Beşamel Soslu Patates Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pul biber
- 2 adet domates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 -2 kilo patates ( tepsimizin büyüklüğüne göre)
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2,5 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri ( bir büyük kase)
Beşamel Soslu Patates Musakka Tarifi Yapılışı
- Patatesleri yuvarlak halka şeklinde doğruyoruz, kızartıyoruz, iç harcı için; tavaya yağımızı koyup ısıtıyoruz.
- Soğanları küp küp doğruyoruz tavaya alıp karıştırıyoruz.
- Kıymayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz, salçasını domatesini biberini ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
- Baharatlarını ekleyip ocaktan alıyoruz, tepsiye patateslerin yarısını yerleştiriyoruz.
- Üzerine kıymalı harcı ilave edip üzerine tekrar patates yerleştiriyoruz,
- Beşamel sos için; tereyağını eritip unu ilave edip karıştırıyoruz.
- 2-3 dk kavurup sütünü ilave ediyoruz tekrar karıştırıyoruz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz, patateslerin üzerine döküyoruz.
- En üstüne rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz 200 derece fırında kızarana kadar, afiyet olsun ✨.