17 Ekim 2020 Cumartesi

Yumuşacık Açma Tarifi

 

Yumuşacık Açma Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (5-6 su bardağı)

İçi için:

  • Oda sıcaklığında tereyağ/margarin

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu

Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir kaba ılıttığımız su, süt, şeker ve instant mayayı alalım. İyice karıştırıp üstünü kapatalım. Bu şekilde 15 dakika bekleteceğiz.
  2. Mayalama işlemi aktifleştikten sonra maden suyu, yumurta beyazı, sıvı yağ ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  3. İyice karışan harcın üzerine azar azar unu eleyerek yoğurmaya başlayalım(mutlaka kulak memesi kıvamından biraz daha cıvık olmalı. ).
  4. Üzerini örtüp 45-50 dakika mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamur için çok büyük olmayacak şekilde parçalar koparalım.
  6. Tezgahı çok az yağladıktan sonra hamuru yuvarlak olacak şekilde tezgahta elimizle açalım.
  7. İçine oda ısısında olan tereyağımızı bıçak yardımıyla sürelim.
  8. Sarıp rulo haline getirdikten sonra kenara alalım. Bu şekilde hamur bitene kadar devam edeceğiz.
  9. Hamurumuz bittikten sonra ilk rulo haline getirdiğimiz açmadan başlayarak kıvırıp şekil vereceğiz.
  10. Yağlı kağıt serili tepsiye alıp 10 dakika daha mayalanmaya bırakacağız. Mayalanan hamurumuzun üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu dökelim.
  11. Önceden ısıtılmış 170 derece fırınımızda iyice kızarana kadar pişireceğiz.

Puf puf açmalarınız hazır. Afiyet olsun🤍.

Fırında Leziz Basit Patlıcan Yemeği Tarifi

 

Fırında Leziz Basit Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patlıcan

Harcı için:

  • 300 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 2 orta boy domates
  • 6-7 adet yeşil sivri (kıl)biber(çarliston kullanırsanız 4-5 adet yeter
  • 2 iri diş sarımsak
  • Arzuya göre tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su

Fırında Leziz Basit Patlıcan Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanların kabuklarını şeritli soyalım.
  2. Boyuna dörde bölüp küp küp keselim.
  3. Kızgın yağda hafif kızartalım.
  4. Kızaran patlıcanları havlu kağıt serili bir tabağa alıp yağının süzülmesini beklerken harcı başlayalım.
  5. Harcı için bütün malzemeleri küçük küçük doğrayıp kıyma ve tuz ekleyerek lahmacun içi gibi yoğuralım.
  6. Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve salçayı koyup az kavuralım.
  7. 2 su bardağı sıcak suyla 1 dakika kaynatalım.
  8. Salçalı su hafif ateşte kaynarken fırın tepsisinin en altına patlıcanları serelim.
  9. Üzerine hazırladığımız harcı eşit şekilde yayalım.
  10. En üstünede salçalı sosu her tarafına gelecek şekilde döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi

 

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kesme şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya veya 1 paket instant maya
  • Alabildiği kadar un

İç harcı için;

  • 700 gram orta yağlı dana kıyma
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet soğan
  • 3 adet sarımsak
  • 2 adet kırmızı biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber veya pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su ( harç koyu kıvamlı olursa )

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için; ılık su, süt ve şekeri yoğurma kabına alın.
  2. Ardından mayayı da ilave ederek, mayanın erimesini bekleyin.
  3. Yağı tuzu ve unu ilave edip, hamuru yoğurun.
  4. Üzerini kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakın.
  5. Kıymalı harcı için:maydanoz hariç bütün malzemeleri rondodan çekin ve bir kaba alın.
  6. Maydanozu ince ince doğrayıp karışıma ilave edin yağı ve diğer baharatları da ekleyin gerekirse su ilavesi yapın.
  7. Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alın ve boyutunu istediğiniz şekilde açın.
  8. Üzerine 2 kaşık kadar kıymalı harcı yayın.
  9. Ben silex makinesinin 5 ayarında pişirdim siz isterseniz tavada veya fırında pişirebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌸.

Bu ölçülerden 27- 28 adet lahmacun çıkıyor.

Sünger Yaş Kek Tarifi

 

Sünger Yaş Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket krema
  • 200 gram çikolata

Sünger Yaş Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtayı şekeri çırpıyoruz.
  2. Kıvam alınca üzerine kalan tüm malzemeleri ekleyip yağlamış olduğumuz kalıbımıza dökün.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda pişiriyoruz.
  4. Sosumuz için sütümüzü ve kremayı ocağa alıyoruz .
  5. Kaynama yakın ocaktan alıp çikolataları döküyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz.
  6. Soğuyan kekimizin üzerine kürdan batırıyoruz tercihe göre sosun daha güzel yemesi için sosumuzu döküyoruz ( sosumuzda soğuk olucak ) şimdiden afiyet olsun 🌸.

