19 Ekim 2020 Pazartesi

Domates Salçası Güneşte Salça Tarifi

 

Domates Salçası Güneşte Salça Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kasa (30 kg ) yumurta domates
  • Tuz

Domates Salçası Güneşte Salça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle domatesler yıkanır genişçe bir leğen içerisine bol su doldurun yıkanan domatesler 3-4 parçaya kesilip suyun içerisine atılır.
  2. Domatesin çekirdekleri bu suya dökülsün diye böyle yapıyoruz sudan aldığınız domatesleri fazla suyunu sıkarak şeffaf battal boy sağlam bir poşete alın.
  3. Domatesin tamamını bu şekilde yapın poşetin ağzını bağlayın balkon veya açık bir alanda bol güneş alan bir yerde 4-5 gün bekletip çürütüyoruz.
  4. Hergün poşeti gelip gidip çiğneyin 4-5 gün sonra genişçe bez bir torbaya boşaltın ve torbayı bir kevgir üzerine alın ki fazla suyu süzülsün.
  5. 1 gece süzülen domatesleri geniş bir leğene alın güçlü bir el blendırı ile biraz parçalayın.
  6. Daha sonra azar azar elinizle bastırarak kevgirden geçirin kalan posasını da yeniden blendırdan geçirip tekrar elinizle bastırarak kevgirden geçirin.
  7. Tamamı bitince genişçe bir tencerede bir miktar kaynatın tuzunu atıp tepsilere pay edin ve bol güneş alan bir yere bırakın.
  8. 2-3 gün de bu şekilde güneşte bekleyecek dikkat edin hergün 4-5 sefer gelip gidip karıştırmanız lazım.
  9. Harika bir tat 👌 o kadar lezzetli olduki bir daha hazır domates almak istemeyeceksiniz👍

Kızarmış Dondurma Nasıl Yapılır

 

Kızarmış Dondurma Nasıl Yapılır İçin Malzemeler

  • Maraş dondurma
  • Her dondurma topu için 1 adet yumurtanın beyazı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Kahvaltılık mısır gevreği
  • Yarım çay kaşığı tarçın

Kızarmış Dondurma Nasıl Yapılır Yapılışı


  1. Ufalanmış mısır gevreği içine 1 yemek kaşığı pudra şekeri ve tarçın (Yarım çay kaşığı) ekleyip karıştırın.
  2. Kesilmiş maraş dondurmasını elinizle yuvarlak yapıp önce yumurta beyazına ardından mısır gevreğine bulayın.
  3. Aynı işlemi tekrar tekrar 3 kez yapın böylece dondurmanın üzerinde boşluk kalmayacak.
  4. Streç filme sarıp 3 saat derin dondurucuda bekletin.
  5. Dondurucudan çıkarıp her tarafını bol yağda kızartın.

Afiyet olsun :)

Patates Püreli Taskebabı Tarifi

 

Patates Püreli Taskebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Püre İçin

  • 3adet patates
  • 2 kaşık tereyağ
  • Kaşar rendesi
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz

Patates Püreli Taskebabı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını tencereye alıp etleri koyuyoruz biraz kavurduktan sonra doğradığımız soğanı biberi domatesleri ilave edip kendi suyuyla pişiriyoruz.
  2. Püre için patatesleri haşlıyoruz sıcakken eziyoruz tuzunu karabiberini tereyağı kaşar rendesi ilave edip süt ilave ediyoruz.
  3. Servis yaparken tabağa püreden koyup üzerine etleri koyup servis yapıyoruz.

