teker teker bulayarak kızgın yağda her tarafını çevirerek kızartalım. Karnabaharlarınızı orta ateşte kızartmanız yeterli olacaktır.
  4. Dilerseniz peçete yardımı ile fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına alınız.
  5. Üzerinde sarımsaklı yoğurt ya da sadece yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Patates Çorbası Tarifi

 

Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 -5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 6-7 su bardağı su

Terbiyesi İçin

  • 1 çorba kasesi yoğurt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı un ( Tepeleme )
  • Yarım limonun suyu

Üzeri İçin

  • Tereyağı
  • Dereotu

Patates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri küçük küpler şeklinde doğruyoruz.
  2. Soğanı ve sarımsağı rendeleyip zeytinyağın da kavuruyoruz.
  3. Patatesi katıp üzerine suyunu ilave ediyoruz.
  4. Tuzunu ve karabiberini de ayarlıyoruz, kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika pişiriyoruz.
  5. Terbiyesini iyice çırpıyoruz, çorbadan iki kepçe alıp içine katıp karıştırıyoruz. Hazırladığım terbiyeyi içine katıp kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz ki kesilme olmasın.
  6. 10-15 dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz.
  7. İnce kıydığımız dereotunu da katıp erittiğimiz tereyağını da üzerine gezdiriyoruz. AFİYETLER OLSUN.

12 Ekim 2020 Pazartesi

Enfes Kurabiye Tarifi

 

Enfes Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon rendesi
  • Damla çikolata

Enfes Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve sıvı yağ iyice çırpılır.
  2. Önce pudra şekeri daha sonra un, kabartma tozu, vanilya elenerek eklenir.
  3. Hamur kıvam aldıktan çikolata ve limon rendesi eklenip dolapta yarım saat bekletilir.
  4. Soğuyan hamura şekil verip yarım saat kadar 160 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun ☺️🤤.

İrmikli Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi

 

İrmikli Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kakaolu bisküvi

İrmikli Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye vanilya hariç tüm malzemeler eklenir.
  2. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
  3. Fokur fokur kaynamaya başlayınca vanilya eklenir. 5 dakika daha pişirilip ocaktan alınır.
  4. Borcama 1 kat bisküvi dizilir üzerine muhallebisi dökülür .
  5. Sonra bir kat daha bisküvi dizilir üzerine muhallebi dökülür.
  6. İyice ılıyıp oda ısısına geldikten sonra buzdolabın da 2 saat dinlendirilir.
  7. İstenilen şekilde dilimleyip servis edilir.

Deneyeceklere kolay gelsin hoş çakalın.

Kıymalı Makarna Tarifi

 

Kıymalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket spagetti makarna (isterseniz başka makarna da olabilir)
  • 300gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • Tuz
  • Bir tutam maydanoz(isteğe bağlı)

Kıymalı Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Makarnayı biraz tuz ve zeytinyağı eklenmiş kaynar suya bırakın.
  2. Kısık ateşte makarna pişerken küçük küçük doğradığımız soğanları ve sarımsağı zeytinyağında kavurun.
  3. Ardından kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
  4. Domates rendesi ve salçayı da ekleyin iyice karıştırın.
  5. Haşlanmakta olan makarnanın suyundan 2 kepçe alarak kıymalı sosumuza ekleyin ve kapağını kapatın.
  6. Arada bir karıştırın. Suyunu biraz çekince kırmızıbiber karabiber ve tuzunu koyun.
  7. Ben ocaktan almadan bir tutam maydanoz da ekliyorum dilerseniz maydanoz ya da kekik ekleye bilirsiniz.
  8. Sosumuz hazır. Suyu süzülen makarnamızı geniş bir tencereye alıyoruz.
  9. Üzerine kıymalı sosumuzu ekleyip makarnaları ezmeden karıştırıyoruz.

Afiyet olsun :).