23 Ekim 2020 Cuma

Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kesme makarna (Çorbalık)
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1, 1, 5 litre su

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane

Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak 3 su bardağı suda kesme makarnayı haşlayalım ayrı bir kapta terbiyesini hazırlayalım yumurta, un, yoğurt ekleyip çırpalım.
  2. Pürüzsüz olana kadar daha sonra iki su bardağı ılık su ekleyip karıştıralım.
  3. Ve haşlanan kesme makarnanın üzerine ilave edelim kalan suyu da ilave edip tekrar karıştıralım.
  4. Kaynamaya başlayınca tuzunu da ekleyip kısık ateşte ağır ağır pişirin.
  5. Üzeri için küçük bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı 1yemek kaşığı sıvı yağ ve naneyi ekleyip kavurun
  6. Kavrulan sosu pişen çorbamızın üzerine gezdirelim ve çorbamızı ocaktan alalım afiyetler olsun 🥣.

22 Ekim 2020 Perşembe

Lahanazanya Tarifi

 

Lahanazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • Çeyrek lahana (haşlanıp yapraklar ayrılacak)
  • 3 parça tavuk göğüs (haşlanıp didilecek)
  • 3 domates (kabuksuz rendelenecek)
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsteğe bağlı kırmızıbiber

Lahanazanya Tarifi Yapılışı

  1. Lahanalar haşlanır. Yaprakları ayrılır.
  2. Soğanı ve sarımsağı doğrayıp yağda soteliyoruz, içerisine didilmiş tavuk, rendelenmiş domates ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Baharatlarını ekleyip kısık ateşte 5- 10 dakika pişiriyoruz.
  4. Küçük dikdörtgen borcama lahanadan bir sıra yayıyoruz.
  5. Üstüne biraz tavuk ve kaşar peyniri serpip ikinci kata geçiyoruz, borcam dolana kadar kat kat bu işlemi devam ediyoruz.
  6. En üste lahana yerleştirip kalan kaşarın hepsini döşeyip 180 derece fırına veriyoruz. 20-25 dakika pişiriyoruz. Afiyet şeker olsun :).

Konserve Mısır Tarifi

 

Konserve Mısır Tarifi İçin Malzemeler

  • Dilediğiniz kadar mısır( ben 8 adet kullandım )

Her küçük kavanoz için

  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Küçük kavanozlar

Konserve Mısır Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce mısırları bıçak yardımı ile dibinden olcak şekilde çıkarın.
  2. İki üç sıra çıkarında elinizlede çıkarabilirsiniz.
  3. Tüm mısırlar çıkınca güzelce yıkayıp tencereye alın.
  4. Ve üzerini geçecek şekilde su ekletin ve pişirmeye bırakın.
  5. Benim mısırları 1 saatte pişti sizde kontrol edin daha çabuk da pişebilir sizde süre değişebilir.
  6. Pişince kavanozlara mısırların tanelerini paylaştırın.
  7. Her bir kavanoz için bir çay kaşığı ve 1 çay kaşığı şeker ekleyin.
  8. Daha kavanozların üstüne kalan kaynar mısır suyundan ( yetmezse kaynar su da yapabilirsiniz ) üzerlerine döküp ters çevirin.
  9. Tüm mısırları bu şekilde kavanozlayıp sımsıkı kapatın ters çevirin.
  10. 1 gün soğumasını bekleyin daha sonra soğuyunca güneş görmeyen yerde saklayabilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌽.

Cevizli Krokan Tarifi

 

Cevizli Krokan Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Cevizli Krokan Tarifi Yapılışı

  1. Şekeri ocağa alıp orta ateşte pişirin.
  2. Topaklanma olmaması için ara ara karıştırın.
  3. Karamel rengini alınca cevizi içine atarak bir taşım karıştırın.
  4. Ocağın altını kapatın ve tereyağını içine ekleyin.
  5. Yağlı kağıt serili tezgaha karışımı ekleyin.
  6. İlk sıcaklık çıkmadan üzerine bir yağlı kağıt daha serip bir oklava yardımı ile şekil verin.
  7. Sıcaklığı çıkmadan yağlı kağıdı üzerinden alın ve istenilen boyutta kesin.

Servise hazır. Afiyet olsun ✨.