Cepli Poğaça (Sandviç Poğaça) Tarifi

 

Cepli Poğaça (Sandviç Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un (5 bardaktan sonra kontrollü dökün)
  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçine

  • Kasar yada beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Marul
  • Domates
  • Salatalık

Cepli Poğaça (Sandviç Poğaça) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker, maya ve tuz karıştırılır. Unu kontrollü dökerek yumuşak hamur elde edin mayalanmaya bırakılır.
  2. Verdiğim ölçülerden tam 21 adet poğaça çıkıyor normal poğaça yapar gibi büyük bezeler almayın 20-21 adet çıkacak ona göre.
  3. Bezenizin büyüklüğünü ayarlarsınız hamurun tamamını önce 21 adet beze çıkacak şekilde paylara bölün ve yuvarlayın tezgaha dizin.
  4. Sonra tamamına elinizle bastırarak biraz acın üzerine bez örtün ve tek tek yapmaya başlayın bezeler önce küçük bir servis tabağı olarak açın yağlayın ve ikiye katlayın.
  5. Tekrar yağlayın ve tekrar katlayın. Hamur bitene kadar bu işlemi yapın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün 180-200 derecede alt üst pişirin.
  6. Poğaçaları pişince mutlaka dinlendirin soğuyunca araları daha kolay açılır istediginiz malzeme ile süsleyin.
  7. Ben marul, maydanoz ve peynir kullandım siz isterseniz salam vb. şeylerde yapabilirsiniz.

Afiyet olsun🤗🤗🤗

Nefis Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi

 

Nefis Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin veya tuzsuz tereyağı
  • 1 kilo süt 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket petibör bisküvi
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi

Üzeri İçin

  • Çikolata sosu
  • 1 buçuk su bardağı süs
  • Yarım su bardağı su
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı tuzsuz
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı nutella (Nutella güzel lezzet veriyor)

Nefis Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce bir kilo sütü bir bardak şekeri vanilyayı bir tencereye alalım sütümüzü kaynatalım ara sıra karıştırmayı unutmayalım.
  2. Ardından bir paket yağımızı tencereye alalım erimesini bekleyelim sonra bir su bardağı unumuzu karıştıra karıştıra ekleyelim beş dakika kavuralım.
  3. Ardından kaynayan sütümüzü kavrulan unumuzu çırparak ekleyelim koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim.
  4. Kare borcama bisküvimizi dizelim kuyu bir kıvam olan tatlımızı dizdiğimiz bisküvilerin üzerine dökelim ve yayalım soğumaya bırakalım.
  5. Sonra kakaolu sosumuzu yapalım yağ hariç tüm malzemelerimizi tencereye alalım ve karıştıralım ocağa alalım karıştıra karıştıra koyu bir kıvama getirelim.
  6. Kuyu kıvam alınca bir kaşık yağı ekleyelim parlak olsun diye soğumaya bırakalım soğuduktan sonra tatlımızın üzerine dökelim ve keselim.
  7. Üzerini hintistan ceviziyle süsleyelim ve dolaba koyalım bir gece kalırsa kıvamı sahada güzel oluyor deneyenlere şimdiden kolay gelsin hafif bir tatlı tavsiye ederim

Limonlu Kek (Az Malzeme İle) Tarifi

 

Limonlu Kek (Az Malzeme İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un (Tepeleme olmasın)
  • 2 yada 3 yumurta (Büyük olursa 2 yeterli)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 5 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker

Limonlu Kek (Az Malzeme İle) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpalım.
  2. Üstüne süt, yağ, limon suyunu ekleyip karıştıralım.
  3. Mutlaka elekten geçirdiğimiz unu ve kabartma tozu ile vanilyayı ekleyelim. En son ufak rendelediğimiz limon kabuklarını da ekleyip tekrar çırpalım.
  4. Yağladığımız kek kalıbına aktaralım.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika pişirelim.
  6. 👩‍🍳Klasik kek yapımlarında un miktarını çok fazla koymayalım.
  7. Kekin sünger gibi olmasını istiyorsak un yeteri kadar olmalı yoksa ekmek tadı verir.
  8. 👩‍🍳Keki kalıptan çıkarmakta acele etmeyelim. Islak bir bezle kalıbı ters çevirerek üstünü örtelim. Kendisi yavaş yavaş kalıptan ayrılacaktır zaten.
  9. 👩‍🍳Şeker ölçüsü için çok şekerli sevmeyenler için yeterli gelecektir zira üzerine pudra şekeri de serpeceğiz. Dilerseniz siz 1 su bardağı da yapabilirsiniz.

