20 Aralık 2020 Pazar

Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi

 

Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi

  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 2, 5çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı tereyağı

Püresi

  • 2 su bardağı bal kabağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı tahin
  • Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı çekilmiş petibör bisküvi

Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Süt, şeker ve unu karıştırın. Göz göz olana dek pişirin.
  2. Vanilya ve tereyağını ekleyin.
  3. Balkabağını şeker ve az su ekleyip haşlayın.
  4. Tahin ekleyip blendirdan geçirin.
  5. Kuplara bir kat bisküvi koyup 1 kepçe muhallebi koyun.
  6. Üzerine bal kabağı püresini yayın.
  7. Üzerine ceviz dökün.
  8. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder