4 Kasım 2020 Çarşamba

Çikolatalı Guinness Kek Tarifi

 

Çikolatalı Guinness Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 250 gram tereyağı
  • 2/3 su bardağı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı guinness bira
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2/3 su bardağı krema
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya

Kreması için;

  • 1 su bardağına yakın pudra şekeri
  • 300 gram labne
  • 10 adet frambuaz
  • 2/3 su bardağı krema

Çikolatalı Guinness Kek Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve 23 santimlik kek çemberi hazırlayın.
  • Kakao, bira ve tereyağını bir tencereye alın. Orta ateşte tereyağı eriyene kadar karıştırın.
  • Başka bir kabın içerisinde un ve toz şekeri karıştırın. Üzerine yumurtayı ekleyerek mikserle 1 dakika karıştırın.
  • Ardından krema ekleyerek 2 dakika daha karıştırın.
  • Daha sonra ocakta karıştırdığınız kakaolu karışımı da üzerine ekleyin ve çırpın.
  • Hazırladığınız karışımı kek çemberine dökün ve fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
  • Kek piştikten sonra oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Kreması için; Pudra şekeri, soğuk krema ve labneyi karıştırın.
  • Yoğun bir kıvam elde ettiğinizde kremayı buzdolabına koyun ve 1 saat dinlendirin.
  • Hazırladığınız keki ikiye bölün ve ortasına kremayı sürün. Diğer keki üzerine kapatın ve frambuaz eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.

Çikolatalı Guinness Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yumurtaların oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Zaman kazanmak için, ilk olarak kremayı hazırlayın ve buzdolabında bekletin.
  • Fırını önceden ısıtarak kekin eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.

Falafel Tarifi

 

Falafel Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 tutam maydanoz 
  • 1 küçük boy soğan 
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı yağ

Falafel Nasıl Yapılır?

  • Nohutları bir gece öncesinden ıslatabilir veya benim gibi haşlanmış donmuş nohut da kullanabilirsiniz. 
  • Bir gece önceden ıslanmış nohutları diğer tüm malzemelerle birlikte mutfak robotundan çekin. 
  • İyice hamur kıvamına geldikten sonra elinizle yuvarlak şekiller vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip 180 derecede 20 dakika kadar pişirin, dileyenler kızartma da yapabilir. 
  • Afiyet olsun ❤️

Ayvalı Kereviz Tarifi

 

Ayvalı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük kereviz
  • 1 adet ayva 
  • 2 adet küçük havuç
  • 1 adet patates
  • Orta boy 1 adet soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • Zeytinyağı
  • 1.5-2 bardak su
  • Tuz
  • Karabiber 
  • Pul biber (isteğe göre)

Terbiyesi için:

  • 2 adet iri mandalinanın suyu
  •  Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Ayvalı Kereviz Nasıl Yapılır?

  • Ayva ve kereviz iri bir şekilde doğranır limonlu suda bekletilir.
  • Havuclar ve patates çok küçük olmayacak şekilde doğranır ve yarim çay bardağı zeytinyağında hafif kavrulur
  • Piyazlık doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir biraz daha kavrulur. 
  • Limonlu suda beklemiş olan ayva ve kereviz dilimleri tencereye eklenir ve birkaç dakika daha kavrulur. Bu aşamada tuz ekleyebilirsiniz .
  • Terbiye için gerekli malzemeler bir kasede karıştırılır ve tencereye ilave edilir. 
  • Ardından 1.5 su bardağı sıcak su da ilave edilir. 
  • Karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber eklenir.
  • Yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirilir. Kerevizlerin yumuşamasına göre ocağın altı kapatılır.
  • Ocak kapatıldıktan sonra zeytinyağı gezdirilir( 3-4 yemek kaşığı kadar) ve kapak kapatılır yemek dinlenmeye alınır. (Ben bu aşamada çok az daha mandalina suyu gezdirdim yemeğime)
  • Servis esnasında maydonoz ve derotu ilavesi yapabilirsiniz.

Şakşuka Tarifi

 

Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 5 patlıcan
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 sivribiber