Karnıyarık Tarifi

 

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo patlıcan
  • 150 gr kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 1 kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • 1 domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Göz kararı tuz
  • Sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağından biraz fazla su

Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları yıkayıp alacalı şekil de kabuğunu soyuyoruz acısı çıksın diye 10 dakika tuzlu suda bekletiyoruz .
  2. Patlıcanlar suda beklerken iç harcını hazırlayalım.
  3. Kıymayı tavaya alalım suyu çekilen kadar kavuralım.
  4. Daha sonra göz kararı sıvı yağ ekleyip doğradığımız soğan biber ve sarımsağı ilave edelim.
  5. Güzel şekilde kavuralım 1 tatlı kaşığı biber salçası tuz ve karabiber ilave ediyoruz.
  6. Altını kapatıyoruz suda bekleyen patlıcanları çıkarıp yıkıyoruz.
  7. Sonra kağıt havluyla kurulayıp yağda kızartıyoruz.
  8. Kızarttığımız patlıcanları uygun bir fırına alıp içini açıp iç malzemesini koyalım.
  9. Üzerine domates koydum ben sosu içinde 1tatlı kaşığı domates salçası ve yarım su bardağından biraz fazla su ilave edip tepsimize dökelim.
  10. 250 derece fırında kontrollü şekilde pişirelim afiyet olsun.

Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım brokoli
  • 1 adet havuç
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı mısır
  • 1 tutam dereotu
  • 1 avuç iri dövülmüş ceviz
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı labne
  • Tuz, karabiber (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Havuç ortadan bölünür ve dörde kesilir. Tencereye alınır ve 15 dakika hafif yumuşayana kadar haşlanır.
  2. Ocağın altını kapatılır. Aynı suya brokoli ilave edilerek tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika bekletin.
  3. Daha sonra suyunu süzün ve suyu iyice akana kadar bekletin.
  4. Uygun bir kaseye havucu rendeleyin. Brokoliyi küçük küçük doğrayın.
  5. Mısırı üzerine ilave edin. İnce doğranmış dereotu, cevizi ve sarımsağı koyun.
  6. Yoğurt ve labneyi de ilave ettikten sonra en son tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
    Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun 😘

Soğan Çorbası Tarifi

 

Soğan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağ (tepeleme)
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 4-5 su bardağı tavuk suyu
  • Karabiber
  • Tuz

Soğan Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Soğanınızı ortadan kesin, yarım halkalar elde etmek için ince ince dilimleyin.
  2. 1 kaşık tereyağını tencerede eritin. Eridikten sonra soğanları ilave ederek pembeleşene kadar kavurun.
  3. Hafif pembeleşince (asla yakmayın), unu ekleyin. Sürekli karıştırarak beraber kavurmaya devam edin. Kavurma aşamalarında ateşiniz yüksek olsun. Un ile beraber soğanı 2 dakika kadar daha kavurun.
  4. Daha sonra sıcak tavuk suyunuzu karışıma ekleyin. Dilerseniz tavuk suyu ve sıcak suyu karıştırarak da kullanabilirsiniz.
  5. Ateşinizi kısın, sürekli karıştırarak 5 dakika kadar daha pişirin. Burada kullandığınız suyun mutlaka sıcak olması gerekmektedir. Bu şekilde ununuz topaklanmadan daha kolay açılacaktır.
  6. Ardından  karabiber ve tuzunu ayarlayın. Ağzınıza hiç soğan gelmesin istiyorsanız bu aşamada blenderdan geçirebilirsiniz.
  7. Ocaktan aldığınız çorbanızı isteğe bağlı kruton ekmekle, üzerinde yağda yakılmış pul biber ile sıcak servis yapın…

Not: Bu benim pratik grip çorbam. Lütfen bu çorbanın gerçek tadı için bulyon eklemeyin, arzuya göre et suyu da ekleyebilirsiniz. İçerikte krema olmadığı halde lezzet olarak kremalı bir lezzete benzer bir tat elde edeceksiniz.

