Evde Islak Hamburger Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- Yarım kilo köftelik kıyma
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 2 dis dövülmüş sarımsak
Sosu için;
- 3 adet domates
- 3 dis sarımsak
- 1 sıkım ketçap
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
Ekmeği için;
- Hazır paket hambur ekmeği
Evde Islak Hamburger Tarifi Yapılışı
- Öncelikle köfte yapmaya başlayalım. Tüm malzemeler yoğurularak hamburger köftesi şekli verilir.
- Sosu için domatesler rendelenir. Yazdan hazırladığınız domates sosu yada dondurucudaki domateslerden de yapabilirsiniz. Zeytinyağında kavrulmaya bırakılır.
- İçine dövülmüş sarımsak, domates salçası ve ketçap, tuz ve karabiber eklenerek suyu iyice azalana kadar kaynatılır.
- Yapışmaz tava iyice ısıtıldıktan sonra köfteler üzerine konur ve bir yüzü pişirilir.
- Diğer tarafı çevirildiğinde ikiye bölünmüş hamburger ekmeği altının içine domates sosu sürülerek köftenin üzerine kapatılır.
- Üzerine ekmek kapatılan köfteler piştikten sonra tavadan çıkarılır, üstüne hamburger ekmeğinin üstü kapatılır.
- Genişçe bir pişirme kağıdı kesilir ve buruştularak tavanın içine konur.
- Köfteli hamburger ekmekleri pişirme kağıdının içine konulur ve üzerine kalan domates sosu gezdirilir.
7. Pişirme kağıdının üzeri kapatılır. - Tavanın altına az su eklenerek tavanın üzerine kapak kapatılır. Böylelikle hamburger ekmeği daha yumuşak olacaktır.
- Ekmekler yumuşadıktan sonra hamburgerinize soğan, marul, cedar peynir vs istediğinizi ilave ederek yiyebilirsiniz.
Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder