5 Aralık 2020 Cumartesi

Pamuk Gibi Tel Tel Açma Tarifi

 

Pamuk Gibi Tel Tel Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( 1 inin sarısı ayrılacak üzeri için )
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • 8-8, 5 su bardağı un (Yaklaşık )

Pamuk Gibi Tel Tel Açma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ılık süte şekeri ve mayayı ilave edip eriyip aktifleşmesini sağlayalım.
  2. Derin bir kaba bu karışımı ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  3. Üzerine yavaş yavaş un ilave edip güzelce yoğuralım.
  4. Hamur kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak biraz ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra hamurun üzerini temiz bir poşetle kapatıp üzerini örtelim mayalanması için yaklaşık 30-40 dk bekletelim.
  5. Hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle çay tabağı genişliğinde açıp rulo şeklinde sarıp sağlı sollu kıvırıp açma şekli verelim.
  6. Tüm hamuru bu şekilde yapalım.
  7. Daha sonra yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirip üzerine yumurta sürelim.
  8. 15-20 dakikada tepside mayalandırıp 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  9. Yumuşacık tel tel açmalarımız hazır ☺afiyet olsun.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar: Malzemeler oda sıcaklığında olmalı, süt el yakmayacak sıcaklıkta olacak yoksa hamur kabarmaz, hamur yumuşak hafif ele yapışan bir kıvamda olacak, hamur üzeri iyice örtülerek mayalanması için yaklaşık 30 40 dakika dinlendirilmeli, hamur sekil verildikten sonra 15 20 dakikada tepside mayalandırıp daha sonra fırına verilmeli vakti olmayanlar fırınının ayarını 50 dereceye getirerek bu işlemi yapabilirler.


Mercimek Köftesi Tarifi

 

Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 2/3 yaprak marul
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı karabiber

Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Patatesi soyun ve yemeklik doğrayıp bir tencereye kırmızı mercimekle birlikte ekleyin su ile kaynatın.
  2. Suyunu çektikten sonra ince bulguru ekleyin ve mercimeği ocaktan alın.
  3. Kapağını kapattığınız tencerede ince bulgurun şişmesi için mercimekle birlikte yaklaşık 15-20 dakika bekletin.
  4. Bu sırada bir tavada zeytinyağını kızdırın ve doğranmış kuru soğanları kavurun.
  5. Biber salçası, domates salçası, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyerek soğanlı karışımı 3- 4 dakika kadar kavurun.
  6. Maydanozu ve marulu ince ince kıyın.
  7. Şişen bulgurlu ve mercimekli harca salçalı, soğanlı harcı ekleyin. Güzelce karıştırın.
  8. Doğranmış yeşillikleri de ilave edin. Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun.
  9. İçine isterseniz limon sıkabilirsiniz yada nar ekşisi ekleyebilirsiniz. Ben ekledim.
  10. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinizde sıkarak şekil verin.

Afiyet olsun.

Güveçte Et Sote Tarifi

 

Güveçte Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Güveçte Et Sote Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı etimizi düdüklü tencereye koyup kapağını kapatıp 15 dakika pişiriyoruz.
  2. Ardından diğer malzemeleri ufak ufak doğrayıp yağda kavuralım ve pişen eti baharatları üzerine döküp 5 dakika daha pişirelim.
  3. Piştikten sonra güvece alıp üzerine 1 er kepçe etin suyunu dökelim.
  4. 250 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika daha pişirelim. Afiyet olsun 

Küçük Kek Kalıbında Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi

 

Küçük Kek Kalıbında Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet şekerli vanilin
  • 25 gram kakao
  • 2 avuç kırılmış ezilmiş fındık

Küçük Kek Kalıbında Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz.
  2. Kalan malzemeleri sırasıyla ekliyoruz tahta kaşıkla ya da düşük devirde mikserle karıştırıyoruz.
  3. Yağladığımız küçük fırın tepsisi ne karışımı döküyoruz.
  4. 180°’de ısıttığımız fırına koyuyoruz ortalama 20 dakikada pişiyor yine de kürdanla kontrol ederek bakınız.

