Yumuşacık Mayasız Lavaş Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Yumuşacık Mayasız Lavaş Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabımıza unumuzu eleyelim tuzumuzu koyalım ve suyumuzu yavaş yavaş koyalım ve yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamur ele yapışmayan çok yumsak olmayan bir hamur olmalı.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
- Dolaptan aldığımız hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp az bir unla yufkadan biraz kalın açalım.
- Açtığımız hamuru yapışmaz tavaya yüksek ateşte pişirelim.
- Hemen pişiyor altı üstünü hemen çevirelim ve tavadan aldığımız lavaşları bir bezle saralım.