15 Ekim 2020 Perşembe

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı yağ
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için;

  • 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket krem şanti

Şerbet için;

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 damla limon

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbetini hazırlıyoruz çünkü şerbetin soğuk olması gerekiyor.
  2. Daha sonra yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Diğer malzemelerimizi sırasıyla döküyoruz.
  3. Tüm malzemeleri iyce karıştırdıktan sonra yağladığımız borcama döküyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz pişme süresi fırına göre farklılık gösterebilir.
  5. Muhallebisi için krem şanti ve margarin hariç bütün malzemeleri tavaya alıp koyulaşıncaya kadar çırpıyoruz .
  6. Daha sonra altını kapatıp krem şanti ve margarin ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Fırından çıkan kekimize soğuk şerbeti döküyoruz 20 dakika kadar bekleyip muhallebisini dökebilirsiniz.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun😊.

Soğan Çorbası Tarifi

 

Soğan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya yeteri miktarda sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 4.5 su bardağı sıcak tavuk suyu (kıvamını istediğiniz ölçüde değişebilirsiniz )
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar karabiber

Üzeri için;

  • Tereyağında kırmızı biber
  • Veya sıvı yağ da da olur

Soğan Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak soğanları incecik doğrayalım.
  2. Tereyağını tencereye koyalım eriyince soğanı katalım biraz kavuralım .
  3. Unu ekleyip biraz daha kavuralım sıcak tavuk suyunu ilave edelim .
  4. Sıcak olsun ki un topaklanmasın karıştırmaya devam edelim tuzunu karabiberini ekleyelim.
  5. 5 dakika kaynatıp altını kapatalım üzerine tereyağında kırmızı biberi yakalım dökelim .

Afiyet le içelim

Soya Kıymalı Patates Kavurma Vegan Tarifi

 

Soya Kıymalı Patates Kavurma Vegan Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 minik-orta patates
  • 2 kuru soğan
  • Yarım kase soya kıyması
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1,5 silme çay kaşığı tuz
  • Bir tutam maydanoz

Soya Kıymalı Patates Kavurma Vegan Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerin kabuğunu soyup düdüklüde 5 dk haşlayalım.
  2. O arada soya kıymasını sıcak suyla ıslayıp şişmesini bekleyelim. (10 dk yeterli).
  3. Şişen soya kıymasının suyunu süzgeçle süzüp soğuk sudan geçirelim.
  4. Haşlanmış patatesleri tane tane olacak çok ezilmeyecek şekilde doğrayalım.
  5. Soğanları ve maydanozu ayrı ayrı minik minik doğrayalım.
  6. Yağı tavamıza koyalım. Soğanı kavuralım.
  7. Üstüne soya kıymamızı ekleyip çok az su ekleyip biraz da onları kavuralım.
  8. Biber salçamızı ekleyelim. Soğan ve kıymayla iyice karıştıralım.
  9. Küp küp doğradığımız patatesleri, kimyonu ve tuzu ekleyelim. Karıştıralım.
  10. Çok az su ekleyip biraz da öyle karıştıralım.
  11. Tabaklara servis ederken üzerine doğradığımız maydanozdan serpelim.

Kolay Tavuk Tarifi

 

Kolay Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet tavuk but
  • 2 adet kuru soğan
  • 7-8 adet sarımsak
  • 6-7 adet patates
  • 1-2 havuç
  • Sıvıyağ
  • Su
  • Baharat tuz

Kolay Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Soğan, sarımsak, patates, havucu doğrayıp baharat tuz ve sıvı yağ ekliyoruz karıştırıyoruz.
  2. Tavuk butlarını baharatlayıp bütün malzemeleri borcama yerleştirip 1 su bardağı su koyup 200 derecede 35-40 dk pişiriyoruz. Yemeğimiz hazır.

Domates Çorbası (Sütsüz) Tarifi

 

Domates Çorbası (Sütsüz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet domates
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5 litre sıcak su
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Domates Çorbası (Sütsüz) Tarifi Yapılışı

  1. Yağı kızdırıp kokusu çıkana dek unu kavuruyoruz.
  2.  Salçayı ekleyip kokusu çıkana dek kavurup rendelediğimiz domatesleri ekleyip birkaç dk karıştırarak pişiriyoruz.
  3.  Sıcak suyu ekleyip kaynayana dek yüksek ateşte, sonrasında 10 dk kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  4.  Tuzunu da ekleyip dinlendiriyoruz.
  5. Üzerine kaşar peyniri serperek (isteğe bağlı) servis ediyoruz.

Afiyetler olsun.

