6 Aralık 2020 Pazar

Dondurmalı Cevizli İrmik Helvası (2 Kişilik) Tarifi

 

Dondurmalı Cevizli İrmik Helvası (2 Kişilik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı irmik
  • 50 gram margarin ( dilerseniz tereyağ yada 1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı da olur )

Şerbet için:

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • En son 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Dövme maraş sade dondurma (yada dilediğiniz sade bi dondurma)

Dondurmalı Cevizli İrmik Helvası (2 Kişilik) Tarifi Yapılışı

Merhaba herkese 🙋‍♀️çok güzel bir irmik helvası yaptım paylaşmak istedim.

  1. Minik bir yanmaz yapışmaz bir tencereye margarini alıyoruz ben 50 gram margarin kullandım yağ ölçüsü size kalmış biraz daha fazla yada az kulla bilirsiniz.
  2. Sonra üzerine 1 çay bardağı irmiği ekliyoruz iyice rengi dönene kadar kavurun.
  3. Eğer benim gibi çok kavrulmuş istiyorsanız irmiği rengi değişene kadar kavurun tadı çok güzel oluyor.
  4. Eğer çok kavrulmuş sevmiyorsanız az kavurun rengi fazla dönmeden şerbeti ekleyin.
  5. Şerbeti de 1 çay bardağı su ve bir çay bardağı toz şekeri küçük bir tencereye alıyoruz sadece şeker eriyene kadar kaynatıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  6. Kavrulan şerbete ekliyoruz en son bir çay bardağı soğuk süt ekliyoruz altı kısık bir şekilde pilav gibi pişmeye bırakın .
  7. İyice suyunu çeken helvanızı dinlenmeye bırakın en son dövülmüş 1 su bardağı cevizi ekleyin dilerseniz fındık da koyabilirsiniz veya hiç koymayabilirsiniz de sonra kaselere pay ediyorsunuz .
  8. Bu ölçüde tam iki tane attığım kaseden çıkıyor kaseye irmiği alıp içi boş kalacak şekilde doldurun ortasına dondurma ekliyoruz .
  9. Üstünü kaplıyoruz irmikle ters çeviriyoruz ben ters çevirmedim böyle seviyorum .
  10. Oda ısısında çabuk dondurma eriyoruz dağılıyor irmik ve dondurma siz isterseniz ters çevirin.
  11. Ama doldurmadan önce kaseye stres film bir parça yerleştirin irmiği öyle doldurun ki rahat çıksın 👍
  12. Helvamız hazır deneyenlere şimdiden kolaylık diliyorum .

Hepinize afiyet olsun sağlıklı günler dilerim

Sağlıklı Atıştırmalık Tarifi

 

Sağlıklı Atıştırmalık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane muz
  • 2 su bardağı yulaf
  • 1 yemek kaşığı bal

Üzeri için;

  • 1 kare bitter çikolata eritilip sürülecek

Sağlıklı Atıştırmalık Tarifi Yapılışı

  1. Muz yulaf ve balı robot da karıştırıyoruz.
  2. On dakika buz dolabında bekletip pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye kaşık yardımı ile koyuyoruz .
  3. Yayıyor ve sıkıştırıyoruz önceden ısıttığımız 150 derece fırında 15 dk pişirip soğumaya bırakıyoruz.
  4. Benmari usulü erittiğimiz bitter çikolatayı üzerine sürüyoruz.

Arapaşı Çorbası Tarifi

 

Arapaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • Kurutulmuş acı biber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un

Hamuru için ;

  • 5 şu bardağı su
  • 1 şu bardağı un
  • Tuz

Arapaşı Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 1 bütün tavuğumuzu ve kurutulmuş biberlerimizi tuzumuzu atıp haşlıyoruz.
  2. Bir taraftan da sos tavanıza çorbanın terbiyesini yapıyoruz.
  3. Bunun için tereyağımızı eritip unumuzu katıp kavuruyoruz .
  4. Üzerin e salçamızı koyup az kavurduktan sonra tavuk suyumuzu ekleyip yaptığımız terbiye eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Hamuru için ayrı tencerede 2 bardak soğuk suya unu katıp karıştırıyoruz .
  6. Geri kalan 3 şu bardağı sıcak suyu katıp kaynayana kadar karıştırıp tuzu unutmuyoruz .
  7. Biraz kaynatıp tabi karıştırarak ıslattığımız tepsiye döküp soğuk alana bırakıyoruz .
  8. Tavuk etini de didikleyip ister çorba içine ister yanında nasıl servis etmeyi tercih ederseniz vee afiyet şifa olsun sevgilerimle.

