Tavuklu Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kültür mantarı (600g)
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük baş soğan
- 2 tane yeşil biber
- 2 tane kırmızı (kapya) biber
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tane küp şeker
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 su bardağı sıcak su
Tavuklu Mantar Sote Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuk göğsünü küp şeklinde doğrayalım, üzerine ılık su ile kekik ilave edip haşlayalım.
- Suyunu çekince göz kararı biraz yağ ilave edelim ve karıştıralım.
- Sonra sırasıyla ince ince doğradığımız soğanı, biberleri, salçayı katıp tavukları ezmeden biraz çevirelim.
- Kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi, küp şekerini, mantarımızı ve baharatları ve bir su bardağı sıcak su ilave edip tenceremizin kapağını kapatalım, sebzeler yumuşayana dek pişirelim.
- Yemeğinizin daha sulu olmasını isterseniz biraz daha su ilave edebilirsiniz.
- Pişen yemeğimiz servise hazır. Sağlıcakla kalın.😉