Yumuşacık Açma Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 şişe maden suyu
- 1 yumurta beyazı
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (5-6 su bardağı)
İçi için:
- Oda sıcaklığında tereyağ/margarin
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı
- Geniş bir kaba ılıttığımız su, süt, şeker ve instant mayayı alalım. İyice karıştırıp üstünü kapatalım. Bu şekilde 15 dakika bekleteceğiz.
- Mayalama işlemi aktifleştikten sonra maden suyu, yumurta beyazı, sıvı yağ ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- İyice karışan harcın üzerine azar azar unu eleyerek yoğurmaya başlayalım(mutlaka kulak memesi kıvamından biraz daha cıvık olmalı. ).
- Üzerini örtüp 45-50 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamur için çok büyük olmayacak şekilde parçalar koparalım.
- Tezgahı çok az yağladıktan sonra hamuru yuvarlak olacak şekilde tezgahta elimizle açalım.
- İçine oda ısısında olan tereyağımızı bıçak yardımıyla sürelim.
- Sarıp rulo haline getirdikten sonra kenara alalım. Bu şekilde hamur bitene kadar devam edeceğiz.
- Hamurumuz bittikten sonra ilk rulo haline getirdiğimiz açmadan başlayarak kıvırıp şekil vereceğiz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye alıp 10 dakika daha mayalanmaya bırakacağız. Mayalanan hamurumuzun üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırınımızda iyice kızarana kadar pişireceğiz.
Puf puf açmalarınız hazır. Afiyet olsun🤍.