Çikolatalı Guinness Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 250 gram tereyağı
- 2/3 su bardağı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı guinness bira
- 1 su bardağı toz şeker
- 2/3 su bardağı krema
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya
Kreması için;
- 1 su bardağına yakın pudra şekeri
- 300 gram labne
- 10 adet frambuaz
- 2/3 su bardağı krema
Çikolatalı Guinness Kek Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve 23 santimlik kek çemberi hazırlayın.
- Kakao, bira ve tereyağını bir tencereye alın. Orta ateşte tereyağı eriyene kadar karıştırın.
- Başka bir kabın içerisinde un ve toz şekeri karıştırın. Üzerine yumurtayı ekleyerek mikserle 1 dakika karıştırın.
- Ardından krema ekleyerek 2 dakika daha karıştırın.
- Daha sonra ocakta karıştırdığınız kakaolu karışımı da üzerine ekleyin ve çırpın.
- Hazırladığınız karışımı kek çemberine dökün ve fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
- Kek piştikten sonra oda sıcaklığında dinlendirin.
- Kreması için; Pudra şekeri, soğuk krema ve labneyi karıştırın.
- Yoğun bir kıvam elde ettiğinizde kremayı buzdolabına koyun ve 1 saat dinlendirin.
- Hazırladığınız keki ikiye bölün ve ortasına kremayı sürün. Diğer keki üzerine kapatın ve frambuaz eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.
Çikolatalı Guinness Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Yumurtaların oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
- Zaman kazanmak için, ilk olarak kremayı hazırlayın ve buzdolabında bekletin.
- Fırını önceden ısıtarak kekin eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.