Domates sosu için

  • 6 domates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Üzeri için

  • Yarım su bardağı süzme yoğurt
  • 4 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Şakşuka Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patlıcanların uç kısımlarını kesip alacalı bir şekilde soyun ve küp küp doğrayın. 10 dakika tuzlu suda bekletin.
  • Ardından süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Biberleri temizleyip eşit büyüklükte şeritlere kesin.
  • Domates sosu için, domatesleri soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp domatesi soteleyin. Salçayı ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın.Suyunu çekene kadar pişirin.
  • Ayçiçek yağını tavada ısıtıp sırasıyla patlıcanları ve biberleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Kızaran sebzeleri servis tabağına alın.
  • Ortasına sosun üçte ikisini döküp üzerine ezilmiş sarımsakla karıştırdığınız süzme yoğurdu ilave edin.
  • Şakşukayı, klasik köfte veya mutancana ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Şakşukanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarif için gerekli olan patlıcanların, körpe ve çekirdeksiz olmasına özen gösterin.
  • Tarife başlamadan önce patlıcanları suda bekletmeyi ihmal etmeyin. Bu sayede acılıkları daha çabuk gidecektir.
  • Dilerseniz şakşukanın içerisine patates de ilave edebilirsiniz. Patatesleri kızartıp sosu dökmeden önce patlıcanlarla harmanlamak yeterli olacaktır.
  • Servis tabağına mutlaka kağıt havlu koyun ve sebzelerin yağını salmasını bekleyin.

1 Porsiyon Şakşuka Kaç Kaloridir?

  • Sebzelerle harmanlanan şakşukanın bir porsiyonu, yaklaşık 65 kaloridir. 

Patlıcan Kıstırma Tarifi

 

Patlıcan Kıstırma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg patlıcan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta

İç harcı için:

  • 150 gram kaşar peyniri
  • Yarım kalıp beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • Pul biber
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Cherry domates

Patlıcan Kıstırma Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve tuzlu suyun içerisinde 15 dakika kadar bekletin.
  • Soğanı yemeklik bir şekilde doğrayın ve zeytinyağlı tavada pembeleşene kadar soteleyin.
  • Soyduğunuz patlıcanları ikiye bölün ve 3 cm aralıklarla dilimleyin.
  • İç harcı için; Kaşar peyniri ve beyaz peyniri bir kaseye rendeleyin.
  • Maydanozları ince ince kıyarak peynirlerin üzerine ekleyin.
  • Daha sonra pul biber, karabiber ve yumurtayı da ekleyerek karıştırın.
  • Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak minik köfteler haline getirin.
  • Dilimlediğiniz patlıcanların arasında minik köfteleri yerleştirin.2 adet yumurtayı temiz bir kaseye kırın ve çırpın.
  • Hazırladığınız patlıcanları önce yumurtaya, sonra una bulayın, ardından kızgın yağda kızartın.
  • Patlıcan kıstırmayı cherry domates ve acı biberli sos ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Patlıcan Kıstırma Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız patlıcanları mutlaka tuzlu suda bekletin. Ardından kağıt havlu ile kurulayın.
  • Patlıcanları dik bir şekilde dilimlemek yerine, yuvarlak küçük dilimler halinde de kesebilirsiniz.
  • İç harcında yalnızca kaşar peyniri veya beyaz peynir kullanabilirsiniz.
  • Kızarttığınız patlıcanları, kağıt havluda beklettikten sonra servis edin.

Soslu Karnabahar Tarifi

 

Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 adet karnabahar
  • 1/2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı cajun baharatı
  • 4 yemek kaşığı sweeh chilli sos
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı acı sos
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı susam

Soslu Karnabahar Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı orta boyutlarda çiçeklere ayırın ve tencereye ekleyin. Üzerine su koyduktan sonra 10 dakika haşlayın.
  • Derin bir kaseye baharat ve beyaz unu koyun. Üzerine yavaş yavaş süt ekleyerek boza kıvamına getirin.
  • Haşlanan karnabaharları önce sosa, ardından galeta ununa batırın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, sos ve una batırılmış karnabaharları dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika, üzeri kızarıncaya kadar, kızartın.
  • Başka bir kasenin içerisine zeytinyağı, sweeh chilli sos ve acı sosu ekleyerek karıştırın.
  • Kızaran karnabaharları acı soslu karışıma bulayarak tekrar fırına atın ve 10 dakika kızartın.
  • Bu esnada maydanozları ince ince kıyın.
  • Soslu karnabaharları üzerine susam ve maydanoz serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.
  • Dilerseniz, karnabaharları pırasa ile birlikte de sunabilirsiniz.

Çilekli Charlotte Tarifi

 

Çilekli Charlotte Tarifi İçin Malzemeler

Kedi dili bisküvi için:

  • 1 su bardağı un 
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 4 adet yumurta beyazı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 30 gram toz şeker (farklı yerde kullanılacak)
  • 2 çay bardağı pudra şekeri

Kreması için:

  • Yarım su bardağı un
  • 500 ml. süt
  • 40 gram tereyağı
  • 8 adet yumurta sarısı
  • 1/2 çay kaşığı vanilya
  • 30 gram mısır nişastası

Pandispanya için:

  • 200 gram toz fındık
  • 240 gram yumurta beyazı
  • 180 gram pudra şekeri
  • 100 gram toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı vanilya
  • 70 gram un

Üzeri için:

  • 500 gram çilek
  • 2-3 dal nane

Çilekli Charlotte Nasıl Yapılır?