Kendini Zebra Sanan Islak Kek Tarifi

 

Kendini Zebra Sanan Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı ılık su (en son koyulacak)

Sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı kakao

Üzerine;

  • Pasta kreması veya krem santi ne isterseniz hazırlayıp sürebilirsiniz
  • Ben çikolata rendesi ile süsledim 🤗

Kendini Zebra Sanan Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Her zaman olduğu gibi yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Sonra mikseri kullanmıyorum. Tel çırpıcı ile malzemeleri sırası ile ekliyorum.
  3. Unu kabartma tozu ve vanilini iyice yedirdikten sonra en son su ilave edip karıştırın. 🤗
  4. Un kontrolü yapıp katı ise ılık su, cıvık ise biraz daha un koyabiliriz.
  5. Yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim.
  6. 180 derece fırında 30 _35dk pişirelim fırından fırına değişebilir fırınınıza göre ayarlayalım.
  7. Gelelim sosuna; Bütün malzemeleri tencereye alıp, karıştıralım ocağa alıp kaynatmadan şekeri eriyene kadar karıştırıp altını kapatalım.
  8. Kek soğuyunca bıçak ile keke delikler açıyorum.
  9. Kek de sosta soğuk olacak şeklde sosu dökelim.
  10. Üzerine krem şanti veya pasta kreması ne isterseniz hazırlayıp sürelim.
  11. Yaş pasta tadında pastamızı dolapta 1 -2 saat bekletip dilimleyip servis yapabiliriz. 🤗 afiyet olsun 🙋🏻‍♀️.

Yumoş Poğaçalarım Tarifi

 

Yumoş Poğaçalarım Tarifi İçin Malzemeler

Hamur İçin

  • 2 su bardağı ılıtılmış süt
  • 1 paket toz maya
  • 1 su bardağından az ertilmiş yağ
  • 5 bardak un tabi dikkatli şekilde
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 silme yemek kaşığı şeker

İçi İçin

  • Zeytin
  • Sürmelik çikolata

Üzeri İçin

  • 1 yumurta
  • Çörek otu

Yumoş Poğaçalarım Tarifi Yapılışı

  1. Sütü ılıtalım ılındıktan sonra yoğurma kabına alalım, mayayı içine dökelim ve karıştıralım 5 dakika falan öyle beklesin.
  2. Sonra şeker, tuz ve yağı ekleyelim elimizde şeker eriyene kadar karıştıralım bence elle yapmak daha iyi çünkü elinizin sıcağıyla mayalanması daha iyi oluyor.
  3. Sonra unu dikkatli dikkatli ekleyelim. Sert bir hamur olmasın asla. Hatta mümkünde biraz ele yapışsın.
  4. 1 saat üzerini örtüp bekletelim. Sıcak ortamda beklesin. Mutfak soğuksa fırının içinde çalıştırmadan beklesin.
  5. Daha sonra bezeler halinde yuvarlak yapalım. Elimiz de açalım ve istediğimiz ürünü koyalım. Ben birazını çikolata sürdüm birazına da zeytin çikolata sürdüklerinizi güzel yuvarlayın ki çıkmasın.
  6. Üzerine yumurtayı çırpalım ve sürelim isteğe göre susam ve ya çörek otu serpelim ben yağlı kağıt kullandım.
  7. 170 derece de üzeri kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 30- 35dakka fazla kalmasın sertleşmesin. Afiyet olsun.

Fırın Poşetinde Tavuk Baget Tarifi

 

Fırın Poşetinde Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk baget
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, kekik, pul biber
  • Fırın poşeti

    Fırın Poşetinde Tavuk Baget Tarifi Yapılışı

    1. Bir kabın içerisine yıkadığımız tavuk bagetleri koyalım.
    2. Üzerine salça, tuz, sıvı yağ, yoğurdu ve sarımsakları ekleyip elimizle iyice harmanlayalım.
    3. İçerisine harmanladığımız tavukları yerleştirip poşetin ağzını bağlayalım.
    4. Üzerine bir kaç yerinden kürdanla delik açıp 200 dereceyi geçmeyecek şekilde 1, 30 saate yakın pişirelim. Nar gibi kızarıyor.
    5. Afiyet olsun.


Enfes Kremalı Penne Makarna Gigi Hadid Makarnası Tarifi

 

Enfes Kremalı Penne Makarna Gigi Hadid Makarnası Tarifi İçin Malzemeler

Makarna İçin

  • 3 su bardağı makarna
  • 3-5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Sos İçin

  • 1 adet domates
  • 1 kutu sıvı krema
  • 1 orta boy soğan
  • 1-2 diş sarmısak
  • Kaşar rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Pulbiber

Enfes Kremalı Penne Makarna Gigi Hadid Makarnası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir tencereye tereyağı ve makarnaları alıp hafif kavuruyoruz.
  2. Daha sonra üzerini geçecek şekilde sıcak su ve tuz ekleyip kapağını kapatıyoruz. Orta ateşe alarak suyunu çekmesini bekliyoruz (Suyunu süzmüyoruz. Pilav gibi demlenecek)
  3. Diğer yandan derin bir tavaya sıvı yağı, tereyağı, küp küp doğradığımız soğanları, rendelediğimiz sarımsakları alıp rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  4. Yine çok küçük doğradığımız domateslerimizi de ekleyerek karıştırıyoruz. Domateslerin pişmesine yakın, makarna suyundan bir kepçe alıp, krema ve kaşar peynirlerini ekleyip kaşarlar eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
  5. Baharatlarınıda ekledikten sonra suyunu çeken makarnayı bu sosun içine ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  6. Dilerseniz üzerini maydanoz veya naneyle süsleyebilirsiniz. Lezzeti gerçekten hafif ve mükemmel. ☺️.