Parmak Yedirten Şahane Çöp Şişler Tarifi

 

Parmak Yedirten Şahane Çöp Şişler Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 parça tavuk bonfile

Sosu için :

  • 1 şişe maden suyu ( soda )
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2. 5 -3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Etleri takmak için :

  • Çöp şiş

Şişleri bulamak için :

  • Galeta unu

Kızartmak için :

  • Sıvı yağ

Parmak Yedirten Şahane Çöp Şişler Tarifi Yapılışı

Merhabalar, bugün akşam yemeğine tavada yaptığım çöp şiş tavukları mutlaka denemelisiniz, çook beğenildi 😉

  1. Bir paket tavuk bonfileyi önceden alıp buzluğa atmıştım. Önceden bunu çıkardım buzu tam çözülmeden dilim dilim kıydım. (resimdeki gibi ). İnce şekilde doğradığımız bu tavukları bir kabın içine alalım.
  2. Sosu için : 1 maden suyunu açalım. İçine yarım su bardağı süt koyalım. 1 yumurtayı kıralım. İçine unu, baharatları tuzunu koyup iyice çırpalım. Sosumuz hazır 😉
  3. Şimdi bu sosu doğradığımız tavuğun üstüne dökelim. Güzelce karıştıralım her yerine geçsin sos. Bunun üstünü kapatıp, 1 saat dinlendirelim. 😊
  4. Dinlenen tavukları süzgece alalım ve kaşıkla karıştırıp kalan suyunun süzülmesini sağlayalım.
  5. Bir tabağa galeta unu koyup hazırlayalım. Çöp şişleri alıp ortadan ikiye kıralım.
  6. Suyu süzülen tavukları teker teker alıp çöp şişi tavuğun bir altından bir üstünden zikzak çizer gibi geçirmek suretiyle şişlere takalım.
  7. Tavaya ayçiçek yağını koyup kızdıralım. Bu çöp şişleri önlü arkalı şişle birlikte galeta ununa bulayıp tavada arkalı önlü kızartalım.
  8. Kızaran tavukları havlu kağıdın üstüne alalım. Biz 6 kişi bol bol yedik. ;)) hem çok kolay hem çoook lezzetli, ;))

Servis önerisi👉şişleri naneli yoğurda batırıp yiyiniz.

Afiyetler olsun 😊

Yumuşacık Peynirli Sarma Börek Tarifi

 

Yumuşacık Peynirli Sarma Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka

Sos için;

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt

İçi için;

  • 1 paket lor peyniri
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Maydanoz
  • 1 çay kaşığı kadar tuz (kullanacağınız peynire göre ayarlayabilirsiniz)

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • Susam, çörekotu

Yumuşacık Peynirli Sarma Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sosumuz için uygun bir kapta bütün malzemelerimizi karıştıralım.
  2. Ardından iç harcımız için peynirlerimizi ve ince kıyılmış maydanozumu güzelce harmanlayalım.
  3. Yufkamızın bir tanesini serip üzerine bolca sosumuzdan sürelim.
  4. Üzerine tekrar yufkamızın birini serip soslayalım ve ilk önce artı şeklinde ortadan keselim. (2 yufka üst üste olacak)
  5. Daha sonra 8 parça olacak şekilde tekrar keselim ve iç harcımızdan koyup sıkı bir şekilde saralım.
  6. Tüm yufkalarımızı bu şekilde yapıp, sardıktan sonra üzerine keskin bir bıçak ile kesikler atalım.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize böreklerimizi dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirelim. ( Fırından fırına değişebilir, kendi fırınınıza göre kontrollü pişiriniz)
    Yumuşacık böreklerimiz servise hazır. İster kahvaltılarınız da ister çay saatlerinizde afiyetle yiyebileceğiniz muhteşem bir lezzet ! Afiyet olsun ;)

16 Ekim 2020 Cuma

Pankek Tarifi

 

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı un

Pankek Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzeme karıştırılır.
  2. Un eklenir ve karıştırılır.
  3. Kepçe yardımı ile tavaya yuvarlak şekilde dökün(yanmaz ve yapışmaz bir tava tercih edin).
  4. Hamurunuz hafiften göz göz olmaya başlayınca bir spatula yardımı ile çevirin.
  5. Hamurun tamamı bitene kadar aynı işlemi yapın.
  6. Çikolata yada istediğiniz reçel, marmelat ile servis yapabilirsiniz.

Not: eski kullanmadığınız ketçap/mayonez kaplarınız varsa içini yıkayıp hamuru doldurun ve onunla sıkarsanız tavaya daha düzgün ve daha yuvarlak bir pankekiniz olur.

Muhallebili Havuçlu Kek (Yumuşacık) Tarifi

 

Muhallebili Havuçlu Kek (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı 2 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 6-7 adet havuç ( ince rendelenmiş 4 su bardağı yakın )
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket hamur kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • Hindistan cevizi

Muhallebisi için :

  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 kahve fincanı un
  • 4,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı şeker

Muhallebili Havuçlu Kek (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır.
  2. Sıvı yağ ve rendelenmiş havuç konur hafifçe karıştırılır azar azar un ilave edilir.
  3. Kabartma tozu ,vanilya ,tarçın ve ceviz eklenir ve yağlanmış borcama dökülür.
  4. Isıtılmış fırında 160 derecede pişirilir.
  5. Muhallebisi için :Un, nişasta,süt konarak kısık ateşte pişirilir kaynamaya başlayınca 2 dk daha pişirilir .
  6. Vanilya ve tereyağ eklenerek akışkan bir kıvam elde edilir.
  7. Pişen kek soğuduktan sonra ılımış muhallebimiz dökülür üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.