Afiyet olsun 🤗

Köz Biberli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Köz Biberli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 5 adet rendelenmiş domates
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı isot

Köz Biberli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın.
  2. Soğan ve sarımsakları iyice kavurun.
  3. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Rendelenmiş domatesleri ve közlenmiş biberleri ekleyip 5 dakika pişirin.
  5. Baharatları ve yıkadığınız bulguru ekleyip 5 dakika kadar bulguların lezzeti çekmesi için karıştırarak pişirin.
  6. Suyunu ekleyip yaklaşık 40 dakika bulgurun sulu tamamen bitmeden pişirin. (su tamamen bitmeden ocağın altını kapatırsanız pilavınız dinlenirken o suyu çekecek ve daha lezzetli olacaktır. ).
  7. 1 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Kebapçı Ezmesi Tarifi

 

Kebapçı Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet orta boy salatalık
  • 4 adet yeşil sivri biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 4 adet orta boy domates
  • Yarım limon azaltılıp çoğaltılabilir
  • 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2-3 yemek kaşığı isot (isteğe göre azaltılıp çoğaltılabilir)
  • 2 yemek kaşığı pul biber (isteğe bağlı azaltılıp,çoğaltılır)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Kebapçı Ezmesi Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı soyup yıkayın, yeşil biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin.
  2. Salatalığı, yeşil biberleri, soğanı rondo da ayrı ayrı kıyın.
  3. Dilerseniz zırhla da doğrayabilirsiniz maydanozu elinizde çok ince kıyın.
  4. Domatesi yine eliniz de çok ince doğrayın( kabuklarını soymanıza gerek yok, ama yine de dilerseniz soyabilirsiniz.
  5. Malzemelerin hepsini büyük bir kaseye alıp karıştırın.
  6. İçine yarım limon sıkın, nar ekşisi, isot, pul biber, tuz ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip güzelce karıştırın. Servise hazırdır.

Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 adet bulyon
  • Su
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Pul biber

Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Havuç ve sarımsağı rendeleyip yağ ile tencerede kavuruyoruz.
  2. Üzerine arpa şehriye atıp biraz daha kavurup sıcak su tuz ve bulyonu da atıp bi taşım kaynatıyoruz.
  3. Su 4, 5 bardak civarı siz kendinize göre ayarlaya bilirsiniz.
  4. Terbiyesi için su hariç diğer malzemeleri çırpıcı ile güzelce karıştırıp suyuda ilave ediyoruz.
  5. Çorbamızdan bir kepçe alıp terbiyeli karışıma döküp hızlıca karıştırıyoruz kesilmesin daha sonra terbiyeyi çorbanın içine döküp karıştırıyoruz yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırın kesilmesin.
  6. 5 dakika daha kaynatıp servise sunuyoruz.

Afiyet şeker olsun 😋.

Sebzeli Şiş Köfte Tarifi

 

Sebzeli Şiş Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet kabak
  • 1 adet domates
  • Çöp şiş

Köftesi için;

  • 600 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan(Rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu ya da ekmek içi
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Sosu için;

  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber

Sebzeli Şiş Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcan ve kabağı uzunlamasına olacak şekilde ince ince dilimliyoruz.
  2. Üzerlerine tuz serpip yaklaşık 15 dakika kadar yumuşaması için bekletiyoruz.
  3. Bu sırada köfte harcımızı hazırlıyoruz.
  4. Köftesi için verilen bütün malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz. İyice yumuşayan sebzeleri sudan geçirip yıkıyoruz. Her bir dilime köfte harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak kenar kısmına koyuyoruz.
  5. Rulo şeklinde sarıp ortadan ikiye kesiyoruz.
  6. Çöp şişlere bir patlıcan bir kabak ve bir dilim domates olacak şekilde  diziyoruz.
  7. Fırın tepsisine şişleri dizip sosu için verilen malzemeleri karıştırıp üzerlerine gezdiriyoruz.
  8. Yemeğimizin üzerini bir yağlı kağıtla kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında veriyoruz.
  9. Pişmeye yakın yağlı kağıdı alıp üzerleri biraz da bu şekilde pişip kızardıktan sonra fırından alıyoruz.Afiyet olsun.