Cevizli Rulo Tatlı Tarifi

 

Cevizli Rulo Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1 yumurta
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 buçuk su bardağı un

Şerbeti için:

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon

İçine;

  • 1 buçuk su bardağı çekilmiş ceviz içi

Cevizli Rulo Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Tatlımızın yapımına önce şerbeti ile başlıyoruz.
  2. Çünkü şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
  3. Şeker ve suyu karıştırıp ocağa alıyoruz kaynamaya başlayınca 15 dk boyunca kaynatıyoruz .
  4. En son limonumuzu sıkıyoruz 5 dk daha kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz .
  5. Soğumaya bırakıyoruz. ( tencereden başka bir kaba alırsanız daha çabuk soğuyacaktır ) hamurumuz için margarin, yumurta, sıvı yağ, ve yoğurdu güzelce karıştıralım.
  6. Üzerine vanilya kabartma tozu ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  7. Hamuru 4 bezeye ayıralım. Merdane ile her bezeyi çok ince olmamak kaydıyla açalım
  8. Üzerine ceviz içi döküp rulo saralım. 1 parmak kalınlığında kesip tepsiye alalım.
  9. Tüm hamuru bu şekil yaptıktan sonra 180 derece ısıtılmış fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim.
  10. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti sıcak tatlımıza dökelim.

Şerbeti çektikten ve soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz 😍🌼.

Alman Lokması Tarifi

 

Alman Lokması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 şu bardağı un

Bulamak için:

  • 3-4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Kızartmak için sıvı yağ

Alman Lokması Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabına öncelikle yoğurt yumurta şeker kabartma tozu ve vanilyayı alıp güzelce çırpma teli ile çırpalım.
  2. Sonra ununu ekleyelim bardak ölçüsü 200 ml. Hızlıca karıştırarak hamurumuzu elde edelim.
  3. Bunları yaparken ocakta bir taraftan yağımızı kızdıralım. Yağ çok fazla kızmayacak.
  4. Hamuru tatlı kaşığı ile alalım başka bir tatlı kaşığı ile de top şeklinde ısınan yağa dökelim.
  5. Bu aşama da ocak çok harlı yanmamalı. Hamurlar yağda kızardıkça kendileri dönecekler.
  6. Pişen hamurları kağıt havlu serili kaba alalım.
  7. Başka bir kapta tarçın ve şekerimizi karıştıralım ilk sıcağı çıkan lokmalarımızı içine koyup her tarafına bulanacak şekilde karıştıralım.

Servis tabağına aldığımız lokmalarımız hazır 🥰

Ev Ekmeği (Gömeç) Tarifi

 

Ev Ekmeği (Gömeç) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 paket maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 1,5 kg un

Ev Ekmeği (Gömeç) Tarifi Yapılışı

  1. Sütü suyu şeker tuz ve mayayı derin bir kapta karıştırıp yağıda döktükten sonra unu azar azar ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur yapalım.
  2. Sonra önce poşetle kapatarak üzerini kapatıp hamuru 1 saat mayalamaya bırakıyoruz.
  3. Sonra tepsileri yağlayıp mayalanan hamuru orta boy mandalina büyüklüğünde kopartıp yuvarlayıp tepsiye sıralıyoruz.
  4. Hepsini o şekilde bitirip sonra elimizi hafif ıslatıp bütün bezelere hafif elimizle basalım .
  5. Çok değil hafifçe yassıltıyoruz üzerlerini kapatıp 1 saatte tepside mayalayıp sonra 230 derece fırında pişiriyoruz afiyet olsun.

Churros Tarifi

 

Churros Tarifi İçin Malzemeler

  • 225 gr un
  • 250 ml su
  • 1 paket vanilya  yada çubuğu(orjinal vanilya aroması)
  • 60 gr tereyağı
  • Bir çimdik tuz
  • 1 yumurta
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Bulamak için toz şeker

Churros Tarifi Yapılışı

  1. Suyu, tereyağını ve vanilyayı bir tencere alıp ocağa alın.
  2. Tereyağı eriyip su kaynayınca kenara çekip unu üzerine ilave edip homojene kıvamına gelene kadar bir spatula yardımı ile karıştırın.
  3. Hamur ilk sıcaklığı çıkıp ılıdığında bir yumurtayı ekleyip iyice yedirin.
  4. Şekli için yıldız duy kullanın. Bir sıkma torbasına koyup kızgın yağa istediğiniz şekilde sıkıp kızartın.

Kızaran churroslari şekere buladıktan sonra afiyetle yiyin.

Ispanaklı Börek Tarifi

 

Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sosu için:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • İç malzemesi için;
  • Peynir, patates
  • Kıyma, ıspanak( ben ıspanaklı yapmayı tercih ettim )

Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcı için ıspanaklarımızı yıkıyoruz güzelce doğruyoruz.
  2. Tavamıza yağımızı koyup 1 orta boy soğanımızı kavuruyoruz.
  3. O pişerken biz sosumuzu hazırlıyoruz. Sos malzemelerinin hepsini karıştırıp sosumuzu elde ediyoruz.
  4. Bir yufkamızı açıyoruz her tarafına sosumuzdan sürüyoruz.
  5. Video da olduğu gibi katlayarak sos sürmeye devam ediyoruz 4’e kesip iç harcını koyup bohça şekli verip yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  6. Kalan sosumuzu böreklerimizin üzerine sürüyoruz.
  7. 180 veya 200 derece de ısıtılmış fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Derece fırınınızın ayarına bağlı. ☺️☺️ biraz sıcağı gidince servis tabağına alıp servis ediyoruz.

🥰🥰 Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Karışık Kap Kek(Cupcake) Tarifi

 

Karışık Kap Kek(Cupcake) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı  toz şeker
  • 1 su bardağı  süt
  • 1 su bardağı  sıvı yağ
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 havuç biraz isteğe bağlı muskat
  • 2-3 su bardağı un

Karışık Kap Kek(Cupcake) Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kaba yumurtalar ve şeker alınır 5 dk devir artırarak mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır .
  2. Daha sonra üzerine sırasıyla süt, yağ ve unun bir kısmıyla kabartma tozu ve vanilya karışımın üzerine elenir unu kontrol ederek ekleyelim.
  3. Kek hamuru hazır olunca 3’e bölünür bir kısmına kakaoyu bir diğerine damla çikolataları bir diğerine cevizi, havucu, tarçını birazda muskat rendeliyoruz .
  4. Ve kek hamurlarını kalıplara boşaltıyoruz 170 derecede 35-40 dakika pişiriyoruz.
  5. Bu şekilde evde farklı zevklere göre kek yanmanın keyifli ve kolay bir yolu daha şimdiden

Deneyenlere afiyet olsun.

İçli Köfte Tarifi

 

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Kıyma harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 3 tane soğan
  • 7-8 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz

Hamuru için;

  • 3 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 yemek kaşığı dolusu irmik
  • 1 yumurta (yumurta küçük ise 2 tane kıra bilirsiniz)
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 tane soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3 su bardağı su (kaynamaya yakın olsun ama eli yakmasın belki 1 su br kadar daha ekleye biliriz)

İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kıyma içini hazırlayalım. Kıymamızı biraz kavurduktan sonra soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı da ekliyoruz.
  2. Kıyma harcımız soğuduktan sonra yarım demet maydanozu da içine doğraya biliriz.
  3. Geniş bir yoğurma kabına ilk önce bulguru üzerine irmiği ve tuzu katıp kısır ıslar gibi ıslıyoruz.
  4. 15 dk kadar dinlendiriyoruz daha sonra üzerine yumurta baharatlar soğanı( soğanları rondodan çok geçirin su gibi olsunlar.
  5. Suyunu sıkıp bulguru ıslatmak içinde kullana bilirsiniz)ve salçayı ekleyip elinize az su dökerek beş dakika kadar daha yoğurun.
  6. Ardından un ekleyin ve yoğurmaya başlayın elinize az az ve ara ara su dökerek.
  7. Bulgur kıvama gelene kadar su ekleyin ve yoğurun.
  8. Üzerine bir poşet geçirin kurumaması için ve hamuru dinlendirmeye bırakın.
  9. Biraz geçtikten sonra biraz daha yoğurun yaklaşık 2 saat bu işlemi yapın dinlene dinlene.
  10. Yoğurma işlemi bittikten sonra ceviz büyüklüğünde hamur alın elinize ve şekillendirmeye başlayın elinizi sürekli ıslata ıslata yapın bu işlemi ıslatmazsanız hamurunuz şekillenmez ve kızarttığınız zaman yırtıla bilir.
  11. İçine oyuk açtığınız hamurunuza kıyma karışımından bir yemek kaşığı koyun ve ucunu kapatın elinizi ıslayarak şekillendirmeye devam edin.
  12. Bu işlemi yaparken hazırladığınız içli köftelerin kurumamasına özen gösterin.
  13. Şekilleri hazırladıktan sonra kızgın yağda 2 dakika ön arka kızartın.
  14. Kızartma işlemi bittikten sonra servis edebilirsiniz.
  15. Ben üzerine salça ve yoğurt gezdiriyorum.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ♨️