Köstebek Pasta (Dikdörtgen Borcamda) Tarifi

 

Köstebek Pasta (Dikdörtgen Borcamda) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (2 su bardağı un kullandım)

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt ekledim
  • Ara sına kullandığım
  • 2 paket toz krem şanti
  • 1 bardak süt
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Köstebek Pasta (Dikdörtgen Borcamda) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar çırpınız.
  2. Sonra süt ve yap ekleyin çırpmaya devam edin kakao vanilya kabartma tozu ekleyin un ile çırpınız.
  3. Yağlanmış borcam önceden ısıtılmış fırına 180 derecede 30 dk pişirin.
  4. Arasına süreceğimiz krema harcını yapalım.
  5. Şantileri süt ile çırpınız damla çikolatası da ekletin dolapta soğumasını bekleyelim.
  6. Pişen kekimizi kenarlarda 1 parmak boşluk kalana kadar bıçakla kesini çerçevesini.
  7. Sonra üst tabakadan kaşık yardımıyla alın çok almayın yüzeysel.
  8. 1 barsak süt ile elit şekilde ıslatın.
  9. Sonra şantimizi ekleyelim çukur olan yerlere üstüne de kekten aldığımız parçaları rondadan çekin ve üzerine eşit bi şekilde yayın.
  10. 3 saat dolapta bekletin dilimleyin.

💐💐💐afiyet olsun.

Patatesli Ekmek Tarifi

 

Patatesli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy haşlanmış patates
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Un ve tuz

Patatesli Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yarım su bardağı ılık suya maya ve şekeri koyup karıştırıyoruz ve maya kabarırken hamur yoğuracağımız kaba haşlanmış patatesleri rendeliyoruz.
  2. 2 su bardağı su, kabaran mayayı koyup karıştırıyoruz, un ve tuzu da ekleyerek elimize yapışmayacak şekilde bir hamur elde ediyoruz ve üzerini kapatarak mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Sonra mayalanan hamurumuzu yağlanmış tepsiye elimizle düzgün şekilde yayarak 10 dakikada tepside dinlendiriyoruz ve(kullandığım tepsi 44cm )
  4. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.


Kabak Ekmeği Tarifi

 

Kabak Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 250g hokkaido kabak
  • 500g un
  • 1 paket kuru maya
  • 100g margarin veya tereyağı
  • 100g şeker
  • Bir tutam tuz

Kabak Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Ilk olarak 250g hokkaido kabağı dilim dilim doğrayıp bir tencereye alın.
  2. Azcık suyla haşlayın. Yumuşayınca suyu süzüp kabağı püre haline getirin.
  3. Sonra bir yoğurma kabına 500g un, bir paket kuru maya, 100g margarin, 100g şeker, bir tutam tuz ve ılımış kabak püresini ekleyip iyice yoğurun.
  4. Hiç un kalmasın kasede ve turuncu bir beze gibi gözükecek.
  5. Sonra onu ekmek şekline getirip, isterseniz üstüne kabak çekirdeği serpiştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırına 60dk koyun.

Bu ekmeğin özelliği hafif tatlımsı olması. Tereyağlı, reçeli çok güzel oluyor.

Nohut Yemeği (Etsiz) Tarifi

 

Nohut Yemeği (Etsiz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy patates
  • 1 su bardağı  nohut
  • 1 küçük baş soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı  salca
  • 2 çorba kaşığı  sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı  tereyağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • Tavuk bulyon
  • Az kekik
  • Su

Nohut Yemeği (Etsiz) Tarifi Yapılışı

  1. Patatesi küpler halinde doğrayalım daha minik doğradığımız soğanlarla kavuralım.
  2. Üzerine salça ve baharatları da ekleyelim.
  3. Düdüklü tencerede haşladığımız nohutlardan 1 bardak alıp üzerine dökelim.
  4. 1-2 karıştıralım ve suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.

Bardakta Çikolatalı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi

 

Bardakta Çikolatalı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğsü tatlısı için:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya  şekeri

Tavuk göğsü tatlısının üzerine:

  • 1 paket çikolatalı puding
  • 500 ml süt

Üzeri için:

  • Beyaz çikolata

Bardakta Çikolatalı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce tencereye 125 gram tereyağını eritiyoruz. Eridikten sonra üzerine 1 su bardağı unu ilave ederek iyice karıştırıyoruz pembeleşene kadar.
  2. Ondan sonra 1 litre sütü ilave ediyoruz. Ardından 1, 5 su bardağı şekeri ilave ediyoruz ve iyice kaynayana kadar ve koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Son olarak vanilya  şekeri ekliyoruz.
  3. Tatlı bardağını alıp aynı ölçüde bardakların yarısını dolduruyoruz.
  4. Diğer bir tencereye 500 ml sütü ilave ediyoruz.
  5. Ardından bir paket puddingi ilave edip iyice karıştırıyoruz. Koyulaşana kadar karıştırın.
  6. Pudding koyulaştıktan sonra tavuk göğsü tatlısının üzerine her bardağı ilave ediyoruz.
  7. 15 dakika buzdolabında bekletiyoruz tatlıyı. Beklettikten sonra en son beyaz çikolatayı rendeliyoruz bardakların üzerine.