  • Pandispanya için; Un, toz fındık, pudra şekeri ve vanilyayı eleyerek kabın içerisine alın.
  • Yumurta beyazlarını ve toz şekeri farklı bir kapta karıştırarak mereng kıvamına getirin.
  • Unlu karışımı, kaşık kaşık alarak merengin içerisine ekleyin.
  • Pastacılık çemberinin kenarlarına yağlı kağıt serin ve hazırladığınız pandispanyayı kalıbın içerisine aktarın.
  • 4Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 30 dakika kadar pişirin.
  • Pandispanya piştikten sonra oda sıcaklığında bekleyerek soğumaya bırakın.
  • Kreması için; Vanilya ve sütü küçük sos tenceresinde kaynatın.
  • Ayrı bir cam kabın içine toz şeker ve yumurta sarılarını çırpın. 
  • Un ve nişasta ekleyerek karıştırın. Bir taşım kaynattığınız sütlü karışımı yumurtaların üzerine yavaşça ekleyin ve hızlı hızlı karıştırın.
  • Kremayı benmari usulü pişirin ara sıra karıştırın.
  • Kedi dili bisküviler için; 30 gram toz şeker ve yumurta sarısını mikserle çırpın.
  • Başka bir kapta 70 gram toz şeker ve yumurta beyazını karıştırın.
  • İki karışımı da spatulayla birbirine yedirin. Ardından elenmiş unu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı sıkma torbasına alın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisini karışımı 10 cm kalınlıklar olacak şekilde sıkın.
  • Üzerine bolca pudra şekeri ekleyerek önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 10 dakika pişirin.
  • Soğuyan pandispanyayı 3 eşit parçaya bölün. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın ve üzerine krema dökün.
  • Üzerine doğranmış çilekleri yerleştirin. Üzerine tekrar krema ve pandispanya ekleyin. Pandispanyalar bitene kadar bu işleme devam edin.
  • Üç katlı pastanın kenarlarını da krema ile sıvayın. Pişen kedi dili bisküvileri pastanın kenarlarına dik olarak yerleştirin.
  • Üzerini tekrar çilek ve nane ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Çilekli Charlotte Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kedi dilini hazır olarak da kullanabilirsiniz.
  • Pandispanyayı mutlaka soğutun. Aksi takdirde kremanın kıvamı bozulacaktır.
  • Kremayı hazırlarken yumurta sarılarını benmari usulü karıştırarak pişirin.

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

 

Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 2 muz
  • 250 gr kadayıf
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 45 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Çilek

Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Tarife başlamadan önce kadayıfı buzlukta dondurun ve soğukken ufalayın. Sonrasında tereyağını tavada eritin ve ufalanmış kadayıfı ekleyip kavurun.
  • Fındık içlerini de farklı bir tavada kavurun. Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Kavurduğunuz fındıkları kadayıfa ekleyip harmanlayın. Un, bir su bardağı şeker ve sütü tencereye alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Karışımı ocaktan alın ve üstüne krem şantiyi ilave ederek mikserle 3-4 dakika çırpın. Muhallebi ılındıktan sonra içine küçük küçük kesilmiş muzları ekleyin.
  • Kadayıfın yarısını cam bir kaba yayın ve üzerine muhallebinin tamamını dökün. Kalan kadayıfı da üzerine dökerek soğumaya bırakın.
  • Kadayıflı muhallebiyi tek başına sunmak istemiyorsanız, ev yapımı hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kadayıflı Muhallebinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kadayıfları kavururken fazla pişmemesine dikkat edin ve yanmaması için sık sık karıştırın.
  • Muhallebiyi hazırlarken topaklanmalar oluşursa karıştırma işlemini hızlandırın.
  • Muhallebi piştikten sonra içerisine bir tatlı kaşığı tereyağı koyup eritin. Bu sayede daha koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Muhallebinin kıvamı çok koyu olursa, tekrardan ocağa alın ve üzerine yavaş yavaş süt ekleyin.
  • Hazırladığınız muhallebinin içini ve üzerini, muz, çilek gibi meyve dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Kadayıflı Muhallebi Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık bir porsiyon kadayıflı muhallebi, yaklaşık 200 kaloridir.