Tavada Kolayca Yapacağınız Pratik Ay Çörekleri Tarifi

 

Tavada Kolayca Yapacağınız Pratik Ay Çörekleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 50 gram lor peyniri
  • 2 dal ince doğranmış taze soğan
  • 1 tutam ince doğranmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Aldığı kadar un
  • Kızartmak için sıvı yağ

 Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeleri bir yoğurma kabına alın karıştırın .
  2. Azar azar unu ilave edin yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Tezgaha un serpin hamuru yuvarlayın.
  4. Bir merdane yardımıyla resimde görüldüğü gibi acın bir bardak ile kesin.
  5. Tavaya bir miktar sıvı yağ koyup ocağa alın hamurları kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
  6. Dilediğiniz gibi servis yapın.

Afiyet olsun.

Üçgen Yufkadan Peynirli Börek Tarifi

 

Üçgen Yufkadan Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket üçgen yufka
  • 2 yumurta (birinin sarısını ayırın )

Sosu için;

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke üzüm yada elma( fark etmez)
  • Bir fiske tuz
  • Peynir (tuzlu olacağında tuz oranını az kullanın)

Üçgen Yufkadan Peynirli Börek Tarifi Yapılışı

  1. Hazır üçgen yufkadan çabucak hazırlayacağınız börek tarifi.
  2. Derin bir karıştırma kabına bir yumurtanın sarısı hariç sos malzemelerin hepsini koyun ve çırpın.
  3. Bir tane yufkayı tezgaha serin ve üzerine fırça yardımıyla biraz sos sürün bir üçgen yufka alın ve sosladığımız yufkanın üzerine koyun sos koymadan geniş kenar kısmına peynir koyun ve.
  4. İki kenar kısmını ince katlayın peynirlerin akıp çıkmaması için uzun ince şekilde sarın.
  5. Bütün yufkaları bu şekilde sararak bitirin tepsiye yerleştirin.
  6. Kalan sosun içine ayırdığınız yumurta sarısını koyun ve çırpın bütün sosu üzerine sürün.
  7. Bu şekilde tepsinizin üzerini kapatıp yarım saat bekletin tamamen sosu çeken yufkalarınız daha lezzetli olur zamanınız yoksa bekletmeyebilirsiniz.
  8. Üzerlerine çörek otu susam serpip 180 derece alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Tebriz Köftesi Tarifi

 

Tebriz Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg sığır kıyması
  • 100 gr sarı mercimek
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 adet haşlanmış yumurta
  • 1 adet çiğ yumurta
  • 1-2 adet küçük soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 3-4 kuru kaysı
  • 3-4 kuru kara erik
  • 1+1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, zerdeçal,   kuru nane veya reyhan
  • 120 gram (2/3 su bardağı) kuru üzüm
  • 1/2 (yarım) su bardağı su yada et suyu

Tebriz Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Önce, mercimeği kaynatınız.
  2. Yıkanmış patatesi kabukla kaynatınız (mercimeğin içinde) ve suyunu süzüp saklayın.
  3. Mercimek ve patatesi ayrı ayrı püre haline dönüştür pirinci az su ile suyunu çekene kadar kaynatın.
  4. Fakat dirice kalsın soğanı rendeleyin ve kıymaya karıştırın.
  5. Kıyma, soğan, pirinç, patates, mercimek, tuz, baharatlar ve çiğ yumurtayı iyice yoğurun ve bu karışımdan köfteler hazırlayalım köfteleri ikiye bölün.
  6. 1 tatlı kaşığı tereyağla büyük, derin bir tencereyi yağlayıp, bir kenara bırakınız.
  7. Doğranmış soğanı tencerenin dibine koyun ve kavurun; azıcık safran veya sarı kök ekleyin.
  8. Soğan pembeleşince yağdan ayırın ve bir kaba koyun. Salçayı yağda pişirin ve üstüne önceden ayırdığınız mercimek suyunu ekleyin; kaynayınca iki bardak su ekleyin ve yine kaynatın.
  9. Kaynarken köfteleri oyun içine sıcak suda bekletilmiş erik, kaysı, kuru üzüm, kuru erik, haşlanmış yumurta ve kavrulmuş soğanı yerleştirin.
  10. Sonra köfteyi top haline getirince ara sıra avucunuzu tuzlayarak pekleştirin.
  11. Son olarak köfteleri kaynayan suya koyun, ara sıra çevirin köfte sertleşince piştiği anlaşılır.
  12. Tebriz köftelerini yanında safranlı pilav ve yeşil salatayla servis edebilirsiniz.