Kitel (Siirt Usulü) Tarifi

 

Kitel (Siirt Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su barda saverkitel ( yarma)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş

İçine;

  • 750 gram kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • Tuz ,karabiber ,pulbiber
  • 1 su bardağı ceviz içi

Hamuru açmak için ;

  • Zeytin yağı veya un

Haşlamak için ;

  • Su, tuz

Kitel (Siirt Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Saverkiteli ıslayalım ,tuzunu ,kişnişini ekleyip dinlenmeye bırakalım .
  2. 10 dk sonra 20 dk yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde edelim.
  3. Ardından kıymamızı tencereye koyalım, suyunu salınca soğanını ekleyelim.
  4. Ardından baharatlarını, tuzunu ekleyip bi güzel pişirelim .
  5. Sonra bi kaba boşaltıp buz dolabında soğumaya bırakalım.
  6. Ardından hamurdan cevizden büyük parçalar koyup un veya yağla açıp içini dolduralım.
  7. Köfteler bitince kaynamış suya biraz tuz atıp 5 dk haşlayalım ,su üzerinde yüzünce alıp servis edelim.

Tahinli Cookies Tarifi

 

Tahinli Cookies Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı esmer şeker (beyaz da olur)
  • 1 yumurta
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • 1 su bardağından iki parmak eksik un
  • Varsa ceviz

Tahinli Cookies Tarifi Yapılışı

  1. Tahin, yumurta ve şekeri güzelce çırpıp, diğer malzemeleri ekledim.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içine çok az çikolata koydum.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tam 10 dakika da pişti.
  4. Fırından çıkar çıkmaz bir su bardağının tersiyle hafifçe üstlerine bastırdım ki tam cookie olsun😊.

Biberli Ekmek (Hatay Yöresi) (Taş Fırında) Tarifi

 

Biberli Ekmek (Hatay Yöresi) (Taş Fırında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram lor peyniri yada çökelek
  • 5 orta boy kuru soğan
  • 3 domates
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 8 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • (salçalarım ev yapımı olduğu için tuz koymadım)
  • 1 çay kaşığı rezene
  • 3 yemek kaşığı çörek otu
  • 3 yemek kaşığı dağ kekiği (zahter)
  • 5 yemek kaşığı kavrulmuş beyaz susam

Biberli Ekmek (Hatay Yöresi) (Taş Fırında) Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları robottan geçirip suyunu sıkın robot kullanmayacaksanız çok küçük doğrayın.
  2. Domatesleri minik minik doğrayın.
  3. Ben beyaz susamı 1-2 dk yağsız tavada kavurdum.
  4. Tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırın.
  5. Lor peynirini iyice ezin topak kalmasın diğer malzemelerle iyice karışsın.
  6. Biberli ekmeğimizin içi hazır.
  7. Ben mahalle fırınına verdiğim için hamurunu yazmadım eğer evde yapacaksınız lahmacun hamuru yapıp üzerine incecik sürün.
  8. İster tavada ister fırında pişirin.
  9. Bu tarifle 32 adet biberli ekmek elde ettim.

Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi

 

Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram kadayıf
  • 50 gram tereyağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Muhallebi için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket krema

Süslemek için;

  • Çilek ve antep fıstığı

Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Kadayıfı didikleyin.
  2. Tereyağını eritin ve pudra şekeri ile karıştırın.
  3. Muffin kalıbına çay bardağı ile bastırarak şekil verin.
  4. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  5. Muhallebi için krema ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alın.
  6. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  7. Ocaktan alın vanilya ekleyip karıştırın.
  8. İlk sıcağı çıkıp ılımaya başlayınca kremayı ekleyin ve mikserle 5 dakika çırpın. (muhallebi koyu olursa biraz daha krema ekleyerek açabilirsiniz. )
  9. Kadayıfları muffin kalıbından çıkartıp servis tabağına dizin.
  10. İçlerini muhallebi ile doldurun. Çilek ve antep fıstığıyla süsleyin.

Afiyet olsun 😋.

