2 Kasım 2020 Pazartesi

Yumuşacık Mayasız Lavaş Tarifi

 

Yumuşacık Mayasız Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz


Yumuşacık Mayasız Lavaş Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabımıza unumuzu eleyelim tuzumuzu koyalım ve suyumuzu yavaş yavaş koyalım ve yoğuralım.
  2. Yoğurduğumuz hamur ele yapışmayan çok yumsak olmayan bir hamur olmalı.
  3. Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
  4.  Dolaptan aldığımız hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp az bir unla yufkadan biraz kalın açalım.
  5.  Açtığımız hamuru yapışmaz tavaya yüksek ateşte pişirelim.
  6.  Hemen pişiyor altı üstünü hemen çevirelim ve tavadan aldığımız lavaşları bir bezle saralım.


Bol Sebzeli Mercimek Çorbası (Sağlıklı Ve Lezzetli) Tarifi

 

Bol Sebzeli Mercimek Çorbası (Sağlıklı Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 3 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ (ben hakiki zeytinyağı kulandım)
  • 1 çay kaşığı silme zerdeçal

Bol Sebzeli Mercimek Çorbası (Sağlıklı Ve Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yıkadığımız mercimekleri düdüklü tencereye alalım.
  2. Ardından doğradığımız havuçları ve zerdeçal hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  3. Daha sonra zerdeçalı da ekleyip son kez karıştıralım ve tencereyi kapatıp ocağa alalım.
  4. Kaynayıp fışlamaya başladıktan sonra 35-40 dk kadar pişirelim.
  5. Ocaktan aldığımız çorbamızı 10 dk kadar dinlendirelim. (isterseniz blenderden geçirebilirsiniz ben hem malzemeleri tüm olarak sevdiğim için hem de daha sağlıklı bulduğum için gerek duymuyorum)
  6. Daha sonra istediğiniz gibi servis edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤩😍.

Kıyır Kıyır Elmalı Turta Tarifi

 

Kıyır Kıyır Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağından az şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

İçi için;

  • 3 tane elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • İsteğe göre ceviz

Kıyır Kıyır Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

  1. Elmalarımızın kabuklarını soyalım ve rendeleyelim üzerine toz şeker, tarçın ekleyip ocağa alalım ve pişirelim.
  2. Elmalar pişince ocaktan alalım ve içine ceviz koyalım soğumaya bırakalım.
  3.  Yoğurma kabımıza yoğurt, yağ, şeker, yumurta koyalım ve güzelce karıştıralım.
  4. Daha sonra elediğimiz unu yavaş yavaş dökelim ve bu sırada yoğurmaya devam edelim.
  5. Hamurumuz ele yapışmayan yumuşak olacak. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parçayı kenara ayıralım.
  6. Yağladığımız orta boy borcam kabımıza hamurumuzun kalan parçasını elimizle yayalım ve çatalla delikler açalım. Üzerine elmalı harcımızı döküp yayalım.
  7. Kenara ayırdığımız parçalardan minik parçalar alıp uzunlamasına açalım ve harcın üzerine bu şekilde hepsini dizelim.
  8. 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ve fırından çıkıp ilk sıcaklığı gidince üzerine pudra şekeri serpelim.

Afiyet olsun.

Bol Sarımsaklı Fırında Tavuk Tarifi

 

Bol Sarımsaklı Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parçalanmış tüm tavuk
  • 2 patates
  • 5-6 köy biberi
  • 8-9 diş sarımsak
  • 10-15 arpacık soğan

Marinesi için;

  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı sarımsak granül
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam kimyon
  • Tuz

Bol Sarımsaklı Fırında Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. • Temizlenip hazırlanmış tüm malzemeler bir kaba alınır. (sarımsak ve soğan doğranmayacak. ).
  2. •Marinesi için sarımsaklar ezilir ve diğer malzemelerle karıştırılarak bir sos oluşturulur. (pişmeyecek. ).
  3. •Hazırlanan marine sosu tavuklu karışıma eklenir ve iyice karıştırarak yaydırılır.
  4. Üzeri streçle kapatılarak 1 saat buzdolabında bekletilir.
  5. •Marinede olan tavuklar daha sonra olduğu gibi borcama aktarılır ve önceden ısıtılmış 200° derece fırında 1 saat kadar pişmeye bırakılır.

Afiyet olsun :).

Sebzeli Mantar Dolması Tarifi

 

Sebzeli Mantar Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg mantar
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Kekik

Üzeri için;

  • Kaşar rendesi

Sebzeli Mantar Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle mantarları sap kısımlarından ayırıp yıkayıp kurulayalım.
  2. Daha sonra patates biberler ve havucu küp küp doğrayalım.
  3. Bir tavada soteleyelim.
  4. Sotelenen sebzeleri baharatlarla tatlandıralım.
  5. Daha sonra fırın kabımıza yağlı kağıt serip mantarları dizip yaptığımız harcı ortalarına doldurup önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dk pişirelim.
  6. Fırından alıp kaşar rendesini mantarların üzerine ilave edip 5 dk daha kaşar eriyene kadar fırınlayalım.

Afiyet olsun 😊.

Üçgen Börek Tarifi

 

Üçgen Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka,
  • 1 adet yumurta (Beyazı harca, sarısı üzerine)
  • Yarım bardak süt,
  • Yarım bardak sıvı yağ

İç:

  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 adet çok minik doğranmış kuru soğan
  • 1 bardak kaşar (rendelenmiş)
  • Tuz, kara biber

Üçgen Börek Tarifi Yapılışı


  1. Geniş bir kapta yumurtanın beyazını, sütü ve sıvı yağı çırpma teliyle iyice karıştırın.
  2. Yufkayı tezgaha açın ve bu karışımın üçte birini her tarafa gelecek şekilde fırçayla sürün.
  3. İkinci yufkayı üzerine kapatın ve karışımdan boşaltıp her tarafına yayın.
  4. Üçüncü yufkayı da en üste serin. Kalan tüm karışımı boşaltın.
  5. Yufkaları iki tarafından içe doğru katlayın. Katlı bölüme iç koyun ve ortaya doğru rulo yapın.
  6. İkiye bölün, ruloyu üçgen olacak şekilde bıçakla kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  8. Çörekotu ve susam serpin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar kontrollü pişirin. Afiyet olsun. ❤.

Sebze Çorbası Tarifi

 

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy soğan
  • 2-3 tane yeşil biber
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça (domates, biber)
  • 1 orta boy patates
  • 1 havuç
  • 1 ufak parça pırasa
  • 3 parça brokoli
  • 1 su bardağı sıcak su(içine 1 bulyon eritin)
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye yemeklik doğranmış soğan ve yeşil biberi alalım üzerine sıvı yağ ekleyip kavuralım.
  2. Kavrulan soğanların üzerine salça ekleyip onu da kavurduktan sonra kabuklarını soyup yıkadığımız patates, havucu ve tüm sebzeleri ufak ufak doğrayıp tencereye ekleyip karıştıralım.
  3. 1 bardak sıcak suyla erittiğimiz bulyonu çorbanın içine ekleyip tekrar karıştıralım
  4. Son olarak sıcak suyunu da yine ekleyip kaynadıktan sonra altını kısıp sebzeler pişinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
  5. Sebzeler yumuşadıktan sonra çorbamızı blendırdan geçirip kıvamına göre ihtiyaç varsa sıcak su ekleyelim ve tuzunu baharatını ekleyip bi taşım kaynatalım. Çorbamız hazır.

Afiyet şifa olsun. ❤️❤️❤️

Hakiki Adana Usulü Soğan Salatası Tarifi

 

Hakiki Adana Usulü Soğan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • Tuz

Hakiki Adana Usulü Soğan Salatası Tarifi Yapılışı

Gerek Adana kebabının gerek sac kavurmanın kısacası tüm et yemeklerinin yanına yakışan nefis soğan salatası 👌

  1. Öncelikle soğanları ikiye bölüp halka halka doğrayıp süzgeç yardımıyla elimizle ovalayarak yıkayalım.
  2. 5 dk kadar suyunun süzülmesini bekleyelim. 👉Soğanları yıkamazsanız acı suyunu bırakır ve salatanızda istediğiniz lezzeti bulamazsınız.
  3. Suyu süzülen soğanları kabımıza alalım.
  4. Maydanozları doğrayıp soğanın üzerine ekleyelim.
  5. Yarım limonu sıkalım ve diğer baharatları ekleyelim ve karıştıralım. (Tuzu ve pulbiberi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
    Püf noktası : Soğan salatasına lezzetini veren sumaktır.
    Sumak ne kadar bol olursa salatanız o kadar lezzetli olur. 👌
    Salatanızın suyunu bırakmaması için tuzunu yemeye başlayacağınız zaman atmalısınız. 👌