Püf noktalar: Değerli nyt’ciler öğrenci evinde bulunduğum zaman diliminde makarna ustası oldum diyebilirim. Öğrendiğim önemli bir nokta var makarna suyu süzülmez ve sudan geçirilmez. Pilav gibi demleyerek yaparsanız tüm tadı, tuzu besinleri içerisinde kalır ve kiloda aldırmaz. İtalyanlar’ın meşhur makarnalarıda bu şekilde yapılır. Hepinize afiyet olsun😋.

Şifa Deposu Sarı Mercimek Çorbası Tarifi

 

Şifa Deposu Sarı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su mercimek
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy patates
  • 1 küçük havuç
  • 2 tane kereviz sapı
  • 1 su bardağı kemikli et suyu
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı zencefil
  • Tuz karabiber pulbiber kimyon

Şifa Deposu Sarı Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yıkladığımız mercimeği tencereye alıp üzerine 4-5 bardak su ekliyoruz.
  2. İçerisine patates soğan kereviz sapı ve havucu küçük küçük doğruyoruz ve kalan bütün malzemeleri ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Sebzeler iyice pişince altını kapatıp blendera çekiyoruz.
  4. Kıvamı su ile isteğe göre ayarlanabilir.
  5. Blendera çektikten sonra bir parça tereyağ ekleyip 5 dk daha kaynatıyoruz.Şifa deposu çorbanız servise hazır afiyet olsun 🥣.

Kremalı Tadında Mantar Çorbası Tarifi

 

Kremalı Tadında Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un(Tepeleme)
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt (Kaynadıktan sonra )

Kremalı Tadında Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye tereyağ alınır eridikten sonra un eklenir.
  2. Biraz kavurduktan sonra küçük doğranmış mantarlar eklenir.
  3. Unun rengi değişince su ilave edilir ve kaynatılır.
  4. Kaynadıktan sonra süt ilave edilir ve ocağın altı kapatılır.
  5. Afiyet olsun.

Pita Ekmeği (Gobit) Tarifi

 

Pita Ekmeği (Gobit) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı süt
  • 0.5 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 5-6 su bardağı un

Pita Ekmeği (Gobit) Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzeme karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir. Un miktarı farklılık gösterebilir.
  2. 40-50 dakika hamur mayalanmaya bırakılır.
  3. Hamurdan portakal kadar bezeler yapılır.
  4. Hamur bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
  5. Önceden ısıtılmış 220 derecede 10 dakika kontrollü olarak pişirilir.
  6. Evde yapılan et döner ile servis edilir.
  7. Afiyet olsun.

 

Beyaz Ekmek Tarifi

 

Beyaz Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un( hafif yumuşak olacak biraz da ele yapışacak)

Beyaz Ekmek Tarifi Yapılışı


  1. Ilık su, şeker ve maya aktive edilir 5-10 dk.
  2. Aktive edildikten sonra tüm malzemeler ilave edilir.
  3. Yavaş yavaş un eklenir.
  4. İstediğimiz şekilde kıvama gelince, 30 dk mayalandırmaya bırakıyoruz.
  5. Sonra biraz un ile tekrar yoğurup, tepsiye alıyoruz 30 dk daha mayalandırmaya bırakıyoruz. 15. Dk da çizik atıyoruz.
  6. Fırına atıyoruz altı üstü kızarınca, fırını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz ama ara ara kontrol edin.

Afiyet olsun 🌺.

Sebzeli Makarna Salatası Tarifi

 

Sebzeli Makarna Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket 250 gr küçük makarna
  • Havuç bezelye garnitür
  • 10 adet kornişon turşu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kutu haşlanmış mısır tanesi
  • Tavuk göğsü (olabilir ancak ben tavuk salam kullandım)
  • Aldığı kadar mayonez

Sebzeli Makarna Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Makarnayı tuzlu suda haşlayalım.
  2. Havuç ve bezelye konserve kullandım.
  3. İsterseniz tazesini haşlayıp kullanabilirsiniz.
  4. Tavuk göğsü ile yaparsanız haşlayıp didikleyip ekleyiniz ben tavuk salam dilimleyip kesip kullandım.
  5. Tüm malzemeleri mayonez ile bir araya getirip servis ediniz.

Âfiyet olsun.