8 Aralık 2020 Salı

Fırında Patates Köfte Tarifi

 

Fırında Patates Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kıyma
  • 50 gram kuyruk yağı
  • 1 adet soğan
  • Çeyrek ekmek
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • 5 adet patates

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı kaynar su

Fırında Patates Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Ekmeği suda ıslatıyoruz.
  2. Soğanı rendeliyoruz kıymanın içerisine ekliyoruz ve geri kalan baharatları incecik doğranmış kuyruk yağını ve önceden ıslanmış ekmeğin suyunu iyice süzdürüp içine ekliyoruz ve 20 dk kadar iyice yoğuruyoruz.
  3. Patateslerimizi de doğrayıp tuzluyoruz.
  4. Köftelerimizi istenilen şekli verip fırın kabına diziyoruz.
  5. Salçamızı sosumuzu tuz yağ ve sıcak suyumuzu bir kapta karıştırıp yemeğimizin üzerine döküyoruz.
  6. 280 dr önceden ısıtılmış fırına üzeri yağlı kağıtlı şekilde pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Efsane Lezzet Peynir Dolgulu Biber Dolması Tarifi

 

Efsane Lezzet Peynir Dolgulu Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-6 tane közlenmeli geniş acı kırmızı biber

İç harcı için:

  • 150-200gr beyaz peynir
  • 7-8 adet ceviz
  • 3-4 dal dereotu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için:

  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Efsane Lezzet Peynir Dolgulu Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  1. İster kahvaltı sofralarınız isterseniz beş çayınızın yanında ister akşam yemeklerinizde servis edebileceğiniz efsane bir tarif.
  2. Öncelikle biberleri közlüyoruz.
  3. Kabuklarını be çekirdeklerini temizliyoruz.
  4. Burada çekirdeğini temizlerken biberimizi sadece bir noktadan ince uzun kesersek sonrası için daha kolay sarabileceğiniz geniş biber elde etmiş olursunuz.
  5. Derin bir kapta peynir, ince doğranmış dereotu, karabiber, yağ ve ufalanmış cevizimizi iyice harmanlıyoruz.
  6. Közleyip temizlediğimiz biberi yaprak sarması şeklinde geniş serip içine peynir harcımızı koyup sarıyoruz.
  7. Diğer tarafta üzerine eklemek için sosunu hazırlıyoruz.
  8. Bir çay bardağına yağ, nar ekşisi ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz.
  9. Bütün biberleri sardıktan sonra servis edeceğiniz tabağın üzerine sosumuzu karıştırıp homejen dağılmasını sağlayarak servise hazır hale getiriyoruz.
  10. Not: bir kerede fazla biber közleyip temizledikten sonra buzlukta muhafaza edebilir ve daha sonra hızlı sürede hazırlayabilirsiniz.
  11. Üzerine sosu dökmeden ağzı kapalı bir saklama kabında buzdolabında 3-4gün muhafaza edebilirsiniz.
  12. Dereotu yerine damak tadınıza bağlı olarak alternatif maydanoz veya nane kullanabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun :).

Farklı İç Tarifi İle Elmalı Turta

 

Farklı İç Tarifi İle Elmalı Turta İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket margarin ( tereyağıda kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Alabildiği kadar un (hamur çok yumuşak olacak dikkatli bir şekilde ununu ilave ettim)

İç malzeme;

  • 3 adet elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • İstediğiniz miktarda ceviz
  • 6 -7 adet kuru incir

Farklı İç Tarifi İle Elmalı Turta Yapılışı

  1. Hamuru için sıvı malzemelerimi derin bir kaba alıp güzelce karıştırdım.
  2. Sonrasında katı olan malzemelerimin hepsini ekledim en son ununu da yavaş yavaş ilave ettim .
  3. Dikkatli bir şekilde hamur yumuşak olacak. İç harcı için elmalarımı temizleyip rendeledim bir tavaya alıp kavurdum çok fazla kavurmadım diriliği gitti sadece.
  4. Altını kapattım diğer malzemeleri ekledim iç harcı hazır.
  5. Hamurumdan yapacağım şekille göre bezeler ayırdım küçük küçük siz istediğiniz şekli verebilirsiniz.
  6. Bezelere ayırdıktan sonra elimle incelterek yuvarlak bir şekil elde ettim.
  7. Orta kısımları rulet ile kestim iç harcını ekledikten sonra bu şekli verdim.
  8. İstediğiniz şekilde yapabilirsiniz ben bu şekli vermek istedim.

Afiyet olsun💗.

Vegan Banana Bread Tarifi

 

Vegan Banana Bread Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet olgun muz
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı fındık sütü
  • Çeyrek su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata

Üstü için: (opsiyonel)

  • Yarım yemek kaşığı kako

Vegan Banana Bread Tarifi Yapılışı

  1. Muzları derin bir kasede iyice eziyoruz.
  2. İçine şeker, süt ve yağı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  3. Ardından elenmiş un ve kabartma tozu eklenip kuru parça kalmayacak şekilde karıştırıyoruz.
  4. En son damla çikolatayı da ekleyip karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş baton kek kalıbına döküyoruz.
  5. En son kakaoyu da üzerine serpiştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumasını bekleyip servis ediyoruz.