Ciğer Sote Tarifi

 

Ciğer Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dana ciğeri (dilerseniz kuzu ciğeri de kullanabilirsiniz)
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz, pul biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Ciğer Sote Tarifi Yapılışı

  1. Ciğerlerin zarı soyularak iri küpler halinde doğrayalım. Biraz süzgeçte bekletelim ve varsa kanın süzülmesini sağlayalım. (Ciğerimizin yumuşak olması için dikkat etmemiz gereken püf noktaları tarifin devamında bulabilirsiniz)
  2. Ciğerlerimizi tencereye alarak suyunu verip çekene kadar pişirelim. Bu aşamada tencerenin kapağını kapalı tutalım ve orta ateşte pişirelim.
  3. Suyunu çekince  3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip daha önceden yemeklik doğranmış soğanları ekleyelim.
  4. Soğanlar diriliğini yitirinceye kadar kavurmaya devam edelim.
  5. Daha sonra salça ve baharatları ekleyerek ciğer sotemizi karıştıralım.
  6. Bir su bardağı kadar da sıcak su ekleyelim kısık ateşte 8-10 dk daha pişirelim.
  7. Yumuşacık ciğer sotemiz hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

1 Kasım 2020 Pazar

Semizotu Salatası Tarifi

 

Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 350 gram yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Bir tutam nane
  • Zeytinyağı

Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  1. 1 demet semizotunu güzelce yıkayıp ayıklıyoruz.
  2. 5-6 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırıyoruz.
  3. İsteğinize göre tuz ilave edebilirsiniz.
  4. Üzerine zeytinyağ ve nane ekip süsleyebiliriz.
    Afiyet olsun 😋.

5 Dakikada Çok Basit Soğuk Tatlı Tarifi

 

5 Dakikada Çok Basit Soğuk Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 poşet krem şanti
  • 1.5 bardak süt
  • 1 avuç damla çikolata
  • Muz
  • İsteğe bağlı miktarda bebe bisküvisi

Üzeri için

  • Çikolata sosu

5 Dakikada Çok Basit Soğuk Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Krem şantiyi yapıyoruz. Bebe bisküvisini parçalayıp koyuyoruz.
  2. Muzları kesiyoruz.
  3. Daha sonra hepsini karıştırıyoruz.
  4. Koyucağımız kaseleri süslüyoruz.
  5. Yaptığımız karışımı koyuyoruz.
  6. Üzerine sosu koyup süsleyip buzdolabında bekletiyoruz. Afiyet olsun.

İngiliz Keki Tarifi

 

İngiliz Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağından biraz az un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya

Islatmak için;

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker (Silme)
  • 1 yemek kaşığı kakao

Etrafına bulamak için;

  • Hindistan cevizi

İngiliz Keki Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ile şekeri çırpınız sonra diğer malzemeleri katın.
  2. Dikdörtgen borcama yağlı kağıt serin.
  3. Üzerine harcı dökün.
  4. 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin kek pişerken ıslatmak için şekeri kakaouyu sütü bir küçük kaba alın çırpın.
  5. Kek piştikten sonra küçük küçük kare olacak şekilde kesin iki yönlü kakaolu karışıma batırın.
  6. Sonra hindistan cevizine bulayın böyle devam ettirin.
  7. Sonra dinlendirin servis edin. Afiyet olsun.

Turşu Kızartması Fatsanın Gülü Tarifi

 

Turşu Kızartması Fatsanın Gülü Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 avuç yazın koyduğumuz fasulye turşusu
  • 1 yumurta
  • 5-6 yemek kaşığı mısır unu
  • 10 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Turşu Kızartması Fatsanın Gülü Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba fasulye turşusunun suyunu iyice sıkın ve elinizle iyice mıncıklayın.
  2. Mısır unu ilave edin.
  3. Sarımsakları ben iri doğruyorum kızarınca çok lezzetli oluyor.
  4. Yumurta kırın.
  5. Pulbiberi istediğiniz kadar ekleyin.
  6. İyice ezerek karıştırın.
  7. Kızgın yağlı tavaya döküp tava kapağıyla iyice bastırın.
  8. Kızarınca tava kapağıyla çevirin.Sıcak servis edin.