Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı yağ
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için;
- 5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket krem şanti
Şerbet için;
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 3 damla limon
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbetini hazırlıyoruz çünkü şerbetin soğuk olması gerekiyor.
- Daha sonra yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Diğer malzemelerimizi sırasıyla döküyoruz.
- Tüm malzemeleri iyce karıştırdıktan sonra yağladığımız borcama döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz pişme süresi fırına göre farklılık gösterebilir.
- Muhallebisi için krem şanti ve margarin hariç bütün malzemeleri tavaya alıp koyulaşıncaya kadar çırpıyoruz .
- Daha sonra altını kapatıp krem şanti ve margarin ekleyip karıştırıyoruz.
- Fırından çıkan kekimize soğuk şerbeti döküyoruz 20 dakika kadar bekleyip muhallebisini dökebilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun😊.