Çikolata Soslu Tart Pasta Tarifi

 

Çikolata Soslu Tart Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yaklaşık 1 buçuk su bardağı un

Üzeri için

  • 1 paket çikolatalı sos hazır
  • Tercihe göre meyve veya kuruyemiş

Çikolata Soslu Tart Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ile şekeri iyice çırpalım.
  2. Diğer malzemeleri de ekleyelim.
  3. Kalıbımızın altına tereyağ ve un sürelim yapışmaması için.
  4. Kalıba harcımızı dökelim önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım.
  5. Pişerken sosumuzu hazırlayalım.
  6. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca sosu dökelim. Süslemeyi yapınca servis edelim. Afiyet şifa olsun.

Sıkma Tarifi

 

Sıkma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı beyaz un
  • 2 su bardağı buğday unu
  • Yarım somun ekmeği
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar ılık su

Sıkma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle somun ekmeği ıslatılır.
  2. Üzerine maya, tuz, şeker eklenir ve karıştırılır.
  3. Somun ekmeği biraz şiştikten sonra un ilave edilir.
  4. Kulak memesinden daha yumuşak hamur elde edilir. 40 dk mayalanır.
  5. Mayalandıktan sonra küçük küçük bezeler alınıp oklova ile  açılıp tavada arkalı önlü pişirilir. Sıcak servis edilir.Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. 😊.

Porsiyonluk Meyveli Tart Tarifi

 

Porsiyonluk Meyveli Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 200 gr tereyağı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çimdik tuz
  • Vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç kreması için ;

  • Droetkerturkiye in pişirilmeyen hazır kremasını (kullandım vaktiniz varsa evde de güzel bir krema yapabilirsiniz)
  • Karışık meyveler

Porsiyonluk Meyveli Tart Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeyi karıştırın güzel bir hamur elde edelim, oldukça yumuşak bir hamur oluyor.
  2. Yarım saate yakın buzdolabında dinlendirelim.
  3. Yağladığınız tart kalıplarına mandalina büyüklüğünde parçalar koyup, elinizle her yere eşit olacak şekilde yayın.
  4. Kabarmaması için çatalla zeminine delikler açın.
  5. Önceden ısıtılmış180 derecelik  fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
  6. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
  7. Üstü için, elma, mandalina ve kivi çeşitlendirmek size kalmış ceviz, fındık sevdiğiniz her şey olur.
  8. En üste de yine @droetkerturkiye in tart jölesini sürdüm tarifi uygulayarak.
  9. Meyveleri parlatsın daha şık dursun diye.
  10. Jöleniz yoksa nişasta, su ve şeker karışımı aynı işi görüyor.

Klasik Enfes Bulgur Pilavı Tarifi

 

Klasik Enfes Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı bulgur
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • İsteğe göre her baharat kullanılabilir.

Klasik Enfes Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1.  Soğanı yemeklik doğruyoruz sıvı yağ koyduğumuz tencerede kavuruyoruz.
  2.  Bulgurlarımızı yıkıyoruz.
  3.  Kavurduğumuz soğanlara salçalarımızı ekliyoruz en son bulgurlarımızı da atıp kavuruyoruz.
  4. Bulgurların üstünü geçecek kadar kaynamış su ilave ediyoruz pişmeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun 😋.

Tavuklu Çökertme Tarifi

 

Tavuklu Çökertme Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet tavuk göğsü

Marinasyon:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yoğurt suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Yoğurt sosu:

  • Dilediğiniz miktarda yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Salça sosu:

  • 1 yemek kaşığı salça (domates ya da biber fark etmez)
  • Su
  • Kekik

Tavuklu Çökertme Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle tavukları jülyen şekilde doğruyoruz.
  2. Sonrasında marinasyon malzemeleri ile birleştirip 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  3. Patatesleri kibrit şeklinde doğruyoruz ve kızartıyoruz.
  4. Kızarmış patateslerimizi tabağa alıyoruz üzerine yoğurtlu sosumuzdan dilediğimiz kadar döküyoruz.
  5. Ocakta pişirmiş olduğumuz salçalı sosu yoğurtlu sosun üzerine gezdiriyoruz dilediğimiz miktarda.
  6. Son olarak jülyen doğradığımız tavuklarımızı ocakta pişirip salçalı sosun üzerine alıyoruz.

Herkese afiyet olsun 😋.