18 Ekim 2020 Pazar

Farklı Ve Muhteşem Lezzetiyle Kebap Tarifi

 

Farklı Ve Muhteşem Lezzetiyle Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gr et
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı ketçap
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 tane yufka
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 patates
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı salça

Farklı Ve Muhteşem Lezzetiyle Kebap Tarifi Yapılışı

  1. Et, tuz ketçap ve sütle marine edilip dinlendirilir.
  2. Dinlendirilen et suyunu çekene kadar kavrulur.
  3. Suyunu çeken ete tereyağı ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
  4. Yufka iki parçaya bölünür ve yağlanır.
  5. Her parça rulo sarılıp kesilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  6. Patates ince ince kesilir kızartılır.
  7. Yoğurt, tuz ve sarımsakla karıştırılır.
  8. tereyağı salçayla kavrulur.
  9. servis tabağına yufkalar alınır.
  10. Üzerine et, yoğurt, kızdırılmış yağ salça karışımı ve patates alınır servis edilir.

Afiyet olsun 💐.

Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi

 

Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Birer bağ kuru patlıcan ve biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 3.4 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı  yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı  karabiber
  • 1 tatlı kaşığı  pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı  toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı dolusu kekik
  • 1 çay kaşığı dolusu fesleğen
  • 1 çay kaşığı dolusu reyhan
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Sos:

  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • 2 su bardağı sıcak su (gerekirse biraz daha eklenebilir.

Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcan ve biberler yıkanır ve bol sıcak suda haşlanır.
  2. Çatalı batırdığınız da kolayca patlıcana batıyorsa olmuş demektir.
  3. Çokta fazla haşlamayın dağılır. Pirinçler 2. 3 kez nişastasından ayrılıncaya kadar güzelce yıkanır.
  4. Yıkarken dikkat edin pirinçler kırılmasın.
  5. Ardından 2. 3 saat sıcak suda bekletilip sonrasında tekrar yıkanıp süzülür.
  6. Soğan ve domatesler çok çok ince kıyılır. Sıcak suda dinlenip ve süzülen pirinçleri geniş bir kaba alın.
  7. Üzerine. Soğan. Ezilmiş sarımsak. Salça domates ve diğer bürün malzemeler eklenip güzelce karıştırılır.
  8. Haşlanan ve soğuyan biber ve patlıcanları bu harç ile doldurun.
  9. Kullanacağınız tencere yada tavanın dibini yağlayın. Dolmaları dizin. Çift sıra da dizebilirsiniz gerekirse.
  10. Üzerine sosunu gezdirin. Varsa dolma taşı yerleştirin yoksa üzerine tabak koyup kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Not: ağzına kadar doldurmayın. En üst kısmının iki ucunu birleştirecek şekilde boşluk kalsın.

Afiyet olsun 

Meyveli Yulaflı Kek Tarifi

 

Meyveli Yulaflı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 6-10 adet kuru kayısı
  • 1 avuç kuru üzüm
  • Yarım su bardağı yulaf
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Susam

Meyveli Yulaflı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, şeker, süt, ve sıvı yağı sırası ile kaba alıp çırpalım.
  2. Kayısıları doğrayıp üzümler ve yulaf ile karışımın içine karıştıralım.
  3. En son un, kabartma tozu ve vanilya katarak güzelce çırpalım ve kalıba döküp hamurun üzerine susam serpelim.
  4. Daha sonra 180 derecelik fırına verelim. Üzerine isteğe bağlı karamel sosu dökülebilir.