Afiyet olsun. 👩🏻‍🍳❤️💖.

Püreli Sebze Çorbası Tarifi

 

Püreli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 5 -6 dal ıspanak
  • 1 adet patates
  • 1 avuç karnabahar
  • 1 avuç brokoli
  • 1 bardak pirinç
  • Yarım bardaktan biraz fazla şehriye
  • Yarım bardak buğday
  • Yarım bardak mercimek
  • 100 gram tavuk (kemiksiz)

Püreli Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeler iyice yıkanır. Süzülür. Bakliyatlar aynı şekil yıkanır süzülür.
  2. Derin bir tencerede hepsi içine atılır. (sebzeleri orta boy şeklinde doğrayabilirsiniz zaten bir süre sonra eriyip gidecektir. ) kaynatılır.
  3. Tavuğu ister ayrı haşlayıp içine atın isterseniz sebzelerle beraber çiğ atın. (ben çiğ attım)
  4. İsteğinize göre tuz ekleyin kaynayınca blendırdan geçirin.
  5. Suyu çekmesi önemli az miktar su kalmalı çok doyurucu bir tariftir.
  6. Sebzeleri, bakliyatları isteğe göre ekleyip çıkarabilirsiniz.

Afiyet olsun. (kıvamını koyu sevmeyenler ise blendırdan 2 3 dk geçirseler yeterlidir. ).

Peynirli Kıtır Kıtır Fit Kraker Tarifi

 

Peynirli Kıtır Kıtır Fit Kraker Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı lor peyniri
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 25 gram beyaz peynir
  • Tuz

Peynirli Kıtır Kıtır Fit Kraker Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yulaflarımızı robotta un haline getiriyoruz.
  2. Daha sonra bir kaseye yulafı, yoğurdu, yoğurt suyunu, zeytinyağını, lor peynirini, beyaz peyniri, maydanozu ve tuzu ekleyip güzelce elimizle yoğuruyoruz.
  3. Kıvamı tam tuttu bende bazı yulaflarda değişiklik olabiliyor cıvık olursa biraz daha göz kararı yulaf ekleyebilirsiniz.
  4. En son 2 yağlı kağıt arasında merdaneyle incecik olacak şekilde açıyoruz.
  5. Aklınızda bulunsun ne kadar ince olursa o kadar kıtır kıtır olur.
  6. Daha sonra su bardağının ağız kısmını suya batırarak hamurdan parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  7. 190 derecelik fırında 20 dakika da pişiyor ama fırında iken kontrol etmeyi lütfen unutmayın.

Dışarıda karnınız acıktığınızda enfes bir atıştırmalık oluyor. Afiyet olsun

Vanilyalı Ay Tarifi

 

Vanilyalı Ay Tarifi İçin Malzemeler

  • 225 gram tereyağı
  • 115 gram un
  • 175 gram badem unu
  • 1 çay kaşığı vanilya veya 5 ml vanilya esansı
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • 115 gram toz şeker

Üzerine serpmek için;

  • Pudra şekeri

Vanilyalı Ay Tarifi Yapılışı

  1. Fırını, 160 dereceye ayarlayınız.
  2. Çırpıcı (mikser) ile tereyağını (oda sıcaklığında), şekeri hafif ve kabarık krema haline getiriniz.
  3. Karışıma toz badem, vanilya, tuz ve un ilave edilerek 1-2 dakika karıştırınız.
  4. Çok fazla karıştırmamaya dikkat ediniz. Hamuru 30 dakika buzdolabında soğutunuz.
  5. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırınız.
  6. Parçalara 5 cm uzunluğunda parmak şeklini veriniz ve iki ucu içe doğru kıvırarak ay şeklini veriniz.
  7. Şekil verilen vanilyalı ay kurabiyelerini tepsiye aralıklı olarak diziniz.
  8. Kurabiyeleri, 20 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alarak, tepsilerde dinlendiriniz.
  9. Üzerlerine bolca pudra şekeri serpiniz.
  10. Süsleme için; isteğe göre bitter veya sütlü çikolata benmari usulü eritilir.
  11. Soğumaya başlayan çikolataya, dinlenen kurabiyelerin yarısı batırılır.
  12. Çikolataya batırılmış kısmına file badem serpebilirsiniz.