Kuzu Etli İslim Kebabı Tarifi

 

Kuzu Etli İslim Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr parça kuzu eti
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 2 su bardağı su
  • 4 patlıcan
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için

  • 3 domates

Kuzu Etli İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Eti, küp doğranmış domates ve soğan, suyla birlikte tencereye alın. Eti yumuşayana kadar pişirin. Piştiğinde tuz, baharat ekleyin.
  • Suyunu süzün ve bunu yemeğin üzerine sos yapmak üzere ayırın. Patlıcanları uzunlamasına, 1 cm kalınlığında dilimleyin. Bir süre tuzlu suda bekletin.
  • Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız patlıcan dilimlerinden iki tanesini çazraz olacak şekilde tabağa yerleştirin.
  • Tam ortasına bir parça et yerleştirip patlıcanların uç kısımlarını etin üzerine kapatın. Açılmamaları için üzerine birer kürdan batırın.
  • Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin. En üste domates ve biber dilimlerini yerleştirin.
  • Sos için ayırdığınız etin suyuna domatesleri rendeleyip tuz ekleyin. Bu sosu patlıcanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tavuklu Saray Pilavı Tarifi

 

Tavuklu Saray Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı çiğ badem
  • 2 dilim tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı siyah kuru üzüm
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1.5 tatlı kaşığı bal
  • 1.5 tatlı kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • 1 adet kesme şeker
  • Nar taneleri
  • Havuç rendesi
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuklu Saray Pilavı Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak pirinci bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.
  • Bademleri sıcak su içerisinde 10 dakika bekletin. Ardından kabuklarını soyun.
  • Tavuk etini sotelik doğrayın. Pilav tenceresine sıvı yağ dökün.
  • Kabukları soyulmuş bademleri sıvıyağa ekleyin.
  • Bademler pembeleşmeye başladığında tavukları da içine ekleyin ve soteleyin.
  • Tavuklar renk değiştirmeye başladığında karabiber, bal ve kuru üzümü tencereye alarak karıştırın.
  • Farklı bir tencerede tereyağını eritin. Yıkadığınız pirinçleri içerisine ekleyin.
  • Pirinci kavurduktan sonra üzerine sıcak su ilave edin.
  • 1 adet kesme şekeri de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın.
  • Pilav suyunu çektikten sonra, hazırladığınız tavuklu bademli harcı üzerine ekleyin.
  • Daha sonra rendelenmiş havuç ve nar taneleri ile tatlandırın.
  • Tavuklu saray pilavını, kıl biber turşusu ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Padişah Sofrasından Patatesli Pirzola Kebabı Tarifi

 

Padişah Sofrasından Patatesli Pirzola Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram kuzu pirzola
  • 2 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Padişah Sofrasından Patatesli Pirzola Kebabı Tarifi Yapılışı


  1. Pirzolayı hafif sıvı yağ ile yağlayıp kızgın bir tavada iki tarafını da 30 saniye olacak şekilde mühürleyin.
  2. Ayrı bir tavada 2 kaşık tereyağı ile önce piyazlık doğranmış kuru soğanı 10-15 dakika hafif kahverengi renk alana kadar pişirin.
  3. Pişirdiğiniz soğanı fırın tepsisine dökün ve aynı tavaya kalan 2 kaşık tereyağı ve 1 cm’lik yuvarlak dilimler halindeki patatesleri ekleyin.
  4. Patatesleri 5 dakika hafif renk atana kadar tavada çevirin. Pişirdiğiniz patatesleri de tepsiye alın ve baharatları ekleyip soğanla birlikte karıştırın.
  5. Et suyunu tepsiye dökün. Patateslerin üstüne pirzolaları dizin. Pirzolanın 2 tarafını da hafif tuzlamayı ihmal etmeyin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Sufle Tencerede (10 Dakikada) Tarifi

 

Sufle Tencerede (10 Dakikada) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 7 – 8 çorba kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • İsteğe bağlı ortalarına 2 şer kare bitter çikolata

Sufle Tencerede (10 Dakikada) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker çırpılır. Elle de çırpabilirsiniz illa miksere gerek yok.
  2. Süt, yağ kakao vanilya eklenir.
  3. Unu kontrollü ekleyin.
  4. Kabartma tozunu da unutmayın.
  5. Sufle kaplarınıza paylaştırıp ortalarına 2 kare bitter batırın.
  6. Tencerede kaynayan suyun içine koyun 10 dakika ağzı kapalı kaynatın.

Aside (Bulamaç) Tatlısı Tarifi

 

Aside (Bulamaç) Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pekmez
  • 5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • Fıstık

Aside (Bulamaç) Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Pekmez, su tencereye alınır güzelce karıştırılır.
  2. Nişasta kaşık kaşık eklenerek karıştırılır.
  3. Sonrasında tencereyi ocağa alıp orta ateşte kaynayıp koyulaşana kadar karıştırılır ve tencereyi ocaktan almaya yakın tereyağıda içene eklenir edinceye kadar karıştırıp ocaktan alınır.
  4. Servis etmek için kaselere alınır.
  5. Soğumasını bekledikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  6. Ben fıstık kullandım sizlerde isteğe bağlı fındık, ceviz, badem, hindistancevizi kullanabilirsiniz.