Afiyet olsun 😉.

Nişastalı Göçmen Mantısı Tarifi

 

Nişastalı Göçmen Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Alabildiği kadar un
  • 1 yemek kaşığı tuz

İçi için;

  • Yarım kg orta yağılı kıyma
  • 1 orta boy soğan rendelenmiş
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme karabiber

Haşlamak için;

  • Kemik suyu ya da et suyu yoksa 2 litre kadar su

Üzeri için;

  • 1.5 kg yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz

Nişastalı Göçmen Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu yoğurmak için süt, su, yumurta, tuzu ve nişastayı çukur bir kapta karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek sert bir hamur yapıyoruz.
  3. Hamurumuzu bezelere ayırıp yarım saat üzerini kapatarak dinlendiriyoruz.
  4. Kıymamıza bir soğan rendeliyoruz.
  5. Tuz ,karabiber ekleyip karıştırıyoruz.İçimizi hazırlamış oluyoruz.
  6. Dinlenen hamurumuzu oklava yardımıyla ince açarak çay bardağının ağzıyla kesiyoruz.
  7. Bardağın ağzını ıslatıp üç dört şekil çıkarıyorum, kapatırken yapışmama gibi bir sorun yaşamıyorum.
  8. Kestiğimiz yuvarlakların içine bolca kıymamızı bırakıyoruz.
  9. Yarısını üzerine kapattığımız hamurların iki ucunu birleştirip şekli tamamlıyoruz.
  10. Unladığımız tepsiye bırakıyoruz.
  11. Bütün hamura aynı işlemi uyguluyoruz.
  12. Yapımına gelince, iki litre su veya etsuyunu kaynatıp tuzunu ayarlıyoruz.
  13. Mantıları içine atıp 15 dakika kaynatıyoruz.
  14. Pişen mantıları tabağa alıp üzerine arzu ettiğimiz kadar yoğurt, üzerine de pulbiberli, karabiberli tereyağı ve sıvı yağ karışımını gezdiriyoruz.

Afiyetle tüketiyoruz. Yapanlara afiyet olsun.

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi

 

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy lahana
  • Su
  • 1 çay kaşığı tuz (lahanayı haşlama için)

Sarma içi için malzemeler ;

  • 300 gram kıyma
  • 1, 5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 büyük soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  •  1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet yeşil nane
  • 1 çay bardağı su

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Lahananın yapraklarını ayırıyoruz ve büyük bir tencerede suyu kaynatıp içine tuzunu atıp lahananın yapraklarını 4 er 5 er içine bastırıyoruz.
  2. 2-3 dakika haşlayıp öbür tarafını çevirip aynı işlemi yaparak lahanaları haşlayıp kepçe yardımı ile kevgire alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz .
  3. İçini hazırlıyoruz ;pirinçleri iyice yıkıyoruz karıştırma kabına alıyor ve diğer malzemeleri katıyoruz.
  4. Soğanı minik minik doğrayıp katıyoruz, yeşillikler ince ince kıyılıp içine katıyor ve üzerine 1 çay bardağı su ekleyip iyice karıştırıyoruz, su eklememizin sebebi kıyma pirinç çok katı oluyor su ekleyince daha kıvamlı bir iç oluyor bu önemli.
  5. Sonra lahanaların sert yerlerini kesip alıyor ve tencerenin en altına seriyoruz.
  6. Lahanaları elimiz büyüklüğünde kesip içlerini koyup kenarlarını az büküp sarıyor ve tencereye sıralıyoruz ve tencereye pişirme payı bırakıyoruz ,çünkü pişerken taşmaması için.
  7. Sonra 1 yemek kaşığı salça ve sıcak suyu özleyip sarmaları basacak şekilde suyunu veriyoruz .
  8. Üzerine sarma kapağı veya porselen tabak kapatabilirsiniz ve pişmeye bırakıyoruz .
  9. Önce harlı ateşte sonra çok kısık ateşte kontrollü olarak pişiriyoruz.
  10. 1-2 saat dinlenince çok güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim.

Not ;piştikten sonra üzerine 2yemek kaşığı zeytinyağ dökebilirsiniz. Afiyet olsun 👌 👌