Lokum Gibi Kabak Tatlısı Tarifi

 

Lokum Gibi Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük dilim bal kabağı
  • 1.5 su bardağı şeker

Üzeri için:

  • Tahin, ceviz

Lokum Gibi Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Kabağın dış kabuğunu soyalım.
  2. İçini temizleyip ikişer parmak kalınlığında dilimleyelim.
  3. Tencereye alalım.
  4. Üzerine şekerini ilave edip kapağını kapatalım. 4-5 saat sulanmasını bekleyelim.
  5. Sulandıktan sonra ocağın altını açalım.
  6. Kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim. Çatalla kontrol edelim yumuşadıktan sonra borcama döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırına verelim. Fırında da 10-15 dakika pişirelim.
  7. Soğuduktan sonra tahin ve ceviz ilavesiyle servis edelim.Deneyeceklere afiyet olsun 😊.

Bulgur Köfteli Patates Yemeği Tarifi

 

Bulgur Köfteli Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • Domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Su
  • 1 tatlı kaşığı pul biberi
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Köftesi için malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • Salça
  • Tuz
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un
  • Sıcak su

Bulgur Köfteli Patates Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz onlar bir kenarda beklerken bir adet soğanı da küp küp doğrayıp tencere sıvı yağ alıp soğanları ekliyoruz pembeleşinceye kadar soğanları kavuruyoruz.
  2. Salçayıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Sonra patatesleri ilave ediyoruz birazda patateslerle birlikde kavurup yaklaşık 1. 5 litre su ekliyoruz tuzunu ve pul biberini atıp patatesleri kaynamaya bırakıyoruz.
  4. Diğer yandan köftesini hazırlamaya başlıyalım.Öncelikle köftelik bulgur ve irmiği uygun bir kaba alıp sıcak suyunu ilave edip ağzını kapatarak şişiriyoruz.
  5. Bulgurumuz sisince üzerine salçamızı yumurtamızı tuzumuzu ilave edip iyice yoğuruyoruz elimizde şekil verebilceğimiz kıvama gelene kadar azar azar un ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz.
  6. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz bir tepsiye un serpip üzerine köftelerimizi alıyoruz ve tepsimizi bir iki defa sallıyoruz.
  7. Köftelerimiz una bulanıyo bunu köftelerin birbirine yapışmasını önlemek için yapıyoruz.
  8. Patateslerimizi kontrol ediyoruz yumuşamasına yakın köftelerimizi de tenceremize aktarıp 15 dakika daha kaynatıyoruz patateslerimiz. Tamamen yumuşadığında yemeğimiz hazır oluyor.
    Afiyet olsun.

Tencerede Buharda Brokoli Tarifi

 

Tencerede Buharda Brokoli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy brokoli
  • 2 buçuk su bardağı yoğurt
  • 2 büyük diş sarımsak
  • Tuz
  • Tencere dibine su

Sosu için;

  • 1 dolu tatlı kaşığı tereyağı
  • Pulbiber, toz biber, nane

Tencerede Buharda Brokoli Tarifi Yapılışı

  1. Brokolileri dal dal ayırıyoruz. Çok büyük yada çok küçük olmayacak şekilde bıçak ile doğruyoruz.
  2. Yıkamış ve kesmiş olduğumuz brokolileri süzgece alalım ve süzdürelim.
  3. Bir tencereye su koyalım brokoliye değmeyecek şekilde olsun buhar yapsın bize yeter üzerine süzgeç koyalım (görsel de her aşamayı gösterdim )
  4. Süzgece brokolileri alalım ve kapağını kapatıp pişmesini bekleyelim. Buharda vitamini kaybetmeyecek ve daha lezzetli olacak.
  5. Yaklaşık 10-15 dakika kaynayan su üzerinde pişirelim. Süzgeç ile suyunu süzmesi ve soğuması için kenara alalım.
  6. Sarımsaklı yoğurt yapalım. Sarımsağı tuz ile ezelim yoğurtlu sos yapalım.
  7. Tavada tereyağı pul biber nane eritelim.
  8. Brokolileri soğuduktan sonra tabağa alalım üzerine sarımsaklı yoğurt ve en son üzerine tereyağ sos gezdirelim afiyet olsun

Vegan 2 Dakikada Çikolatalı Kek Tarifi

 

Vegan 2 Dakikada Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/4 (çeyrek) bardak un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sarelle bitter
  • 1/4 (çeyrek) + 1 yemek kaşığı bitkisel süt
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (opsiyonel)

Vegan 2 Dakikada Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Önce kuru malzemeleri güzelce karıştırıyoruz ardından üstüne sıvı malzemeleri ekliyoruz.
  2. İçinde hiç topak kalmayacak şekilde karıştırdıktan sonra mikrodalgaya girebilen bir kupaya döküyoruz. (ağzına kadar dolmaması gerekir yoksa taşar)
  3. Kekin tam ortasına çikolatayı bırakıyoruz.
  4. Mikrodalganın en güçlü ayarında 70 saniye pişiriyoruz.
  5. Ben üstünü pudra şekeriyle süsledim.