20 Aralık 2020 Pazar

Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi

 

Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi

  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 2, 5çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı tereyağı

Püresi

  • 2 su bardağı bal kabağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı tahin
  • Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı çekilmiş petibör bisküvi

Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Süt, şeker ve unu karıştırın. Göz göz olana dek pişirin.
  2. Vanilya ve tereyağını ekleyin.
  3. Balkabağını şeker ve az su ekleyip haşlayın.
  4. Tahin ekleyip blendirdan geçirin.
  5. Kuplara bir kat bisküvi koyup 1 kepçe muhallebi koyun.
  6. Üzerine bal kabağı püresini yayın.
  7. Üzerine ceviz dökün.
  8. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Afiyet olsun.

Narlı Şehriye Salatası Tarifi

 

Narlı Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şehriye
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 2-3 dal taze soğan
  • 2 adet közlenmiş kapya kırmızı biber (konservede kullanabilirsiniz)
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • Yeterince tuz
  • Yeterince zeytinyağı
  • 1 kutu konserve mısır
  • Yarım limon suyu
  • Yarım tatlı kaşığı sumak
  • Biraz nar taneleri

Narlı Şehriye Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Şehriyeleri tencereye koyun üzerine su ekleyin ve şehriyeleri haşlayıp sonra süzün.
  2. Maydanoz, taze soğan ve dere otunu küçük küçük doğrayın.
  3. Kornişon turşu ve kapya biberleri küp küp doğrayın.
  4. Bütün hazırlanan malzemeler karıştırma kabına alın ve hepsini yavaşça karıştırın.
  5. Zeytinyağı, tuz, sumak ve limon suyunu da ekleyip karıştırın.
  6. Servis tabağına alın ve nar tanelerini üzerine serpin.Afiyet olsun❣️.

El Açması Patatesli Boşnak Böreği Tarifi

 

El Açması Patatesli Boşnak Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Araları için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 4 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz, pul biber, karabiber

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

El Açması Patatesli Boşnak Böreği Tarifi Yapılışı

  1.  Hamuru için ılık su ve tuzu karıştırıp aldığı kadar un ekleyip yumuşak ele yapışmayan hamur yapıyoruz.
  2. 6 beze yapıp elimizle yuvarlayıp unladığımız tabağa diziyoruz.
  3. Üzerini streç filmle kapatıp 15 dakika dinlendiriyoruz.
  4. İç harcı için patatesleri soyup yıkayıp küp şeklinde doğrayıp haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri çatal yardımıyla eziyoruz.
  5. İçerisine tuz, pul biber, kara biber ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  6. Tereyağını eritip içerisine sıvı yağı ekliyoruz.
  7. Dinlenen bezeleri un serperek servis tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açıyoruz.
  8. Borcamı yağlayıp açtığımız bezeyi koyup üzerini yağlıyoruz.
  9. Diğer bezeleri de aynı şekilde yapıp üzerini streç filmle kapatıp 15 dakika dinlendiriyoruz.
  10. Dinlenen bezeleri tek tek yağlayıp elimizle havalandırarak açıyoruz. Sofranın boyundan daha büyük ve çok ince açılıyor. İç harcını düz şeklinde yayıyoruz.
  11. Kenarlarlarını kapatıp rulo şeklinde sarıyoruz. Hepsini aynı şekilde hazırlayıp tepsiye rulo şeklinde yerleştiriyoruz.
  12. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  13. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üxeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Dinlendirip kesip servise hazırlıyoruz. Şimdiden deneyenlere afiyet şifa olsun. 😇.

Gökkuşağı Cupcake Tarifi

 

Gökkuşağı Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 2 3 damla renkli gıda boyaları
  • Papatya, renkli boncuk

Gökkuşağı Cupcake Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Sıvı malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip içerisine ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Kağıt cupcake kalıplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
  5. Krem şantiyi sütle çırpıp renkli gıda boyasıyla renklendirip krema sıkma torbasıyla üzerlerine sıkıyoruz. İstediğiniz şekilde süsleyip servise hazırlıyoruz. Afiyet olsun. 😋.

Börek Tadında Omlet (Fit) Tarifi

 

Börek Tadında Omlet (Fit) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • Kaşar rendesi

Pişirmek için

  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Börek Tadında Omlet (Fit) Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba yulaf ezmesi ve sütü ekleyip karıştıralım.
  2. O şişerken kapya biberi minik minik doğrayalım.
  3. Maydanozu da doğrayalım kabımıza yumurtaları kıralım tuzu atıp çırpalım.
  4. Üzerine sırasıyla bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  5. Yağlanmış tavaya omlet karışımını dökelim.
  6. Üzerini kapak ile kapatıp iki yönünü de pişirelim.
  7. En son kaşar rendesi ekleyelim kapağı kapatalım.
  8. Kaşar eriyince omletimiz hazır 👌 deneyeceklere afiyet şifa olsun 🤗.

Peynirli Mini Kol Böreği Tarifi

 

Peynirli Mini Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşık kuru maya
  • Yarım çay kaşık şeker ve tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Un

İç harcı için

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt (sulu olursa daha güzel olur)
  • 1 yumurta
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İstediğiniz herhangi bir eriyen peynir ben salamura peyniri kullandım

Üzerine

  • Çörek otu ve susam

Peynirli Mini Kol Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Un ve tuz hariç bütün sıvı malzemeleri bir yoğurma kabına alıyoruz.
  2. Ardından unu ve tuzu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  3. Hamur yumuşak olması gerekiyor unu kontrollü ekleyin.
  4. Yarım saat veya 1 saat mayalanma süresini bekliyoruz. Orta büyüklükte ne kadar beze çıkıyorsa yuvarlıyoruz un ile açıyoruz ince açılırsa daha güzel pişiyor.
  5. Açtıktan sonra iç harcını fırça yardımı ile sürüyoruz ardından peynirimizi ekleyip sarıyoruz. Harç kenarından akmaması için katlanabilir. O şekilde dikkatlice yağlı tepsiye koyuyoruz yağlı kağıt olsa daha iyi olur benim olmadığı için kullanmadım.
  6. Üzerine susam çörek otu biraz da hazırladığımız iç harcından sürüyoruz.
  7. Fırını önceden ısıtıp 180 derecede kızarana kadar pişirdim. Denemek isteyene afiyet olsun.

Evde Islak Hamburger Tarifi

 

Evde Islak Hamburger Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • Yarım kilo köftelik kıyma
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 dis dövülmüş sarımsak

Sosu için;

  • 3 adet domates
  • 3 dis sarımsak
  • 1 sıkım ketçap
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Ekmeği için;

  • Hazır paket hambur ekmeği

Evde Islak Hamburger Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köfte yapmaya başlayalım. Tüm malzemeler yoğurularak hamburger köftesi şekli verilir.
  2. Sosu için domatesler rendelenir. Yazdan hazırladığınız domates sosu yada dondurucudaki domateslerden de yapabilirsiniz. Zeytinyağında kavrulmaya bırakılır.
  3. İçine dövülmüş sarımsak, domates salçası ve ketçap, tuz ve karabiber eklenerek suyu iyice azalana kadar kaynatılır.
  4. Yapışmaz tava iyice ısıtıldıktan sonra köfteler üzerine konur ve bir yüzü pişirilir.
  5. Diğer tarafı çevirildiğinde ikiye bölünmüş hamburger ekmeği altının içine domates sosu sürülerek köftenin üzerine kapatılır.
  6. Üzerine ekmek kapatılan köfteler piştikten sonra tavadan çıkarılır, üstüne hamburger ekmeğinin üstü kapatılır.
  7. Genişçe bir pişirme kağıdı kesilir ve buruştularak tavanın içine konur.
  8. Köfteli hamburger ekmekleri pişirme kağıdının içine konulur ve üzerine kalan domates sosu gezdirilir.
    7. Pişirme kağıdının üzeri kapatılır.
  9. Tavanın altına az su eklenerek tavanın üzerine kapak kapatılır. Böylelikle hamburger ekmeği daha yumuşak olacaktır.
  10. Ekmekler yumuşadıktan sonra hamburgerinize soğan, marul, cedar peynir vs istediğinizi ilave ederek yiyebilirsiniz.
    Herkese afiyet olsun.

Havuçlu Starbucks Kek Tarifi

 

Havuçlu Starbucks Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 125 gr tereyağ (eritilmiş ılık olsun)
  • 2 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1, 5 su bardağı havuç ama ince doğranmış olacak
  • 1 su bardağı ceviz (İri doğranmış)
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

Peynirli krema

  • 150 gram pınar beyaz
  • 120 gram tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Aroma olarak portakal rendesi çok yakışıyor bilginize

Havuçlu Starbucks Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kek malzemeleri oda ısısında olsun listedeki gibi sırasıyla çırpın.
  2. Önceden ısıtılmış 170derecede (-18cm -kek kalıbınızın boyutuna baglı ben 40dk pişirdim)fırına verebilirsiniz.
  3. Kekinizi 30dk sonra çöp şiş yardımı ile kontrol edin malesef fırından fırına fark olabilir risk almayalım.
  4. Krema malzemeleri de oda ısısında olmalıdır sırasıyla çırpın kremayı dolaba koymayın sertleşir kek soğumadan iç kremayı sürmeyin.
  5. Bu tarifi 2 ye çıkartıp aynı ölçüde iki ayrı kalıpta yaptığınız vakit sevdiklerinizin doğum gününe eşlik edebilirsiniz yüksek olduğunda naked kek görüntüsüyle harika oluyor. Şimdiden ellerinize sağlık.

Bayatlamayan Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi

 

Bayatlamayan Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta (Sarısı üstüne)
  • 50 gram tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 buçuk su bardağı un (Yumuşak hamur olsun)

Bayatlamayan Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba un hariç malzemeleri alıp karıştırın.
  2. Unu da kontrollü ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Oval şeklini verip çökelek peynir iç harcını da hamura koyun ve kapatın.
  4. 190 derecede alt üst kızarana kadar pişirin.

19 Aralık 2020 Cumartesi

Nefis Tam Ölçülü Pilav (Tereyağlı Tane Tane) Tarifi

 

Nefis Tam Ölçülü Pilav (Tereyağlı Tane Tane) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinci
  • 1. 5 su bardağı kaynar su veya tavuk suyu
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Nefis Tam Ölçülü Pilav (Tereyağlı Tane Tane) Tarifi Yapılışı

Pilav yapımındaki önemli püf noktalardan bir tanesi pirinçi çok iyi yıkamaktır.

  1. Derin bir kaba pirinci alın ve bol suda yıkayın.
  2. Bulanık nişastalı suyunu akıtıp tekrar yıkayın.
  3. Ben bu işlemi suyun berrak olana kadar tekrar ediyorum. Pirinci süzgeçe alın ve suyunu iyice akıtın.
  4. Yayvan bir pilav tenceresine zeytin yağını alın ve ısıtın.
  5. Sonrasında tereyağı ilavesi yapın.
  6. Tereyağı eridiğinde şehriyeyi ilave edin ve devamlı karıştırarak renk aldırın.
  7. Pirinci ekleyip 3-4 dk kavurun.
  8. Bu aşamada tuz ekleyin. Kaynar suyu ilave edin.
  9. Ben 1e 1 buçuk ölçü su kullanıyorum. Kapağı kapalı kısık ateşte hazır olana kadar pişirin. Kapağın altına peçete koyup dinlendirin. Afiyet olsun

Tutmaç Çorbası Tarifi

 

Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 su bardağı su
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 kase yoğurt(isterseniz miktarını arttırabilirsiniz)
  • 1 adet tavuk bulyon (isteğe göre)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 kaşık tereyağı (naneli sos için)
  • 1 yemek kaşığı nane ( naneli sos için)

Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir tencereye 12 bardak su ekleyelim.
  2. Kaynatınca nohut, mercimek ve erişteyi ilave edelim.
  3. Bir kaba yumurta, un, yoğurttu ekleyip karıştıralım.
  4. Çorbamız kaynayıp eriştiler pişince bir iki kepçe suyunu alıp yoğurt sosuna ilave edip yoğurtlu sosu ılıtalım.
  5. Sonra sosu çorbaya ekleyelim. Kaynayınca nanesi için bir tavaya tereyağı ekleyelim.
  6. Eriyip köpürünce naneyi aralım ve bir iki kere karıştıralım.
  7. Çorbanın altını kapatalım. Naneli sosu ekleyelim. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Adana Kebap Tarifi

 

Ev Yapımı Adana Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 veya 4 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz
  • İsteğe bağlı 1 paket kabartma tozu
  • Domates, yeşil biber
  • Tahta şiş

Ev Yapımı Adana Kebap Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kıymamızı derince bir kaba alalım üzerine rendelenmiş kuru soğan ve sarımsaklarımızı katalım sonrasında baharat ve tuzunu da katıp iyice yoğuralım.
  2. Buzdolabında en az yarım saat dinlendirelim.
  3. Dinlenen kıymamızdan mandalina dan biraz büyük parçalar koparalım.(benim yassı şişim yetmediği için ince şişlerden iki tanesini birleştirip taktım )
  4. Kopardığımız kıymamızı tahta şişimize takıp elimizi ara ara suya batırarak şekil verelim.
  5. Yapması çok zevkli. Bu şekilde bitirelim ve fırın tepsimize dizelim yanlarına domates ve biberlerimizi yerleştirelim.
  6. 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim.

Sıcak sıcak ayran pilav eşliğinde servis yapalım afiyetler olsun yumuşacık ve çok lezzetli bir köfte oldu 👌👌🌹🌹.

Mütebbel Tarifi

 

Mütebbel Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 5 yemek kaşığı közlenmiş patlıcan

Üzeri için;

  • Zeytinyağı
  • Antep Fıstığı
  • Maydanoz

Mütebbel Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle uygun bir karıştırma kabına yoğurdumuzu alalım.
  2. Üzerine tahin, limon suyu, rendelenmiş sarımsak ve tuzu alarak çırpıcı yardımı ile malzemelerimizi karıştıralım.
  3. Ardından püre haline getirdiğimiz közlenmiş patlıcanımızı ilave edelim ve güzelce karıştıralım. Eğer dolapta yazdan közlediğiniz patlıcanlarınız varsa onlardan da kullanabilirsiniz.
  4. Hazırladığımız mütebbelimizi uygun bir servis tabağına alalım, üzerine zeytinyağı gezdirelim.
  5. Antep fıstığı ve ince kıyılmış maydanozu da serpiştirdikten sonra mütebbelimiz servise hazır. Afiyet olsun!