Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- 2, 5çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı tereyağı
Püresi
- 2 su bardağı bal kabağı
- Yarım su bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı tahin
- Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı çekilmiş petibör bisküvi
Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Süt, şeker ve unu karıştırın. Göz göz olana dek pişirin.
- Vanilya ve tereyağını ekleyin.
- Balkabağını şeker ve az su ekleyip haşlayın.
- Tahin ekleyip blendirdan geçirin.
- Kuplara bir kat bisküvi koyup 1 kepçe muhallebi koyun.
- Üzerine bal kabağı püresini yayın.
- Üzerine ceviz dökün.
- Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Afiyet olsun.