Kızartma Tadında Sebze Yemeği Tarifi

 

Kızartma Tadında Sebze Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy patlıcan
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet kabak
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3 orta boy domates
  • 4-5 adet acı tatlı karışık sivri biber
  • 1 küçük çay bardağı su
  • 1  türk kahvesi fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz yarım
  • Tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Kızartma Tadında Sebze Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Tüm sebzeleri güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ardından patlıcanı patatesi ve kabağı parmak şeklinde doğrayıp hazırlayın.
  2. Tencereye bir sıra patates bir sıra kabak bir sıra patlıcan olmak üzere yan yana sıralayın.
  3. İsterseniz patlıcan daha çabuk piştiği için patatesi en alta orta kısmı kabak ve patlıcanlı ekleyebilirsiniz.
  4. Daha sonra üzerine ince dilimler halinde doğranmış domatesi ekleyin sarımsağa ve biberi de ekledikten sonra baharatları yağı ve suyu da ilave edin kapağı kapalı şekilde orta ateşte ocakta 20-25 dakika kadar pişirin afiyet olsun.

Granola Bar Tarifi

 

Granola Bar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı badem
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı keten tohumu
  • 1 çay bardağı susam
  • 7-8 adet kuru incir
  • 7-8 adet kuru kayısı
  • 5-6 adet hurma
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı bal

Granola Bar Tarifi Yapılışı

  1. Malzeme ölçüleri ve malzemeler, değişkenlik gösterebilir.
  2. Öncelikle ceviz ve bademi rondodan geçirelim.
  3. Hurma, incir ve kayısıyı minik minik doğrayalım.
  4. Pekmez, bal ve şekeri tavada biraz ısıtıp, şekerin erimesini sağlayalım.
  5. Daha sonra bütün malzemeyi karıştıralım.
  6. Yağlı kağıt serilmiş borcama koyup ıslak bir spatula ile iyice düzleştirelim.Dümdüz olsun.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık yirmi dakika kadar pişirelim.
  8. Fırından alıp, şekildeki gibi dilimleyip tekrar bir on dakika fırınlayalım. Eğer ikinci fırınlamayı yapmazsanız süt ile karıştırıp mısır gevreği gibi de tüketebilirsiniz. Umarım denersiniz 🙂💕.

Mercimek Çorbası Tarifi

 

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 6 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle mercimeği ıslatıp 2 dk bekliyoruz ve ovarak yıkıyoruz bulanık su gidene kadar yıkıyoruz ve düdüklüye alıyoruz.
  2. Havuç, patates, soğan ,sarımsak soyup birkaç parçaya bölüp tencereye ilave edin.
  3. 6 su bardağı suyu tuzu ilave edip düdüklüyü kapatıyoruz.
  4. Düdüklü ses çıkardıktan sonra 25 dk tutuyoruz.
  5. Havası çıktıktan sonra kapağı açıp blender ile çekip tereyağ sıvı yağ katıp ocağa alıp göbeklenene kadar tel çırpıcısıyla karıştırıyorum (üstü pelte gibi tutmasın diye) altını kapatıp servise hazırdır. Afiyet şifa olsun.

Yoğurtlu Patlıcan Mezesi Tarifi

 

Yoğurtlu Patlıcan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • Küçük kase yoğurt
  • 1 çimdik tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri İçin

  • Ceviz

Yoğurtlu Patlıcan Mezesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanları yanmaz tavada közleyelim ve soyalım doğrayalım.
  2. Bir kaba alalım üzerine yoğurt dökelim tuz ekleyelim yağıda ekleyip ezmeden karıştırın.
  3. Bir tabağa alıp üzerine ceviz serpip sunalım afiyet olsun. 👍

Nutellalı Browni Tarifi

 

Nutellalı Browni Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 120 gram tereyağ
  • 2 çorba kaşığı nutella (100 gr)
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 4/5 bardak şeker (200 gr)
  • 3/5 bardak un (80 gr)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kare paket beyaz çikolata
  • 1 kare paket sütlü çikolata

Nutellalı Browni Tarifi Yapılışı


  1. İlk olarak uygun bir tencerede tereyağ, kakao ve nutellayı eritiyoruz.
  2. Uygun bir kap da yumurta ve şekeri rengi açılana kadar çırpıyoruz elimizde çırpabiliriz çok hava alıp kabartmamıza gerek yok.
  3. Sırasıyla unu ve terayağlı karışımı da ekleyip homojen bir hale gelene kadar karıştırıyoruz.
  4. 22-22 olan fırın kabımıza yağlı kağıdı serip karışımın bir kısmını döküp beyaz çikolatalarımızı yerleştiriyoruz geri kalan kısmı da üzerine gezdirip en üste sütlü çikolatamızı diziyoruz.
  5. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında ilk 20 dakika dan sonra kontrol edip fırınına göre 22-25 dakika arasında çıkartıyoruz.

Afiyet olsun.